Kavargó ​Rózsaszirmok (Rózsaszirmok 1.) 24 csillagozás

M. G. Brown: Kavargó Rózsaszirmok

Mi történik velem? Feladom a legbecsesebb kincsemet azért, hogy egy rejtélyes idegen pofátlan módon belerángasson az angyalok és boszorkányok titokzatos világába. Abba a világba, amitől szülőanyám – mesterien szőtt hazugságokkal – egész életemben próbált távol tartani. Nem elég, hogy hibát hibára halmozok, felrúgva ezzel az egész korábbi életemet, még menekülnöm is kell, nem beszélve a felderítésre váró családi titkokról, melyek az életemet vagy a halálomat jelenthetik. Engem persze a szerelem sokkal jobban érdekel. De vajon ki lesz az igazi? Az, aki megszerezte a testem vagy az, aki fogva tartja a lelkem? A nevem Catherine Elwood, habár már ebben sem lehetek teljesen biztos.

>!
ISBN: 9789631298765
>!
Magánkiadás, Budapest, 2017
348 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631298062
>!
Underground, Budapest, 2017
526 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631281446

Kapcsolódó zóna

!

Rózsaszirmok

10 tag · 23 karc · Utolsó karc: 2017. december 31., 19:19 · Bővebben


Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Daniel Smith · Catherine Elwood · David Dalton · Melinda (Linda) Smith · Samuel Berne · Rose Rochford (Mrs. Heffernan) · Alfred Elwood · John Walcott · Lilith · Vivien Heffernan


Kedvencelte 10

Most olvassa 5

Várólistára tette 150

Kívánságlistára tette 217

Kölcsönkérné 10


Kiemelt értékelések

>!
Ashley_Redwood P
M. G. Brown: Kavargó Rózsaszirmok

"Verethetném itt a nyálam Davidre, sőt akár Gabrielre vagy Samre is, lényeg a lényeg, hogy ez a könyv nem egy a százból. Nem elcsépelt sablont kapunk kézbe. Végig szórakoztat, közben elgondolkodtat. Kikapcsol, mégis magával ragad. Figyelned kell, koncentrálnod.
A Kavargó Rózsaszirmok nálam vitte az ebben az évben olvasott szórakoztató, de mégis mágikusan elbűvölő könyv címét.
@mgbrown, leborulok előtted. Olyat alkottál, amit nem felejtek el. Remélem, hogy sokan olvassátok majd! Tiszta szívből ajánlom, mert megéri! Higgyétek el. "
Bővebben a blogon :
http://fleurdelivre.blogspot.hu/2017/11/mg-brown-kavarg…

2 hozzászólás
>!
l_moni
M. G. Brown: Kavargó Rózsaszirmok

A könyv nagyon jó! Nem tucat könyv a maga elvarázsolt kis világával. Cathy elképesztően kattant :) A gondolatai, a tettei mind-mind olyan de olyan Cathys. Nem lehet másképp megfogalmazni. Egy lány, akinek nincsenek barátai, nem szeret és nem szeretik. Feleslegesnek érzi magát, ráadásul egy olyan iskolába jár ami nem is igazán iskola, hanem inkább börtön. Én tuti nem küldeném ilyen helyre a gyerekem, esetleg az ellenségem. Aztán megismeri Davidet és megváltozik hirtelen minden. Mer nemet mondani, mer kitörni abból a (szerintem) beteg, zárt világból amiben felnőtt. De csak belecsöppen egy másik zárt világba. Ismét függ valakitől akit nem szeret és aki csak a testét ejti rabul. De itt már tudja mi is a jó neki és vannak próbálkozásai a kitörésre.
Imádtam!
Már nagyon várom, hogy olvashassam a folytatást!
Nagyon szépen köszönöm a lehetőséget @mgbrown.

Bővebben itt:
http://akonyvekvarazslatosvilaga.blogspot.hu/2017/10/m-…

3 hozzászólás
>!
Laura_Bakos
M. G. Brown: Kavargó Rózsaszirmok

Kavargott nálam a sok szirom, de nem bánom, mert szuper kikapcsolódás volt.
M. G. Brown Kavargó Rózsaszirmok című könyve nem egy tipikus boszis könyv.
Hogy mit is értek pontosan azalatt, hogy nem „tipikus"?
Az maradjon az én titkom, viszont ha elolvasod, magad is rá fogsz jönni a válaszra.

https://krvilagakonyvek.blogspot.hu/2017/07/m-g-brown-k…

>!
penzesliz
M. G. Brown: Kavargó Rózsaszirmok

Cat története úgy kezdődik, mintha most mentenék meg a királykisasszonyt a toronyból, de igazság szerint ez cseppet sem így történik. Az amúgy is rossz élete szinte még pocsékabbá válik, mikor találkozik Daviddel. Az ember elkezdi olvasni, és nem gondolná azt, hogy egy fantasy történet, de az írónő fejezetenként mutatja rá a szereplőt és minket(olvasókat), hogy valójában az amúgy is nehéz dolgok helyzet ellenére még nehezebbé fognak válni, ha a fantasy belép a könyvbe…
Bővebben a blogon»> http://mindenamikonyvek.blogspot.hu/2017/06/m-g-brown-k…

2 hozzászólás
>!
Nóra_Tomcsik IP
M. G. Brown: Kavargó Rózsaszirmok

Nos akkor, Cathy… :) Hol is kezdjem?
Remek felütése volt a sorozatnak. Megismerhettük Catherine első lépéseit, a fontosabb szereplőket és egy kicsit a világot is, melybe ez a kattant ír csajszi épp belépni készül. :) A történet viszonylag lassan építkezik, és ez nekem bejött, mert volt időm belehelyezkedni, megismerni Cathy-t, így a végére szinte együtt lélegeztem vele. A történet főszála jól volt adagolva. A könyv első fejezetei egészen mást sejtetnek, aztán, jön a bumm Cathy és az olvasó számára is. Mellesleg a kötetnek ezen fordulatára remek kis utalások vannak, amiket én nagyon szeretek. :)
A leírásokat külön kiemelném. Én pillanatok alatt belehelyezkedtem a sztoriba. Ott voltam az iskolában az erdőben, mindenhol. Éreztem az illatokat, hallottam a zajokat. Brown kisasszony egy pillanatra sem hagyott kizökkenni.

A szereplők kidolgozottak, Cathy remek hős. Emberi,esendő és ír ( ez nálam hatalmas előny <3 :D ) Na de imádtam a csajt, mert bár néha kb. kiabáltam a könyvel, hogy „ Ne, ennyire nem lehetsz bolond, te lány!”, de néha belegondolva úgy éreztem, lehet, hogy én sem hoztam volna jobb döntéseket. Jó volt, hogy ő is ugyanannyira tudatlan volt, mint az olvasó, így, amikor feltárultak a titkok, vele együtt csodálkozhattunk rájuk.
A mellékszereplők s későbbi főszereplők is rendben voltak, le a kalappal előttük. :) David… khmm… rád inkább nem mondok semmit…
Samet nagyon szerettem, nem tudom, miért, megfogott. Rose nagyit, Danielt és Lindát pedig imádtam. Alig várom, hogy jobban megismerjem őket, hogy tovább olvashassam a történetüket. Levettek a lábamról. :)

2 hozzászólás
>!
Ella_Steel I
M. G. Brown: Kavargó Rózsaszirmok

Huh! Hát hol is kezdjem? Azt hittem lassabban fogok a végére érni, hiszen annyi-annyi betű és sor van ebben a könyvben, de nem! Amikor időm engedte, csak úgy faltam a sorokat és a lapok egyre csak fogytak. Most határozottan kijelenthetem, hogy egy jól megírt könyv sosem lehet elég hosszú. Imádom az írónő szófordulatait, Cathy zakkantságát. Érdekes világot teremtett és nagyon mosolyogtam Cathy bénázásain. Na, és Daniel… ❤ Pontosan olyan, amilyennek lennie kell: kicsit seggfej, kicsit arrogáns ugyanakkor cukifalat és mindig jókor van jó helyen. Már kezdem is a Vérvörös rózsaszirmokat, mert még többet akarok belőlük.
Gratulálok!

1 hozzászólás
>!
Ferger_Annamária I
M. G. Brown: Kavargó Rózsaszirmok

Ez egy igencsak érzelemdús történet. Az elején teljesen átéltem, ahogy Cathyt meggyalázzák, igazságtalannak és kegyetlennek tartottam, ahogy a tanárok, ill. a szülők bántak a lánnyal. Aztán bejött a képbe ez a David, akit nagyon nem sikerült megkedvelnem, de mégis, ő mentette meg a lányt. Úgy éreztem, mintha a srác tiszta skizofrén lenne, egyszer kedves, de pillanatok alatt át tud váltani bunkóvá. Nem értettem és nem tudtam hová tenni őt. A végén magyarázatot kapunk a viselkedésére. Viszont a természetfeletti szálat szépen vezette fel az írónő és Cathrine lassacskán fel fogja göngyölíteni, milyen képességekkel is rendelkezik. Kicsit hirtelennek éreztem a lány személyiségváltozását a történet során, de ezt annak tudom be, hogy Cathy mindig is ilyen lelkületű lehetett, csak bizonyos okok vezettek oda, hogy visszahúzódóvá vált, nem csoda, hisz „bebörtönözték” a Szent Teréz iskolába.
Onnantól kezdve, hogy megjelenik Daniel, minden megváltozik, teljesen kedvelhető karakter számomra.
Humoros, eseménydús regény, nem mindennapi stílussal. Várom a folytatást.

6 hozzászólás
>!
Kovács_Ági_3
M. G. Brown: Kavargó Rózsaszirmok

Uhh… Istenkém. Ha tehetném dupla triplán adnék 5-öst. Észvesztően jó volt. Volt minden benne. Romantika,erotika,humor,dráma s titkok. Óh,azok a titkok :),drámák na meg a humor. Cathy egy vagány belevaló csaj. Úgy éreztem,mintha mellette voltam/volnék. Vele nevettem,sírtam,szomorkodtam,mérgelődtem,zsémbeskedtem. Annyira magával ragadott a történet. Akartam :) minden oldala okozott meglepetést. Vártam mi következik. Voltak eszméletlen jó beszólások. Davidet nem kedveltem annyira. De Danielt végére imádtam. Szerintem lesz vicces történetük még. Nagyon várom :).
Az egyik rész rázott meg nagyon. 316 lány adott pofont. Nem tudnám kibírni. De Cathy igen. Erős lány.

Nagyon ajánlom mindenkinek :).
Imádtam az egészet.
Köszönöm,hogy olvashattam.

Cathy nehéz utat járt be,de úgy érzem java még most jön

1 hozzászólás
>!
BlueDeath IP
M. G. Brown: Kavargó Rózsaszirmok

Nehéz úgy írni erről a könyvről, hogy közben ne legyen spoiler veszély, de próba szerencse.
Minden megvan a könyvben, ami egy jó történethez kell. Humor, akció, titkok, szerelem, mindez a megfelelő mértékben adagolva. Catherine hatalmas fejlődésen megy keresztül a könyv végéig, és mint tudjuk, ez csak a kezdet, hiszen egy sorozat kezdő kötetéről van szó. Szívesen megtudtam volna kicsit többet erről a fantasy világról, amit a mi világunkba ágyazva létrehozott az írónő, de ami késik, nem múlik. Összességében elmondható, hogy egy remekül összerakott, láthatóan nagy odafigyeléssel megalkotott művet kapunk a kezünk közé, erős karakterekkel, magával ragadó történettel….de tényleg, muszáj volt minden nap olvasni belőle, legalább egy kicsit.

>!
ChrisTopher
M. G. Brown: Kavargó Rózsaszirmok

A terjedelme ellenére, nem számítottam rá, hogy napok alatt el fogom olvasni. Ez nálam azért nagy szó, mert rengeteget dolgozom, így sajna nem sok időm van az írásra, olvasásra. Barna Hajnalka könyve azonban annyira lekötött, hogy megfeledkeztem a fáradtságról, és cselekményre éhesen lapoztam a könyvet. A történet, már az elején megfogott. Maga a főszereplő, aki nem akármilyen körülményeken megy keresztül, valamint a mellé csatlakozó „fiú bagázs” akiket elképesztő mód bemutat nekünk, komolyan ért hozzá, milyenek is vagyunk mi fiúk! Nagyszerűen kialakított mondatok, érdekesen felvázolt helyszínek, frappáns beszólások, na meg persze elgondolkodtató idézetek sokasága várja a kedves olvasót, akinek (akiknek) minél inkább ezt a könyvet ajánlom, mint másét! Bevallom, amikor először megpillantottam a borítót, azt gondoltam: „Rózsaszirmok, oké de hol a lényeg?” Aztán beleolvastam…hmm…király!
Csak ajánlani tudom, mindenkinek!


Népszerű idézetek

>!
Laura_Bakos

Én hordtam maszkot és ringattam magamat sosem létezett igazságokba, mert könnyebb volt hazudni magamnak, mint elfogadni a tényt, hogy az egész világon senkire sem számíthatok.

Kapcsolódó szócikkek: David Dalton
2 hozzászólás
>!
Ana_blogger

Ha bedobja nekem, hogy a mumus is létezik, tartozok anyámnak egy bokán rúgással.

289. oldal

>!
penzesliz

Áh, a franc essen belé! Nem árulnak olyan programot, ami a férfiakat dekódolja?

458. oldal

15 hozzászólás
>!
Laura_Bakos

– Ebben a világban, hercegnőm, önbizalom nélkül felfalnak a farkasok – simította végig a tenyerét tökéletesen beállított frufruján.
Végre, legalább nem engem nyúlka-piszkál…

>!
Ana_blogger

– Szóval… lényegében… – próbáltam összerakni a hallottakat.
– Vigyázzuk a teremtést. Elvégre a nagy öreg a hetedik napon megpihent. Arról nem szól a fáma, hogy vissza is tért a sziesztából.

298. oldal

>!
Laura_Bakos

És azt tudod-e, hogy milyen úgy tengetni a napjaidat, hogy sohasem teheted vagy mondhatod azt, amit valójában szeretnél, mert a közeg, amibe születtél és felnevelkedtél nem fogadna el téged? És te nem akarsz csalódást okozni azoknak az embereknek, akiket szeretsz, vagy legalábbis szeretned kellene. Nem akarsz, de sokkal inkább nem mersz.

>!
Laura_Bakos

– Különcnek lenni jó! – súgta oda, ravaszul nevető szemekkel.
Fájdalmasan ciccentettem.
– Különcnek lenni egyet jelent a magányossággal – ellenkeztem.

>!
Ana_blogger

Azon gondolkodtam, hogy ha bevágja nekem, hogy maga Hitler is angyal volt, akkor önszántamból fejelem le a műszerfalat. Legalább tízszer, csak, hogy kiüssem magam.

288. oldal

>!
Ana_blogger

– Más szóval, utáltok minket? – csattantam fel. Személyes sértésnek vettem a szavait.
– Hát… Ja!
Remek… Tehát David és én származásunkból adódóan utáljuk egymást. Mennyei rasszizmus. Menő!

304. oldal


A sorozat következő kötete

Rózsaszirmok sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Virág Emília: Sárkánycsalogató
Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve
Karen Chance: A hajnal átka
Kendare Blake: A rémálmok lánya
Szergej Lukjanyenko: Egyesült őrség
Cameron Dokey: Üldöz a vágy
Cassandra Clare – Sarah Rees Brennan – Maureen Johnson: A New York-i Intézet csatája
Deborah Harkness: A boszorkányok elveszett könyve
Cassandra Clare: A hercegnő
Cassandra Clare: Üvegváros