Erdő ​mélyén (Helen Grace 8.) 151 csillagozás

M. J. Arlidge: Erdő mélyén

M. ​J. ARLIDGE NAGY SIKERŰ HELEN GRACE FELÜGYELŐ THRILLERSOROZATÁNAK NYOLCADIK KÖTETE

Gonosz lappang az erdőben.
Első áldozatai a vadlovak voltak.
De most már ártatlan emberekre vadászik az arctalan gyilkos. Elveszetten próbálnak menekülni, elrejtőzni a sötétségben. Segítségért kiáltanak kétségbeesésükben. De senki sem hallja meg a segélykiáltásaikat a rengetegben.
Helen Grace felügyelőnek újabb rémálommal kell szembenéznie. A nyílvesszőkkel átütött testű áldozatok furcsa gyümölcsként lógnak a New Forest öreg tölgyein. Miért támad valaki védtelen kempingezőkre a nyaralószezon közepén? Mit akar üzenni a meggyilkolásukkal? Egy pszichopata ólálkodik az erdőben? Van valamilyen okkult vonása ezeknek az emberöléseknek? Magának az erdőnek mutatnak be áldozatot?
Helennek be kell hatolnia a sötétségbe, ha fel akarja tárni az igazságot a pályája egyik legnagyobb kihívást jelentő, legmorbidabb esetében.

M. J. Arlidge tizenöt éve dolgozik a televíziós… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
GABO, Budapest, 2019
512 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634068372 · Fordította: Turcsányi Jakab
>!
GABO, Budapest, 2019
512 oldal · ISBN: 9789634068679 · Fordította: Turcsányi Jakab

Kedvencelte 9

Most olvassa 3

Várólistára tette 77

Kívánságlistára tette 116


Kiemelt értékelések

mate55 P>!
M. J. Arlidge: Erdő mélyén

Az erőszak, a brutalitás ábrázolás teljesen legitim írói eszköz, ami igencsak alkalmas arra, hogy a puszta történetmesélésen túl is átadja, amit az alkotó közölni akar. A szokatlanul kemény témák felvetése kizökkenti az olvasót, és (ha jól van kivitelezve) a zsigerekig hatolva úgy is képes hatni rá, ahogyan más nem. Így lehet egy olyan „élmény”, ami szinte minden másnál erősebben belénk éget valami olyasmit, aminek megértésére másképp nem lett volna mód. De mostanra világossá vált számomra, hogy ezeknek az erőszakos krimiknek immár nem én vagyok a célközönsége. Annyi éven át szerettem a „sötét” világot, és most rá kellett jönnöm, hogy mégsem nekem, a rajongónak szánják ezeket a könyveket. Én már csak egy őskori lenyomat vagyok, mert az a gyanúm, manapság elég rövid a mézesmadzag, s még lejjebb a hálás taps szintje. Beérjük néhány csavarral a történetben, amik a porcelánboltba tévedő elefánt módjára letarolnak mindent. Ezáltal mindez olyan marad, mint sok hűhó a semmiért.

dagikám>!
M. J. Arlidge: Erdő mélyén

Már hiányzott Helen Grace karaktere, és felüdítő volt újra olvasni a nyomozásáról. Kicsivel több és véresebb gyilkosságra számítottam, de így is nagyon magával ragadtak az események. Kellő mennyiségű izgalom, kellő számú gyanúsított, minden egyben volt egy nagyon jó krimihez.Rövid ideig voltam büszke magamra, hogy rájöttem a gyilkos személyére, de hamar lelombozódtam,hogy még véletlenül se találtam el. Nekem kifejetten tetszett, mintahogy eddig minden Helen Grace-es sztori is.

cicus61 P>!
M. J. Arlidge: Erdő mélyén

Már jó pár könyvet olvastam az írótól és kb. fele-fele arányban tetszett és nem tetszett. Ez a könyv nagyon nem tetszett. Nyögvenyelős, unalmas, nekem kicsit összecsapott. Néha azt sem tudtam, mi történik pontosan, nem értettem. Sok felesleges sallang megint. Helen most nagyon nem volt szimpi, Emiliát meg tudnám fojtani, Charlie idegesített, tényleg csak Hudson volt, aki most vitte a történetet.

Lanore P>!
M. J. Arlidge: Erdő mélyén

Csavaros kis történet, és megint úgy alakult, hogy meg tudtam érteni a gyilkosunk indítékát. Ha az én spoiler. Helen és csapata hozza a szokásos formáját, bár Sanderson spoiler, Charlie továbbra is kedvenc, és az új csapattag Hudson is szimpatikus, talán spoiler. Várom a következőt!

buzavirág>!
M. J. Arlidge: Erdő mélyén

Az erdő mélyén egy sorozatgyilkos szedi áldozatait, de sokáig titok marad az elkövető indítéka, így sorozatosan mellékvágányra vezet minket (az olvasót és a nyomozókat) az író. Kicsit már sok volt történetben ez a „megvagy, ja mégsem” szál. Emília pedig nyugodtam kivonulhatna a sorozatból, mert sztm. már egy jelentéktelen mellékszereplő vált belőle.
Viszont nem akarom leírni a sorozatot, mert a nyomozás tetszett, logikusan összerakták a részleteket. A családi problémák is közel hozzák az olvasót a csapathoz, valamint az új nyomozó is szolgálhat még meglepetéssel, remélhetőleg pozitívval. spoiler

Megjegyzés:
Sajnos az egész könyvsorozat formátuma nem éppen „olvasóbarát”. Rettentően kiállt a kezem olvasás közben, védeni akartam a gerincet, és még így sem sikerült… :(

Zanit>!
M. J. Arlidge: Erdő mélyén

Valahogy elhalványult Helen ragyogása…
Egyre kevésbé találom egyéniségnek, a bűncselekmények pedig egyre érdektelenebbek.
Nem tudom rá azt írni, hogy rossz, de sokkal sablonosabb, mint az előző részek voltak.
Egy-két könyv elolvasása után erre már nem is fogok emlékezni, így 3,5 csillagnál többet nem tudok neki adni.

Rebbencs >!
M. J. Arlidge: Erdő mélyén

Az eddigi legtekervényesebb, leghosszadalmasabb, leghömpölygőbb Helen Grace kötet. Nos, pontosan ezért tetszett annyira, és ezért kedvenc jelenleg a sorozatban. Látom, sokaknak nem nyerte el annyira tetszését, azonban nekem nagyon bejött.
Irtó sötét, irtó beteg egy regény, de nagyon bírom, ahogyan a szerző mindig bevállalja ezeket a dolgokat. Ez a sorozat erről szól, ez az írói ígéret és sosem szegi meg. A téma megint elég hátborzongató, beteges, ijesztő, aminek folyton csak tudni akarom a végét és a miérteket.
Ez volt az a kötet ahol úgy éreztem a szereplők egy körpályán mozognak folyamatosan és mindig egy körrel beljebb kerülnek – miután rájöttek, hogy az nem vezet sehová. Nagyon tetszett, hogy annyi vakvágány volt, ami megnehezítette a nyomozást, ami hitelessé tette a regényt és ezeknek a vakvágányoknak köszönhetően bomlott ki igazán a gyilkos kiléte és a miértek. Nagyon okosan és ügyesen felépített regény, az izgalom csak nő fejezetről fejezetre.
A stílus most is ötös, olvasmányos, a rövid fejezetek miatt csak úgy falom a sorokat. Ráadásul a szereplők annyira élők! Kötetről kötetre fejlődnek, végre, végre, végre Helen is kezdett kicsit kinyílni, aminek nagyon örültem. spoiler
Összességében ez a sorozat nem tud csalódást okozni! Izgalmas, magához köt, megdolgoztatja az agyamat, miközben mindig valami váratlan a megoldás. Minden kötete más és más, de mindegyik ugyanúgy tetszik. Várom a következő részt! :)

Iustitia >!
M. J. Arlidge: Erdő mélyén

Kicsit kiestem ebből a sorozatból. A kezdeti lendület ellenére néhány gyengébb rész következett, így nem éreztem sürgetőnek folytatni, mégis most mellette döntöttem. Sokat felejtettem már, a főbb szereplőket leszámítva nem sok információ maradt meg. A BDSM-vonal szerintem nem volt a történet és a karakter erőssége, így igazi megkönnyebbülésként éltem meg, hogy ezúttal az író nem erőltette. Nekem nehezen veszi be a gyomrom az ilyesmiket, túl régimódi vagyok. Szimpatikus, hogy végre nem „magánéleti” bűnügyet kellett kinyomoznia a csapatnak spoiler és Helen is csak épp annyi szerepet kapott, amennyi joggal és jóérzéssel jár neki. Bár a nyomozás és a gyilkosságok elég egyediek, megmagyarázhatatlan okból csalódottság fogott el a megoldás kapcsán. Egy ilyen teátrális eset furfangosabb megoldást követelt volna. spoiler Mégis úgy gondolom, hogy a néhány gyengébb rész után a Helen Grace sorozatba visszatért az élet.

Anastasia99>!
M. J. Arlidge: Erdő mélyén

A Helen Grace-sorozat jól sikerült kötete. Folyton változik a kép, hogy ki lehet a gonosz az erdőben. Grace és társai mellett ezen agyal az ismét feltűnő, Emilia, a botrányújságíró. Jó az alapötlet, fordulatos a történet, és a munkatársak magánéleti és karrierproblémái az előző kötetekhez hasonlóan szerepet játszanak, de nem lassítják le a pörgést. Igazi csapatmunka folyik, újra meg újra indítva az első kockáról.
Lehet egy kicsit borzongani, de a gyilkosságok módja, és a díszletek egy nagyon egyszerű indítóokra vezethetők vissza.

rafaelo0824>!
M. J. Arlidge: Erdő mélyén

Emilia még mindig rohadtul idegesítő, Charlie meg egyáltalán nem szimpatikus, de a többi szál nagyon jó volt. Tetszett az ügy és a nyomozás, nem találtam ki, ki a gyilkos, ráadásul kaptam egy új, szimpatikus szereplőt, Hudsont, miatta még jobban várom a folytatást.


Népszerű idézetek

Kókuszka>!

Ne rágódj a múlton! Ha nem akarod, hogy felemésszen.

82. oldal

Kókuszka>!

A bűnözés sohasem szűnik meg, sőt folyamatosan átalakul, ami azt jelentette, hogy Helennek folyamatosan lesz munkája.

24. oldal

mate55 P>!

KINYÚJTOTTA A KEZÉT, DE CSAK AZ ÜRESSÉG FOGADTA.

(első mondat)

maya75>!

– Mit gondol, mi volt az oka? – kérdezte. – Miért drogozott, miért választotta ezt az önpusztító életet?
Scott tehetetlenül megvonta a vállát.
– Talán a személyiségében volt az ok. Talán rossz társaságba keveredett. Vagy csak annyi, hogy néha ilyen szar az élet.

180. oldal

BBetti86 >!

Az az igazság, hogy valójában sohasem szakadhatsz el attól, aki a saját húsod-véred. Ha kihordtál, világra hoztál, felneveltél egy gyereket, azt a köteléket sohasem tépheted szét, történjen bármi.

154. oldal

cicus61 P>!

Beütve a kódot beléptek a szentélybe. Helen megszámlálhatatlanul sok – hol kellemes, hol nagyon nehéz – órát töltött már ezen a helyen, de mindig örült a visszatérésnek.

SzteezZ>!

…gyakran a legfontosabb dolgokat a legnehezebb kimondani az életben.

407. oldal

AeS P>!

De nem volt sem vakmerő, sem sebességőrült. Keményen meghajtotta a motort, a testét, de mindig kontrolláltan, csak a saját életét és épségét kockáztatva döngetett az úton. Végig éber maradt, folyamatosan ellenőrizte maga előtt az utat, és hátra is figyelt.

122. oldal (GABO, 2019)

1 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Helen Grace sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Ker Dukey – K. Webster: Pretty Lost Dolls – Elveszett babácskák
J.D. Barker: Az ötödik áldozat
Dot Hutchison: Pillangók kertje
Clare Mackintosh: Látlak
Paula Hawkins: A lány a vonaton
Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza
Karen Rose: Közelebb, mint hinnéd
Angela Marsons: Törött csontok
Guillaume Musso: Egy párizsi apartman
James Patterson – J.D. Barker: A madártollas gyilkosságok