Papírhajók ​napkeletről 26 csillagozás

M. Z. Chapelle: Papírhajók napkeletről

A ​boldogság törékeny papírhajóként úszik keresztül az életünkön.

Haruki egy hőn áhított újságírói állás miatt Tokióba költözik, maga mögött hagyva szülővárosát és a múlt béklyóit. Élete első görbe estéjén a szexi félisten, Kazu lakásán köt ki, ahonnan azonban csúfosan megfutamodik.

Másnap az új munkahelyén arcul csapja a felismerés: a gyakornok, akit rajta kívül felvettek, nem más, mint az éjszaka megismert, titokzatos Kazu.

A nehéz kezdet csak még küzdelmesebb folytatást szül. A munka során újjáélednek Haruki rettegett gimnáziumi emlékei, amik talán sokkal jobban kapcsolódnak a jelenjéhez, mint azt sejtené.

És nem csak a munkában érzi magát sarokba szorítva. Kazu folyamatos ostromának is ellen kell állnia, ami talán még végzetesebb kihívásnak ígérkezik.

Hová vezethet a versengés és a harc, ha közben a másik szemében is ott ég a szenvedély? A szeretetért olykor nagy árat kell fizetni. Vajon Haruki képes megbékélni az igazsággal, vagy újra… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2023

A következő kiadói sorozatban jelent meg: BL sorozat Művelt Nép

>!
Művelt Nép, Budapest, 2023
428 oldal · ISBN: 9789635802357
>!
Művelt Nép, Budapest, 2023
428 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635802340

Kedvencelte 7

Most olvassa 4

Várólistára tette 94

Kívánságlistára tette 134

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
M. Z. Chapelle: Papírhajók napkeletről

„Egyszer valaki azt mondta, nem az a titok, amiről senki sem tud, hanem amiről mindenki tud, csak nem beszélnek róla.”

Köztudott, hogy ahány nép található a Földön, annyi féle szokást és kultúrát ismerhet meg az ember, de bizonyos dolgok nem változnak. Ilyen változatlanság a bullying, vagyis az iskolai bántalmazás témaköre is. Ez a fajta negatív diszkrimináció, mert igen is annak számít mértéktől függetlenül, minden társadalomban egyre „divatosabb”. A színfalak mögött meghúzódó hierarchikus rendszer a legerősebb felek nyerészkedésén alapszik, akik az általuk gyengébbnek titulált személyeken élik ki elfojtott indulataikat a verbális bántalmazástól kezdve a komolyabb, súlyosabb testi sértések formájában. A mérték mindig attól függ, hogy az áldozat mennyire képes elviselni a rá váró megpróbáltatásokat, illetve a bántalmazó napi hangulatán is sok múlik. Ebben a tematikában számos regény született az utóbbi időben, de talán az egyik legmeghatározóbbról írok jelen pillanatban.

M. Z. Chapelle kis hazánk egyik „friss” szerzője, aki LMBTQ regényeivel számos olvasót hódított meg. A könyvei mindig többről szólnak, mint csupán két sérült lélek szerelemre ébredése, hiszen sokkalta inkább a mögöttes tartalom adja a keretet a köteteinek. Ugyan mind a három regénye a polcomon csücsül, de csak most vettem a bátorságot és merültem el írásaiban. Ennek számos oka van, de legfőképpen a félelem. Előítélet nélkül fogadom el az embereket, és kimondottan kedvelem a mássághoz tartozó filmeket, könyveket, mégis minden alkalommal félek, hogy képes leszek-e kellően befogadni és végül elengedni az adott történetet. Nehéz megmagyarázni ennek a paradoxonnak az értelmét, de egyelőre talán ennyi elegendő is

M. Z. Chapelle: Papírhajók napkeletről című könyve 2023 őszi újdonságainak egyike, amely a Művelt Nép Kiadó gondozásában látott napvilágot.

Történetünk két férfiról szól, akik egy kellemetlen éjszakát követően kénytelenek vetélytársakként együtt dolgozni. De mit is várhatnak a sorstól, mikor minden pillanat egy szerencsejátékhoz hasonlítható? A kártyák az asztalon hevernek, de ha felfordítjuk a lapokat, akkor vajon ki áll majd nyerésre? A tökéletlenség adta tökéletesség a végzete ennek a két karakternek, amely csak azon áll vagy bukik, ki mer a múlttal ujjat húzni éppen!

„Talán mind álarcot viselünk.”

Haruki nagybátyja segítségével bekerül egy újsághoz, amely számára az utolsó lehetőség, hogy Tokió mérges kígyóként hömpölygő zsongásában maradhasson. A tét nem más, mint egy újságírói állás, amely tökéletes lenne számára, így szüleinek és magának is bebizonyíthatná, hogy sokkal több rejtőzik benne, mint az elsőre hinnék. Mert a nyugodt külső mögött egy igazi aréna húzódik meg, ahol a lelke a jövőért küzd a múlt árnyék lovasaival.

Kazu csupa mosoly, magabiztos és megnyerő személyiség, aki mindenkivel szót ért és mindent elér. Számára egyértelmű, hogy ez az állás csakis az övé lehet és a másik srác csak egy kisebb, izgató porszem, akivel a játék élvezhetővé válik csupán. Ám a külső nem minden, és ahogy a sötétség felváltja a nappalt, úgy hullik le a máz is mindenről és mindenkiről. A múlt ott ólálkodik akaratlanul is és csak a vágy tartja felszínen a menekülőket.

Két elszánt lélek, egy állás lehetősége és a lezáratlan múlt, amelynek lakatjához a kulcsot bárki is szerzi meg, az ott lapuló démonoktól még egy tökéletlen maneki-nekó macska sem mentheti meg.

„A történelem az élőké. (…) A halottak nem beszélnek.”

A történetet váltott nézőpontból ismerhetjük meg és két idősíkon haladunk kronológiai sorrendben. Haruki múltja tele van fájdalommal és megalázásokkal, ahol a remény madara csak messziről látható, míg a jelene ennek tükörképe, hiszen sérült lelke törött darabkáit szedegetve próbál lavírozni szülei bosszúságától kísérve a munkahelyi megpróbáltatásokon keresztül. Nehéz szabadulni a múlttól, ha a jelene is mindig vissza-visszakacsint felé, főleg akkor, ha egy ravasz, de annál csábítóbb tekintetű személy folyton felkavarja a nyugodtnak hitt pillanatait.

A könyv számos formában mutatja be a bullying jelenségét. A múltból megismert események akaratlanul is felszínre hozzák az olvasó lelkében eltemetett ifjonti éveket és ki elszenvedőként, ki bántalmazóként kénytelen elszámolni ezekkel az emlékekkel akaratlanul is.

„Sokan azt mondják, idővel megszépülnek az emlékek, és az ember már képtelen fejben visszatérni a gyerekkorban átélt rossz dolgokhoz, azok lenyomatai maradnak meg csupán. Illatok, képek, egy-egy hang vagy egy dallam. A többi csak a képzelet.”

Azt hiszem, hogy ez az olvasásom nagyon meghatározóvá vált akaratlanul is számomra. Egy részről nagyon nehezményeztem a könyv első negyedének túlíró jellegét és morogtam amiatt, hogy cseppet hatásvadász érzést keltett bennem. Emiatt volt, hogy naponta csak néhány oldalt olvastam belőle, majd mérgemben félre is tettem. Aztán győzött a kíváncsiság, és mert könyvet félbe nem tudok hagyni, így rászántam magam és elolvastam.

Haruki gyengesége nekem hiteltelenné vált abból a szempontból, hogy túlzottan is gúzsba kötötte magát. Spoilermentesen nehéz írni erről, de talán annyit elegendő említenem, hogy képtelenség, hogy ilyen szinten ne tűnjön fel a szülőknek ez a fajta kirekesztettség. Ugyanakkor nagyon haragudtam mind a két felnőttre, mert a családi éttermen kívül semmi sem érdekelte őket. Egyedül Yae nyugtatott meg és az Ő féltő gondoskodása enyhített a felháborodásomon.

Azok a bizonyos papírhajók számomra is elhozták a kíváncsiság adta örömöt és nagyon reméltem, hogy a vége a várakozásomnak megfelelően alakul.

„Teljesen mindegy, milyen nevet adsz valakinek. A tettei festik majd meg a végzetét.”

Bővebben: link

>!
Művelt Nép, Budapest, 2023
428 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635802340
2 hozzászólás
inci81 P>!
M. Z. Chapelle: Papírhajók napkeletről

Már a Bangkok felett a csillagok, és a Párizstól keletre is olyan olvasmányok, amelyek a szórakoztató részek mellett tartalmaznak felkavaró elemeket is, viszont a Papírhajók napkeletről kicsit sötétebb hangulatú. Nem csupán felkavar, hanem a mélybe taszít, hogy aztán meg az égig emeljen. Igazi érzelmi hullámvasút volt ezt a könyvet megismerni. Mégsem adnám az olvasásával töltött időmet.

Nem voltak kétségeim afelöl, hogy ez a történet is egy pillanat alatt magával ragad, és a kedvenceim között foglal majd helyet, és bizony így is lett. Elkezdtem, és szinte abban a pilanatban belevesztem a történetbe.

Amikor félre kellett tennem a könyvet, akkor is uralta a gondolataimat, amikor pedig épp visszatérhettem Kazu és Haruki történetéhez, akkor pedig annyira magukkal ragadtak az olvasottak, hogy számomra megszűnt a külvilág, de szó szerint. Volt, hogy arra eszméltem, órák teltek el, de én ezt észre sem vettem.

Bővebben:
https://konyvszenvedely.blog.hu/2023/10/17/m_z_chapelle…

B_Kittina P>!
M. Z. Chapelle: Papírhajók napkeletről

@M_Z_Chapelle könyveimben azt szeretem a legjobban, ahogyan ír. Maga a stílusa nagyon tetszik, a leírások részletessége, kézzel fogható minden érzelem, minden érzés, amit a szereplők megélnek.

Nagyon nagyon fontos téma kerül elő a regényben, mégpedig az iskolai bántalmazás (bullying). Szörnyű belegondolni, hogy vannak, akik ezt elszenvedik mindennap.

A történet folyamatosan pörgött, felváltva lett bemutatva a múlt és a jelen, ami miatt egy percig nem éreztem, hogy ellaposodott volna.

A két főszereplő is szimpatikus volt. Kettejük rivalizálása a munkahelyükön szült néhány vicces jelenetet, de nekem inkább a komorabbak tűntek hangsúlyosabbnak. Egy viszonylag könnyedebb cikket szerettek volna összehozni, ám egészen más fordulatot vett ez a nyomozás. Feltárul előttünk a “sötét” és szomorú múlt, miközben Kazu és Haruki közelebb kerülnek egymáshoz.

Végtelenül gyönyörű, de egyben szomorú történet volt. Papírzsepit bekészíteni!
A borítót pedig imádom! Csodálatosan hozza a regény hangulatát.

Sajnos, a sok pozitívum ellenére sem igazán tudtam a könyv olvasása közben kikapcsolódni, de ez egyáltalán nem a regény hibája.

Köszönöm szépen a recenziós példány az Írónőnek és a Kiadónak!♥

>!
Művelt Nép, Budapest, 2023
428 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635802340
Alex_L_Hooper I>!
M. Z. Chapelle: Papírhajók napkeletről

M. Z. Chapelle minden könyvét olvastam eddig, és ki merem jelenteni, hogy a Papírhajók napkeletről az abszolút kedvencem. A fontos témák mellett brutál eső a kémia a két főhős között, és imádtam a dinamikájukat. Szerintem a közös jeleneteiket mindig végigvigyorogtam. :D
Szóval én csak ajánlani tudom mindenkinek, aki szereti Japánt és az izgalmas, romantikus sztorikat. :)

1 hozzászólás
Mon_moa_514304>!
M. Z. Chapelle: Papírhajók napkeletről

Egy újabb fantasztikusan megírt könyv M. Z. Chapelle tollából.
Mind a karakterek mind a történet magával ragadott. Mélyen érintett a legfőbb témája, mivel az iskolai bántalmazásról én is tudnék mesélni. Borzalmas belegondolni, hogy ilyen a valóságban megtörténhet bárkivel is. De Haruki tényleg egy erős, bátor karakter. Kazu tökéletesen illik hozzá.
Köszönöm az élményt amit kaptam evvel a könyvvel és remélem sokáig olvashatok történeteket még az írónőtől.

GentleRain>!
M. Z. Chapelle: Papírhajók napkeletről

Nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon vártam már ezt a kötetet, és meg kell mondanom, ezúttal sem csalódtam. Haruki és Kazu története tele van fájdalommal, szerelemmel, vággyal, titkokkal és sok minden mással. A múltbeli történéseket Haruki szemszögén keresztül láthatjuk, akinek kb. mindenből (is) a legrosszabb jut ki. A történet most is több, mint két ember egymásra találása, hiszen rengeteg olyan dologról szól a háttérben, ami sajnos mai, valós probléma. Többek között az iskolán belüli erőszak – ami nem, nem egyenlő a piszkálódással – is szóba kerül, amiben sajnos nekem is részem volt középiskolás koromban. Jöttek is elő az emlékek sorban, hogy mikben volt részem, pedig már jó régen volt. Sajnos, mint ahogy nálunk is, Japánban is szokás a dolgot a szőnyeg alá söpörni, mert „az iskola hírneve mindenek előtt” ugyebár. Még akkor is, ha egy diákot éveken annyira kínoznak a társai, hogy az inkább megöli magát. Ez egy olyan probléma, amiről még ma sem divat sajnos beszélni, nemcsak Japánban, hanem sehol.
Aztán ott vannak olyan még olyan problémák, mint a kisebbségi komplexus, a megfelelni akarás, az önbizalomhiány, a családi titkok és hát mindkét szereplőnek jó nagy csomagja van. Még Ryonak is, bár neki nem tudtam megbocsátani, amit tett. Még akkor is, ha beismerte.
A történet szépen alakul Kazu és Haruki között, miközben mindketten ugyanannál az újságnál akarnának dolgozni. Időközben nyomozás kezdődik egy régi ügyben, aminek köze van Kazu egyik cikkéhez, valamint kiderül, ki is azoknak a papírhajóknak a tulajdonosa, amik segítettek Harukinak átvészelni a felső-középiskola borzalommal teli éveit. Én persze az elejétől tudtam, ki a másik személy, mégis nagyon édes volt, ahogy kiderült a végén. Az írónő nem árult zsákbacicát, meg a borítóról is egyértelműen kitűnik. Persze, nem is ez volt a lényeg.
Tetszik, hogy egyik karakter sem tökéletes, de míg Haruki ezt nem is próbálja titkolni, addig Kazu a könnyed tökéletesség álarca mögé bújik. De az álarcoknak van egy olyan tulajdonságuk, hogy előbb-utóbb összetörnek, felfedve az illető valódi arcát. Ez történik Kazuval is, miközben közte és Haruki között a versengésük ellenére már az elejétől forr a levegő, pattognak a szikrák.
A történet nagyon jól megírt, remek a jellemfejlődés mindkét oldalon. A fogalmazás gördülékeny, a kevés erotikus jelenet pedig zseniálisan van megírva.
Amúgy én Haruki szüleit nem értem. Sosem látták, hogy a fiúknak valami baja van? Vagy nem is foglalkoztak vele, hanem egyszerűen elkönyvelték selejtnek? Egyedül a nővére próbált neki segíteni, ő volt az, aki mindig mellette állt. Keiko meg remélem spoiler
Szegény spoiler De „kedves”!
A történetet mindenkinek ajánlom, mert tényleg zseniálisan lett megírva, így senki se hagyja ki!

4 hozzászólás
hk_virag88>!
M. Z. Chapelle: Papírhajók napkeletről

Egyszerűen nem találok szavakat. Ennél aktuálisabb regény talán még nem is volt. Az írónő munkái eddig is lenyűgöztek, teljesen új hangként robbant be a hazai irodalomba, de most úgy érzem a legeslegjobb regényét olvashattam eddig. Olyan témákat választott ismét, amikről beszélni kell, és igenis ott van a helye a polcokon (fóliával vagy anélkül), keresni kell őket, olvasni és tanulni belőle, mert ezek nélkül a világunk tán még keserűbb lesz, mint szegény Haruki gyermekkora.
Nem megyek bele részletekbe, hogy mekkora személyes érintettségem van a bullying témában, maradjunk annyiban, hogy tudnék én is mesélni – bár ennél érzékletesebben, mint a Papírhajók napkeletről, biztosan nem.
Nem volt könnyű olvasni, mert minden egyes tett, amit Haruki ellen elkövettek, tőrdöfésként szúrt a szívembe, rossz emlékeket idézett, amikből néhány a mai napig engem is kísért. Megerősíthetem, hogy minden egyes ilyen seb (nemcsak a fizikai) egy életre megmarad, akárcsak Haruki esetében. Nagyon rossz érzéssel tölt el, hogy mai napig hagyják, hogy ilyenek megtörtnjenek, és a hallgatással csak tovább bátorítják e szörnyű tetteket. A másik, ami miatt rossz érzésem van, hogy egy ilyen tehetséges magyar szerzőt, aki ilyen ragyogó, már-már szépirodalmi nyelvezettel, ilyen gyönyörűen megkomponált történeteket tár elénk évről évre, nem kapja meg azt az elismerést hazájától, amit érdemelne. Holott az ő hangja az, akiére a legnagyobb szüksége van most az embereknek.
Ettől függetlenül mégis boldog vagyok, mert Haruki és Kazu története immár örök, a birtokunkban van papíron és az emlékezetünkben, és mi olvasók (minden hátráltatás ellenére) tehetünk róla, hogy minél több emberhez eljusson.
A reménytelennek tűnő ügyekben néha bőven elég annyit tennünk, hogy egy kevés pénzt, néhány szabad órát szánunk rá, majd pár sort vagy kattintást megejtünk érte.
Én is ezt teszem: vízre bocsátom a saját képzeletbeli papírhajómat. Remélem sokat csatlakoznak még.

1 hozzászólás
Regina_Héjj>!
M. Z. Chapelle: Papírhajók napkeletről

Sokkal több van ebben a könyvben, mint, amit a fülszöveg mutat.

Több, mint egy hete befejeztem a könyvet és azóta próbálom átgondolni,hogy tudom átadni nektek mit is jelent ez a könyv.

@tetovaltkonyvmoly Alexával megis beszéltük, hogy jó érzékkel kiválasztott minket az írónő, mert mind kettőnket mélyen érint ez a téma.

A könyv gyönyörűen van megírva…GYÖNYÖRŰ. Teljesen őszintén megmondom nektek ilyen szép leírásokat még sosem olvastam.(Megkockáztatom,hogy egy üveg ásványvizet is úgy irna le az Írónő, hogy meghatódnál…)
Fontos a könyvben a kultúra és a hitelesség, amihez minden oldalon, ahol említve van bármi, amit esetleg nem ismer az aki nem jártas, kaptok hozzá jegyzeteket.
A történet nagyon izgalmas volt, jó volt a dinamikája egy percre sem unatkoztam!
Váltott szemszögből és két idősíkon játszódik a történet a jelenben, ahol a főszereplők már felnőttek, illetve a múltban, H. emlékeiben a gimnáziumról, ahol bántalmazták az osztálytársai.

Elég nehéz erről beszélni és félek is ettől, mert tudom milyenek az emberek,(tisztelet a kivételnek) mi az első gondolatuk, mikor valaki egy problémáról beszél, amit személyesen átélt.

A bántalmazás, legyen az fizikai-lelki vagy esetleg mind kettő nem játék.
Nincs rá mentség.
Nincs „jaj de csak gyerekek”.
Nincs DE!

30 éves vagyok lassan, nem egy esetet kristálytisztán feltudok idézni és szóról szóra eltudnék mesélni…

Sosem tudhatod, amit teszel meddig marad a másikkal…
És milyen hatással lesz az életére…

Sajnálom az olyen embereket, akiket a gonoszság éltet… és ettől indul jól a napjuk.

Visszatérve a könyvre a vége, végtelenül megható lett. Leírtuk azt a bizonyos kört..

Köszönöm szépen az Írónőnek a lehetőséget. Tudom, hogy nem tudhattad de nagyon beletaláltál, mikor megkértél, hogy olvassam el.
@m.z.chapelle
Ez a könyv egy igazi élmény…
És kinek ajánlom?

Mindenkinek, aki egy igazán IGAZÁN különleges könyvre vágyik…

Sali_Evelin>!
M. Z. Chapelle: Papírhajók napkeletről

Imádtam minden percet amit a könyv olvasásával töltöttem!

tetkomoly P>!
M. Z. Chapelle: Papírhajók napkeletről

Hol is kezdjem?
Mondjuk ott, ahogy @hejjregina is írta, igencsak jó érzékkel választott minket @m.z.chapelle .
Az iskolai bántalmazás, bullying, gondolom senkinek sem új fogalom. Vagy hallott róla, vagy átélte.
Nekem is volt benne bőven részem, így tökéletesen át tudtam érezni Haruki küzdelmeit. Rég pityogtam ennyit egy könyvön, az is biztos.
Ez a könyv gyönyörű, pont. A leírások, az érzelmek kifejezése, Haruki és Kazu közti szikra. Jár a kézcsók az írónőnek. Amiatt is, ahogy a japán kultúrát bemutatja, teljesen hitelesen, és ez nekem, mint japán nyelvet tanuló fannak, nagyon is jólesett a lelkemnek.
Az elejétől a végèig izgalmas, egy percre sem unalmas a történet, amiben besegitett a váltott szemszög – Kazu és Haruki –, illetve a jelen-múlt közti vàltogatás – a jelenben felnőttek, a múltban betekintést nyerünk, miket élt át iskolásként Haruki.

Ahogy Regi is megmondta, a bántalmazásra nincs mentség. Tök mindegy, hogy gyerekek vagy felnőttek. Nem tudhatja senki, egyegy megszólalásával/tettével milyen mély sebet okozhat a másiknak.
Visszatérve a könyv vége annyira meghatott, hogy kellett pár zsepi, leírtunk egy gyönyörű kört.
Aki különleges könyvre vágyik, EZ az.

Az, hogy szerettem, enyhe kifejezés. Iszonyat hálás vagyok @m.z.chapelle -nek, hogy megkeresett. Köszönöm az élményt, és a lehetőséget is! ♥


Népszerű idézetek

Nikolett0907 P>!

Egyszer valaki azt mondta, nem az a titok, amiről senki sem tud, hanem amiről mindenki tud, csak nem beszélnek róla.

(első mondat)

Nikolett0907 P>!

Teljesen mindegy, milyen nevet adsz valakinek. A tettei festik majd meg a végzetét.

128. oldal

Nikolett0907 P>!

Vajon ha elátkozzák az embert, az átok az idő előrehaladtával elkopik és távolodik, mint egy messze sodródó falelév a víz tetején, vagy éppen ellenkezőleg: erősebben ragad ránk, akár egy újra és újra elkongatott áldás, ami ott rezonál a térbe?

13. oldal

Nikolett0907 P>!

Miért fél az ember valamitől, amit már akár meg is szokhatott volna? Miért remegnek meg dermedt ujjai, miközben pontosan tudja, mi vár rá.

57. oldal

Nikolett0907 P>!

– Mindegy, hogy egy sima barátot találsz, vagy olyat, aki idővel több lesz. Szerintem használd ki az időt, amíg vársz rá, és egyszerűen próbál megélni a pillanatokat! Hogy amikor találkoztok, el tudj mesélni minden nehézséget és örömöt, ami odavezetett őhozzá.

71. oldal

Nikolett0907 P>!

Sokan azt mondják, idővel megszépülnek az emlékek, és az ember már képtelen fejben visszatérni a gyerekkorban átélt rossz dolgokhoz, azok lenyomatai maradnak meg csupán. Illatok, képek, egy-egy hang vagy egy dallam. A többi csak a képzelet.

121. oldal

inci81 P>!

– Csakhogy szörnyek nem léteznek, Haruki. Az egyedüli, aki igazán ártani tud neked, te magad vagy.

inci81 P>!

Van, amire nem emlékszünk, aztán mégsem tehetjük meg nem történté, mert a nyomait tovább viseljük.

Nikolett0907 P>!

A börtön néha nem is rossz. Azt jelenti, senki sem léphet túl közel. A rácsok nem csak bezárnak, kint is tartanak dolgokat.

39. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

S. A. Locryn: Gyufaláng
Sarina Bowen – Elle Kennedy: Us – Mi
Jud Meyrin: Gyilkosság a krimifesztiválon
Taylor Jenkins Reid: Evelyn Hugo hét férje
Becca Prior: Festett testek 2.
Taylor Jenkins Reid: Evelyn hét férje
Hayden Moore: Csendkirály
Hayden Moore: Üvegkalitka
Ella Frank: Priest
Becca Prior: Stockholm-szindróma