Erdő ​mélyén (Helen Grace 8.) 117 csillagozás

M. J. Arlidge: Erdő mélyén

M. ​J. ARLIDGE NAGY SIKERŰ HELEN GRACE FELÜGYELŐ THRILLERSOROZATÁNAK NYOLCADIK KÖTETE

Gonosz lappang az erdőben.
Első áldozatai a vadlovak voltak.
De most már ártatlan emberekre vadászik az arctalan gyilkos. Elveszetten próbálnak menekülni, elrejtőzni a sötétségben. Segítségért kiáltanak kétségbeesésükben. De senki sem hallja meg a segélykiáltásaikat a rengetegben.
Helen Grace felügyelőnek újabb rémálommal kell szembenéznie. A nyílvesszőkkel átütött testű áldozatok furcsa gyümölcsként lógnak a New Forest öreg tölgyein. Miért támad valaki védtelen kempingezőkre a nyaralószezon közepén? Mit akar üzenni a meggyilkolásukkal? Egy pszichopata ólálkodik az erdőben? Van valamilyen okkult vonása ezeknek az emberöléseknek? Magának az erdőnek mutatnak be áldozatot?
Helennek be kell hatolnia a sötétségbe, ha fel akarja tárni az igazságot a pályája egyik legnagyobb kihívást jelentő, legmorbidabb esetében.

M. J. Arlidge tizenöt éve dolgozik a televíziós… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
GABO, Budapest, 2019
512 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634068372 · Fordította: Turcsányi Jakab
>!
GABO, Budapest, 2019
512 oldal · ISBN: 9789634068679 · Fordította: Turcsányi Jakab

Kedvencelte 7

Most olvassa 6

Várólistára tette 62

Kívánságlistára tette 89

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

mate55 P>!
M. J. Arlidge: Erdő mélyén

Az erőszak, a brutalitás ábrázolás teljesen legitim írói eszköz, ami igencsak alkalmas arra, hogy a puszta történetmesélésen túl is átadja, amit az alkotó közölni akar. A szokatlanul kemény témák felvetése kizökkenti az olvasót, és (ha jól van kivitelezve) a zsigerekig hatolva úgy is képes hatni rá, ahogyan más nem. Így lehet egy olyan „élmény”, ami szinte minden másnál erősebben belénk éget valami olyasmit, aminek megértésére másképp nem lett volna mód. De mostanra világossá vált számomra, hogy ezeknek az erőszakos krimiknek immár nem én vagyok a célközönsége. Annyi éven át szerettem a „sötét” világot, és most rá kellett jönnöm, hogy mégsem nekem, a rajongónak szánják ezeket a könyveket. Én már csak egy őskori lenyomat vagyok, mert az a gyanúm, manapság elég rövid a mézesmadzag, s még lejjebb a hálás taps szintje. Beérjük néhány csavarral a történetben, amik a porcelánboltba tévedő elefánt módjára letarolnak mindent. Ezáltal mindez olyan marad, mint sok hűhó a semmiért.

dagikám>!
M. J. Arlidge: Erdő mélyén

Már hiányzott Helen Grace karaktere, és felüdítő volt újra olvasni a nyomozásáról. Kicsivel több és véresebb gyilkosságra számítottam, de így is nagyon magával ragadtak az események. Kellő mennyiségű izgalom, kellő számú gyanúsított, minden egyben volt egy nagyon jó krimihez.Rövid ideig voltam büszke magamra, hogy rájöttem a gyilkos személyére, de hamar lelombozódtam,hogy még véletlenül se találtam el. Nekem kifejetten tetszett, mintahogy eddig minden Helen Grace-es sztori is.

cicus61 P>!
M. J. Arlidge: Erdő mélyén

Már jó pár könyvet olvastam az írótól és kb. fele-fele arányban tetszett és nem tetszett. Ez a könyv nagyon nem tetszett. Nyögvenyelős, unalmas, nekem kicsit összecsapott. Néha azt sem tudtam, mi történik pontosan, nem értettem. Sok felesleges sallang megint. Helen most nagyon nem volt szimpi, Emiliát meg tudnám fojtani, Charlie idegesített, tényleg csak Hudson volt, aki most vitte a történetet.

Lanore P>!
M. J. Arlidge: Erdő mélyén

Csavaros kis történet, és megint úgy alakult, hogy meg tudtam érteni a gyilkosunk indítékát. Ha az én spoiler. Helen és csapata hozza a szokásos formáját, bár Sanderson spoiler, Charlie továbbra is kedvenc, és az új csapattag Hudson is szimpatikus, talán spoiler. Várom a következőt!

buzavirág>!
M. J. Arlidge: Erdő mélyén

Az erdő mélyén egy sorozatgyilkos szedi áldozatait, de sokáig titok marad az elkövető indítéka, így sorozatosan mellékvágányra vezet minket (az olvasót és a nyomozókat) az író. Kicsit már sok volt történetben ez a „megvagy, ja mégsem” szál. Emília pedig nyugodtam kivonulhatna a sorozatból, mert sztm. már egy jelentéktelen mellékszereplő vált belőle.
Viszont nem akarom leírni a sorozatot, mert a nyomozás tetszett, logikusan összerakták a részleteket. A családi problémák is közel hozzák az olvasót a csapathoz, valamint az új nyomozó is szolgálhat még meglepetéssel, remélhetőleg pozitívval. spoiler

Megjegyzés:
Sajnos az egész könyvsorozat formátuma nem éppen „olvasóbarát”. Rettentően kiállt a kezem olvasás közben, védeni akartam a gerincet, és még így sem sikerült… :(

Iustitia>!
M. J. Arlidge: Erdő mélyén

Kicsit kiestem ebből a sorozatból. A kezdeti lendület ellenére néhány gyengébb rész következett, így nem éreztem sürgetőnek folytatni, mégis most mellette döntöttem. Sokat felejtettem már, a főbb szereplőket leszámítva nem sok információ maradt meg. A BDSM-vonal szerintem nem volt a történet és a karakter erőssége, így igazi megkönnyebbülésként éltem meg, hogy ezúttal az író nem erőltette. Nekem nehezen veszi be a gyomrom az ilyesmiket, túl régimódi vagyok. Szimpatikus, hogy végre nem „magánéleti” bűnügyet kellett kinyomoznia a csapatnak spoiler és Helen is csak épp annyi szerepet kapott, amennyi joggal és jóérzéssel jár neki. Bár a nyomozás és a gyilkosságok elég egyediek, megmagyarázhatatlan okból csalódottság fogott el a megoldás kapcsán. Egy ilyen teátrális eset furfangosabb megoldást követelt volna. spoiler Mégis úgy gondolom, hogy a néhány gyengébb rész után a Helen Grace sorozatba visszatért az élet.

Zanit>!
M. J. Arlidge: Erdő mélyén

Valahogy elhalványult Helen ragyogása…
Egyre kevésbé találom egyéniségnek, a bűncselekmények pedig egyre érdektelenebbek.
Nem tudom rá azt írni, hogy rossz, de sokkal sablonosabb, mint az előző részek voltak.
Egy-két könyv elolvasása után erre már nem is fogok emlékezni, így 3,5 csillagnál többet nem tudok neki adni.

rafaelo0824>!
M. J. Arlidge: Erdő mélyén

Emilia még mindig rohadtul idegesítő, Charlie meg egyáltalán nem szimpatikus, de a többi szál nagyon jó volt. Tetszett az ügy és a nyomozás, nem találtam ki, ki a gyilkos, ráadásul kaptam egy új, szimpatikus szereplőt, Hudsont, miatta még jobban várom a folytatást.

BBetti86>!
M. J. Arlidge: Erdő mélyén

Amiért Helen Grace krimiket szeretünk, ebben a kötetben is megkapjuk.
– Egy izgalmas sztori: egy kiránduló pár férfi tagja eltűnik, majd brutálisan meggyilkolva kerül elő. Helen és a csapat több szálon kezdi meg a nyomozást, ám hamarosan újabb személy tűnik el. Közben Helen és Charlie a démonaikkal is küszködnek, és egy új kolléga igyekszik beilleszkedni a gyilkossági csapatba.
Vannak fordulatok, és a szerző egyaránt figyel arra, hogy a karaktereit emberként is közel hozza, személyes konfliktusokat adjon nekik, és a nyomozásban is nyakig benne legyenek.
– Gondosan levezetett nyomozás: itt egy csapat dolgozik össze, és bár Helen a vezető nyomozó, aki mindent kézben is tart – ok, Emiliát nem mindig sikerül, a riporter megint kavar – együtt érik el az eredményeket. Nincs nagy heuréka pillanat, nem találják meg egyből a helyes irányt a nyomozásban, de ettől hitelesebb. Izgalmasabb olvasóként is, hogy egy-egy rossz ötlet után visszatérnek a helyes irányba, és eljutnak a gyilkoshoz, annak indítékaihoz.
– Karakteres szereplők: kicsit a skandináv krimik örökségét érzem abban a sorozatban, hogy Helen azért annyira jó nyomozó, mert egy múltbeli teher miatt a magánélete szinte nem is létezik, és csak a munka számít neki. Most kap ő is egy magánéleti szálat, az új kolléga, Joseph személyében. De hogy mi lesz belőle? Charlie pedig szokás szerint az anyaság és a nyomozói karrierje között gyötrődik. Emberiek, jók a szakmájukban és azért lehet velük azonosulni, mert olyan gondjaik vannak, amelyeket át tudunk élni, elképzelhetünk magunk is. Nem mesehősök.
– A stílusa: gyorsan olvasható. Tempós, sok párbeszéddel, a lényegre szorítkozó leírásokkal.

Szerettem ezt a részt is, és még a polcomon van olvasatlan Helen Grace, vagyis folyt.köv.

Alexandra_Tóth>!
M. J. Arlidge: Erdő mélyén

Grace felügyelő is egy igen erős karakter(:

Ebben a részben talán egy kicsit nyitottabbnak, akik pedig nem kedvelik, szerethetőbbnek és “esetlenebbnek” tűnhet, de az igazság az, hogy igazi kemény csaj ;)

Örültem ennek az “új” szálnak, ami kezd kibontakozni ebben a részben, rá férne már(:

Itt is kapunk egy új sztorit, több tettest is fevonultat, azt szeretem ebben a sorozatban, hogy kapunk egy csomó tettes jelöltet, rakod a puzzlet és aztán “páff” kapod a pofont és nem tudod merre is nézz :D

Nagyon tetszett és izgalmas volt <3


Népszerű idézetek

Kókuszka >!

Ne rágódj a múlton! Ha nem akarod, hogy felemésszen.

82. oldal

Kókuszka >!

A bűnözés sohasem szűnik meg, sőt folyamatosan átalakul, ami azt jelentette, hogy Helennek folyamatosan lesz munkája.

24. oldal

mate55 P>!

KINYÚJTOTTA A KEZÉT, DE CSAK AZ ÜRESSÉG FOGADTA.

(első mondat)

maya75>!

– Mit gondol, mi volt az oka? – kérdezte. – Miért drogozott, miért választotta ezt az önpusztító életet?
Scott tehetetlenül megvonta a vállát.
– Talán a személyiségében volt az ok. Talán rossz társaságba keveredett. Vagy csak annyi, hogy néha ilyen szar az élet.

180. oldal

BBetti86>!

Az az igazság, hogy valójában sohasem szakadhatsz el attól, aki a saját húsod-véred. Ha kihordtál, világra hoztál, felneveltél egy gyereket, azt a köteléket sohasem tépheted szét, történjen bármi.

154. oldal

cicus61 P>!

Beütve a kódot beléptek a szentélybe. Helen megszámlálhatatlanul sok – hol kellemes, hol nagyon nehéz – órát töltött már ezen a helyen, de mindig örült a visszatérésnek.

Horgas_Tóth_eSztike>!

…gyakran a legfontosabb dolgokat a legnehezebb kimondani az életben.

407. oldal


A sorozat következő kötete

Helen Grace sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Tom Rob Smith: A 44. gyermek
Daniel Cole: Hóhér
Lee Child: Esti iskola
J.D. Barker: A hatodik éjszaka
Jo Nesbø: Police
Helena Silence: Ezüsthíd
Dot Hutchison: Pillangók kertje
Stephen King – Peter Straub: A fekete ház
Sophie Hannah: Bántó távolság
Angela Marsons: Elfojtott sikoly