A ​férfi illata 4 csillagozás

M. Szlávik Tünde: A férfi illata

„A ​leírhatatlan feromon, amitől megbicsaklik a térd, és sztepptáncba kezd a szív. Meglátni és megszeretni? Ugyan! Megszagolni és rabul esni…” – Igen… A Férfi illata. Rabjai vagyunk-e érzékeinknek, vagy uralkodója érzékeink birodalmának? „Lámpaoltás. Sötét. Vályogházszag. A kicsiny ablakon beszűrődő utcalámpafény. Idegen árnyékok a mennyezeten, ijesztő hangok a padlásról, szűnni nem akaró kutyaugatás…” – borzong az egyik kispróza gyermekhőse. Lapozzunk gyorsan, hátha oldódik ijedelmünk. „… a madarak is énekeltek, a méhek szelíden zsongtak, a nap kedvtelve nézett alá.” Ez az, máris repdesünk a gyermekkel: „ – Anya, ott van Jézus? A szivárványon túl van a mennyország?” Nem, itt, ahol te vagy – írja a boldog szülő. És itt a pokol is… „Megpördült, a gázláng kékes fénye felé próbált menekülni, de egy fekete árny két szökelléssel mögötte termett…” – idézhetünk egy tragikus végkifejletet.
M. Szlávik Tünde félszáz története ezer és ezer élményből fakad. Megannyi alkalom, hogy… (tovább)

>!
InForma, Nyíregyháza, 2016
200 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789638174390

Kedvencelte 1


Kiemelt értékelések

fülcimpa>!
M. Szlávik Tünde: A férfi illata

A szerző nyíregyházi pedagógus, a Tárcán kínálom blog felelős főszerkesztője.
Nem titok: a Tarczy Gyula által készült riportban vall arról, hogy meghalt testvére, édesapja. Nagy veszteség. Nagy fájdalom. Olyannyira, hogy erről visszatérően ír.
A kisalakú könyv nem enged, bár nem minden írás jó, sőt, ha szigorú akarok lenni a bugyuta szót használnám. Bugyután primitív. Semmi.
Örülök, hogy az írások 70 %-a magával ragadó, az életből merített benyomások, történések megdöbbentő lenyomata. Sokszor kemény, orr alá dörgölő, de akad olyan is, hogy a végkifejlet óriási kontrasztban van az előtte leírtakkal. Sántít, biceg, nem túlzottan jó.
A könyv tele van az internetről levadászott fotókkal, sajnos némelyik túl giccses. Kár érte.
Igyekeztem nem lehúzni a produktumot, hiszen értékesnek érzem a hibáival együtt. Szívesen elolvasom majd a következő gyűjteményt is, ha készül.

szilvimikula P>!
M. Szlávik Tünde: A férfi illata

Minden alkalommal, amikor olvasok egy könyvet, teljesen magába tud szippantani. Azt azonban nem gondoltam volna, hogy lesz egy könyv, amely ekkora elemi erővel mér rám megsemmisítő csapást. Az önfeledt pillanatokban együtt örültem és nevettem a szereplőkkel, a tragikus eseményeket pedig úgy megkönnyeztem, mint ha csak velem vagy egy szerettemmel történt volna meg. Köszönöm ezt az érzelmekben gazdag, megrázó, elgondolkodtatásra késztető élménykavalkádot!

libeszilvia>!
M. Szlávik Tünde: A férfi illata

Megállás nélkül olvastam végig az egészet! Nagyon bele tudom élni magamat egy egy könyvbe, ezzel viszont teljesen azonosultam! Sokszor éreztem azt, hogy igen igen ez nálunk is így van, vagy, hogy hát ezt én is átéltem vagy átélem nap mint nap! Az első felét végig nevettem, míg a másik felét végig sírtam!


Hasonló könyvek címkék alapján

Bíró Kriszta: Fércmű
Darvasi László: Szerelmem, Dumumba elvtársnő
Alice Munro: A boldog árnyak tánca
Ferdinánd Zoltán – Nagy M. Hedvig: Feles
Száraz Pál: A sah drágakövei
Solymosi Bálint: Detonáta
Arvo Valton: Végjáték
Fekete Annamária: Akkor is, ha tiltják…
Major Nándor: Utcasarkon, ha hátranézünk
Quim Monzó: Guadalajara