Szerelempróba 4 csillagozás

M. G. Brown: Szerelempróba

Vegyünk egy jókora adag tehetséget, és keverjük össze egy csipetnyi makacssággal, aztán hintsük meg bőven kitartással, majd fűszerezzük jó sok vággyal, és nézzük meg, mi sül ki abból, ha egy krónikus szerelemellenes, karrierista színésznő előtt terítékre kerül egy munkamániás, kislányát egyedül nevelő mesterséf!
Nicole Durante azért fáradozik, hogy egy napon a Broadway színpadán állva fogadja a neki járó, kiérdemelt vastapsot, míg Diego Bertolini már beteljesítette álmát, és menő éttermet vezet Rómában.
Az életük látszólag tökéletes és irigylésre méltó, a kulisszák mögött azonban megannyi titkot rejtegetnek. Aztán egy ottfelejtett telefon váratlanul átírja a megszokott forgatókönyvet, a jelmezek foszlani kezdenek, a maszkok repedeznek, és megkezdődik a szerelempróba… De vajon létezik olyan próba, amin senki sem bakizik?

>!
604 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158119986

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Alessa Bertolini · Alice (Diego nagymamája) · Diego Bertolini · Nicoletta Durante · Lillà Bertolini · Luca Conti · Zerina Hajdari


Kedvencelte 3

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 16


Kiemelt értékelések

Borka_V_Szabó IP>!
M. G. Brown: Szerelempróba

Imádom M. G.-t, mert gyönyörű lírai képeket fest, aztán egy ördögien zsivány mosoly kíséretében agyoncsapkodja őket egy odaégett serpenyővel. Pont, ahogy én tenném! Ám míg én kikarikírozom, ő ezáltal kiemeli és megerősíti az emberi világban rejlő szépség és a szörnyeteg ambivalens, mégis szenvedélyes kapcsolatát.
Che perfetto!
Köszönöm, hogy elolvashattam, és tényleg bátran merem ajánlani mindenkinek, akik szeretnének valami szenvedélyesen és viccesen olasz élményt átélni, illetve a szeretet és szabadság egyetemes, de nem didaktikus, hanem megvilágosító, felemelő és megtisztító üzenetéről olvasni.
Bővebben is írtam róla a blogomon:
--> https://robinowrightly.wordpress.com/2020/02/12/roma-pr…

5 hozzászólás
LadyM>!
M. G. Brown: Szerelempróba

Hű, ez nagyon mélyre sikerült. M.G. Brown könyvről könyvre egyre jobb, így már tűkön ülve várom a Rózsaszirmok befejező részét. Biztos, hogy oltári lesz.
Ami ezt a könyvet illeti, ez egy teljesen különálló regény, semmi köze a Rózsaszirmok univerzumhoz, épp ezért már iszonyatosan kíváncsi voltam rá. Bevallom, engem már akkor megvett magának, amikor megpillantottam a borítót. Nálam az mindent visz, és szerelem volt első látásra. *-*
A témaválasztást is imádtam. Egy színésznő és egy séf, ráadásul Rómában. Gondoltam, valami könnyed, humoros chick-lit, olyan jó kis M.G. Brown stílusban, amin majd szétnevetem az agyamat. Nos, ennél nagyobbat nem is tévedhettem volna. Ez a könyv nagyon nem könnyed, nem chick-lit és nem is humoros. Igaz, vannak benne vicces részek, de de ez egy iszonyatosan mély mondanivalóval bíró könyv. Valójában több mondanivalója is van; az írónő aztán jól belenyúlt a közepébe.
Az a baj sajnos, hogy nagyon nehéz erről a könyvről spoiler-mentesen írni, de anélkül viszont nem lehet semmit írni a cselekményről. Ahhh! Ez most így nagyon nehéz, de még friss megjelenés, így nem lövöm le előre a történetet. Inkább csak annyit mondok, hogy ez a könyv nem egy férfi és egy nő szerelméről szól. Persze, a borítóról és a címről is nyilvánvaló lehet, hogy az is van benne, mondhatni az az alapja a sztorinak, de az egyéni szálak Nicole, Zerina és Diego saját sztorija sokkal dominánsabb szerintem, mint maga a szerelmi szál. Hála a jó égnek, mert imádom azokat a romantikus regényeket, amiknek tartalma és mondanivalója is van, nemcsak XY egymásba szeret, és cső.
Új kedvencet avattam az M.G. Brown könyvek között, és ha lehetne, 10 csillagot adnék rá minimum.
A kedvenc karakterem Zerina. Pont az a személy, aki spoiler Zerina mellett persze szerettem a többi szereplőt is. Diego lelkiereje irigylésre méltó, akárcsak Nicole kitartása. A mellékszereplők is szerethetőek, különösen Tommy, habár nekem Tinával sincs bajom. Igazán élő karakterek, így nem lehet őket nem kedvelni, még ha nem is tökéletes emberek. De hát ki az? :)
Alessa és Lillà pedig… :D Haláli kölykök, te jó ég!
És vannak benne kutyák!!! <3

5 hozzászólás
erika0926>!
M. G. Brown: Szerelempróba

Egy igazi érzelmi hullámvasút ez a könyv, és annak ellenére, hogy első ránézésre egy vérbeli romantikus limonádénak gondolhatná az ember, egy nagyon mély és komoly témákat boncolgató regény. Épp csak a köntöse sikerült kellemesen könnyedre, a tartalom viszont eléggé súlyos. Engem különösen az a rész érintett meg, ami egy gyermekről való lemondást, és egy gyermek édesanyjává válásával foglalkozott. Nyilvánvalóan a könyv komplex és összetett, mint ahogyan a szereplők is, így ezer más szál is fontos az egész szempontjából, azonban Diego és az exe múltja… Hú, hát az szíven ütött, de azért a végére valamennyire engedett a torkomban a gombóc. Amit még imádtam ebben a könyvben, az a hatalmas karakterfejlődés volt, amin a szereplők végigmentek. Nyilván ennek volt oka, és ezt az okot, okokat dolgozza fel lényegében a regény. Sajnos mást nem tudok írni róla, mert ez tipikusan az a könyv, amiről csak spoilerezve lehetne értelmes véleményt írni, ezért csak egy szóval foglalnám össze: Imádtam!


Népszerű idézetek

LadyM>!

– Szemetelni olyan bunkóság – jegyezte meg.
– Szedd fel, ha nem tetszik! – rúgtam hozzá közelebb a csikket.
– Nem hiszem, hogy ennyibe belehaltál volna – mondta, miközben legnagyobb megdöbbenésemre lehajolt, felkapta a kezébe a félúton eltaposott cigarettámat, majd belehajította a kukába.
– Csicskának hívnak? – vetettem oda lesajnálóan.
– Nem, Diegonak – felelte zavartalanul. – És téged?
– Nem mindegy az neked?
– Csak, hogy tudjam, kinek adom vissza – húzta elő a zsebéből a telefonomat.
– Nicole – kaptam ki a kezéből a készüléket. – Kösz! – vágtam oda, és már fordultam is volna, hogy elhúzzam a csíkot, de utánam szólt.
– Te vagy Mona Lisa.
– Igen – húztam félre a számat. – És a Louvre-ban függök a falon.

Kapcsolódó szócikkek: Diego Bertolini · Nicoletta Durante
LadyM>!

Nekem egy fickó ne mászkáljon strandpapucsban az utcán, mert képen hányom, meg rózsaszín sztreccsnadrágot se húzzon magára, mert akkor meg főleg képen hányom.

Kapcsolódó szócikkek: Nicoletta Durante
BlueDeath IP>!

– Mkor már félórája néztem megállás nélkül, lopva rám pillantott, elmosolyodott, aztán elpirult. Szerintem ez már szerelem.

LadyM>!

– Csigavér, kölyök! – emeltem meg védekezően a kezemet, mielőtt le találta volna harapni a fejemet. – Színiiskola.
– Azt mondtad, oda nem mehetek, mert a színésznők mind kurvák.
– Sss! – sissentem rá sebesen. – Tudod, hogy felnőtt szavakat akkor mondunk, ha csak ketten vagyunk!
– Mondtam felnőtt szót? – pislogott rám kíváncsi zöld szemével.

Kapcsolódó szócikkek: Alessa Bertolini · Diego Bertolini
LadyM>!

– Sok a meló?
– Inkább sok a problémám.
– Egy nagy fül vagyok.
– Nem fogom egy vadidegennel kitárgyalni a gondjaimat.
– Akkor legyünk barátok! – nyújtotta oda a kezét.
– Nem akarok veled barát lenni.

Kapcsolódó szócikkek: Diego Bertolini · Nicoletta Durante
LadyM>!

– Elvileg színésznő vagy.
– Gyakorlatilag is az vagyok! – kiáltottam rá.

Kapcsolódó szócikkek: Nicoletta Durante
LadyM>!

– Davide?
– Hm?
– Szerinted létezik szerelem első látásra?
– Igen – felelte gondolkodás nélkül.

Kapcsolódó szócikkek: Nicoletta Durante
LadyM>!

– Egyszer vagy fiatal, életem. Most használd ki, mert amikor már öreg leszel, és a négy fal közt kell gubbasztanod, nagyon fogod sajnálni, hogy elpocsékoltad a kis fiatal éveidet a semmire. Ne kényelmesedj bele a megszokott szarba, csak azért, mert azt már ismered!

Kapcsolódó szócikkek: Alice (Diego nagymamája)
LadyM>!

– Egy marha vagy – mondtam a tükörképemnek. – Célod van, és senki nem állhat a céljaid megvalósításának útjába! Még egy szexi proli sem!

Kapcsolódó szócikkek: Nicoletta Durante
LadyM>!

– Te tanár néni vagy?
– Nem – mosolyodtam el. – Én színésznő vagyok.
– Tényleg? – kerekedtek el a szemei. – Hogy hívnak?
– Nicole. És téged?
– Alessa.
– Örülök a találkozásnak, Alessa – nyújtottam neki kezet, ő pedig lelkesen le is csapott a lehetőségre, és olyan hevesen rázott velem kezet, mintha a Jóistennel nyílt volna lehetősége közelebbi ismeretséget kötni.
– Szép vagy – mért végig csillogó szemekkel. – Bejönnél az apukámnak.
– Az igen! – nevettem fel.
– Helyes – hullámoztatta a szemöldökét. – És van egy egész étterme. Menő, mi?

Kapcsolódó szócikkek: Alessa Bertolini · Nicoletta Durante

Hasonló könyvek címkék alapján

Sue Dylen: A római szerető
Baráth Viktória: Egy év Rómában
Cornelie C. G.: Érzelmi vírusveszély
Anne L. Green: Elvarratlan szálak
Amy Harmon: Homokból és hamuból
Elizabeth Gilbert: Eat, Pray, Love – Ízek, imák, szerelmek
R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 1.
Colleen Hoover: November 9.
Cora Carmack: Színjáték
Ella Maise: Akarlak, Adam Connor