Boldogságkönyv 25 csillagozás

M. Kiss Csaba: Boldogságkönyv

Tudták, ​hogy Magyarország Alaptörvényének szövegében nincs benne a boldogság szó?
Őszintén szólva, fogalmam sincs, más országokéban benne van-e, de hát mire lehet menni egy boldogtalan nemzettel?
A magyar alaptörvényben elég hosszan sorolódik, mihez van joga a polgároknak, de konkrétan a boldogsághoz nincs. Pedig, ugye közhely, de – mint általában a közhelyek – igaz, hogy boldogság mindenkinek jár. Járni jár, mondják erre a cinikusok, csak nem jut.
Dehogynem! – állítom én. És veszem magamnak a bátorságot, hogy azt is kijelentsem: pont annyi jut, amennyit megteremtesz magadnak. És másoknak. Írhattam volna korszellemhez talán jobban illő módon, hogy annyi boldogságod lesz, amennyit elintézel, kikavarsz, kijársz, szerzel, lemutyizol magadnak. De nem akartam azt írni.
Szóval a boldogság mindenkinek jár, csak senki nem tudja garantálni. A hatalom sem. Mert senkinek nincs tuti boldogságreceptje. Viszont talán hasznos tudni, hogyan csinálják mások!

Ez a… (tovább)

>!
Athenaeum, Budapest, 2017
350 oldal · ISBN: 9789632937359
>!
Athenaeum, Budapest, 2017
350 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632936994

Enciklopédia 27

Szereplők népszerűség szerint

Egerszegi Krisztina · Grecsó Krisztián · Molnár Piroska · Snétberger Ferenc


Kedvencelte 2

Most olvassa 6

Várólistára tette 38

Kívánságlistára tette 39

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Bea_Könyvutca P>!
M. Kiss Csaba: Boldogságkönyv

Már az első oldalak elolvasása után éreztem, hogy nagyon fogom szeretni ezt a könyvet és bíztam benne, hogy Ónodi Eszter vicces és megható gondolatai után hasonlóan jó és tartalmas találkozásokban lesz részem. Így is volt, nem csalódtam, most már tudom, hogy M. Kiss Csaba Boldogságkönyve fantasztikus olvasmány.

A boldogság nehéz dolog, vagy csak túl sokat várunk el, nem vesszük észre, amikor már ott van velünk, ott van mellettünk. M.Kiss Csaba könyvében meggyőződhetünk arról, hogy mások is ugyanúgy keresgélik, elmennek mellette, vagy észreveszik időnként, legyenek színészek, zenészek, gazdagok, tudósok, sportolók.
Bővebben a könyvről: http://konyvutca.blogspot.hu/2017/11/m-kiss-csaba-boldo…

robinson P>!
M. Kiss Csaba: Boldogságkönyv

Ami különösen tetszett: M. Kiss Csaba hagyta beszélni a megkérdezetteket, és széles a merítés. Színésznők, színészek, egykori sikeres sportolók, üzletemberek, írók és zenészek vallanak életükről. Valóban minden életszakaszban más jelenti a boldogságot. Roppant drámai, igazán őszinte vallomások is születtek.Igazából azt gondolom, M. Kiss Csabának boldogság volt elkészíteni ezt a könyvet.
https://gaboolvas.blogspot.hu/2017/10/boldogsagkonyv.html

Baráth_Zsuzsanna P>!
M. Kiss Csaba: Boldogságkönyv

Megtévesztő a cím, egyáltalán nem szimpla édelgéseket olvashatunk a boldogságról, ez bizony egy remek interjúkötet. Majdnem kimaradt az életemből, mert a címe alapján eszembe sem jutott volna beleolvasni, viszont amikor megnéztem, hogy ki a szerző, és kik szólalnak meg a könyvben, mindjárt kíváncsi lettem. M. Kiss Csaba és az interjúalanyok ugyanis mindannyian hiteles személyek, akik mögött valós teljesítmény van, nem sok közük van azokhoz a celebekhez, akik minden héten ott mosolyognak a bulvárlapok címoldalán. A szerző okosan hagyta, hogy beszélgetőpartnerei arról meséljenek, amiről akarnak, nem akart tőlük semmilyen szafots sztorit, egyszerűen csak leültek beszélgetni, és láss csodát, olyan tartalmas interjúk születtek, amelyet kész felüdülés olvasni a rengeteg felszínes csicsergés után, amit a reggeli műsorokban és különböző magazinokban lehet hallgatni és olvasni a reggeli kávé mellé. Ismert emberekkel készültek az interjúk (nyilván azért választották őket az alkotók, mert biztosan kíváncsiak lesznek rájuk az olvasók), akikről sok mindent tudunk, de ebben a hangulatos könyvben olyan történeteket is megosztanak velünk, amelyekről eddig ha nem is hallgattak, de nem nagyon beszéltek. Számomra a legerősebb történet az volt, hogy Bogdán László, Cserdi polgármestere gyerekkorában döghúson élt, annyira szegények voltak, de mindegyik interjúban volt legalább egy olyan mondat, amit magammal vittem ebből a könyvből, amelytől őszintén szólva nem sokat vártam, ehhez képest olyan értékes beszélgetésekhez volt szerencsém, amelyet valódi boldogság volt olvasni, mert nem a felszínt karcolják, hanem a mélységekbe ásnak.
A teljes kritika itt olvasható:
http://smokingbarrels.blog.hu/2017/10/27/konyvkritika_m…

Mariann_Czenema P>!
M. Kiss Csaba: Boldogságkönyv

A molyon eddig nyolcan értékeltük ez a könyvet, és hét olvasó adott rá 5 csillagot ;-)
Én ezt a művet olvastam 4 óra alvás után, kialvatlanul; buszon, jártamban – keltemben; evés közben, alvás helyett, kipihenten, nyolc óra alvás után, vagy félig morgósan, elfoglaltságok közepette, gyerekzsivaj mellett. De lekötött, MINDIG lekötött.
Bővebben:
http://czenema.blogspot.hu/2017/12/m-kiss-csaba-boldogs…

Lovebooks>!
M. Kiss Csaba: Boldogságkönyv

Ez a könyv – ahogy a cím is mutatja – a boldogságról szól. De nem az anyagi, tárgyi javakban mért boldogságról, hanem arról ami bennünk van, ami körülvesz bennünket. Hiszen a boldogság soha nem pénz kérdése, hanem hité, tenni akarásé, jóságé, szereteté, cselekvésé stb. Igazi léleksimogató történetek kerültek a kötetbe. Mindegyik ismert ember történetéből lehet tanulni vagy levonni a tanulságot. Érdemes elolvasni, hozzánk tesz valami pluszt! Ami jó, erőt ad, mosolygásra késztet.

Bővebben: https://konyvkultura.blogspot.com/2020/03/m-kiss-csaba-…

Citadella>!
M. Kiss Csaba: Boldogságkönyv

„Tizenöt embert kerestem meg, hogy beszélgessek velük a boldogságukról, a szomorúságaikról, a vágyaikról. Némiképp különböző élethelyzetben vannak, de közös bennük, hogy népszerű, ugyanakkor nem üres celebek, és – szerintem – jól csinálják azt, amit csinálnak.” – írja az előszavában M. Kiss Csaba.
És valóban! A megkérdezettek nem celebek, mindannyiuk teljesítménye kiemelkedő. Lehet őket szeretni, nem szeretni, de el kell ismerni, a maguk területén mindannyian elértek valamit, méghozzá nem keveset. Nagyszerű beszélgetések izgalmas emberekkel, akik kendőzetlenül mesélnek bánataikról és felszabadultan örömükről.
Maga a könyv felépítése rendhagyó. Nem hangzanak el M. Kiss Csaba kérdései, a tagolásról lehet tudni, a szerző kérdez. Épp ezen megoldás miatt úgy érezni, mintha a kérdezett csak mesélne és mesélne. Nagyszerű elgondolás, jó kivitelezés.
Mindig félve nyúlok az ilyen „kitárulkozós” könyvekhez. Nem tudom eldönteni, mi szól csupán az olvasónak, és mit gondol valójában a kérdezett. Ennél a könyvnél egy pillanatig sem éreztem ezt. Úgy tűnt, a megkérdezettek szívesen és nyíltam beszélgetnek a szerzővel, mondják el titkaikat, adják át érzéseiket.
Akik vallanak a boldogságukról: Ónodi Eszter, Bojár Gábor, Snétberger Ferenc, Nyáry Krisztián, Molnár Piroska, Scherer Péter, Mucsi Zoltán, Egerszegi Krisztina, Wolf Gábor, Kemény Dénes, Karafiáth Orsolya, Schmied Zoltán, Schell Judit, Grecsó Krisztián, Bogdán László

Szédültnapraforgó>!
M. Kiss Csaba: Boldogságkönyv

Ezennel elmondhatom, hogy M.Kiss Csaba mindhárom könyvét olvastam :) Nekem a másik kettő talán jobban tetszett, ahol csak egy főszereplőnk van (Kása, dr. Czeizel)
Ebben a könyvben 15 ismert és kevésbé ismert szereplő található, akik közül háromról most hallottam először. A legszimpatikusabb – a riportok alapján – Bogdán László és Bojár Gábor voltak.
A színészekről és írókról már sokat olvastam, hallottam, ők most nem tudták emelni a színvonalat. De voltak érdekes gondolatok főként Karafiáth Orsolyánál.
Bojár Gábor felfogása, az élethez, pénzhez, családhoz való viszonya különösen tetszett! Őt itt ismertem meg közelebbről, végtelenül szimpatikus gazdag ember! Ha a könyvet nem is, de a vele készült beszélgetést mindenképpen érdemes elolvasni :)

Ariadne>!
M. Kiss Csaba: Boldogságkönyv

Tetszett, hogy a szerző mindenkit bemutatott pár sorsban és hogy a rövid történeteken keresztül megismerhetjük az akkori gondolataikat, érzéseiket, esetleges gondjaikat. Hétköznapi problémák, élethelyzetek és megoldásaik kerülnek terítékre, megtudhatjuk, hogy ki hogyan éli meg a boldogságot, illetve kinek mit jelent maga az a szó, hogy boldogság. Ahány ember, annyi sors és annyi vélemény.
Betekintést nyerhetünk az emberek életútjába, s megtudhatjuk, hogy lett belőlük az, aki. Tizenöt népszerű ember nyílt meg a riportok alatt, és mesélt gyerekkorról, fiatalkori baklövésekről, diákcsínyekről, családról, munkásságról, nehéz pillanatokról, örömről és bánatról egyaránt.
Bővebben itt: http://ariadneolvasmanyai.blogspot.hu/2017/11/m-kiss-cs…

Gádorka>!
M. Kiss Csaba: Boldogságkönyv

Kinek mit jelent a boldogság? Ahány ember, annyiféle értelmezés. Ami talán közös, hogy el kell fogadni önmagunkat, és a helyünkön kell lennünk. Nem mindegy, mit csinálunk, és hogyan. Számít, hogy milyen közegben élünk. Milyen az értékrendünk. Mire van igényünk. Mit szeretnénk elérni. Mit nyújtunk, és mit várunk el. Erről szól ez az összeállítás, 15 különböző ember megszólalásában.
Élmény volt olvasni.

negoti>!
M. Kiss Csaba: Boldogságkönyv

Ismert emberek mesélnek magukról. Minden megkötés nélkül. Boldog és kevésbé boldog pillanataikról. Sikereikről, kudarcaikról. Jó volt bepillantani az életük egy irinyó-pirinyó részébe és jó volt 'meghallgatni' őket.


Népszerű idézetek

robinson P>!

Valójában akkor vagyok boldog a mai világban, ha ki tudok belőle szakadni.

2 hozzászólás
Bea_Könyvutca P>!

Szóval reggelente öröm, hogy megvan kezem, a lábam és mindegyik mozog. Van munkám, van otthonom, nem fázom, nem éhezem. Ezeknél nagyobb örömöket én nem igazán tudok elképzelni. Talán, ha az ember kinyit egy jó könyvet

/Molnár Piroska/

112. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Molnár Piroska
robinson P>!

Hiszek abban, hogy nem először vagyok itt, a Földön, és éltem már egy századokkal ezelőtti korban is.

robinson P>!

Csak sajnálni tudom azt az embert, aki úgy hal meg, hogy egész életében a pénzt kergette, űzte, hajszolta, mert úgy gondolta, abban mérik a boldogságot. Bármennyire is sugall ilyesmit a mai világ, nem abban mérik.

Kapcsolódó szócikkek: boldogság · pénz
Bea_Könyvutca P>!

Az utolsó pillanatban, huszonhét éves koromban – bár nagyon nem akartam – elkapott a Magyar Néphadsereg, és elvittek katonának. „Mi maga? Zenész? Jó füle van? Érzi a ritmust? Hát
akkor morzézni fog! Jó lesz távírásznak!”

/Snétberger Ferenc/

60. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Snétberger Ferenc
robinson P>!

Jól érzem magam a bőrömben, és negyvenévesen a következő jó negyven évben reménykedem.

Bea_Könyvutca P>!

Csak sajnálni tudom azt az embert, aki úgy hal meg, hogy egész életében a pénzt kergette, űzte, hajszolta, mert úgy gondolta, abban mérik a boldogságot. Bármennyire is sugall ilyesmit a mai
világ, nem abban mérik. Nekem például életem egyik legboldogabb időszakában egyáltalán nem volt pénzem. Enni is alig.

/Wolf Gábor/

189. oldal · Wolf Gábor

Kapcsolódó szócikkek: boldogság · pénz
Bea_Könyvutca P>!

Nem értem, mi a célja velünk a Teremtőnek. Mintha egy nagy tábla lenne a Föld, amin társasjátékot játszik, innen-onnan leszed bábukat, majd újakat rak fel.

/Mucsi Zoltán/

152. oldal · Mucsi Zoltán

robinson P>!

Itthon néha az is boldogság, ha az ember az abnormális körülmények ellenére képes normális teljesítményt összehozni.

Kapcsolódó szócikkek: boldogság
robinson P>!

Szerintem most valami nagyon nagy baj van a világban, na! Szorongok is rendesen. Túlnépesedés. Üvegházhatás. Népvándorlás. Terrorizmus.

Kapcsolódó szócikkek: terrorizmus · túlnépesedés · üvegházhatás

Hasonló könyvek címkék alapján

Halla József: Az élet humora
George Mikes: Tsi-Tsa és Tsai
Mikszáth Kálmán: Vidám írások I-II.
Móra Ferenc: Hoztam-e spanyolviaszkot?
Seres András: Kicsi Péter, nagy Péter
Czinkos Éva – Ripp Gábor (szerk.): 100 mini történet
Laár András: Laár Pour L'art
Emy Dust: Karácsonyi karakter boom
Bagi Aranka: Maszk szalon
Eliza Beth (szerk.): Röpke találkozások