A ​babaház (Helen Grace 3.) 328 csillagozás

M. J. Arlidge: A babaház

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy ​fiatal nő egy hideg, sötét pincében ébred, és fogalma sincs, hogy került oda, ki rabolta el. Így kezdődik a legrosszabb rémálma.

Egy félreeső tengerparti strandon előkerül egy másik fiatal nő elásott holtteste. Ám a halott lány eltűnését nem jelentették – elhidegült családja rendszeresen kapott tőle szöveges üzeneteket az évek során. Valaki a síron túl is életben tartotta.

Helen Grace felügyelő számára ez vérfagyasztó jelzés arról, hogy egy szörnyet üldöz, aki nemcsak perverz, de ügyes és leleményes is – ragadozó, aki nem először ölt.

Miközben Helen a gyilkos motivációját próbálja megfejteni, ráébred, hogy versenyt kell futnia az idővel…

M. J. Arlidge tizenöt éve dolgozik a televíziós dráma műfajában. Az utóbbi öt évben olyan bűnügyi sorozatok gyártásában vett részt az ITV számára, mint a Torn vagy a The Little House, legújabban pedig az Undeniable, amelyet 2014 tavaszán sugároztak. Jelenleg A néma szemtanú epizódjait írja, de eredeti bűnügyi… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
GABO, Budapest, 2016
386 oldal · ISBN: 9789634062752 · Fordította: Turcsányi Jakab
>!
GABO, Budapest, 2016
382 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634062394 · Fordította: Turcsányi Jakab

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Helen Grace · Stephen Fisher


Kedvencelte 28

Most olvassa 11

Várólistára tette 104

Kívánságlistára tette 156

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
M. J. Arlidge: A babaház

A babaház története nem tudott annyira beszippantani, mint az eddigiek. Ettől függetlenül nem tudok kevesebbet adni 5 csillagnál. Ez a sorozat iszonyú jól tartja a színvonalat.
Feszültséggel, izgalmakkal teli kötet volt. Még mindig imádom, hogy ennyire sok szemszöget vonultat fel. Nyilván a gyilkosé és Helené a kedvencem, de attól tetszik. Szeretem a magánélettel kapcsolatos szösszeneteket is, sajnos még mindig elég kevés adatik belőle.
A brutalitás alábbhagyott az előző kötetekhez képest, ez egy teljesen másféle elkövető. Nyilván így se semmi, mégiscsak egy sorozatgyilkosról beszélünk.
Összességében jól szórakoztam, ismét nem csalódtam a Helen Grace történetekben.

_Eriii P>!
M. J. Arlidge: A babaház

Hála az égnek az író tartja a színvonalat. A harmadik könyvre is azt mondhatom, hogy nagyon jó volt. Nem tudok kevesebb csillagot adni mint öt, mert izgalmas, mert feszültséggel teli volt, mert egy percre sem lankadt a figyelmem olvasás közben. Sőt, egyszer kétszer komolyan megijedtem. Azt viszont sajnálom, hogy Helen nem akar megnyílni senki felé. Talán a következő részben.

7 hozzászólás
Törpillaa P>!
M. J. Arlidge: A babaház

Nyugalom. Próbálj relaxálni. Gondolj szép dolgokra. Gondolj anyára. És apára. (…) Gondolj rétekre. És folyókra. És napsütésre. Gondold azt, hogy gyerek vagy. Gondolj játszóterekre. A nyarakra a kertben. Gondold, hogy átszaladsz az esőtetőn. Találj boldog gondolatokat.

A „sorozatos elkövető” tág fogalom, amely sokféle bűncselekményt takar, és általában arra szolgál, hogy enyhítse a helyzet súlyosságát, és csökkentse a riadalmat. De itt nem volt értelme szépíteni a dolgot. (…) Hanem egy sorozatgyilkosra vadásznak.

Nekem ez a része is tetszett, még mindig nagyon izgalmas, és feszültséggel teli, a sztori is jó, és a szereplők is ugyanúgy, de ebben a részben kicsit hiányzott a pörgés, és az akció, egy kis vérengzés, de érezhető volt már az elején, hogy másabb sorozatgyilkossal állunk szemben. XD Kissé lassabban folyt a cselekmény, a vége pedig túl kevés volt, olyan gyorsan lezártnak éreztem, a történtek után. spoiler Rubyt és a többi lányt nagyon sajnáltam, azért amin keresztül kellett menniük, a sorozatgyilkos egy aljas féreg volt, hogy képes volt mindarra, amire tett velük, bár eleinte eléggé nyugis volt, és csak azután durvult el kissé, ha nem úgy történtek a dolgok, ahogy várta. spoiler Helen Grace még mindig nagyszerű nyomozó, de még mindig nem sikerült megszeretnem túlságosan szegényt, de van, amit kedvelek benne, a harciassága, és hogy sosem adja fel. Charlie-t viszont nagyon bírom, kár, hogy most kevésbé szerepelt, de néha csak felbukkant, ha szükség volt rá. :D Ceri Harwood és Emilia, hááát… egyik sem a szívem csücske… De Emilia most kevésbé tűnt utálatosnak, és aljasnak, mint az előző részben, de Ceri… egyszerűen gusztustalan. Önző, hataloméhes, beképzelt, rosszmájú, undok. spoiler Az új szereplő nyomozok közül nem igazán csíptem senkit, de Sanderson nyomozót nagyon bírtam. :D Kíváncsi leszek, mi lesz a negyedik részben, remélem hamar sikerül beszereznem, mert eddig nagyon tetszik M. J. Arlidge stílusa, és bár még mindig zavaró a fejezet részek elaprózása, de már nem bosszant, kezdem megszokni. :D Ez a borító sem rossz, bár az előző kettő jobban tetszett nekem. :D

link

Szücsi>!
M. J. Arlidge: A babaház

A 3. könyv is szuper lett!❤
Az elején picit féltem a könyvtől a negatív értékelések miatt, de szerencsére a könyv jobb volt, mint vártam. Az író újabb izgalmas krimit irt nekünk. A rövid fejezetek miatt könnyen olvastatja magát a könyv, plusz a gyilkos utáni hajsza miatt se tudtam letenni. Érdekes volt hogy a gyilkos es szegény Ruby szemszögéből is láthattuk a történteket. Ezzel tovább volt fokozva a feszültség.
Csak ajánlani tudom M.J.Arlidge írásait!

gazibla IP>!
M. J. Arlidge: A babaház

Egy újabb jó Helen Grace történet. Tetszik ahogy Arlidge az elkövető szemszögéből is megmutatja a történetet és tetszik ahogy Helen nyomoz. Egyik kedvenc krimiírómmá kezd válni Arlidge. Remélem még sok jó Helen Grace sztori lesz. :)

18 hozzászólás
Lanore P>!
M. J. Arlidge: A babaház

Oké, Arlidge hivatalosan is belépett a kedvenc íróim közé. Imádtam ezt a részt! Kellően meglepő, izgalmas, még akkor is, ha vannak benne kiszámítható részek, jó volt olvasni, tökéletes kikapcsolódást nyújtó krimi. Egyre jobban megismerhettem Helent és az új csapatot, volt, akit jobban megkedveltem, volt, akiben csalódtam – Harwood talán az egyetlen, akit eddig is utáltam, és ez most sem változott. A gyilkos fejében is benne lehettem, és a kis piszok jó sokáig titkolta a lényeget, lassan adagolta a megoldást. Remélem, jön még több rész is, tuti vevő leszek az összesre.

Magdi1017 P>!
M. J. Arlidge: A babaház

Még mindig egy pozitív dolog, hogy bele látunk gyakorlatilag az összes szereplő fejébe, nem csak Helenébe, bár ő amúgy is a környezete szemében egy rejtély, titokzatosság.
Rubyt nagyon sajnálom, bár igyekszik a lehetőségeihez mérten improvizálni, ami a szökés illeti, lehet én nem tudtam volna feltalálni magam, de nem is voltam még ilyen helyzetben.
Charlie-val jó párost alkotnak, a két legjobb karakter szerintem.
Emilia Garanita továbbra is egy minden hájjal megkent, számító pióca spoiler
Harwood is egy gonosz nő, érezhető, hogy kisebbségi komplexusokkal küzd Helen miatt, hiába áll rangban felette.
Olvasmányos, és kellőképpen izgalmas volt ez a rész is.

Navi P>!
M. J. Arlidge: A babaház

Összességében jó volt, bár nem a legjobb Arlidge-könyv.
Eleinte nagyon idegesítettek a magánéleti mellékszálak, de végül azok is hozzátettek a történethez.
Érdekes volt, ahogy elkezdték felgöngyölíteni a 2 szálat, s a végkifejlet, hogy miért tette a tettes, hát, elég degenerált világnézete volt. spoiler
A Harwood-os szál is hagyott maga után kívánni valót. Olyan félbehagyottnak tűnt.

Szilvi00 P>!
M. J. Arlidge: A babaház

A harmadik sorozatgyilkosát üldöző Grace felügyelőnő története ismét sok izgalmat és körömrágós percet tartogatott számomra. Talán egy hajszállal kevésbé volt lebilincselő, mint az első két rész. Helen figyelmét kicsit elvonta Robert utána kutakodás, illetve a minden hájjal megkent főnöke. spoiler
Nagyon szurkoltam Ruby-nak, szegény lány sok borzalmat kellett kibírjon elrablója markában. Több régi szereplő távozását sajnáltam, de szerencsére Charlie maradt. Jake viszont igazán kaphatna nagyobb hangsúlyt!

Rituga P>!
M. J. Arlidge: A babaház

Mivel nagyon ügyes vagyok, egyből ezzel a kötettel kezdtem a sorozatot. Így nincs viszonyítási alapom, nem hiányolok semmit. Nem ismertem a szereplőket, nem voltak sem elvárásaim, sem előítéleteim. A történet kicsit tucat volt, kicsit hullámzott, de egynek elment éppen. Nem okozott meglepetést a vége, nem rágtam le a körmeimet, de halálra sem untam magam. Talán ha az első kötettel kezdem, csalódok. Így ezt elkerültem. :)

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

mate55 P>!

Jobb egyedül lenni, mint valaki lábtörlőjének.

66. oldal

Shauna>!

Legyen bármilyen az idő, mindig van valami szép egy péntek reggelben.

350. oldal

Vhrai P>!

Az a tudat, hogy embereket, akiknek veled kéne lenniük, kegyetlenül elragadtak tőled, örökre elbizonytalanít, és arra késztet, hogy folyton a hátad mögé nézz.

6. fejezet (Gabo, 2016)

Vhrai P>!

Most sem hitt. És az élet arra tanította, hogy ne várjon happy endet.

112. fejezet (Gabo, 2016)

Bee_bookworm>!

Egy szülő és a gyereke közötti kapocs soha nem fog eltörni, bármilyen rémes is a kapcsolatuk: az a kapocs kitart. Még a halálban is, még az sem tud változtatni rajta […]

mate55 P>!

Ruby görcsösen hánykolódott az ágyban nyugtalan éjszakai álma során.

(első mondat)

Törpillaa P>!

Ideje volt véget vetni ennek a bújócskázásnak.

124. oldal

R_Kingaa>!

Az életben, drágám, semmit nem adnak ingyen.

111. fejezet


A sorozat következő kötete

Helen Grace sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Katerina Diamond: A tanár
Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza
Steve Cavanagh: Tizenhárom
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Lost Dolls – Elveszett babácskák
Angela Marsons: Törött csontok
Paula Hawkins: Lassan izzó tűz
J.D. Barker: Az ötödik áldozat
Mike Omer: Egy gyilkos elme
Chris Carter: Vadász
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben