Üsd, ​vágd (Helen Grace 2.) 391 csillagozás

M. J. Arlidge: Üsd, vágd

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy ​középkorú férfi holttestére bukkannak Southampton piroslámpás negyedében. Az áldozatot brutálisan megkínozták, és kitépték a szívét. Pár órával később a szív küldeményként a halott férfi családjának küszöbén landol.

Helen Grace felügyelő nyomozni kezd, miközben újabb és újabb férfiak esnek a gyilkos áldozatául. A média a női Hasfelmetszőként emlegeti a sorozatgyilkost, aki megbünteti azokat a férfiakat, akik titokban prostituáltakhoz járnak.

A nyomozás nem várt fordulatokat vesz, és míg Helen a kirakós darabkáit próbálja összerakni, a gyilkos nem áll le, egyre leleményesebb gyilkosságokat hajt végre, és egyre érthetetlenebb, miért csinálja…

M. J. Arlidge tizenöt éve dolgozik a televíziós dráma műfajában. Az utóbbi öt évben olyan bűnügyi sorozatok gyártásában vett részt az ITV számára, mint a Torn vagy a The Little House, legújabban pedig az Undeniable, amelyet 2014 tavaszán sugároztak. Jelenleg A néma szemtanú epizódjait írja, de eredeti bűnügyi… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
GABO, Budapest, 2016
408 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634061724 · Fordította: Turcsányi Jakab
>!
GABO, Budapest, 2016
408 oldal · ISBN: 9789634062424 · Fordította: Turcsányi Jakab

Enciklopédia 26

Szereplők népszerűség szerint

Helen Grace

Helyszínek népszerűség szerint

Anglia · hullaház


Kedvencelte 35

Most olvassa 20

Várólistára tette 124

Kívánságlistára tette 174

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
M. J. Arlidge: Üsd, vágd

Újabb fenomenális krimi. Imádtam minden sorát.
Ez a sorozat szinte egészen biztos, hogy kedvenc lesz. Kortárs krimik közül ritkán akad a kezembe ennyire izgalmas, fordulatos, de eddig mindkét rész telitalálat volt. Kicsit féltem, hogy majd ez a kötet nem hozza annyira a színvonalat, mint az Ecc pecc, de hozta, sőt, még talán überelte is.
Nagyon összetett mű, minden történésnek oka van és a végén minden szál összefut.. Egy percig sem hagyott unatkozni, letehetetlen volt. Jó lenne, ha majd Helen életébe is nagyobb betekintést engedne az író.

_Eriii P>!
M. J. Arlidge: Üsd, vágd

Abszolút öt csillag. Nagyon de nagyon jó volt. Mikor ilyen jó krimi-thrillert olvasok, nem tudok elég hálát adni az égieknek, hogy minden evő vagyok. Mennyi jó történettől, izgalomtól, fosztanám meg magam, mennyi? Még most is hevesebben ver a szívem, annyira felment az adrenalin bennem. Teljesen beszippantott a történet, olyan volt mintha a lapok közt lettem volna én is. Egyetlen egy dolog zavart, az hogy, az író nem akaródzik beavatni Helen életében jobban. Azt hittem, hogy egy picit levetkőzi azt a hűvös hozzáállását az eberekkel szemben, azt hittem egy kis változást azért becsempész a lapok köze, de sajna nem. Ettől eltekintve a történet nagyon pörgős, nagyon feltudja vinni az ember pulzusát ezerre. Ajánlom nagyon.

Szücsi>!
M. J. Arlidge: Üsd, vágd

Az 1.rész is kegyetlen volt, nah de ez még brutálisabbra sikerült. Nekem pedig marhára tetszett!
Nagyon nehezen és ritkán is tettem le a könyvet, annyira lebilincselt. Együtt izgultam, szörnyülködtem és nyomoztam a szereplőkkel a véres gyilkosságok után. Több szálon is futott a történet, mégis nagyon egyben volt az egész.
Nagyon jól megírt és felépített krimi, ami magába szippantja az olvasót. Bárkinek örömmel tudom ajánlani ha egy kis borzongásra vágyik ;)

Törpillaa >!
M. J. Arlidge: Üsd, vágd

Az első részhez képest nekem sokkal jobban tetszett, izgalmasabb volt, és vérengzősebb, egy olyan sorozatgyilkossal, aki tényleg a színen van, és szedi az áldozatait, és még saját szemszögből is érezhető mennyire jelentősen kiveszi a részét az áldozatai trancsírozásából, nem csak úgy, mint az első rész sorozatgyilkosa. XD Helent még mindig kedvelem, de nem igazán a kedvencem, pedig egy tök jó nyomozó, de néha a viselkedése annyira taszító és hideg, olyan önző néha… Charlie-t viszont most jobban megkedveltem, szerethető a karaktere, és nagyon sajnáltam a történtek után, amin keresztül kellett mennie, nem semmi lehetett feldolgoznia, ami vele történt. spoiler Emiliát viszont nagyon utálom, aljas és gerinctelen, amit művelt Helen háta mögött, és olyan gusztustalan volt a viselkedése is. Még a zsarolás és a fenyegetőzés se tartotta vissza. Utálom. Angel karaktere nekem nagyon tetszett, annyira brutális volt, és kegyetlen, de ami kiderült róla, hát az megdöbbentett… spoiler Őt nagyon sajnáltam, főleg azután, hogy kiderült ki is ő valójában. Ceri Harwood viszont annyira ellenszenves volt végig, és unszimpatikus, nem csodálom, hogy nem jöttek ki jól Helennel. XD De a sztori sokkal élvezetesebb volt, és izgalmasabb, mint az Ecc pecc, már nagyon kíváncsi vagyok, milyen lesz a Babaház. Az író eddig nagyon tetszik, bár még az kicsit zavaró, hogy majdnem mindenki kap saját részt, és annyira elaprózza a fejezeteket, pedig nem is 500 vagy több oldalas a könyv maga, és így egy kissé elnyújtja a sztorit, és nagyon lassan derül ki a tettes kiléte, meg a miértekre a válaszok, de ez az Üsd, vágd még így is izgalmasabb volt. :D A borítóját pedig imádom. :) ❤

link

Szilvi00 P>!
M. J. Arlidge: Üsd, vágd

Ha egy izgalmas krimire vágyom, nálam két belevaló felügyelőnő is szóba jöhet: Kim Stone vagy Helen Grace. Ezúttal utóbbi volt a soros és az Ecc, pecchez hasonlóan ez a rész is magával ragadó, helyenként elég brutális és megdöbbentő volt. Bevallom, nem törtem össze magam, hogy a gyilkos kilétére rájöjjek. Csak sodródtam az árral és élveztem a gyilkos utána hajszát. Ha filmben néztem volna a történéseket, néhány véres jelenetnél biztosan behunytam volna a szememet, de szerencsére ebből kevés volt. Természetesen a végére Helen kezében futottak össze a szálak, de meglepően sok és fontos szerepet kapott Tony, Charlie, Garanita és az új osztályvezető is.

Niitaa P>!
M. J. Arlidge: Üsd, vágd

"(…)
Mint látjátok, nem sok minden zavart a történet előrehaladtával. A borongós hangulat is várható is volt, hiszen nem egy aranyos romantikus történetet tartottam a kezeim között, hanem egy vérző szívű krimit. Megrázott, hogy mire képes az ember, milyen szintű kegyetlenkedést kell elviselnie. Mert képes rá. A valóságban is, nem csak a lapokon.
Nagyon jól felépített a cselekményszál, imádtam, ahogy fokozatosan adagolta Arlidge az információkat, miközben többször is hülyére vett. A csavarok kiszámíthatatlanok, így fent tartja a figyelmet. Alig várom a következő Helen Grace sztorit! Minden krimi rajongónak kötelező olvasmány!"

A teljes értékelést itt érhetitek el: http://niitaabell.blogspot.hu/2017/08/m-j-arlidge-usd-v…

Magdi1017 P>!
M. J. Arlidge: Üsd, vágd

Első krimijeim egyike amit olvastam Martina Cole tollából származott, még nagyon régen. Az egyik kedvenc íróm azóta is. Arlidge stílusa egy kicsit hasonló, ugyanúgy a londoni alvilág sötét bugyraiba kalauzolja el az olvasókat. Továbbá nem fél tabunak számító témákat sem boncolgatni. Tudta tartani az első rész színvonalát, pörgős, eseménydús, kellőképpen brutális volt ez a rész is. Az a jó, hogy nem lehet egyből kikövetkeztetni a gyilkos kilétét, indítékát.
Nem egysíkú és monoton, és habár a fejezetek rövidek, az események több szálon futnak, mindig csak egy-egy apró kis morzsát dob élénk az író, hogy fent tartsa az érdeklődést.
Jól felépített, izgalmas könyv.

gabiica P>!
M. J. Arlidge: Üsd, vágd

Rég volt már, hogy a Helen Grace sorozat első kötetét olvastam, de most már tudom, hogy nem szabad ennyit halogatni, mert ez egy remek sorozat!
Éppen tökéletesen brutális és beteg, elszörnyülködtető, de épp ezért rendkívül izgalmas. Imádtam minden egyes feszültséggel teli oldalát. Tetszett a nyomozás lezajlása, ahogyan egyre közelebb és közelebb kerültek a célszemélyhez. Tökéletes krimi, fordulatos, remek nyomozással és nyomozóval (nyomozókkal). Remekül felépített történet és karaktervilág, egyszerűen tökéletes. Már alig várom, hogy tovább olvassam!

gazibla IP>!
M. J. Arlidge: Üsd, vágd

Ahogy az Ecc pecc ez is egy nagyon jó történet volt. :) Pörgős több szálon futó történet, ahogy minden mellék szál nagyon érdekes és izgalmas. :) Egyre jobban kezdem megkedvelni Helen Grace karakterét. Várom a sorozat következő részét, ha lesz. :)

6 hozzászólás
Navi P>!
M. J. Arlidge: Üsd, vágd

Tulajdonképpen az éjjel olvastam el. Csak faltam és faltam az oldalakat, állítottam fel és vetettem el a hipotéziseket, hogy a végén padlóra kerüljek.
Annyira sajnálom az áldozatokat, ilyen gyerekkort … És erre mosolyogva áldásukat adják az anyák, Istenem … szóhoz sem jutok.
Emilia igazán megkaphatná már a magáét. Undorító, mit meg nem enged magának, csak mert újságíró. Etika??? Emberség??? Vagy ezek nincsenek benne a szótárában?
És a végére kiderül, hogy tulajdonképpen spoiler.
És most mi lesz a csapattal? Annyira kíváncsi vagyok.


Népszerű idézetek

Leliana>!

A várakozás néha élvezetesebb, mint maga az aktus – tapasztalatból tudta.

6. oldal

1 hozzászólás
Black_Angel>!

Elképesztő mennyire megnyugszik az ember, ha tudja, hogy már közel a vég.

mrsp>!

Mindig csak egy napot kell túlélni.

178. oldal

Black_Angel>!

Olyan régóta ki volt már éhezve a szerelemre és a szeretetre, hogy most túladagolta magát.
És nem akart leállni.

283. oldal

mate55 P>!

A tengerről belopakodó köd fojtogatta a várost.

(első mondat)

Törpillaa >!

– A gonosz soha nem alszik, igaz? – próbált humorizálni.

378. oldal

Black_Angel>!

Meg akarta menteni, és ahelyett kárhozatba sodorta.

285. oldal

mrsp>!

Bármin mentél is keresztül, soha nem tudsz hozzáedződni az erőszakhoz.

31. oldal

mrsp>!

A világra néha ráfér, hogy felrázzák, nem igaz?

400. oldal

Niitaa P>!

Túl sok idő a hullaházban furcsa dolgokat művel az emberrel […]

72. oldal

Kapcsolódó szócikkek: hullaház · idő

A sorozat következő kötete

Helen Grace sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Ker Dukey – K. Webster: Pretty Lost Dolls – Elveszett babácskák
Dot Hutchison: Pillangók kertje
M. W. Craven: A bábuk tánca
Clare Mackintosh: Látlak
J. P. Delaney: The Girl Before – A lány a múltból
Paula Hawkins: Lassan izzó tűz
J.D. Barker: Az ötödik áldozat
Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza
Steve Cavanagh: Tizenhárom
Angela Marsons: Törött csontok