El ​Diablo (angol) (El Diablo I.) 15 csillagozás

M. Robinson: El Diablo (angol) M. Robinson: El Diablo (angol)

I was ruthless.
I was feared.
I had sacrificed. Myself. Her. Everything…

Living in a world where I was worth more dead than alive was a choice. I was a bad man, never claimed to be anything else. I’ve done things I’m not proud of. Seen things that can’t be unseen. I’ve caused pain that I can’t undo.
It was all my choice.
Every decision.
Every order.
Right and wrong never mattered.
Until her.
She was under my protection, until she became my obsession.
But who was going to save her…

From. Me. The devil himself.

Fate brought us together. Destiny destroyed us.

STANDALONE. New Adult Contemporary Romance: Full length novel.

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
430 oldal · ASIN: B01GGL89P4
>!
CreateSpace, Washington, 2016
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781537344379

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Alejandro Martinez · Lexi · Amari Martinez · Sophia


Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 6

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Ms_thebetty P>!
M. Robinson: El Diablo (angol)

Sokszor olvasok olyan könyvet nagy szerencsémre, ami fantasztikus, jószerivel letehetetlen. És mégis oly ritkán akad köztük olyan, ami kitépi a szívedet s lelkedet, ami megöli a lényed egy részét, hogy aztán újat építsen helyette, ami után órákig nem tudsz megszólalni, aminek a lapjait eláztatod a könnyeiddel és ha csak visszagondolsz is rá, zokogni kezdesz. Ami után már biztos, hogy sose leszel ugyanaz az ember, mint előtte. Ami felemel és eltapos egyszerre. Amit egy életen át magaddal viszel. ❤
Az El Diablo egy ezek közül. Ez a történet leigázott. Sokszor. Újra és újra kegyetlenül táncolt a kitépett szívemen. Olyan sokszor bántott, hogy egy idő után már nem voltak könnyeim, valami legbelül meghalt bennem is. Nem éreztem, nem fájt semmi.
Alejandro pokla és hideg, sötét, lelketlen szemei fogva tartottak. „There was no turning back, only going forward. Pulling her into my Hell with me.” És mentem boldogan, megnyugvást remélve. Ellenben ennél sokkal-sokkal többet kaptam. Viszont egyet sose: a szívemet. Azt soha nem fogom visszakapni. Alejendro, „my dark angel” tartja fogva míg élek. „Call me crazy, but I loved that man just as much. Every side of him consumed me. Every part of him engulfed me.”

Nem túlzás, ha azt mondom: ez a történet minden. ❤ ~~ Sose csináltam titkot abból, hogy minden fiktív férfi karakter közül Sørent, azt az istenverte papot szeretem legjobban. Magasan a többi fölött. Well, most Alejandro Martinez személyében megtaláltam a tökéletes „ellenfelét”. És most nem tudom, hogy Alejandro ellenfél-e Sørennek, vagy Søren Alejandronak…

10 hozzászólás
Tamlilla>!
M. Robinson: El Diablo (angol)

Akarsz egy jó könyvet olvasni?
Akarod, hogy összetörjön a szíved millió apró darabra újra és újra?

Akkor olvasd el ezt a lehengerlő, fantasztikus történetet, és úgy fogod érezni, hogy legalább 3 könyvet olvastál el mire a végére érsz, annyi kib… tt erzelmet fog felszabadítani benned.

Trágár, titokzatos, lesújtó, felemelő, mind ez egyszerre.

Igazából nincsenek szavak, hogy leírjam min mentem keresztül, míg végigolvastam. Leírhatatlan…
Hányszor, de hányszor gondoltam, hogy értem, majd buktam el, építettem fel újra és újra a saját teóriámat, a MIÉRT és HOGYAN megválaszolása közben. Néha közel jártam az igazsághoz, néha nem, de csak a végén érted meg és rakod össze teljesen az okokat és összefüggéseket, miközben ezer halált hal a lelked.
Csak ajánlani tudom, de csak azoknak, akik nem bánják, ha többször is darabokra törik a szívük…

3 hozzászólás
Nüx_Játékterme P>!
M. Robinson: El Diablo (angol)

Yo quiero más!
***
Na, összeszedem magam, és írok valami értelmeset is. Előre elnézést kérek, mert lehet, hogy nem sikerül, és csak klisékkel fogok dobálózni, de tényleg nem tudom visszaadni azt, amit a könyv olvasása jelentett számomra.
Az El Diablo olyan volt, mint egy Marquez Száz év magány-féle családregény, kivéve, hogy ez gyakorlatilag egyetlen generációba volt sűrítve, legalábbis ami a főszereplő Alejandro fckn Martinezt illeti. És gondolhatjuk, hogy egy ilyen kondenzált történet mi mindennel lehet tele…
Nagyon úgy voltam vele az elején, hogy az ördög elnevezése biztos túlzás lesz, és csak hatásvadász akar lenni a szerző. De tévedtem. Ráadásul mekkorát! A könyv folyamán rengeteg érzés kavargott bennem, és nagyon sokféle reakcióm volt a fejleményekre, de a legszélsőségesebb az volt, hogy egyik jelenetnél arra gondoltam, hogy soha nem akarok egy ilyen szörnyeteggel találkozni, nem akarok többet hallani róla, mert már az én lelkemnek is fájt az, amit művelt. A másik pillanatban pedig minden vágyam az volt, hogy valóságos személy legyen, akinek beköltöznék a bőre alá is.
Nagyon kemény helyzeteket teremtett a szerző. Szerintem gyomor, szív, nyitottság és talán legfőképpen empátia kell ahhoz, hogy a történet úgy csapódjon le bennünk, ahogy azt írónő szánta – magyarán Martinezt nem azért írta olyanra, amilyen, hogy fröcsögve utáljuk, spoiler.
Szerencsére nekem közel sem voltak olyan borzalmaim eddigi életemben, amilyenek a könyvben megjelentek, de ettől függetlenül szerintem terápiás céllal is lehet olvasni, mert nem szól másról, mint hogy a legkisebb befolyással bíró emberektől a legnagyobb és legbefolyásosabb maffiózókig mindenki egyaránt küzd a démonaival, és vagy boldogul vagy nem, mert a lelki nyomorúság nem nézi a pénzt, a hírnevet és a tekintélyt.
M. Robinson gondoskodott arról, hogy Alejandro Martinez (lásd: https://moly.hu/karcok/793315, https://moly.hu/karcok/793378) bevésse magát a lelkemet leginkább megviselő férfikarakterek közé.

7 hozzászólás
Brigi__>!
M. Robinson: El Diablo (angol)

A magasba repít, majd letaszít a mélybe, ahonnan azt hinnéd, hogy nincs még lejjebb és mégis. Aztán ismét felemel, hogy utána ismét letaszítson a mélybe.
De nem érdekel olvasod tovább, mert egy mazochista vagy és csak olvasol és olvasol, hogy továbbra is fenn maradhass ezen az érzelmi hullámvasúton, amiről egyszerűen képtelen vagy leszállni.
Mikor pedig az út végére érsz, érzelmek kavalkádja marad a helyén.

LyennSunny>!
M. Robinson: El Diablo (angol)

Jó kis könyv volt ez! Ugyan nem olvastam az írónő The Good Ol' Boys sorozatát, amihez ez a könyv kapcsolódik egy picit, de nem volt hiányérzetem. Kerek volt a történet, mert szó szerint a kezdetektől fogva megismerhetjük a főszereplőinket. Alejandro tényleg nem egy herceg fehér lovon, néhol igencsak kegyetlen volt. De akiknek bejönnek a durvább stílusú pasik azok bátran tegyenek egy próbát ezzel a könyvvel. Lexi nem egy picsogó liba, nem hagyta magát teljesen alárendelni a pasi akaratának. Ami az ilyen típusú könyveknél nem hátrány.
Olvastatta magát a könyv rendesen, a végén lévő csavart ugyan hamar ki lehet találni de ez nem ront rajta.

pinkprincessreads>!
M. Robinson: El Diablo (angol)

Szereted a sötét és kiismerhetetlen alakokat? Szeretnéd megérteni a dolgok miértjét? Én személy szerint imádom megtudni, hogy az ember viselkedését mennyire tudja befolyásolni az addigi élete. A könyv lassan, részletesen építi fel a történetet, ami sok türelmet igényel az olvasótól, de nyugi egy percig se fogsz unatkozni, sőt szerintem a végén kivételesen nem a story miatt fogsz bőgni, hanem mert vége van.
Készen állsz találkozni El Diablóval?

Viviana97>!
M. Robinson: El Diablo (angol)

Nehéz megfogalmazni, mit is érzek pontosan a könyv elolvasása után. Az egyszer biztos, hogy mély nyomot hagyott bennem.
Annyi minden történt, hogy csak kapkodtam a fejem, mi miért történik, de persze az utolsó pár fejezetig nem állt össze a kép nekem se. Szerintem a műfaj egyik legjobb műve, annyira durva és kegyetlen, hogy az olvasót is teljesen lerántja magával.
Alejandrot vagy imádni vagy utálni lehet, legalábbis én csak ezeket éreztem iránta, szinte fejezetenként váltakozva. Tényleg ő maga az ördög, aki másoknak is pokollá teszi az életet. Magát ostorozza, de ezzel tönkreteszi a körülötte levőket is. Nem könnyű kiismerni, sokszor megfordult a fejemben, hogy személyiségzavara van..
Lexi méltó párja szerintem, jól vette az akadályokat, a helyzeteket én se kezeltem volna másképp. A szíve vonzotta a sötét, lelketlen férfihoz, de az agya ellenben menekülésre késztette.. nem könnyű szituáció.
A könyv vége is egyfajta érzelmi hullámvasút volt számomra, de legalább mindent értelmet nyert. A befejezése nem mondom, hogy váratlanul ért, de tetszett.

PikiKiki>!
M. Robinson: El Diablo (angol)

Annyit elhúzom ennek a könyvnek az értékelését… Mert nem szeretném, „lehúzni” Nem tetszett… Lehet rosszkor kezdtem el olvasni, nem volt annyira kedvem hozzá, de valahogy nem.. Csalódott vagyok. Értem én, hogy ez a könyv dark romanc, de ez nekem akkor is sok/sokk volt. Félbe akartam hagyni, pedig ha elkezdek egy könyvet akarmi árán befejezem, nem szeretem félbe hagyni ezért gyorsan ledaráltam ez egészet inkabb.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

LyennSunny>!

“You were the villain in your own story, Martinez. In mine, you’ve always been my hero.”

LyennSunny>!

Don't knock on the devil's door, sweetheart, and expect him not to answer.

Ms_thebetty P>!

“Go to Hell,” she spat, gathering her things.
“I live there.”

Chapter 19

Kapcsolódó szócikkek: Alejandro Martinez
Ms_thebetty P>!

See, I also knew I was going to Hell.
I just never imagined…
I would be taking her with me.

Chapter 4

Kapcsolódó szócikkek: Alejandro Martinez · Sophia
Brigi__>!

I had a fucking thirteen-year-old, hormonal teen girl at home that made me want to pull out my fucking hair.

132. oldal

Brigi__>!

Don't knock on the devil's door, sweetheart, and expect him not to answer.

135. oldal

Ms_thebetty P>!

I couldn’t stop staring at him, the man exuded dominance. […] He was a fine specimen. His bright green eyes are what caught my attention though. They looked like they could reach into your soul and possess you.

Chapter 22

Kapcsolódó szócikkek: Alejandro Martinez · Lexi
Ms_thebetty P>!

"I'm in the business of making things wrong. I'm not your Prince Charming, and once you realize that, it would make things a lot easier.”
„On you?”
"No. You. I know who I am. It's you that doesn't.”

Chapter 30

Kapcsolódó szócikkek: Alejandro Martinez · Lexi

Hasonló könyvek címkék alapján

Leylah Attar: The Paper Swan
Skye Warren: The Castle
L. J. Shen: Sparrow (angol)
Ker Dukey – K. Webster: Pretty New Doll
Cora Reilly: Bound by Hatred
Bethany-Kris: Deathless & Divided
A. Zavarelli: Crow