A ​vétkeinken túl 1 csillagozás

M. Kovács Melinda: A vétkeinken túl

"A ​kisebbik fiunk meseolvasás közben megkérdezte, el fogunk-e válni. Zavarba jöttem. Mit is válaszolhattam volna? Hogy fogalmam sincs, képes leszek-e valaha az apjával élni? Hogy képtelen vagyok felejteni, ezért próbálok legalább megbocsátani? Az igazságot nem mondhatom el nekik: hogy még a saját hűtlenségemen sem tettem túl magam, nemhogy az apjáén.
– Nem akarod, hogy velünk legyen – mondta vádlón.
– Ez nem ilyen egyszerű, kicsim.
– De igen, egyszerű. Csak a felnőttek bonyolítanak túl mindent.
Persze hogy hiányoznak a közös dolgaink: a családi vacsorák, a borotvahab illata, ami betöltötte a fürdőszobát. Zavar a fogkefe, mely hónapok óta szárazon pihen a pohárban, s az üres ágy. Szerettem, ahogy a férjem teste a hátamnak simult, keze megpihent a hasamon, ahogy fölém hajolt az éjszaka sötétjében –, mégsem tudom őt közel engedni magamhoz…"

***
Meg lehet-e bocsátani a hűtlenséget? Újra lehet-e építeni egy romokban heverő házasságot?
A… (tovább)

>!
Garbo, Budapest, 2019
220 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155696831

Kívánságlistára tette 2


Népszerű idézetek

>!
M16 IP

Ez a legveszélyesebb a szerelemben: olyan valaki után vágyakozunk, akinek csak a felső rétegeit ismerjük, akit hónapokba, évekbe telne kihámozni a védőburokból, hogy aztán szembesüljünk a lelke csupasz valójával, ami talán sokkal színtelenebb és unalmasabb, mint amire számítottunk.

>!
M16 IP

Kit szeretünk tulajdonképpen? Kit csókolunk, kivel szeretkezünk, kinek a vágyát engedjük szétolvadni magunkon, kinek az érintése emel a magasba, hogy aztán egy félresikerült pillanatban kihúzza alólunk a kezét? Ma még örök szerelmet ígér, holnap pedig közönyös arccal nézi végig, ahogy a földre zuhanunk, és darabokra törve gurulunk le élete pereméről.

>!
M16 IP

Tisztában vagyok vele, hogy a lelkünk sérülései mindkettőnk köré védőhálót fontak, de bízom benne, hogy a lyukakon keresztül még hozzáférhetőek maradtunk egymás számára.

>!
M16 IP

Nem minden férfi képes rá, hogy a sarokba hajítsa a sérelmeit a gyerekei kedvéért. Van, akit legyőz a szégyenérzet és a büszkeség.


Hasonló könyvek címkék alapján

Róbert Katalin: Kezdjetek el élni!
Márai Sándor: Az igazi
Vaszary Gábor: Alszik az Isten
Leda Schwartz: A negyedik szerető
Sue Dylen: A római szerető
Dawn Silver: Szabadon
Vavyan Fable: Nászjelentés
Leda Schwartz: A harmadik szerető
Borsa Brown: A férj prostija
Vass Virág: Szoknya-blues