Hazudsz, ​hazudsz (Helen Grace 4.) 107 csillagozás

M. J. Arlidge: Hazudsz, hazudsz

Helen ​Grace felügyelő sohasem látott még ilyen pusztítást. Hat tűzeset huszonnégy órán belül. Két ember meghalt… Többen megsebesültek. Mintha valaki porig akarná égetni a várost… Helennek és csapatának át kell rostálnia a törmeléket, hogy megtalálják a gyújtogatót, aki tüzet – és hatalmat – akar, miközben emberéletek válnak hamuvá. Elég egyetlen rossz lépés, és még több élet kerülhet veszélybe. Ahogy fokozódik a nyomás, és újabb épületek égnek ki, Helen sötét késztetései is önpusztítással fenyegetnek…

M. J. Arlidge tizenöt éve dolgozik a televíziós dráma műfajában. Az utóbbi öt évben olyan bűnügyi sorozatok gyártásában vett részt az ITV számára, mint a Torn vagy a The Little House, legújabban pedig az Undeniable, amelyet 2014 tavaszán sugároztak. Jelenleg A néma szemtanú epizódjait írja, de eredeti bűnügyi sorozatokon is dolgozik angol és amerikai tévécsatornáknak.
Bemutatkozó thrillere, az Ecc, pecc, amelyben bevezeti Helen Grace felügyelő alakját, világsikert… (tovább)

Eredeti mű: M. J. Arlidge: Liar Liar

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
GABO, Budapest, 2017
432 oldal · ISBN: 9789634064527 · Fordította: Turcsányi Jakab
>!
GABO, Budapest, 2017
432 oldal · ISBN: 9789634064893 · Fordította: Turcsányi Jakab

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Helen Grace · Charlie Brooks · Emilia Garanita · Jonathan Gardam · Rebecca McAndrew


Kedvencelte 13

Most olvassa 4

Várólistára tette 50

Kívánságlistára tette 80

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
vIVIv
M. J. Arlidge: Hazudsz, hazudsz

Ez a rész is tetszett, és elég rendesen tele volt fordulatos csavarokkal a történet.
Az újságírónőt ebben a részben agyoncsaptam volna, amit művelt az most egy kicsit sok volt nekem.
Helen meglepett, hogy végül beadta a derekát és elment Max Pain-hez..aki nem volt jó választás.
Elég sokáig egy helyben toporgott a rendőrség, és eléggé rosz volt azt olvasni, hogy a gyújtogató megint lecsapott és sajnos voltak halálos áldozatok is. És bosszantott, hogy csak ilyen sokára jöttek rá mindenre máskor kicsit gyorsabban kapcsoltak. A könyv vége pedig szerintem nagyon jó volt, én nem erre számítottam. Alig várom, hogy a következő kötetet is a kezem közé vegyem.

>!
_Eriii P
M. J. Arlidge: Hazudsz, hazudsz

Hát sajnos-sajnos a többséggel kell egyetértenem, mert ez a rész most eléggé alulmaradt a többitől. Ennek ellenére én még mindig szeretem az író stílusát, nagyon jól ír, de ez a rész most egy kicsit gyenge volt. A másik meg ami nagyon szúrja a bögyömet az az, hogy Helen még mindig egy helyben toporog. Ez elég fusztráló, mert igazán sok mindent ki lehetne hozni belőle az ő hátterével. A történet semmi újat nem nyújtott. Két dolgon eléggé meglepődtem, remélem valami jó kis bombát fog az író bedobni. A következő részt viszont nagyon várom. Remelem jobb lesz, izgalmasabb, körömrágos…

3 hozzászólás
>!
Timcsibaba77
M. J. Arlidge: Hazudsz, hazudsz

Megint rendesen rabul ejtett ez a lehengerlő újabb könyve M.J. Arlidge-nek. Ha filmes lennék, azonnal küldeném a felkérést a forgatókönyv megírására, illetve neki fognék megírni, mert ezt mindenképp látni is kell, nemcsak olvasni az embereknek.
Nehéz kritikát mondani ehhez a írásához, lévén hajazta az előzőeket, másképp nyújtott önfeledt izgalmakban gazdag kikapcsolódást számomra.
A borító mindenképp jó választás volt, mert alaposan tűzbe hozott, és a történetet fel is öleli dióhéjban. A cím is megnyerő, mert a végén oda lyukad majd ki az író, kifejti, miért ez a cím lett.
Gördülékeny, fordulatokban gazdag, meglepő tartalmas olvasmány volt. Persze nem szép irodalom, de ebben a zord időben, ha kinézek az ablakon, csak havazik és havazik már reggel óta, mindenképp jó volt kicsit befészkelni magamat a kanapén, és elbújni a hideg időjárás elől.
Ettől csavarosabbra én se tudtam volna kihozni a történetet. A babaházat még nem olvastam, lehet következő utam visz majd a könyvesboltba, mert mindenképp be kell szerezzem. Amit sajnálok, hogy csak négy kötete van forgalomba az írónak, ritkaság számba megy, mikor az ember rátalál egy tényleg izgalmas krimire, amit jó az elejétől a végéig felfalni.

>!
mate55
M. J. Arlidge: Hazudsz, hazudsz

A különböző „krimi-remakektől” már bizonyára sokakat ráz a hideg (mint engem is) – na nem a feszültségtől, az ugyanis teljességgel hiányzik, inkább a botrányos megvalósítástól és a szemérmetlen lopkodásoktól. spoiler számomra már az ilyen történeteknek, nincs igazán olyan szórakoztató értéke, vagy csak nem érdekel a gyújtogatásról szóló irományok. A történet nem egy kiköpött tini könyv, de az, amit nyomozás címszó alatt megpróbál eladni nekem, spoiler leginkább a tinédzser-közönségre belőtt könyvek konfliktusainak pehelysúlyú kategóriájára emlékeztet. A történet ismétlődőnek, a végső megoldás pedig irreálisnak tűnik. Most már valóban nagy szükség volna egy formabontó, színvonalas és életképes krimire, (szerencse, hogy mostanában olvastam J. M. Gulvin: Hosszú számolás c. könyvét) hogy ismét erőre kapjon a műfaj. Ilyenből pedig többet nem kérek, épp elég volt az utóbbi idők „míves” krimijei, amik az olvashatatlanság határait feszegették.

2 hozzászólás
>!
Szilvi00 P
M. J. Arlidge: Hazudsz, hazudsz

Most egy kicsit csalódott vagyok. Ezt a részt olvasva többször is elkalandoztak a gondolataim, úgy unatkoztam. A tűzesetek persze elborzasztottak, a halálesetek megráztak, de minden más olyan szokásos volt, mint egy átlagos Chicago Fire/Criminal Minds crossover rész a TV-ben. Helen-t még mindig nagyra tartom és kedvelem, de ebben a nyomozásban nem sok kiemelkedőt nyújtott. Talán túl sokat várok Tőle? Meglehet… A munkán kívüli életéből csak pár pillanatot kaptam, amit szintén sajnálok. Emilia piszkos húzása viszont váratlanul ért, engem megint jól kihozott a sodromból a kétszínű firkászt!

>!
Ferger_Jolcsi P
M. J. Arlidge: Hazudsz, hazudsz

Ezúttal is izgalmas és lebilincselő a kötet cselekménye, amit már megszokhattunk a sorozat előző részeiben. A történet legvégéig elképzelésem sem volt róla, hogy ki lehet a gyújtogatások elkövetője, mert csak a sorozat második felében bukkant fel a történetben a tettes, mint mellékszereplő, de épp ettől válik izgalmassá, hogy bár vannak gyanúsítottak, meg folyik gőzerővel a nyomozás, mégse lehetünk biztosak benne a végéig, hogy ki is az elkövető és mi az indítéka.
Helen élete továbbra is kifürkészhetetlennek tűnik az emberek számára, nem értik meg őt igazán, ami abból adódik, hogy a rendőrnő nem nagyon enged bepillantást senki számára sem a magánéletébe. Charliet nagyon megkedveltem, aranyos és empátiát érez a tűzben érintett emberek iránt, mégis képes a váratlan helyzetekből a legjobbat kihozni és sikeres a rendőri munkájában, miközben otthon, a családja körében (mint anya és feleség) is jól megállja a helyét.
Kíváncsi vagyok, mi minden fog még kiderülni a további kötetekből Helenről, s hogy hogyan fog a továbbiakban alakulni az élete.

>!
tmezo P
M. J. Arlidge: Hazudsz, hazudsz

Ez a rész megint egy kicsit gyengébb volt, a nyomozás sem volt kimagasló. Egyre másra csak történtek a tűzesetek, és olyan érzésem volt, hogy várunk valamire. Nem volt semmi olyan nyom, amely valami jó kiindulást adott volna. Kisebb kitérők, gyanús alakok adódtak, ezekre nagyon rárepült a csapat és volt egy-két verekedés, üldözés is, amik kicsit felpörgették a lendületet. Helen nem nagyon brillírozott, igazán csak a végén jöttek a híres megérzések, és a nagy összefüggések.
Tetszett az új főnök-Helen viszony. Kíváncsian várom, hogyan alakul a kapcsolatuk. Érdekesnek találom Gardam viselkedését H-nel szemben.
Amivel végül meglepetést okozott az író, azspoiler az elkövetőspoiler személyespoiler. Nem gondoltam erre, sőt eszembe sem jutott. A válaszokat viszont megkaptam a miértekre, és a történet lezárása is határozottan megtörtént.

>!
Bajnoczianna
M. J. Arlidge: Hazudsz, hazudsz

A tűz bizony veszélyes is tud lenni, főleg ha ember életet fenyeget. Bizony vannak veszélyes tűz esetek ahol egy szeretett családtag kerül a lángol közé. Mikor Helen Grace a rejtélyes tűz esetek után kezd nyomozni sok furcsa dolgot fedez fel. Úgy tűnik valaki szándékosan gyújtogat evvel pedig veszélybe sodorja mások életét.
Mégis ki lehet az a szörnyeteg aki ilyen tettre képes. Mi a lehetséges indok ami miatt ezt teszi ártatlan emberekkel. Sok megválaszoltalan kérdés maradt amelyre választ ad ez a könyv.
Izgalmas mégis feszültséggel teli történet amelyben nem egy hanem több esett is történik. Mégis ettől lesz kerek az egész. Az elején nem tudtam mi fog kisülni belőle, de ahogy szép lassan mindig kiderült egy apró titok úgy összeállt a kép a végére.
Helen Grace pedig egy igazi erős női szereplő, talpra esett és képes megálni a helyét nehéz helyzetekben is. Bár ebben a történetben még is vele is fordult a világ, hisz meglepő felfedezést tett.
Ez a krimi regény nekem nagyon tetszett, bár hosszú ideig olvastam de minden percet megért.
http://ujkv.blogspot.com/2018/06/m-j-arlidge-hazudsz-ha…

>!
buzavirág
M. J. Arlidge: Hazudsz, hazudsz

Nagyon gyenge történet volt, az egyik legérdektelenebb a négy rész közül. Sajnálom nagyon, de ettől a résztől nem kaptam semmi kiemelkedőt. Helen egy helyben stagnál, szinte semmi nem történik vele, és ez a csapat többi tagjára is igaz. A nyomozásban a tűzesetek kapcsán sem kaptam semmi pluszt, átlagos esetek voltak. Csaptak egy felesleges kört, és amikor felmerült az igazi elkövető, akkor is olyan figyelmetlenül jártak el, ráadásul nem hittem el, hogy egy spoiler képes erre. Sajnos az olvasó hamarább rájött néhány apróságra az ügy kapcsán. Próbált az író az érzelmeinkre hatni, de nálam nem sikerült elérnie a célját.

4 hozzászólás
>!
Lanore P
M. J. Arlidge: Hazudsz, hazudsz

Hiába olyan furán elcseszett Helen Grace, én bizony így is nagyon kedvelem. Annyi titkot és érdekességet rejt még az ő karaktere, hogy akár 50 részes sorozatot is el tudnék képzelni vele, bár az már komoly nyomozói teljesítmény, hogy valakire ennyi bűneset jusson ilyen rövid idő alatt. Egyébként sikerült megint meglepnie, én egyáltalán nem számítottam erre az elkövetőre… nem gondoltam volna, hogy valakiben ilyen indulatok és szörnyűségek szabadulhatnak el spoiler, ártatlan emberi életeket kioltva – szörnyű volt a családtagokról olvasni. És nem ez volt az egyetlen meglepetés, spoiler is nagyon furcsa, az egész könyv alatt volt valami megmagyarázhatatlan a viselkedésében, és az utolsó fejezet ezt csak megerősítette… naggggyon kíváncsi vagyok, hogy ki ő, és mi a célja. Aki viszont nem adott semmi újat, az Emilia, eddig is utáltam, és most sem volt ez másképp, a maga csúszómászó, borzalmas személyiségével már rég kinyírtam volna. Jöhet a következő!


Népszerű idézetek

>!
mate55

A bizonytalanság a legrosszabb, igaz?

180. oldal

Kapcsolódó szócikkek: bizonytalanság · Emilia Garanita
>!
mate55

– A kétségbeejtő helyzetek kétségbeesett tetteket szülnek.

60. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Rebecca McAndrew
>!
mate55

Luke kimászott a nyitott ablakon a keskeny párkányra.

(első mondat)

>!
Bajnoczianna

Mert arra emlékeztetik, hogy minden sötétség ellenére a jóság is létezik a világban

>!
BeetheBlessed P

De kell valaki, akihez hazamegy az ember, valaki, aki változást tud hozni az életszemléletében, aki eltereli a figyelmét önmagáról.

245. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jonathan Gardam
>!
CsiPe_z

Elege volt a komprumisszumokból és a félmegoldásokból. Azt akarta, hogy egyszerű, nyílt és boldog legyen az élete, de a valóságban távolról sem volt ilyen.
Mostanában mintha egyik miniválságtól evickélne a másikig, miközben keveset nyer, senkinek nem tesz a kedvére, és olyan választások elé kerül, amelyekből mindenképp vesztesként jön ki.
Tudná jobban csinálni? Vagy mindig is így lesz? Talán az a könyörtelen igazság, hogy bármit tesz, és bárhogyan próbálkozik is, ebből az ördögi körből nem fog tudni kilépni.

94. oldal

>!
tmezo P

Az ördög a részletekben lakik, (…).

397. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Helen Grace
>!
BeetheBlessed P

Soha nem kérte, és soha nem is igényelte egy férfi védelmét. Nem volt szüksége fehér ruhás lovagokra.

167. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Helen Grace
>!
tmezo P

Nincs jó módszer arra, hogyan kell közölni egy gyerekkel az anyja halálát.

35. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Charlie Brooks

A sorozat következő kötete

Helen Grace sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Karen Rose: Számolj tízig
Anne Frasier: A testolvasó
Vavyan Fable: Tündérlovaglás
Helen Fields: Tökéletes maradványok
Kristina Ohlsson: Mostohák
Donato Carrisi: Démoni suttogás
Helena Silence: Ezüsthíd
Chris Carter: Vadász
Donato Carrisi: A lelkek ítélőszéke
Daniel Cole: Rongybaba