Vérvörös ​Rózsaszirmok (Rózsaszirmok 2.) 25 csillagozás

M. G. Brown: Vérvörös Rózsaszirmok

Épphogy visszacsöppenek abba a titokzatos világba, ahová mindig is tartoznom kellett volna, máris egy kibontakozó félben lévő csetepaté kellős közepén találom magamat, ami nem sok jóval kecsegtet, tekintve, hogy egyértelműen én vagyok a világ legbénább boszorkánya. Hogy az életem még véletlenül se legyen egyszerű, még Daniel volt barátnője is kipécéz magának, nem beszélve Davidről, aki villámcsapásszerűen robban be újra az életembe, hogy megkeserítse a mindennapjaimat. Ráadásként a családom is újra összeáll, kiegészülve olyan családtagokkal, akiknek még a létezéséről sem tudtam. De, legalább életem szerelme mellettem van, és immár kétségem sincs afelől, hogy minket az égiek szántak egymásnak. Csak ne kapnánk azt a borzalmas jóslatot…

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
524 oldal · ISBN: 9789631298758
>!
Magánkiadás, Budapest, 2017
524 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631297553

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Daniel Smith · Catherine Elwood · Melinda (Linda) Smith · Rose Rochford (Mrs. Heffernan) · Vivien Heffernan · John Walcott


Kedvencelte 9

Most olvassa 3

Várólistára tette 36

Kívánságlistára tette 49

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
M. G. Brown: Vérvörös Rózsaszirmok

Most kellene pezsgőt bontanom, ez a könyv leszívta az agyamat. Az első rész után esélyt akartam adni Cathynek, de nem kellett volna. Ha nem kihíváshoz olvasom, biztos 100 oldal után befejezem. After+ boszorkányok. Bár ennyi irritáló hősnőt nem semmi lehetett kitalálni.
És 99%! Meg sem lepődök, mert hát kezdő magyar írónál simán előfordul, hogy a kedves barátok felértékelik.
Maga a cselekmény tömény hiszti, pofoszkodás, káromkodás és verekedés. Azt a csekély humort sajnos megölte a hősnő rémes viselkedése. Közép tájon jött egy kis akció, de abból is mi lett! Ilyen görény angyalokkal pedig még egyik könyvben sem találkoztam. Van folytatás, de tuti, hogy paszolom.

10 hozzászólás
nypiro P>!
M. G. Brown: Vérvörös Rózsaszirmok

Imádtam, szétröhögtem az agyam. Olvassátok ☺.
Na, akkor kicsit komolyabban ☺. A sok beígért randi tényleg cuki, kedves volt. Daniel is, Cathy is. Olyan kis nyálasok, nyomik voltak az elején. Néztem is, hogy ezt is Hajni írta? Hm, ilyet is tud. Mint a legjobb romantikus. Na, szerencsére itt is lehetett jókat kacagni, pesze este 11 után szintén mást kellett olvasni. spoiler. Ahogy az életben is főhőseinkkel is történnek ismerkedős dolgok, apróbb bonyodalmak, családdal ismerkedés. Mindent nem lövök le, akkor mi lenne meglepetés?
Gördülékenyen haladnak a cselekmények, logikus a felépítés, pedig igyekeztem úgy olvasni, mintha „előolvasnám”, de nem sikerült benne logikai bukfencet találnom.
Ebbe a részbe azért volt fantasys elem, varázslás, démonok, stb. Bírtam nagyon ☺
Cathy apja egy szemét disznó, mehet vissza a Káoszba. Remélem legalábbis.

Félretettem néhányszor, mint a gyerek, hátha akkor tovább tart, de csak nem. Kezembe akarom, de azonnak a hármast. Hát lehet így befejezni? ☺

3 hozzászólás
Ashley_Redwood>!
M. G. Brown: Vérvörös Rózsaszirmok

Hát, ez a regény sem a kiskutya csóváló farkáért 100%-os ezen a platformon.
Hüh!
@mgbrown , a humorod még mindíg átlag fölötti!
Értelmesen hamarosan…

SignoraSchneider IP>!
M. G. Brown: Vérvörös Rózsaszirmok

Ez a könyv nem az antigravitációról szól, de mégis letehetetlen. Olvastál már úgy, hogy fülig ért a szád? spoiler Meg ha csak rágondoltál, hogy olvasni fogsz… És a tudat, hogy a főhősök – hívjuk őket C.-nek és D.-nek – kísértetiesen hasonlítanak egy általad igen-igen jól ismert házaspárra? spoiler Hiszel az égben köttetett kapcsolatokban? spoiler Hát abban, hogy a könyveket is néha az égiek küldik? spoiler És bár néha elő kellett vennem a debreceni-pesti, pesti-debreceni értelmező kéziszótárat spoiler, azért nagyon jól szórakoztam. Muszáj beszereznem a Lángolókat is. Basszus! :D Naná, hogy 5 csillag, sőt NYOLC! Tehát a maradék: * * * spoiler

Felixa P>!
M. G. Brown: Vérvörös Rózsaszirmok

Igen! Az előzőhöz képes határozottan igen! Felvette a fordulatszámot, méghozzá olyannyira, hogy szinte ledaráltam a könyvet, mert egyszerűen úgy olvastatta magát. Előnye, hogy egyáltalán nem kiszámítható és ezt csak fokozzák a felbukkanó váratlan titkok és a történet nem várt alakulása. Elrepíti az olvasót egy magas szintre és ott is tartja végig. Nincs közben unalom, nincs üresjárat, nincs felesleges lapokat foglaló töltelék. Ez nagyon kevés könyvnél adatik meg. A könyv stílusa továbbra is kifogástalan és egyedi. A humorért pedig külön elismerés, jól áll a történetben. A megválaszolatlan kérdéseken pedig már nem is csodálkozom, illetve a függővég pedig az olvasó kíváncsiságát marcangolja.

BlueDeath IP>!
M. G. Brown: Vérvörös Rózsaszirmok

Catherine visszatért, és kattantabb mint valaha.
A Kavargó rózsaszirmok folytatása nem véletlen kapta a vérvörös nevet. Megérkezik egy sokkal erősebb fantasy szál, és ezt én nagyon élveztem. Visszatértek az első részből szereplők, és persze a nyakunkba zúdult egy rakás új is. A vége meg… M. G. Brown, most nem szeretlek.

20 hozzászólás
Ella_Steel I>!
M. G. Brown: Vérvörös Rózsaszirmok

Az utolsó pár oldalig azt terveztem, hogy micsoda dicshimnuszokat fogok írni a könyvről. Most pedig… hát most… nem is tudom. Vagyis na, jó tudom, amit tudok, de ez így akkor sem fair. Hol van még tavasz?
Mindegy térjünk vissza az értékelésre, amit megérdemel, az előbbi olyan Cathy-féle kiborulás volt.
Ez a könyv minden, amit egy olvasó kérhet, de komolyan, egy romantikus műfajt kedvelő olvasó, hogy helyesebb legyen az állítás. Van benne minden teljesen egyedi sztori, történettel, háttérrel és mindennel, ami kell. Romantika egy csepp erotika és megannyi humor. Volt, ahol konkrétan nem tudtam visszafojtani a rám törő nevetést. Ajj, imádtam, de tényleg. Annyi, de annyi betű és egyre se mondanám, hogy felesleges, ez így kerek! Mikor lesz már tavasz?
Köszönöm az élményt! <3

1 hozzászólás
KrenczNóra I>!
M. G. Brown: Vérvörös Rózsaszirmok

Egy dolog tagadhatatlan: M. G. Brown egyike azoknak a szerzőknek, aki képes kiszámíthatatlan történetet írni. Ebben a sztoriban annyi váratlan csavar van, hogy nem győztem kapkodni a fejem.

Danielt kedvelem a legjobban, mert a legérzőszívűbb karakter. Cathy oltári hisztis ebben a részben, spoiler mégsem tudok hosszútávon haragudni rá, mert a szeretteiért szenvedélyesen küzd, és azonnal tűzbe teszi értük a kezét. David egy tahó, ehhez nem is lehet többet hozzáfűzni. Végül pedig: Linda for president. :D
Ezen a köteten is sokat nevettem, egy része pedig enyhített a lelki válságomon, szóval mindig jó szívvel fogok emlékezni rá.
A vége pedig…spoiler

LadyM>!
M. G. Brown: Vérvörös Rózsaszirmok

#kihívásmiatt

Ez a könyv teljesen más hangulatú, mint a Kavargó Rózsaszirmok. Szenvedélyesebb, sötétebb, izgalmasabb, meghökkentőbb. Valóban illik rá a „vérvörös” jelző. Volt pár olyan rész, amikor csak pislogtam, miközben magamban azt kiabáltam, hogy „ne, ne, ne”. Egyszer-egyszer le is kellett tennem, mert nem akartam olvasni, hogy rossz történik. Nagyon a szívemhez nőttek a szereplők ebben a regényben. A Kavargó Rózsaszirmokban még nem, de itt már határozottan elérte az írónő, hogy izguljak értük. Linda és Daniel a legnagyobb kedvencem, ők nagyon kellettek, hogy ilyen jól sikerüljön ez a könyv.


Népszerű idézetek

SignoraSchneider IP>!

Hidd el nekem, hogy képes vagy bármire; akármire! Csak higgy, akarj és küzdj! Minden változás egy döntéssel kezdődik. Hát dönts!

11 hozzászólás
SignoraSchneider IP>!

Te nem bennem nem bízol, hanem magadban! Ezzel pedig nem tudok mit kezdeni.

SignoraSchneider IP>!

Nincs értelme végigszaladni az életen anélkül, hogy teljes szívvel megélnénk minden egyes pillanatot. Minden időszaknak megvan a maga szépsége.

SignoraSchneider IP>!

…Elmondhatjuk, hogy tiszta lappal jövünk a világra. Lehet, hogy öröklünk személyiségjegyeket vagy külsőt, de mi döntjük el, hogy milyen emberré válunk.

mgbrown I>!

Hihetetlen, megfogalmazhatatlan, leírhatatlan érzés volt rádöbbenni, hogy vagyok valaki, hogy valakinek talán én vagyok a minden… Mert, ha ugyanazt érezte, amit én, akkor bizony én jelentettem számára az egész világot, mert számomra rajta kívül senki és semmi nem létezett már.

103. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Catherine Elwood · Daniel Smith
erika0926>!

– Ugyan már! – horkant fel. – Ez egy seggfej!
– Ismerted talán?
– Ismerem – bólintott. – Ő itt Joseph Smith – fintorogta a nevet. – A Smith család jelenlegi feje. Egy igazi őskövület és egy baromi nagy seggarc.
– Attól még helyes – mértem végig a festményen lévő alakot.
– Talán az volt, ötszáz évvel ezelőtt. Most már inkább egy múmiára hasonlít.
– Ötszáz éves? – tátottam el a számat.
– Ó, cica! – húzta el az orrát. – Szerinted annyi?
– Jól van már, na! – nevettem fel. – Még rendesen megörültem, hogy sokáig élünk.
– El kell keserítselek, cicus – nyomott egy csókot az ajkaimra. – Nem – nevette.

Kapcsolódó szócikkek: Catherine Elwood · Daniel Smith
nypiro P>!

A szerelem olyan sunyin surrant be szívem küszöbe alatt, hogy már csak akkor vettem észre, amikor önelégülten befészkelte magát lelkem fotelébe.

Kapcsolódó szócikkek: Catherine Elwood
SignoraSchneider IP>!

– …De a nagymamád. És ha a megértés nem is, a tisztelet mindenképp kijár neki.
– Ez ilyen boszorkányos izé? – húztam félre az orromat.
– Ez ilyen alapvető, emberi izé.

Kapcsolódó szócikkek: tisztelet

A sorozat következő kötete

Rózsaszirmok sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Leda D'Rasi: Lidércfény
Csóti Lili: Hetedvérig
Kresley Cole: Vámpírharc
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak
Deborah Harkness: A boszorkányok elveszett könyve
Gaura Ágnes: Attila koporsója
Alex Flinn: A Kiss in Time – Csók, pont jókor
Karen Chance: A hajnal átka