Lángoló ​Rózsaszirmok (Rózsaszirmok 3.) 12 csillagozás

M. G. Brown: Lángoló Rózsaszirmok

Meg kell tanulnom egyedül küzdeni, azért a két személyért, akiket a világon mindennél és mindenkinél jobban szeretek. De ahhoz, hogy visszakapjam az egyiket, meg kell mentenem a másikat; akkor is, ha ő nagyon nem kér a segítségemből. Ez lesz életem legnehezebb csatája, mert dacára annak, hogy erős boszorkánnyá váltam, az erőmet nem hívhatom segítségül. Ezt a háborút ugyanis nem boszorkányerővel és nem is kardokkal vívják, ez a szívek csatája…

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
Magánkiadás, Budapest, 2018
690 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158100700
>!
690 oldal · ISBN: 9786158100717

Enciklopédia 24

Szereplők népszerűség szerint

Daniel Smith · Catherine Elwood · Melinda (Linda) Smith · David Dalton · Andrei Chenkova · Vivien Heffernan · Anthony (Tony) Chenkova · Samuel Berne · Sophia Smith · Carina Smith · Emily Smith · George Smith · Giorgia (Gigi) Smith · Logan Lang · Ludovica Smith · Marcus Heffernan


Kedvencelte 8

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 20

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

SignoraSchneider IP>!
M. G. Brown: Lángoló Rózsaszirmok

Hű! Hűűű! HŰŰŰ! (Kicsit később írok valami kevésbé zizit, de ez…) HÚSZ csillag. (Különösképp az a jelenet, ami a vége felé van, és szerintem ennyire jól leírva, még sehol nem olvastam, de az összes többi is.) Na jó, szerintem ezt a sorozatot is nyugodtan fel lehetne röppenteni a compulsory reading-listára, csak kapcsolati válságban levőknek. De nekik mandatory módban. Ezt mindenkinek el kéne olvasnia… MINDENKINEK! A csillagok pluszban: *************** Már nagyon várom a negyedik kötetet! Meg a többit… ^^ ÚRISTEN! Na, ez egy ilyen zizi értékelésre sikerült. :D

Laura_Bakos P>!
M. G. Brown: Lángoló Rózsaszirmok

Nem hittem volna, hogy a jót lehet még fokozni, de az írónőnek sikerült.
Basszus, szeretnék még olvasni róluk.

LadyM>!
M. G. Brown: Lángoló Rózsaszirmok

Már az este befejeztem, de aludnom kellett rá egyet, hogy csillapodjanak az érzelmeim. Ez nem történt meg, mert még mindig azt mondom, hogy „hűűűű”. Én nem értem a magyar kiadókat. Nem az lenne az elvárható, hogy – mint az irodalmat szívügyüknek tekintő vállalkozások – rajta tartják a szemüket a hazai tehetségeken? Ha meg csinálják, miért nem csapott még le senki erre a lányra???

Ez a regény spoiler. Sajnálom, de ezzel a szóval lehet a leginkább jellemezni. Az írónőnek olyan fantáziája van, és úgy csűri-csavarja a szálakat, hogy még a sorozat vége felé sem laposodik el a történet. Sőt, mi több! Ki merem jelenteni, hogy ez egy világszínvonalú regény. Míg az első részen azért érződött egy kicsit, hogy az volt az írónő első regénye, ez a rész már lazán lekörözi az összes eddigi urban fantasyt, amit olvastam. Hihetetlenül jó lett. Nagyon-nagyon jó.

A történetben is nem várt fordulatok következtek be. Olyanok, amiket meg sem mertem volna álmodni, emellett tűntek el régi szereplők és érkeztek újak is. Vagy éppen régiek tűntek fel. :D Az, hogy most már tucatnyi szálon folyik a cselekmény, irtó jót tett a sztorinak, mert amíg egy szereplő sorsa elcsendesedik, nyugalomba kerül, addig izgulhatunk egy másikért. Persze, még mindig Catherine a narrátorunk, de nagyon szépen bele tudunk pillantani a többi szereplő életébe is. A történet lendületes, megvan a maga remek íve, majd hétszáz oldal, de abból egy sem felesleges. Azt kell mondanom, hogy az író beérett a szakmára. Remélem, nem kell éveket várni a folytatásra, mert ismét olyan vége lett, hogy a falat vakartam kínomban. :D
spoiler

2 hozzászólás
BlueDeath IP>!
M. G. Brown: Lángoló Rózsaszirmok

Holy crap, ez baromi hosszú lett.
Azt hiszem, kétséget kizáróan kijelenthetem, hogy bár a fantasy szál most sem volt hangsúlyos, ez az eddigi legjobban sikerült rész a sorozatból.
Cathy-t még mindig többet ütném, mint nem, Linda pedig még mindig a kedvencem. Az egyértelműen legutáltabb karakter viszont Viven számomra. Jajj, de megtaposnám.
Nem mellesleg, a borító is király lett :P

erika0926>!
M. G. Brown: Lángoló Rózsaszirmok

A megszokott színvonal, a megszokott szereplőkkel, és a megszokott, csavarokkal és fordulatokkal megspékelt sztori. :)

Livia_Kotz>!
M. G. Brown: Lángoló Rózsaszirmok

Ez a sorozat egyre jobb lesz. Talán ez volt az eddigi legjobb rész, bár nehéz választani mert mindegyik nagyon tetszett. Kezdenek felnőni a szereplők, belekóstolnak a munka világába (több-kevesebb sikerrel), illetve Daniel is megmutatja a másik arcát, így már nem tűnik annyira tökéletesnek. Tovább bonyolódik a történet, végig izgalmas, és megmaradt a szokásos stílus ami miatt annyira szeretem ezt a sorozatot, így ezt a részt is alig bírtam letenni. Felbukkannak újabb szereplők is, de kellőképpen zakkantak, úgyhogy tökéletesen illenek a sztoriba. Mivel ez a rész is elég kiszámíthatatlan (legalábbis szerintem) végig izgultam az egészet, sosem lehetett tudni, hogy az adott dolog ténylegesen meg fog történni vagy öt perccel később az adott szereplő meggondolja magát és valami teljesen más lesz a dolog vége. Több csillagot is adnék rá, ha lehetne, nálam biztos, hogy újraolvasós lesz ez a sorozat.


Népszerű idézetek

SignoraSchneider IP>!

Nincs olyan kapcsolat, ami nem javítható, ha a felek között megvan a szeretet.

Kapcsolódó szócikkek: szeretet
BlueDeath IP>!

Vigyék a hülyéket! Hülyét tessék! Két hatalmas marha ingyen elvihető!

Kapcsolódó szócikkek: Vivien Heffernan
1 hozzászólás
nypiro P>!

Mi értelme lenne küzdeni, ha nem hinnék abban, hogy egy boldog jövő vár ránk?

Kapcsolódó szócikkek: Daniel Smith
SignoraSchneider IP>!

Ügyes vagyok, okos és erős, ráadásul a magaménak tudhatom egy csodálatos férfi szívét.

2 hozzászólás
BlueDeath IP>!

Látod, drágám? Van rosszabb a vajúdásnál: A szürke ötven árnyalat.

Kapcsolódó szócikkek: Andrei Chenkova
nypiro P>!

– Azért érdekes egy anyád van neked, hallod – csóválta meg a fejét David. – Utálja a mutert, de azért lepasszolja neki a kölyköt nyaranta, és még a kaját is elhordja tőle. – Hát, igen-igen… – bólogattam egyetértően.

Kapcsolódó szócikkek: Catherine Elwood · David Dalton
SignoraSchneider IP>!

A kutyák a legjobb fejek az egész világon. Az emberek köcsögök és mindig az érdekeik hajtják őket; de a kutyák nem. Egy szerelmes férfi olyan, mint egy jó kutya. Nekünk pedig az a dolgunk, hogy kényeztessük a kis kedvencünket. Így kerek a világ.

Kapcsolódó szócikkek: kutya
nypiro P>!

Ebben a pillanatban tényleg én voltam a kistesó, akit a nagy, okos nővérkéje bármiféle hülyeségre rá tudott venni, és még lelkesen bólogattam is hozzá, ahogy a tudatlan kistestvérek szoktak, ha a nagyobb tesójuk csíntevésre veszi rá őket.

Kapcsolódó szócikkek: Catherine Elwood
Lunemorte P>!

– Amúgy mikor tanultál meg oroszul?
– Múlt hónapban.
– Múlt hónapban? – pislogtam rá döbbenten. – Egy hónap alatt megtanultál oroszul?
– Nem volt egy egész hónap – horkant.

Kapcsolódó szócikkek: Catherine Elwood · Melinda (Linda) Smith

A sorozat következő kötete

Rózsaszirmok sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Krencz Nóra – Robin O'Wrightly: Menedék
Mindee Arnett: The Nightmare Affair – A Rémálom-ügy
Philippa Gregory: A folyók asszonya
Ilona Andrews: Mágikus találkozás
George R. R. Martin: Kardok vihara
Steven Erikson: Tremorlor kapuja
Christelle Dabos: Rejtélyes eltűnések a Holdvilágban
Raoul Renier: A kívülálló
Eliza Beth: Isteni sakkjátszma
Mark Lawrence: Tövisek Hercege