Taknyos ​Traktor (Garázs bagázs 2.) 11 csillagozás

M. Kácsor Zoltán: Taknyos Traktor

Karácsonykor nagy esemény történt a garázsban: két új munkagép, egy kombájn és egy traktor költözött a falai közé. A kombájnt Kálmánnak hívták, a traktort pedig… Nos hát Taknyos Traktornak. Neve nem volt alaptalan: annyira szürtyögött, fortyogott, annyira berregősen vette a levegőt, hogy rajta kívül a Garázs Bagázs egyetlen tagja sem tudta végigaludni az éjszakákat. Mit tehettek volna a garázs régi lakói? Egyik éjjel megelégelték a szürtyögést-fortyogást-berregést, haditervet ötlöttek ki: s szegény traktort kitolták a garázsból a szabad ég alá.

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Scolar, Budapest, 2019
24 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632449951
>!
Scolar, Budapest, 2013
24 oldal · ISBN: 9789632444536 · Illusztrálta: Szigeti András

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 2

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

dianna76 P>!
M. Kácsor Zoltán: Taknyos Traktor

Könyvtári gyorsolvasás volt, hogy végre teljes legyen a sorozat. Ez most valahogy nem kötött le. Kicsit unatkoztam olvasás alatt. Engem nem döbbentett meg a taknyos kifejezés. Viszont a traktorral való kitolás, szó szerint értve, igen. Egy beteget kiteszünk a hűvösre, hogy aztán még jobban meghűljön?? Hát ez nagyon nem egy példamutató dolog!
Amúgy meg egy traktornak az a dolga, hogy hangosan berregjen, ha nem náthás, akkor is. Én csak tudom! Középsulis koromban a szembe szomszéd traktorral dolgozott. Örültem nagyon, hogy minden reggel hat körül a berregésre ébredtem, mert bemelegítette a motort.

>!
Scolar, Budapest, 2013
24 oldal · ISBN: 9789632444536 · Illusztrálta: Szigeti András
1 hozzászólás
Vaklarma P>!
M. Kácsor Zoltán: Taknyos Traktor

Az alaphelyzet, ami a címből is következik, meglehetősen abszurd, normál esetben az ember sosem töprengene azon mi lehet egy traktor orrában, és hogyan lehetne azt onnan kiszedni. De a kisgyerekes szülők esetében ez simán előfordulhat, mert lassan rájövünk, hogy traktorral/markolóval/darus kocsival mindent el lehet adni, még akkor is, ha lányunk van. Szóval igazából ez a könyv arról szól, hogy látod, mindenkivel előfordul hogy eldugul az orra, és akkor bizony ki kell tisztítani, mert különben… és aki azt hiszi hogy ez nem egy valós probléma, az még sosem próbálta kiszívni egy kétéves orrát. (Nálunk ez a drámák drámája volt, hatalmas küzdelmekkel, sírással, és mindennel, ami elfacsarítja az anyai szivet.) Így aztán minden olyan könyvet imádunk, ami ezt az egészet elviselhetőbbé teszi, és ha ráadásul mindez cuki rajzokkal és szerethető figurákkal történik, akkor pláne. Úgyhogy ide nekem a horkolós traktort!

Juci P>!
M. Kácsor Zoltán: Taknyos Traktor

Én se szeretném, hogy egy markoló szedje ki az orromból a taknyot. És milyen passzív-agresszív megoldás már az, hogy a horkolót álmában kirakjuk a téli éjszakába?

Uzsonna>!
M. Kácsor Zoltán: Taknyos Traktor

Háát… kirakni valakit azért a hideg télbe, mert horkol… és persze utána meg is fázik szegény traktor… nem tudom, hogy elrettentésül, vagy miért született ez a mese. :(

2 hozzászólás
moncsicsi83>!
M. Kácsor Zoltán: Taknyos Traktor

Az illusztrációk szépek, maga a történet nem is lenne akkora durranás, de a fiam imádja. Jókat kacag a megfázott traktor szövegén, többször elolvastatja. Nekünk végeredményben tetszett :)

Millázs>!
M. Kácsor Zoltán: Taknyos Traktor

Nem lenne ez rossz, ha nem a kitoloncolás lenne az első megoldási próbálkozás a traktorhorkolás megszűntetésére. Mondjuk a csikizés már jobb, de orrszívásnál, itt „orr-kimarkolózásnál” vagy minél nem biztos, hogy a legcélravezetőbb módszer.


A sorozat következő kötete

Garázs bagázs sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Bihariné Kun Erika: Frici szülinapja
Mechler Anna: Pedró, a tűzoltóautó
Gévai Csilla: Amíg zötyögünk
Tomanné Jankó Katalin (szerk.): Piró hősei
Richard Bernal: Száguldó történetek
V. Kubašta: A kisautó
Kántor Kata: A szagtalan betörő
Novák Vica: Minka és a felhőfoltozók
Földvári György: Tücsök az óceánon
Török Sándor: Csilicsala csodái