El ​Diablo 126 csillagozás

M. Robinson: El Diablo

Könyörtelen voltam.
Féltek tőlem.
Feláldoztam magamat. Őt. Mindent…

Én magam döntöttem úgy, hogy olyan világban akarok élni, ahol többet érek holtan, mint élve. Rossz ember voltam – sosem állítottam mást magamról. Rengeteg dolgot tettem, amire nem vagyok büszke. Láttam sok mindent, ami belém égett. Fájdalmat okoztam sok embernek, s ezt nem lehet visszacsinálni.

Minden rajtam állt.
Minden döntés.
Minden parancs.
Sosem számított, hogy mi helyes, és mi becstelen.
Amíg nem találkoztam Vele.
Addig védelmeztem, amíg a megszállottja lettem.
De ki fogja őt megmenteni tőlem?
Magától az ördögtől.
A sors hozott össze bennünket. A végzetünk közénk állt.

Sötét és kegyetlen, domináns maffiózó érzékeny szerelme egy balerina iránt.

FIGYELMEZTETÉS!
Brutális történet brutális szavakkal. Csak akkor vidd magaddal, ha bírod!

Eredeti mű: M. Robinson: El Diablo (angol)

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rázós könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
552 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634575801 · Fordította: Kamper Gergely

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Alejandro Martinez · Lexi · Leo


Kedvencelte 24

Most olvassa 40

Várólistára tette 147

Kívánságlistára tette 190

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

>!
kellyolvas P
M. Robinson: El Diablo

Majdnem sikerült elszalasztanom ezt a regényt. Majdnem hallgattam másokra, akiknek nem tetszett, akik féltették a kiadót is ettől a történettől. Mert nagyon de nagyon durva. Ez igaz is, de ami az egyik embernek gyomorforgatóan kegyetlen és ettől olvashatatlan, a másik még gondolhatja azt, hogy némely regény, amit ugyanez a kiadó jelentetett meg, sokkal erőteljesebb megterhelés volt a lelkének, mint ez a bizonyos magától az ördögtől eredő sztori. Nekem nagyon bejött, alig tudtam letenni! Butaság feltételezni, hogy bárki valósnak gondolná az itt leírt kapcsolatokat, semmi más célból nem íródott, mint szórakoztatni az olvasót és ebből kitűnőre vizsgázott. Szerintem egy felnőttnek nem okoz problémát helyén kezelni a regényt, nyilván nem az veszi a kezébe, már a borító alapján sem, aki szépirodalmat akar olvasni, és bibékkel meg méhekkel írja le a szexet.
El Diablo karaktere áll a regény központjában, és bármennyire is illik rá a visszataszító, undorító, ocsmány, lelketlen, kegyetlen, bunkó jelző, ugyanakkor látni fogod benne az érzelmileg megtört srácot, aki nagyon tud szeretni, gondoskodni, gyengéd lenni, és aki érzéki, csábító, és olyan kisugárzással rendelkezik, hogy lecsúszik a bugyid olvasás közben. Ugyanakkor tudod, hogy hidegvérrel képes gyilkolni, és nyilvánvaló, hogy ha az életben összefutnátok, elmenekülnél, és ehhez elég lenne egyetlen pillantása. Nem lenne annyi vér a pucádban, mint Lexinek. Lexi volt inkább a hős a regényben, mert mindent megtett, ami csak lehetséges volt, hogy emberré változtassa az ördögöt. Bátor volt az első pillanattól, és vállalta önmagát. A legkomolyabban küzdött az álmaiért, és ezért végigment a legnehezebb úton. Volt bennem egy olyan érzés, hogy apafigurát keres, és erre meg is volt minden oka.
Működött közöttük a kémia, és hát ugye a regény egyik fő erőssége az erotikus jelenetek sora, kettejük cselekedetei nagyrészt szeretkezések voltak, és nem spoiler Erősen grafikus leírásokat tartalmaz, nincs mit szépíteni, ez is része a könyvnek, mert az ugye világos, hogy ez nem egy istenverte tündérmese.Vagy valamilyen $@!% módon mégis? Részletes véleményem a blogon:
http://www.kellylupiolvas.com/2019/04/m-robinson-el-dia…

10 hozzászólás
>!
Tóth_Orsolya_3 P
M. Robinson: El Diablo

Aztamindenit!
Felkavaró, brutális és persze azért romantikus is.
Lexi színrelépésétől vált igazán érdekessé számomra a történet. Rettentő módon örültem, hogy a végén nem maradtak elvarratlan szálak. spoiler
Szívesén olvasnék még az írónőtől.

1 hozzászólás
>!
Evika82 P
M. Robinson: El Diablo

Mi mást is adhatnék erre a könyvre, mint 5 csillag?!
Ez eszméletlen jó volt!
Mikor megszületünk, akkor nem vagyunk jók vagy rosszak, alapvetően mindkét lehetőség ott rejtőzik a személyiségünkben… aztán az évek során, ahogy halad előre a sorsunk kereke, eldől, hogy melyik irányba is hajlunk.
Alejandronak esélye sem volt arra, hogy valaha is jó lehessen. Az, hogy milyen családba, örökségbe született, eldöntötte milyen irányba haladjon az élete.
Kamaszkorában még ott pislákolt egy halvány remény, de aztán az élet spoiler végleg a kegyetlenség, magány, az Ördög útjára terelte őt.
Ő egy igazi kemény maffiózó, akitől mindenki retteg, aki egy hatalmas s…fej, mégis lesz valaki aki fenekestül felforgatja a világát a színre lépésével, aki ugyanúgy tart tőle, mint mindenki más… és mégis szembe mer vele szállni… ez a valaki nem más, mint Lexi.
Az ő kettejük története rengeteg fájdalmat, szenvedést, titkot, hihetetlen fordulatot tartogatott, amitől volt, hogy teljesen leesett az állam, majd velük együtt szenvedtem, de közben minden egyes sorát imádtam.

>!
andicica1993
M. Robinson: El Diablo

Atya ég!!!! Fergeteges jó könyv volt. Élvezet volt olvasni amikor egy könyörtelen, hideg szív hosszú idő után újra olvadni kezd. Minden csodálatom Lexié, hogy sosem adta fel, és mindvégig harcolt, küzdött a szerelméért egy borzalmas világban. Remélem a kiadó elhozza nekünk az írónő további regényeit.

>!
Infierno
M. Robinson: El Diablo

Mindig is imádtam a dark romance könyveket, de ez valahogy nem hozta a várt színvonalat.
Tetszett, hogy Alejandrót kamaszkorában ismerjük meg, így meg is értjük, hogyan vált belőle az évek során El Diablo. Kicsit csalódtam is, hogy egy kamasz férfiről kell olvasni, aztán megörültem az idő haladásának, a fiúból férfi lett. Erre pár fejezet alatt középkorú lesz. :( Na mindegy.
Ahogy képbe került Lexi, számomra egyértelmű volt, hogy kinek a lánya. spoiler És ahogy ő megjelent, mexikói szappanoperára kezdett hasonlítani a történet. Szeretlek, de mégsem; utállak, de mégsem; elhagylak, de visszajövök stb. Úgyhogy a kezdeti történet kezdett ellaposodni, mintha újra és újra ugyanaz ismétlődne. Legszívesebben felpofoztam volna Lexit, mert hagyta, hogy lábtörlő legyen belőle. Mintha megragadt volna a 15 éves Lexi szintjén.
A történet ezek ellenére gördülékeny volt, olvastatta magát. Egyedül a kötelezőnek számító mondatvégi „b.zmeg” és „b..od” zavart nagyon. Ez lett mindenki szavajárása.
Összességében jó kis történet volt, kikapcsolódásnak megfelelő.

>!
Violet_Finch_PMónika
M. Robinson: El Diablo

Tetszett ,igaz nem azt kaptam amire számítottam. Ez egy szerelmi történet volt sok sok bonyodalommal és szívfájdalommal. De nem volt se megrázó se felkavaró…
Nem volt meg a maffia érzet se,az,hogy állandóan azt hajtogatta,hogy Ő El Diablo és mindenkivel úgy beszélt,mint a cipőjére ragadt sz*rral,nekem csak annyit jelzett,hogy egy bunkó paraszt. A végén a csavar se lepett meg ,itt már az lett volna a durva,ha kiderül,hogy spoiler. A szereplők se kerültek közel a szívemhez,pedig próbálkoztam,tényleg próbálkoztam. Semlegesek maradtak.
Nem mondom,hogy elmegy a könyv,mert nem,tényleg tetszett a maga kis módján. Egy két helyen még sírtam is…spoiler
Egyszeri olvasmány volt,sajnálom,mert nagy elvárásaim voltak a könyvvel kapcsolatban és nagyon régóta vártam rá. :(

>!
anikho P
M. Robinson: El Diablo

Gondoltam, hogy valami ilyesmi lesz.., de azért nyilván meglepett a történet.
Kezdve Alejandroval. Akit már a lehető legkorábban megrontanak, belelökik a verembe, aminek majd később a királya lesz. Ő ebben nőtt fel, ebben a káoszban, csak ezt ismeri, nem is tudja mihez kezdhetne, ha tehetné.
Láthatjuk hogyan lesz belőle egy lelketlen, kiégett férfi. Mert tényleg az, maga az ördög. De még sem tudod gyűlölni. Hiába irtózol attól, amit tesz, nem tudod azt állítani, hogy a halálát akarod. Szerencsére csak annyira merülünk bele ebbe a maffiózós témába, ami feltétlen kell, hogy a körülményeket megteremtse. Nem tudunk meg részletesen egyik ügyletről sem semmit, amit nem is bántam.

És jön Lexi.
A korkülönbségeket mindig nehezen szokom meg, pláne ha ez ekkora. Brr. De mit ad isten, hamar túllendültem a dolgon, magamhoz és a sztorihoz képest mindenképp. Lexi és az ő balettkarrierje nekem sántított. Nem éreztem igazinak a tánchoz fűződő érzelmeit. Nagyon erőltetettnek éreztem, hogy mindenképp kell valami hobbi a lánynak.. ó!, legyen a balett! spoiler

A két főszereplő kapcsolata többször is megszakad. Külön utakon folytatják. Azonban, olyan gyorsan egymásra találnak megint, hogy időm se volt keseregni… Nemár. Hol a valódi szívfájdalom? A kétségek. Az nem gyomorölő vágyakozás a másik után, hogy rögtön 3 oldal után már ott is van… Szerintem…
A vége mondhatnám, hogy meglepett, csak itt is túl gyorsan megoldottuk a helyzetet. spoiler

Kellemesen kikapcsolt, de nem lett kedvenc. Sőt, szerintem nem is olvasom el többször.

A legeslegvégén kapunk két sort, hogy Mia és Creed története fog következni. Na és ők kik? Tudom, egyszer feltűntek a könyv utolsó harmadában…, említés szintjén, és így ennyi. Ha előre tudta az írónő, hogy velük akarja folytatni később, akkor ennél sokkal erősebb bemutatkozást kellett volna csiholnia Mia és Creed számára.

>!
l_moni
M. Robinson: El Diablo

Este befejeztem a könyvet, becsuktam. Ennek ellenére, mikor behunytam a szemem láttam magam előtt a szereplőket.
Hallottam a hangjukat, éreztem a fájdalmukat.
Nem eresztett.
Ördögi.
Bemutat egy más világot, egy olyat ami borzasztó.
Ahol nincs szeretet. Nincs kedvesség, nincsenek szép szavak.
Ahol rengeteg vér van. Fájdalom van.
Kurvák.
Drog.
Erőszak.
Halál.

Egy olyan élet ami ördögi, ami nem ereszt, ami elvesz mindent ami jó.

Lexi hihetetlenül erős NŐ. Bármilyen csapást mér rá a sors Ő feláll és emelt fővel továbblép. Csodáltam az erejét, az akaratát, a türelmét. Én lehet nem küzdöttem volna ennyit.

Martinez. Isten óvja a kislányom egy ilyen férfitól. Ő a szörny, akitől rettegünk kislányként, majd vonzódunk hozzá nőként.

Valóban rázós könyv, de jó könyv. Olvasod és ott vagy velük.

1 hozzászólás
>!
Réka0128
M. Robinson: El Diablo

Eszméletlenül jó ez a könyv!!! ♥

Szerintem eddig ez a legjobb történet a Rázós kategóriából.
Felkavaró, izgalmas és néhol talán sokkoló is, de imádtam az elejétől fogva. Az erotikus részek is iszonyat jól voltak megírva. Szerencsére a végén nem maradt hiányérzetem, mert szépen le lett zárva a sztori.
Remélem, hogy az írónő többi könyve is jön magyarul, mert ezzel nagyon megfogott! :)

>!
Scriptum
M. Robinson: El Diablo

Két élet között vívódtam – az egyikre vàgytam, a másikra rászolgáltam.

Alejandro… El Diablo hogy a fenébe is nevezzelek?! Be etted magad a bőrömbe,a húsomba… a szívembe!Gyűlölnöm kéne téged és megvetni minden miatt,amit valaha is elkövettél életedben!Menekülnöm kéne ,minél messzebb tőled és még a létezésedet is elfelejteni… annyiszor legalább összetörtél engem is ,mint Lexit… megszakadt érted a szívem,aztán megszakadt Lexi miatt is!Két ilyen elcseszett embert,két ilyen tönkre tett életet…voltak oldalak,fejezetek ,hogy potyogtak a könnyeim!Annyira sajnáltam mindent,ami veled,veletek történt!Hogy jutottàl idáig?… igen,igen tudom… bele születtél a szarba,akárcsak Lexi… csak a különbség az,hogy te bele ástad magad,míg Lexi próbálta kiásni magát belőle és lám,ez lett a Ti végzetetek,ez lett az én végzetem…

Szerencsés vagyok,hogy az életetek nagy részét végig követhettem a könyvben és biztos vagyok benne,hogy sokszor nagyon sokszor fellapozom majd a történeteteket,mert tanúságos volt,megrázó,szívfacsaró!

Nem térnék ki nagyon a részletekre a fordításról ,a kifejezésekről,nem volt tökéletes,lehetett volna jobb is,de kit érdekelt hogy hányszor mondta azt hogy $@!%,bmeg stb. hogy lassan nekem is ez lett a szavam járása amíg olvastam a könyvet,pedig egyáltalán nem vagyok az a káromkodós fajta.Bele ívódott mindenembe ez a történet!Lassan indult,gyerekkortól,de minden egyes lap,sor,szó kellett ahhoz,hogy kerek legyen ez az egész,hogy annyira fájjon,hogy annyira gyűlöljem és annyira szeressem!Te Amo!

7 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Evika82 P

Minden ördögnek szüksége van egy angyalra.
És ő volt az én angyalom.

402. oldal

1 hozzászólás
>!
anikho P

Ha az ördögnél kopogtatsz, cicaviràg, számíts rá, hogy ajtót nyit neked.

>!
csfannie P

– Az ördög is angyal volt egyszer, Alejandro. Csak idő kérdése, mikor lesz belőled is El Diablo.

38. oldal

>!
Evika82 P

– Hú érezted? – Előrehajoltam. – Egy pillanatra majdnem sikerült nem magasról leszarnom az embereidet meg a kockázatodat. Emlékeztetnem kell talán, hogy te dolgozol nekem, nem pedig fordítva? Ez azt jelenti, hogy nem te diktálod a szabályokat, hanem én. Amikor azt mondom, hogy kell valami, és azt értsd úgy, hogy bármi, akkor te, kutyuska, már szaladsz is érte, és csaholva hozod nekem.

160. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alejandro Martinez
>!
anikho P

Az ördög is angyal volt egyszer, Alejandro.

>!
anikho P

A tiszteletet nem csak úgy adják, azt ki kell èrdemelni.

>!
csfannie P

– Ez a dolgunk, hijo. Megvédjük azt, ami a miénk, és nem válogatunk az eszközökben. Semmi más nem számít. A család az első.

30. oldal

>!
Zso89

„A saját történetedben voltál csak rosszfiú, Martinez. Az enyémben mindig te voltál a hős.”

Kapcsolódó szócikkek: Lexi
>!
EditVagyok P

– Te részeg vagy.
– Még nem, de alakul.

480. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

J. L. Armentrout: Stay With Me – Maradj velem
Borsa Brown: A maffia ölelésében
Jodi Picoult: Tizenkilenc perc
Emma Chase: Egy ágyban a herceggel
Marilyn Miller: A vezér
Anne L. Green: A sötétség fogságában
Anne L. Green: Eltitkolt múlt
Baráth Viktória: A főnök
Marie Force: Végzetes viszony