Hazudsz, ​hazudsz (Helen Grace 4.) 219 csillagozás

M. J. Arlidge: Hazudsz, hazudsz

Helen ​Grace felügyelő sohasem látott még ilyen pusztítást. Hat tűzeset huszonnégy órán belül. Két ember meghalt… Többen megsebesültek. Mintha valaki porig akarná égetni a várost… Helennek és csapatának át kell rostálnia a törmeléket, hogy megtalálják a gyújtogatót, aki tüzet – és hatalmat – akar, miközben emberéletek válnak hamuvá. Elég egyetlen rossz lépés, és még több élet kerülhet veszélybe. Ahogy fokozódik a nyomás, és újabb épületek égnek ki, Helen sötét késztetései is önpusztítással fenyegetnek…

M. J. Arlidge tizenöt éve dolgozik a televíziós dráma műfajában. Az utóbbi öt évben olyan bűnügyi sorozatok gyártásában vett részt az ITV számára, mint a Torn vagy a The Little House, legújabban pedig az Undeniable, amelyet 2014 tavaszán sugároztak. Jelenleg A néma szemtanú epizódjait írja, de eredeti bűnügyi sorozatokon is dolgozik angol és amerikai tévécsatornáknak.
Bemutatkozó thrillere, az Ecc, pecc, amelyben bevezeti Helen Grace felügyelő alakját, világsikert… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
GABO, Budapest, 2017
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634064527 · Fordította: Turcsányi Jakab
>!
GABO, Budapest, 2017
432 oldal · ISBN: 9789634064893 · Fordította: Turcsányi Jakab

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Helen Grace · Charlie Brooks · Emilia Garanita · Jonathan Gardam · Rebecca McAndrew


Kedvencelte 23

Most olvassa 8

Várólistára tette 75

Kívánságlistára tette 118

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Kawaii_vIVIv>!
M. J. Arlidge: Hazudsz, hazudsz

Ez a rész is tetszett, és elég rendesen tele volt fordulatos csavarokkal a történet.
Az újságírónőt ebben a részben agyoncsaptam volna, amit művelt az most egy kicsit sok volt nekem.
Helen meglepett, hogy végül beadta a derekát és elment Max Pain-hez..aki nem volt jó választás.
Elég sokáig egy helyben toporgott a rendőrség, és eléggé rosz volt azt olvasni, hogy a gyújtogató megint lecsapott és sajnos voltak halálos áldozatok is. És bosszantott, hogy csak ilyen sokára jöttek rá mindenre máskor kicsit gyorsabban kapcsoltak. A könyv vége pedig szerintem nagyon jó volt, én nem erre számítottam. Alig várom, hogy a következő kötetet is a kezem közé vegyem.

_Eriii>!
M. J. Arlidge: Hazudsz, hazudsz

Hát sajnos-sajnos a többséggel kell egyetértenem, mert ez a rész most eléggé alulmaradt a többitől. Ennek ellenére én még mindig szeretem az író stílusát, nagyon jól ír, de ez a rész most egy kicsit gyenge volt. A másik meg ami nagyon szúrja a bögyömet az az, hogy Helen még mindig egy helyben toporog. Ez elég fusztráló, mert igazán sok mindent ki lehetne hozni belőle az ő hátterével. A történet semmi újat nem nyújtott. Két dolgon eléggé meglepődtem, remélem valami jó kis bombát fog az író bedobni. A következő részt viszont nagyon várom. Remelem jobb lesz, izgalmasabb, körömrágos…

3 hozzászólás
Timcsibaba77>!
M. J. Arlidge: Hazudsz, hazudsz

Megint rendesen rabul ejtett ez a lehengerlő újabb könyve M.J. Arlidge-nek. Ha filmes lennék, azonnal küldeném a felkérést a forgatókönyv megírására, illetve neki fognék megírni, mert ezt mindenképp látni is kell, nemcsak olvasni az embereknek.
Nehéz kritikát mondani ehhez a írásához, lévén hajazta az előzőeket, másképp nyújtott önfeledt izgalmakban gazdag kikapcsolódást számomra.
A borító mindenképp jó választás volt, mert alaposan tűzbe hozott, és a történetet fel is öleli dióhéjban. A cím is megnyerő, mert a végén oda lyukad majd ki az író, kifejti, miért ez a cím lett.
Gördülékeny, fordulatokban gazdag, meglepő tartalmas olvasmány volt. Persze nem szép irodalom, de ebben a zord időben, ha kinézek az ablakon, csak havazik és havazik már reggel óta, mindenképp jó volt kicsit befészkelni magamat a kanapén, és elbújni a hideg időjárás elől.
Ettől csavarosabbra én se tudtam volna kihozni a történetet. A babaházat még nem olvastam, lehet következő utam visz majd a könyvesboltba, mert mindenképp be kell szerezzem. Amit sajnálok, hogy csak négy kötete van forgalomba az írónak, ritkaság számba megy, mikor az ember rátalál egy tényleg izgalmas krimire, amit jó az elejétől a végéig felfalni.

Navi P>!
M. J. Arlidge: Hazudsz, hazudsz

Hát ez harmatgyenge volt :( Kim csak körbe-körbe forgott, nem haladtunk semerre, Gardam nagyon furcsa volt, olyan cukrosbácsi érzésem van tőle, Charlie hiteles volt és szerettem, a többiek csak úgy voltak, egy-egy villanásnyi volt csak belőlük. Max Paine és Emilia karaktere – hányhatnékom van tőlük :( A tűzesetek megoldása pedig … valahogy nem volt hiteles nekem.
Nem tudom, fogom-e folytatni valaha a sorozatot.

2 hozzászólás
mate55 P>!
M. J. Arlidge: Hazudsz, hazudsz

A különböző „krimi-remakektől” már bizonyára sokakat ráz a hideg (mint engem is) – na nem a feszültségtől, az ugyanis teljességgel hiányzik, inkább a botrányos megvalósítástól és a szemérmetlen lopkodásoktól. spoiler számomra már az ilyen történeteknek, nincs igazán olyan szórakoztató értéke, vagy csak nem érdekel a gyújtogatásról szóló irományok. A történet nem egy kiköpött tini könyv, de az, amit nyomozás címszó alatt megpróbál eladni nekem, spoiler leginkább a tinédzser-közönségre belőtt könyvek konfliktusainak pehelysúlyú kategóriájára emlékeztet. A történet ismétlődőnek, a végső megoldás pedig irreálisnak tűnik. Most már valóban nagy szükség volna egy formabontó, színvonalas és életképes krimire, (szerencse, hogy mostanában olvastam J. M. Gulvin: Hosszú számolás c. könyvét) hogy ismét erőre kapjon a műfaj. Ilyenből pedig többet nem kérek, épp elég volt az utóbbi idők „míves” krimijei, amik az olvashatatlanság határait feszegették.

2 hozzászólás
gumicukor>!
M. J. Arlidge: Hazudsz, hazudsz

Végre ebben a kötetben megérkezett nekem ez a sorozat. Mindig volt valami problémám, néhol a fő gyilkossági szál kidolgozatlansága, néhol a nyomozók magánéletének túlzott beemelése, viszont ez a rész minden szempontból nagyon rendben volt.

A gyújtogatásos vonal szépen kidolgozott volt, tetszett az indíték, a tettes és hogy tényleg a legutolsó pillanatig nem tudtuk, hogy ki áll az egész mögött. Nagyon gyorsan beszippantott a történet, végig izgultam, hogy mi a kapcsolat a tűzesetek között és hogy végül hogyan tudják majd a tetteshez kapcsolni. Azt az egyet kicsit hiányoltam, hogy – ha jól emlékszem – nem magyarázták meg, hogy spoiler. Ezen viszont simán átsiklottam a többi részlet nagyon jó kidolgozása miatt.

A nyomozók magánéleti szálával, főleg Helenével nem nagyon voltam eddig kibékülve, de ebben a részben nem vitték túlzásba. Mindig az a bajom, hogy túl sok és karakteres, ezért elveszi a figyelmet a fő nyomozásról. Valószínűleg ebben a részben azért tetszett, mert szinte semmi nem történt a magánéletükben. Na jó, ez így azért túlzás, de nem történt velük olyasmi, ami szerintem túl karakteres lett volna és elvitte volna a sztorit a nyomozásról.

Összességében ez a rész visszahozott a sorozatba, most nagyon akarom folytatni. Az eddigi részek után mindig úgy voltam vele, hogy jó, végigolvasom, de nem vagyok elájulva. Ez a kötet viszont beszippantott.

Szilvi00 P>!
M. J. Arlidge: Hazudsz, hazudsz

Most egy kicsit csalódott vagyok. Ezt a részt olvasva többször is elkalandoztak a gondolataim, úgy unatkoztam. A tűzesetek persze elborzasztottak, a halálesetek megráztak, de minden más olyan szokásos volt, mint egy átlagos Chicago Fire/Criminal Minds crossover rész a TV-ben. Helen-t még mindig nagyra tartom és kedvelem, de ebben a nyomozásban nem sok kiemelkedőt nyújtott. Talán túl sokat várok Tőle? Meglehet… A munkán kívüli életéből csak pár pillanatot kaptam, amit szintén sajnálok. Emilia piszkos húzása viszont váratlanul ért, engem megint jól kihozott a sodromból a kétszínű firkászt!

Bajnoczianna>!
M. J. Arlidge: Hazudsz, hazudsz

A tűz bizony veszélyes is tud lenni, főleg ha ember életet fenyeget. Bizony vannak veszélyes tűz esetek ahol egy szeretett családtag kerül a lángol közé. Mikor Helen Grace a rejtélyes tűz esetek után kezd nyomozni sok furcsa dolgot fedez fel. Úgy tűnik valaki szándékosan gyújtogat evvel pedig veszélybe sodorja mások életét.
Mégis ki lehet az a szörnyeteg aki ilyen tettre képes. Mi a lehetséges indok ami miatt ezt teszi ártatlan emberekkel. Sok megválaszoltalan kérdés maradt amelyre választ ad ez a könyv.
Izgalmas mégis feszültséggel teli történet amelyben nem egy hanem több esett is történik. Mégis ettől lesz kerek az egész. Az elején nem tudtam mi fog kisülni belőle, de ahogy szép lassan mindig kiderült egy apró titok úgy összeállt a kép a végére.
Helen Grace pedig egy igazi erős női szereplő, talpra esett és képes megálni a helyét nehéz helyzetekben is. Bár ebben a történetben még is vele is fordult a világ, hisz meglepő felfedezést tett.
Ez a krimi regény nekem nagyon tetszett, bár hosszú ideig olvastam de minden percet megért.
http://ujkv.blogspot.com/2018/06/m-j-arlidge-hazudsz-ha…

Ferger_Jolcsi P>!
M. J. Arlidge: Hazudsz, hazudsz

Ezúttal is izgalmas és lebilincselő a kötet cselekménye, amit már megszokhattunk a sorozat előző részeiben. A történet legvégéig elképzelésem sem volt róla, hogy ki lehet a gyújtogatások elkövetője, mert csak a sorozat második felében bukkant fel a történetben a tettes, mint mellékszereplő, de épp ettől válik izgalmassá, hogy bár vannak gyanúsítottak, meg folyik gőzerővel a nyomozás, mégse lehetünk biztosak benne a végéig, hogy ki is az elkövető és mi az indítéka.
Helen élete továbbra is kifürkészhetetlennek tűnik az emberek számára, nem értik meg őt igazán, ami abból adódik, hogy a rendőrnő nem nagyon enged bepillantást senki számára sem a magánéletébe. Charliet nagyon megkedveltem, aranyos és empátiát érez a tűzben érintett emberek iránt, mégis képes a váratlan helyzetekből a legjobbat kihozni és sikeres a rendőri munkájában, miközben otthon, a családja körében (mint anya és feleség) is jól megállja a helyét.
Kíváncsi vagyok, mi minden fog még kiderülni a további kötetekből Helenről, s hogy hogyan fog a továbbiakban alakulni az élete.

tmezo P>!
M. J. Arlidge: Hazudsz, hazudsz

Ez a rész megint egy kicsit gyengébb volt, a nyomozás sem volt kimagasló. Egyre másra csak történtek a tűzesetek, és olyan érzésem volt, hogy várunk valamire. Nem volt semmi olyan nyom, amely valami jó kiindulást adott volna. Kisebb kitérők, gyanús alakok adódtak, ezekre nagyon rárepült a csapat és volt egy-két verekedés, üldözés is, amik kicsit felpörgették a lendületet. Helen nem nagyon brillírozott, igazán csak a végén jöttek a híres megérzések, és a nagy összefüggések.
Tetszett az új főnök-Helen viszony. Kíváncsian várom, hogyan alakul a kapcsolatuk. Érdekesnek találom Gardam viselkedését H-nel szemben.
Amivel végül meglepetést okozott az író, azspoiler az elkövetőspoiler személyespoiler. Nem gondoltam erre, sőt eszembe sem jutott. A válaszokat viszont megkaptam a miértekre, és a történet lezárása is határozottan megtörtént.


Népszerű idézetek

mate55 P>!

A bizonytalanság a legrosszabb, igaz?

180. oldal

Kapcsolódó szócikkek: bizonytalanság · Emilia Garanita
>!

Annyi véletlen, kegyetlen és értelmetlen dolog van az életben. Annyi szaron kell átgázolnunk, olyan sok kis méltánytalanság ér bennünket az igazán nagy igazságtalanságok mellett. Olyan sokszor borít el a sötétség, akár akarod, akár nem. De van néhány dolog, amit uralni tudsz. Uralni tudod önmagadat. Uralni tudod az érzéseidet. És ha elég okos vagy, uralni tudsz más embereket.

Bajnoczianna>!

Mert arra emlékeztetik, hogy minden sötétség ellenére a jóság is létezik a világban

mate55 P>!

– A kétségbeejtő helyzetek kétségbeesett tetteket szülnek.

60. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Rebecca McAndrew
Krisztian9101>!

Mindig oda keveredik, ahová az angyalok sem merik betenni a lábukat

187. oldal

Krisztian9101>!

Amikor abszolúte semmit nem ad neked a világ, nem csoda, ha ellene fordulsz.

363. oldal

_Katie_ P>!

Miért van az, hogy a mai népek mindent – legyen bármilyen csúf és lesújtó – meg akarnak örökíteni és másokra is rátukmálni a közösségi médiában?

mate55 P>!

Luke kimászott a nyitott ablakon a keskeny párkányra.

(első mondat)

_Katie_ P>!

A pillanat hevében nagyon könnyű rossz irányt választani. Jobb, ha alszik rá az ember, és másnap újra előveszi a problémát.


A sorozat következő kötete

Helen Grace sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza
Karen Rose: Halj meg értem
Guillaume Musso: Egy párizsi apartman
Jo Nesbø: Hóember
J. D. Robb: Halálos ünnep
Patricia Gibney: A hiányzók
L. J. Ross: A Szent sziget
Jennifer L. Armentrout: Míg a halál…
J.D. Barker: Az ötödik áldozat
Chris Carter: Kivégzés