El ​Diablo 419 csillagozás

M. Robinson: El Diablo

Könyörtelen voltam.
Féltek tőlem.
Feláldoztam magamat. Őt. Mindent…

Én magam döntöttem úgy, hogy olyan világban akarok élni, ahol többet érek holtan, mint élve. Rossz ember voltam – sosem állítottam mást magamról. Rengeteg dolgot tettem, amire nem vagyok büszke. Láttam sok mindent, ami belém égett. Fájdalmat okoztam sok embernek, s ezt nem lehet visszacsinálni.

Minden rajtam állt.
Minden döntés.
Minden parancs.
Sosem számított, hogy mi helyes, és mi becstelen.
Amíg nem találkoztam Vele.
Addig védelmeztem, amíg a megszállottja lettem.
De ki fogja őt megmenteni tőlem?
Magától az ördögtől.
A sors hozott össze bennünket. A végzetünk közénk állt.

Sötét és kegyetlen, domináns maffiózó érzékeny szerelme egy balerina iránt.

FIGYELMEZTETÉS!
Brutális történet brutális szavakkal. Csak akkor vidd magaddal, ha bírod!

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rázós könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
552 oldal · ISBN: 9789635610457 · Fordította: Kamper Gergely
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
552 oldal · ISBN: 9789635610464 · Fordította: Kamper Gergely
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2019
552 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634575801 · Fordította: Kamper Gergely

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Alejandro Martinez · Lexi · Leo · Amari Martinez · Sophia


Kedvencelte 71

Most olvassa 34

Várólistára tette 165

Kívánságlistára tette 155

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

kellyolvas P>!
M. Robinson: El Diablo

Majdnem sikerült elszalasztanom ezt a regényt. Majdnem hallgattam másokra, akiknek nem tetszett, akik féltették a kiadót is ettől a történettől. Mert nagyon de nagyon durva. Ez igaz is, de ami az egyik embernek gyomorforgatóan kegyetlen és ettől olvashatatlan, a másik még gondolhatja azt, hogy némely regény, amit ugyanez a kiadó jelentetett meg, sokkal erőteljesebb megterhelés volt a lelkének, mint ez a bizonyos magától az ördögtől eredő sztori. Nekem nagyon bejött, alig tudtam letenni! Butaság feltételezni, hogy bárki valósnak gondolná az itt leírt kapcsolatokat, semmi más célból nem íródott, mint szórakoztatni az olvasót és ebből kitűnőre vizsgázott. Szerintem egy felnőttnek nem okoz problémát helyén kezelni a regényt, nyilván nem az veszi a kezébe, már a borító alapján sem, aki szépirodalmat akar olvasni, és bibékkel meg méhekkel írja le a szexet.
El Diablo karaktere áll a regény központjában, és bármennyire is illik rá a visszataszító, undorító, ocsmány, lelketlen, kegyetlen, bunkó jelző, ugyanakkor látni fogod benne az érzelmileg megtört srácot, aki nagyon tud szeretni, gondoskodni, gyengéd lenni, és aki érzéki, csábító, és olyan kisugárzással rendelkezik, hogy lecsúszik a bugyid olvasás közben. Ugyanakkor tudod, hogy hidegvérrel képes gyilkolni, és nyilvánvaló, hogy ha az életben összefutnátok, elmenekülnél, és ehhez elég lenne egyetlen pillantása. Nem lenne annyi vér a pucádban, mint Lexinek. Lexi volt inkább a hős a regényben, mert mindent megtett, ami csak lehetséges volt, hogy emberré változtassa az ördögöt. Bátor volt az első pillanattól, és vállalta önmagát. A legkomolyabban küzdött az álmaiért, és ezért végigment a legnehezebb úton. Volt bennem egy olyan érzés, hogy apafigurát keres, és erre meg is volt minden oka.
Működött közöttük a kémia, és hát ugye a regény egyik fő erőssége az erotikus jelenetek sora, kettejük cselekedetei nagyrészt szeretkezések voltak, és nem spoiler Erősen grafikus leírásokat tartalmaz, nincs mit szépíteni, ez is része a könyvnek, mert az ugye világos, hogy ez nem egy istenverte tündérmese.Vagy valamilyen $@!% módon mégis? Részletes véleményem a blogon:
http://www.kellylupiolvas.com/2019/04/m-robinson-el-dia…

10 hozzászólás
Szilvi00 P>!
M. Robinson: El Diablo

Pontosan azt kaptam, amit egy Rázós könyvtől elvárok!
Végig ez a gondolat kavargott a fejemben: „Eldobom tőle az agyam, a szereplők sem szívem csücskei, de akkor is rohadtul élvezem! B@§z Ø#?"
Ördögien gonosz.
Ördögien mocskos.
Ördögien fordulatos.
Ördögien lebilincselő.
Bevallom, én azt hittem, hogy hangsúlyosabb lesz benne a maffiás szál. Miközben fogytak az oldalak és repültek az évek, megbékéltem a maffiás részek hiányával, és egyáltalán nem bántam, hogy inkább Martinezen volt a hangsúly. Az a szerencse, hogy Alejandro Martinez kitalált karakter. Jól mutat a polcomon és a sorok között, de élőben a közelébe se mernék menni. Arról nem is beszélve, hogy kb. milliószor kihozott a sodromból. (Igen, néha gyűlöltem!) A sztoriról hasonlóan vélekedek: semmi köze a valósághoz! Amin ezek ketten átmentek és kibírtak, azt egyetlen élő, épelméjű pár sem bírta volna ki.

14 hozzászólás
KönyvMoly_1989>!
M. Robinson: El Diablo

Nincs nekem bajom a szappanoperákkal, a nagymamámmal kislányként együtt néztük a Rosalindát és a Paula és Paulinát, még élveztem is, ciki, nem ciki. Sőt, hatalmas Sebhelyesarcú fan is vagyok, már vagy tízszer láttam a filmet. Az El diablo ezek tiszteletlen zabigyereke, csak sajnos mindkét szülőtől a legrosszabb tulajdonságokat örökölve.
Alejandro stílusában : Mi volt ez, b@zmeg?!
Az első 150 oldal reményteljes volt, izgalmas, volt benne bőven cselekmény, vér, krimi, éreztem, hogy ez tényleg maffiarománc! IGEN! VÉGRE! KÖSZÖNÖM! Aztán… Jött a kusza, se veled – se nélküled 4ever&4always hiteltelen lamour Lexi és Alejandro között (aki nem szeretkezik, mint Mr. Grey, hanem b***ik) és kiverte nálam a biztosítékot, sőt, áramkimaradást okozott egész Dunaújvárosban.
Kisípolós szavak, dugás dugás hátán, aztán mert mér' ne, ugrunk egy rakat évet, hogy jóformán járókerettel lássuk a szereplőket… (teljesen felesleges történethúzás)
Kész… Meghaltam… Pedig a borítón lévő ürge nagyon dögös! Ő kapott 2 csillagot, egyem a szép szemeit.

20 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
M. Robinson: El Diablo

(A könyv rajongói kérem görgessenek tovább!)

Nem tudom, hogy jobban tetszett volna-e, ha eredetiben olvasom, de elsősorban nem a nyelvezettel volt problémám.
Kaptunk egy ütős kezdést, maffiozóék mindennapjai, vadbarom apuci, szende hugocska, és Alejandro, aki már 15 évesen átesik a tűzkeresztségen. Az élete innentől kezdve száguld a lejtőn, hogy belőle legyen a legnagyobb gazember, El Diablo.
Volt rendesen minden, mint egy igazi dark románcban, de a Lexis szálat túlírta a szerző. Nyílván nem fog egy 15 éves kislányt hősünk leteperni, de az írónővel az időt tekintve rendesen elszaladt a ló. Nem is számoltam már, hogy El Diablo a végén hány éves, de attól tartottam, hogy végelgyengülésben fog nekünk elpatkolni.
Sajnos az ötös kezdésre csak egy kettes folytatás jutott. 100 oldallal kevesebbért, lehet több csillagot tudtam volna adni.

10 hozzászólás
Nikolett0907 P>!
M. Robinson: El Diablo

Reménykedtem, hogy az ütős kezdés egy kegyetlen, de letehetetlen kidolgozást fog követni.
Nos estem már idén pofira ilyen téren bőven, de ez mindent vitt.
Hogy lehet ilyen lapos, ambivalens könyvet összehozni?
Csak fogom a fejem.
Nem a trágárság miatt vagyok kiakadva, sőt ez evvel jár, hanem avval a ténnyel, hogy senkinek nem tűnik fel a „csődör” életkora nagyon nem megfelelően van kezelve!?
Már az „ismerkedés” fázisában is idős, ahogy haladunk az idősíkba nem lesz fiatalabb, mégis teljesen úgy van ábrázolva, mint egy fiatal, érett férfi.
Másik fele, hősnőnk az agyamra ment.
A teljes sötétség áll fent agyilag nála.
Ahogy lekezeli a szituációkat, téptem a hajam már kínomban.
Na jó, nem dühöngök, biztos velem van a gond.
Nekem ez nem tetszett, de nem kell, hogy minden könyvet szeressek….szerencsére.
Kár érte.

13 hozzászólás
Naiva P>!
M. Robinson: El Diablo

Már évek óta szemezek ezzel a könyvvel. Jobban mondva a borítón látható Dusan Susnjar-ral. Szerintem tökéletesen megfelelt, – mit megfelelt – mintha csak El Diablo/Alejando Martinez lett volna.
A könyv pedig … mintha egy nagyon hosszú trilógiát olvastam volna.
Ezzel kapcsolatban eléggé kettős érzésem volt. Egyrészt úgy éreztem, hogy a történet alaposan ki volt dolgozva, nem volt elnagyolva. Nyomon lehetett követni a főhős életét, egészen 15 éves kora óta. A végén már meg nem mondom hány éves lehetett. Másrészt gyakran úgy éreztem tele van cselekményismétléssel, olyanokkal, amik a végtelenig folytatódódnak, de közben ezek nem vitték előre a cselekményt. Nem is javítottak magán a történeten, sem pedig a karaktereken. Sőt!
A csattanót már előre kitaláltam, de bevallom, mégsem tudtam úgy igazán élvezni. Ez a férfi a lehető összes módon bántotta a lányt, ha pedig nem bántotta, akkor alázta, csalta közben végig tudott róla, hogy kicsoda, majd végül egy nagyon gyenge kifogással jött. Pedig alapvetően nincs bajom a dark romance műfajjal. spoiler

25 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
M. Robinson: El Diablo

Aztamindenit!
Felkavaró, brutális és persze azért romantikus is.
Lexi színrelépésétől vált igazán érdekessé számomra a történet. Rettentő módon örültem, hogy a végén nem maradtak elvarratlan szálak. spoiler
Szívesén olvasnék még az írónőtől.

1 hozzászólás
Törpillaa P>!
M. Robinson: El Diablo

Imádom, imádom az egészet úgy, ahogy van. :-) ❤ Ez a könyv egy kész hullámvasút, ennyi érzelem, romantika, erotika, szerelem, szenvedés, szenvedély, gyűlölet, harag, könyörtelenség, bosszú, megbocsátás, feszültség. Lenyűgöző, én végig élveztem, ezt az érzelmi hullámvasútat és magával sodort az egész. :-D Alejandro teljesen elvarázsolt, már az elejétől kezdve nagyon bejött nekem a pasi, és a stílusa, ahogy állandóan káromkodott, és számomra egy álompasi lett. Nagyon, de nagyon bírom a kemény beszólásaival együtt. :-) ❤ Lexit is hamar megkedveltem, ő is végig nagyon szerethető volt. Aranyos, végig küzdött, harcolt azért, amit, és akit annyira akart, sosem hagyta magát, egy belevaló csajszi, ezért is bírtam annyira őt. Párszor jókat nevettem is némelyik párbeszédnél, vagy jelenetnél. :-) Számomra ez a könyv tuti, hogy újraolvasós lesz. :-)

Ella19>!
M. Robinson: El Diablo

Erotikus, érzelmes, erőszakos, talán ezzel tudnám jellemezni ezt a könyvet. Nem volt benne semmi finomkodás, tele volt gyilkossággal. A történet maga nagyon durva, ennyi megpróbáltatást egy ember nem hiszem, hogy képes lenne elviselni, ezért azt tudnám mondani, hogy ez a könyv elrugaszkodott a valóságtól. A főszereplőnk El Diablo egy kegyetlen férfi, de meg lehet benne látni az érzelmileg összetört fiút is, aki képes a gondoskodásra. Lexi bátor volt és nekem nagyon szimpatikus is volt.
Tetszett, hogy csak a könyv elején volt hangsúlyos a maffia szál.
Nem csalódtam benne. :)

Evika82 P>!
M. Robinson: El Diablo

Mi mást is adhatnék erre a könyvre, mint 5 csillag?!
Ez eszméletlen jó volt!
Mikor megszületünk, akkor nem vagyunk jók vagy rosszak, alapvetően mindkét lehetőség ott rejtőzik a személyiségünkben… aztán az évek során, ahogy halad előre a sorsunk kereke, eldől, hogy melyik irányba is hajlunk.
Alejandronak esélye sem volt arra, hogy valaha is jó lehessen. Az, hogy milyen családba, örökségbe született, eldöntötte milyen irányba haladjon az élete.
Kamaszkorában még ott pislákolt egy halvány remény, de aztán az élet spoiler végleg a kegyetlenség, magány, az Ördög útjára terelte őt.
Ő egy igazi kemény maffiózó, akitől mindenki retteg, aki egy hatalmas s…fej, mégis lesz valaki aki fenekestül felforgatja a világát a színre lépésével, aki ugyanúgy tart tőle, mint mindenki más… és mégis szembe mer vele szállni… ez a valaki nem más, mint Lexi.
Az ő kettejük története rengeteg fájdalmat, szenvedést, titkot, hihetetlen fordulatot tartogatott, amitől volt, hogy teljesen leesett az állam, majd velük együtt szenvedtem, de közben minden egyes sorát imádtam.


Népszerű idézetek

Evika82 P>!

Minden ördögnek szüksége van egy angyalra.
És ő volt az én angyalom.

402. oldal

1 hozzászólás
Zso89 P>!

A saját történetedben voltál csak rosszfiú, Martinez. Az enyémben mindig te voltál a hős.

Kapcsolódó szócikkek: Lexi
anikho>!

– Ha az ördögnél kopogtatsz, cicaviràg, számíts rá, hogy ajtót nyit neked.

Törpillaa P>!

A sebek idővel begyógyulnak, de a szívemben örökre megmarad a fájdalom.

124. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alejandro Martinez
csfannie P>!

– Az ördög is angyal volt egyszer, Alejandro. Csak idő kérdése, mikor lesz belőled is El Diablo.

38. oldal

anikho>!

Az ördög is angyal volt egyszer, Alejandro.

Viktória_Markovics P>!

Annyi romantikus könyvet olvasott, hogy magának is akart egy hőst.

242. oldal

KönyvMoly_1989>!

Jó lenne hazudni neked, azt mondani, hogy minden rendben lesz. De ilyen az élet, Amari. Semmire sincsen garancia, még az sem biztos, hogy megérjük a holnapot. A mának kell élnünk.

126. oldal

Kapcsolódó szócikkek: garancia
Evika82 P>!

– Hú érezted? – Előrehajoltam. – Egy pillanatra majdnem sikerült nem magasról leszarnom az embereidet meg a kockázatodat. Emlékeztetnem kell talán, hogy te dolgozol nekem, nem pedig fordítva? Ez azt jelenti, hogy nem te diktálod a szabályokat, hanem én. Amikor azt mondom, hogy kell valami, és azt értsd úgy, hogy bármi, akkor te, kutyuska, már szaladsz is érte, és csaholva hozod nekem.

160. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alejandro Martinez

Hasonló könyvek címkék alapján

Bethany-Kris: Titokzatos és tüzes
L. J. Shen: A csóktolvaj
Jodi Picoult: Tizenkilenc perc
Baráth Viktória: A főnök 2.
Laurelin Paige: Utolsó csók
Ilona Andrews: Áradó hold
Emma Chase: Egy ágyban a herceggel