Acsargó-mocsarak (Zabaszauruszok 3.) 44 csillagozás

M. Kácsor Zoltán: Acsargó-mocsarak

Leiszút Feliszút bajban van. Szerencsére régi barátai, a Zabaszauruszok első két kötetéből már jól ismert Rilex, Barmol és Kunyi azonnal a segítségére sietnek, és nekivágnak a veszedelmes útnak, hogy kiderítsék, hogyan csendesíthetik le a Csendetlen-óceánt…

…csakhogy az Acsargó-mocsarakban lakó rettenetes Dragalád kémei eközben kelepcébe csalják a jóhiszemű sárkányt, Káró nem hagy fel a gonoszkodással, Fogkopácsnak pedig szörnyűséges titok jut a tudomására…

A számtalan izgalmas kaland közben pedig hol itt, hol ott bukkan fel három titokzatos büdösmadár. Vigyázat, orrokat befogni!

Eredeti megjelenés éve: 2019

Kiadói ajánlás: 6 éves kortól · Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Kolibri, Budapest, 2019
244 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634374169 · Illusztrálta: Kecskés Judit
>!
Kolibri, Budapest, 2019
244 oldal · ISBN: 9789634376422 · Illusztrálta: Kecskés Judit

Kedvencelte 2

Most olvassa 5

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 18


Kiemelt értékelések

Niitaa P>!
M. Kácsor Zoltán: Acsargó-mocsarak

Hát…. én ennél többre számítottam. Azt hittem, végre belevetjük magunkat a kalandokba, és bár tényleg több minden történt, mint az előző részben, mégsem látom a végét. A történet egy ponton megáll és nem halad tovább. Hova tűnt az első rész után érzett rajongás?
Nem volt rossz, de nem sikerült magasabb szintre kerülnie. Márpedig egy sorozatnál elvárható a fejlődés.
Egyem a szíved megjelenése volt a fénypont. Na jó, őt imádom, az utolsó pikkelyéig! :)

csgabi P>!
M. Kácsor Zoltán: Acsargó-mocsarak

M. Kácsor Zoltán kis sorozata nagy kedvencem lett már az első kötet olvasásakor. Szívembe zártam a főszereplőket, a nagyszerű illusztráció pedig megvett kilóra. Sajnos a második kötet kimaradt, így most, a harmadik olvasásakor voltak olyan részletek, amik nem voltak teljesen világosak a számomra. Ettől eltekintve élveztem a történetet, és tervezem bepótolni az elmaradt olvasást. :-)

Nahar>!
M. Kácsor Zoltán: Acsargó-mocsarak

Másodjára olvasva is nagyon jó. A cselekmény összetettebb, mint az előző két kötetben. Három szálon futnak az események lényegesen több szereplővel. Emiatt izgalmasabb is a történet, megjelenik benne a bonyodalom és egy komolyabb küldetés is a főhősök számára.
Szerencsére a szerző gondolt a felnőtt olvasókra is, a szereplők közötti párbeszédek humora , az egyes karakterek és helyszínek elnevezése (pl. San Mandarino) garantálja, hohy a szülők sem fognak unatkozni az olvasás közben.
Egyetlen problémát a néha nem odaillő szóhasználat jelent. Vannak benne olyan kifejezések, szavak, amelyeket egy óvódásnak vagy kisiskolásnak sem kellene hallania (pl. beszari).
Ilyenkor persze a szülő a mű alkalmi átírójává válik.

ziara>!
M. Kácsor Zoltán: Acsargó-mocsarak

Azért nem tavaly augusztus óta olvassuk… Ez volt a karanténos esti olvasmányunk közösen. Egy oldal Adél, egy oldal én. Szeretjük ezt a sorozatot, nekem ez nem volt 100%-os, ahogy a második sem, de a kislányom nem ért egyet, szerinte ez is öt csillagos.
Kicsit kevés volt a konkrét történés nekem, sok volt a töltelék fejezet.
Káró is bekerül a jók közé, előbb-utóbb. Nem tudom, meddig lehet még folytatni, de mi olvasni fogjuk az biztos.
A negyedik kötet beharangozóját megint nem olvashattuk el tegnap, hogy még mára is maradjon egy kicsi:) Minél tovább tartson az élmény!
A kötet kivitelezése nagyon igényes, a rajzok szépek, a tördelés is. Jó kézbe venni!!!

Baráth_Zsuzsanna P>!
M. Kácsor Zoltán: Acsargó-mocsarak

A sárkányhelyzet fokozódik, és a dinók sem tétlenkednek. Avagy végre visszatértek a Zabaszauruszok (Rilex, a vega T-rex, Barmol, az aranyfogú raptor és Kunyi, a bajkeverő keselyű), egy újabb ősvilági kalandra, ami pont olyan remekül sikerült, mint a sorozat két korábbi része. Elbűvölő, de egyáltalán nem gügyögős mese, okosan bánik a szavakkal a szerző, nyelvi lelemények hadával indít támadást a rekeszizmaink ellen, sikerrel, azonban a poénok közepette az izgalmak sem maradnak el. Kedvenc dinóink ugyanis még magukhoz képest is eléggé rázós kalandokba keverednek, miközben Leiszút Feliszút, a selypítő, vega sárkány eddigi nyugalmas élete teljesen felborul. Most, hogy száműzött lett (amit azzal ért el, hogy hagyta, hogy 19 aranynál többet lopjanak el tőle, szigorú ez a sárkánytörvény, lássuk be), hiába vállalták el barátai, hogy teljesítik helyette a rá rótt lehetetlen feladatot (bagatell, csak le kell csendesítenie a Csendetlen ócánt), a kincsvadászok célpontjává avanzsált. Akik meglepő formát tudnak ölteni, a kézen (azaz mancson) fekvő szörnyek helyett érkezik néhány büdösmadár, egy sárkánylány és még egy teknős is. És akkor a hipergyors gallimimuszokról nem is beszéltem (bár ők igazából nem kincsügyben érkeztek a sárkányhoz, de ez egy hosszú történet). Vagyis zajlanak az események kérem szépen, másodpercre nincs megállás, de azért nem kell túlságosan aggódni, ez még mindig egy mese, erőszaknak nyoma sincs, a fő mondanivaló még mindig a barátság és a szeretet. Kár, hogy ilyen gyorsan véget ért ez a rövidke könyvecske, nagyon várom már a következő részt, mert természetesen messze vagyunk még a happy endtől, sőt most kerültek csak igazán nagy bajba hőseink.
A teljes kritika itt olvasható:
https://smokingbarrels.blog.hu/2019/06/15/m_kacsor_zolt…

krlany IP>!
M. Kácsor Zoltán: Acsargó-mocsarak

Oké, ez a sztori egy végtelen rétestészta, Így a harmadik kötet után, még legalább ennyi van benne… és nekem egyre jobban tetszik. Kezdünk belejönni a dramaturgiába, megjelent a váltott szemszög is, új szereplők és háttértörténetek jelentek meg spoiler, kezd kinyílni a világ…
Azért van benne hiba is. Szutykoska időnként összekeveredik Szennyeskével, pedig az előbbi Rilexékkel tart, a másik pedig „Büdilendben” próbál okoskodni. Pár oldal be lett nézve ezügyben… Szerintem még mindig király rajzfilmalap lenne… s én egyáltalán nem érzem azt, hogy nem történik semmi, még akkor sem, ha a cél felé csak tyúklépésekben haladunk.

Ameriel>!
M. Kácsor Zoltán: Acsargó-mocsarak

Ez a sorozat határozottan az egyik kedvenc gyerekkönyvem közé került be. Könnyedségével és játékosságával hamar a gyerekek szívébe férkőzik és nehéz onnan eltüntetni.

A regényt nehéz letenni, olvashatóságát az is megerősíti, hogy két szálon fut. A három barát és Feliszút Leiszút szemszögéből is láthatjuk a történetet, a váltott szemszög miatt jobban emelkedik az izgalom és a feszültség. Új szereplőkkel is találkozhatunk ebben a részben is, ami nekem pl. hatalmas örömet adott, mert az egyikőjüket nagyon megkedveltem.

Bővebben: http://amerielkonyvei.hu/m-kacsor-zoltan-acsargo-mocsar…

tschilla>!
M. Kácsor Zoltán: Acsargó-mocsarak

Kínszenvedés volt felolvasni. Egyre több a beszédhibás szereplő a történetben, ebben a kötetben selypítés, nyávogás és raccsolás is van, és bár mint humorkelléket használja a szerző, számomra ez nem vicces.
Az első rész szuper volt, a másodikban teljesen belassult a sztori, és ez a vontatottság, ötlettelenség jellemzi a harmadik könyvet is. A kisfiam is nehezen hallgatta végig a legújabb történetet, folyamatosan kérlelt, hogy inkább olvassunk Ruminit. Sajnos már megvettem a 4. részt is, és ha már megvan, el fogjuk olvasni azt is, de túl sok reményt nem fűzök a tartalmas, igényes szórakozáshoz. Kár érte, mert az első könyvet tényleg nagyon szeretjük, és legalább ötször elolvastuk már.

anni_olvas>!
M. Kácsor Zoltán: Acsargó-mocsarak

Nekem ez kicsit vontatott volt, a kisfiam is kevésbé érdeklődött, mint az eddigi Zabaszauruszoknál. Kevés dolog történik benne.

PTJulia P>!
M. Kácsor Zoltán: Acsargó-mocsarak

Kedvenc dínóink kalandjai folytatódnak és nem is akárhogy! Én helyenként elvesztettem a fonalat – meg szerintem a szerző és a szerkesztő is párszor a büdösmadarak neveinél – , de ez akkor is egy szuper kisfiúregény! Kíváncsian várom a folytatást.


Népszerű idézetek

icu79 P>!

– Szenki szem ügyel annyira a tisztaszágra, mint az, aki utálja a takarítászt!

104. oldal, Tizennegyedik fejezet - Egyem a szíved

Ameriel>!

Majd sohanapján kiskedden, amikor úgysincsen kedvem! Meg oszladozó békát nyúzó pénteken!

160. oldal


A sorozat következő kötete

Zabaszauruszok sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Bogáti Péter: Az ágasvári csata
Ecsédi Orsolya: Banyavész
Varró Dániel: Túl a Maszat-hegyen
Acsai Roland: Tili és Tiló
Neil Gaiman: Szerencsére a tej
Philip Reeve: Sen és a száguldó szán
Cressida Cowell: A Nukkalave pikkelye
Geronimo Stilton: A jégpálya bajnoka
Geronimo Stilton: A szeretet ereje
Cressida Cowell: Így védd ki egy sárkány átkát