Halálos ​látomás 61 csillagozás

M. J. Arlidge: Halálos látomás

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Hallotta a sikítozásukat.
Megérezte a félelmüket.
Most ő az egyetlen reménységük…

A Helen Grace-sorozat szerzőjének lebilincselő, új thrillere.

Adam Brandt igazságügyi pszichológus, aki már rutinosan kezeli a társadalom legsérültebb tagjait.
De olyannal még soha nem akadt dolga, mint Kassie.
A tinilány azt állítja magáról, hogy van egy szörnyű adottsága – egyetlen pillantást vet az ember szemébe, és máris meg tudja mondani, mikor és hogyan fog meghalni.
Adam persze tudja, hogy Kassie csakis őrült lehet. De aztán egy sorozatgyilkos csap le a városra. És mintha egyedül Kassie tudná, hogy hol készül legközelebb lesújtani.
Adam minden ösztönös megérzése ellenére hinni kezd neki.
Csak azt nem ismeri fel, hogy milyen halálosnak bizonyulhat ez a hite…

Eredeti megjelenés éve: 2019

>!
GABO, Budapest, 2019
520 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634067825 · Fordította: Komló Zoltán
>!
GABO, Budapest, 2019
520 oldal · ISBN: 9789634069188 · Fordította: Komló Zoltán

Most olvassa 3

Várólistára tette 66

Kívánságlistára tette 60

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

mate55 P>!
M. J. Arlidge: Halálos látomás

Helen Grace nélkül. Vannak könyvek melyek után nem érdemes sokat írni. Ezek általában olyanok, melyek egy biztos recept alapján készülnek, s sok újdonsággal nem kecsegtetnek. Olyan, mint a vásári kupec: nagy hangon kiabál, csak kínált portékájának minősége kérdéses. A történettől nem leszünk okosabbak, nem fogunk elismerően csettinteni, de valamilyen szinten mégis élvezhető az, (a vége felé azért mondjuk már szerintem Arlidge átesett a ló túlsó oldalára) amit olvashatunk az oldalakon. Persze csak abban az esetben, ha vevők vagyunk az efféle, természetfeletti jelenségeket is tartalmazó ökörségre.

6 hozzászólás
cicus61 P>!
M. J. Arlidge: Halálos látomás

Sok részt olvastam már a sorozatból, de ez nem annyira kedvenc. Megint a hülyeségem, hogy a kevesebb, több. Nekem nagyon bejönnek a természetfeletti beütések, az a része jó is volt, de nekem hiányzott Helen. Nagyon lassú volt a történet, nem ahogy vártam, hogy ütős, pörgős, izgalmas. Kassie jó főszereplő volt, de nem tudta feltornászni a csillagaimat.

landi72 P>!
M. J. Arlidge: Halálos látomás

Jó, kis izgalmas thriller krimibeütéssel. Azért a Helen Grace-sorozat nekem jobban tetszik. Pörgős, mindig történik valami, ami letehetetlenné teszi. Szeretem Aldrige rövid fejezetei, mert ezzel megelőzi, hogy az egyes részek esetleg unalmassá váljanak. Összeségében jó kis történet, bár a befejezés a folytatás lehetőségét elveti…

Niki_Salamon P>!
M. J. Arlidge: Halálos látomás

Hol is kezdjem…
Nagy reményeim voltak a könyvvel kapcsolatban, megfogott a leírása, viszont annyira, de annyira lassú a sztori és alig tudok belőle megnevezni részt,ami igazán megfogott volna.
Felesleges volt az 500 oldal véleményem szerint, lehetett volna rövidebb terjedelmű, izgalom is csupán a háromnegyede után jött. Az egyetlen érdekfeszítő rész előtte, talán csak Kassie kezelése volt. Kiszámítható volt Faith sorsa és a látomások miatt az spoiler Sajnos egyik karakter sem fogott meg, még a rendőrségi munka is valami borzalmasan untató volt.

rafaelo0824>!
M. J. Arlidge: Halálos látomás

Meh… kiszámítható volt, valahogy jobbat, többet vártam, csavarokat vagy amitől leesik az állam, de ez így nagyon borítékolható volt. Egyik rendőrt se sikerült igazán megkedvelnem, Adamet is csak egy bizonyos pontig. Kassie fura volt valahogy, és nem a képessége miatt, hanem úgy alapjában véve. Az jó volt, hogy a könyv rövidke fejezetekből áll, így gyorsan lehet haladni vele.

Mónika_T>!
M. J. Arlidge: Halálos látomás

Nem annyira szeretem a természetfeletti dolgokat, de ebben pont annyi volt, amennyi még belefér.
Kassie-t kedveltem és sajnáltam nagyon. Volt benne valami különös szerethetőség a képessége és a furcsa természete ellenére is. És ott volt még az önzetlen segíteni akarása is!
Adam sokkal kevésbé nőtt a szívemhez. Sokszor érthetetlennek és gyerekesnek tűnt a viselkedése.
A rendőrök meg aztán teljesen kidolgozatlanok voltak, és a nyomozás is olyan szedett-vedett volt.
A gyilkost is be lehetett volna jobban mutatni. Lett volna még mit mesélni a múltjáról bőven.
Azért szerethető történet volt. Arlidge végig fenn tudta tartani az érdeklődésemet a kiszámítható vége ellenére is. A rövid fejezetek miatt pedig gyorsan lehetett haladni vele.

Barbár>!
M. J. Arlidge: Halálos látomás

Érdekes thriller egy kis parapszichológiával megtámogatva. A sorozatgyilkos érzéketlen, de nem bárdolatlan. A gyors olvasás közben néhány könnycsepp elmorzsolható Kassie-ért, de Adam is megérdemli a részvétet.

ValerinLanz P>!
M. J. Arlidge: Halálos látomás

Valamiért azt hittem, sokkal rosszabb lesz ez a kötet, mert Helen nem volt benne, de az író azért még mindig tud valamit. A történet nem volt annyira feszes, a gyilkosságok között azért több nap is eltelt, és véleményem szerint itt most nem is a gyilkosság volt a lényeg – mivel annak a magyarázata annyira banális és megszokott spoiler, hanem Kassie, aki mindezeket előre látta. A lány szimpatikus volt, nem csak magával törődött, segíteni szeretett volna, de valóban, egy embert kiválasztani a millióból, akit esetleg megment… A végén viszont azért nálam is kihúzta a gyufát, habár talán tényleg azt hitte, nem lehet hatása a dologra. spoiler Együtt éreztem Adam fájdalmával, de mondjuk azt nem értettem, miért kapta azt a büntetést, amit. spoiler
Érdekes kötet volt, itt is volt egy Helen-szerű nyomozó, de azért Helen még mindig jobb.
Mikor is jön a következő kötete?

Praetorianus P>!
M. J. Arlidge: Halálos látomás

Kicsit féltem attól, hogy mihez kezd Arlidge kedvenc rendőrnyomozónőm, Helen Grace nélkül, de jelentem, félelmemet ezennel alaptalannak minősítem. Az író megugrotta a lécet, sőt, ezúttal nem egy egyszerű krimit, hanem valamiféle krimi/misztikus/dráma hibridet rakott le az asztalra. Néhol volt egy kis Vészmadarak/Halálmadarak utóérzésem, de még jól is esett… Kassie és Adam egyaránt nagyon szimpatikus (és egyben drámai) karakter. Olvastam olyan véleményt, hogy kiszámítható volt a cselekmény. Hát a fene tudja, biztos én vagyok nehéz felfogású. Az oké, hogy a „végső küzdelem” kimenetelét az író már előre elspoilerezte, így ezen a téren nem maradt meglepetés, a gyilkos kiléte meg nem csak meglepi, hanem konkrétan nem volt előzmény, ami alapján az olvasó asszociálhatott volna rá. Szóval ez a rész nem tetszett, az író idedobott egy rosszfiút, de még rendes motivációt sem igazán adott neki. Ezért az egy csillagnyi levonás. A karakterek, és a kellőképpen sodró, váltott nézőpontú cselekmény viszont tetszett. A vége felé kicsit túl sok volt a belső hang, kicsit túl lett írva, de egye fene, elnézzük :)

Eva_Marinna_Toth>!
M. J. Arlidge: Halálos látomás

Hát.. zavatba ejtő. Imádom az író Helen Grace könyveit,ezért nagy várakozással vetettem rá magam. Nekem csalódás. Pedig adott egy ütős story igen beteg sorozatgyilkossal..de, untam főleg. Nem igazán lett sem szerethető, sem érthető egyik szereplő sem. Nagyon „összecsapottnak” éreztem. Nehezen hihető szinte,hogy aki ilyen szuper thrillereket írt,attól ez most mi? :(


Népszerű idézetek

mate55 P>!

AZ ÜTKÖZÉS SOKKJA, AZTÁN A KEDVESKEDÉS.

(első mondat)

Niki_Salamon P>!

Ha az ember elég sokáig dolgozik egy területen, minden munka rutinszerűvé válik.

pribrgre P>!

Chicagóban senkiből sem azért lesz nyomozó, hogy könnyű élete legyen.

41. oldal

Niki_Salamon P>!

A legendákat nem megálmodni szokták, hanem megteremteni.

Niki_Salamon P>!

…mindennek, ami történik, oka van, és mindnyájunkat egy meghatározott pont felé terel.

Niki_Salamon P>!

Csak hát lehet, hogy egy szülőnek ez a dolga, hogy a maga vágyait és érdekeit háttérbe szorítsa abban a reményben, hogy egy kiegyensúlyozott,boldog gyermeket nevelhet föl?

Niki_Salamon P>!

A betegség és a halál hideg logikáját elvileg könnyű megragadni, de nehezebb megélni.

Niki_Salamon P>!

Chicagoban senkiből sem azért lesz nyomozó, hogy könnyű élete legyen.

Mónika_T>!

Erre jók az ilyen tragédiák. Legyenek bármilyen szörnyűségesek, mindig arra emlékeztetik az embert, hogy menyire szerencsés, amiért egy boldog és szerető családhoz tartozhat.


Hasonló könyvek címkék alapján

Tom Rob Smith: A 44. gyermek
Rosamund Lupton: Azután
Tasmina Perry: Ház medencével
Daniel Cole: Hóhér
Jeffery Deaver: Ablak a halálra
Karin Slaughter: Hitetlen
J.D. Barker: Az ötödik áldozat
Karen Rose: Közelebb, mint hinnéd
Chris Carter: Kivégzés
Donato Carrisi: Démoni suttogás