Kavargó ​Rózsaszirmok (Rózsaszirmok 1.) 65 csillagozás

M. G. Brown: Kavargó Rózsaszirmok

Mi történik velem? Feladom a legbecsesebb kincsemet azért, hogy egy rejtélyes idegen pofátlan módon belerángasson az angyalok és boszorkányok titokzatos világába. Abba a világba, amitől szülőanyám – mesterien szőtt hazugságokkal – egész életemben próbált távol tartani. Nem elég, hogy hibát hibára halmozok, felrúgva ezzel az egész korábbi életemet, még menekülnöm is kell, nem beszélve a felderítésre váró családi titkokról, melyek az életemet vagy a halálomat jelenthetik. Engem persze a szerelem sokkal jobban érdekel. De vajon ki lesz az igazi? Az, aki megszerezte a testem vagy az, aki fogva tartja a lelkem? A nevem Catherine Elwood, habár már ebben sem lehetek teljesen biztos.

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
Magánkiadás, Budapest, 2017
346 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631298062
>!
346 oldal · ISBN: 9789631298765
>!
Underground, Budapest, 2017
526 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631281446

Kapcsolódó zóna

!

Rózsaszirmok sorozat

15 tag · 44 karc · Utolsó karc: 2020. június 20., 15:08 · Bővebben


Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Daniel Smith · Catherine Elwood · Melinda (Linda) Smith · David Dalton · Rose Rochford (Mrs. Heffernan) · Vivien Heffernan · Samuel Berne · Alfred Elwood · John Walcott · Lilith


Kedvencelte 13

Most olvassa 3

Várólistára tette 180

Kívánságlistára tette 197

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
M. G. Brown: Kavargó Rózsaszirmok

Azt hiszem ehhez én már öreg vagyok. :))
De tényleg! Egy After szintű érzelmi hullámvasutazást kaptam egy félig őrült hősnővel. A Szent Teréz szadisztikua apácazárda miatt tényleg sajnáltam a hősnőnket, de aztán szende és visszahúzódó kis mimózából olyan férfifaló kis dög lett, hogy csak pislogtam. Az elején mindenkit lapáttal ütöttem volna – a drága Anna nővért, szentfazék apucit, bunkó Davidet és őhisztiségét, Cathyt is. Aztán bejött a fantasy szál a közepe felé és sok minden értelmet nyert. Az biztos, hogy a könyv olvastatja magát, és jól is van megírva. Első könyves írótól nagyon szép teljesítmény. Meg van a maga bája, mert hát egy nagypofájú hősnő a maga módján még szórakoztató is lehet. A világ felépítés nekem fura, ilyen angyalokkal még nem találkoztam, de az írónő nyílván nem akart koppintani. A második részt azért csak akkor veszem a kezembe, ha kijön a harmadik, mert úgy láttam.függővéges. Kíváncsi vagyok, mi lesz még ebből.

deen>!
M. G. Brown: Kavargó Rózsaszirmok

Azt hiszem, maradok annál, hogy ennek a könyvnek nem én vagyok a célközönsége. Nagyon nem. A karakterek idegesítettek, főleg a főszereplő, aki nálam kiverte a biztosítékot, hogy milyen ostoba és hisztis. Pont mint egy idétlen tini, aki azt hiszi magáról. hogy felnőtt, csak amikor szembesül vele, hogy igazából nincs hova mennie, akkor már nem is olyan vicces a felnőttség. A könyv felénél komolyan elgondolkodtam, hogy miről is szól ez a könyv, mert addig csak arról olvashattam, hogy Catherine kiszabadul az apácák közül és egyik pasi öléből szökken a másikba, mint valami eszelős nimfomán. Aztán lassan elkezdődött a tényleges történet, ami még jó is lett volna, ha nincs az idegesítő főszereplő. Amikor pedig végre valami történne, megint beesik a képbe egy Adonisz, és Cathy-t már más nem is érdekli. Jaj! Ezt a sorozatot biztosan nem folytatom.

l_moni>!
M. G. Brown: Kavargó Rózsaszirmok

A könyv nagyon jó! Nem tucat könyv a maga elvarázsolt kis világával. Cathy elképesztően kattant :) A gondolatai, a tettei mind-mind olyan de olyan Cathys. Nem lehet másképp megfogalmazni. Egy lány, akinek nincsenek barátai, nem szeret és nem szeretik. Feleslegesnek érzi magát, ráadásul egy olyan iskolába jár ami nem is igazán iskola, hanem inkább börtön. Én tuti nem küldeném ilyen helyre a gyerekem, esetleg az ellenségem. Aztán megismeri Davidet és megváltozik hirtelen minden. Mer nemet mondani, mer kitörni abból a (szerintem) beteg, zárt világból amiben felnőtt. De csak belecsöppen egy másik zárt világba. Ismét függ valakitől akit nem szeret és aki csak a testét ejti rabul. De itt már tudja mi is a jó neki és vannak próbálkozásai a kitörésre.
Imádtam!
Már nagyon várom, hogy olvashassam a folytatást!
Nagyon szépen köszönöm a lehetőséget @mgbrown.

Bővebben itt:
http://akonyvekvarazslatosvilaga.blogspot.hu/2017/10/m-…

3 hozzászólás
Ashley_Redwood>!
M. G. Brown: Kavargó Rózsaszirmok

"Verethetném itt a nyálam Davidre, sőt akár Gabrielre vagy Samre is, lényeg a lényeg, hogy ez a könyv nem egy a százból. Nem elcsépelt sablont kapunk kézbe. Végig szórakoztat, közben elgondolkodtat. Kikapcsol, mégis magával ragad. Figyelned kell, koncentrálnod.
A Kavargó Rózsaszirmok nálam vitte az ebben az évben olvasott szórakoztató, de mégis mágikusan elbűvölő könyv címét.
@mgbrown, leborulok előtted. Olyat alkottál, amit nem felejtek el. Remélem, hogy sokan olvassátok majd! Tiszta szívből ajánlom, mert megéri! Higgyétek el. "
Bővebben a blogon :
http://fleurdelivre.blogspot.hu/2017/11/mg-brown-kavarg…

2 hozzászólás
Bettina_94 I>!
M. G. Brown: Kavargó Rózsaszirmok

A Kavargó rózsaszirmok egy drámában, titkokban és hazugságokban gazdag regény, ahol azt sem hihetjük el, ami a szemünk előtt történik. Catherine Elwood egy teljesen átlagos fiatal lány, aki ki szeretne törni a kemény szabályok közül, hogy új életet kezdhessen. Vagy mégsem?
Bővebb értékelés: http://irokkozott.blogspot.hu/2018/02/m-g-brown-kavargo…

1 hozzászólás
penzesliza>!
M. G. Brown: Kavargó Rózsaszirmok

Cat története úgy kezdődik, mintha most mentenék meg a királykisasszonyt a toronyból, de igazság szerint ez cseppet sem így történik. Az amúgy is rossz élete szinte még pocsékabbá válik, mikor találkozik Daviddel. Az ember elkezdi olvasni, és nem gondolná azt, hogy egy fantasy történet, de az írónő fejezetenként mutatja rá a szereplőt és minket(olvasókat), hogy valójában az amúgy is nehéz dolgok helyzet ellenére még nehezebbé fognak válni, ha a fantasy belép a könyvbe…
Bővebben a blogon»> http://mindenamikonyvek.blogspot.hu/2017/06/m-g-brown-k…

2 hozzászólás
Laura_Bakos P>!
M. G. Brown: Kavargó Rózsaszirmok

Kavargott nálam a sok szirom, de nem bánom, mert szuper kikapcsolódás volt.
M. G. Brown Kavargó Rózsaszirmok című könyve nem egy tipikus boszis könyv.
Hogy mit is értek pontosan azalatt, hogy nem „tipikus"?
Az maradjon az én titkom, viszont ha elolvasod, magad is rá fogsz jönni a válaszra.

https://krvilagakonyvek.blogspot.hu/2017/07/m-g-brown-k…

Felixa P>!
M. G. Brown: Kavargó Rózsaszirmok

Kavarognak bennem a gondolatok, mint a rózsaszirmok…
Miért? Mert a fülszöveg alapján teljesen másra számítottam… Az eleje kimondottan nem tetszett, sőt dühített. Már-már ott tartottam, hogy kész! becsukom, leteszem és soha többé nem nyitom ki. Először Cathy, majd David karaktere váltotta ki belőlem ezeket az érzéseket. Egyikük jelleme sem volt a kedvemre. Véleményem szerint emiatt lesz ez a könyv megosztó.
Viszont ami miatt, mégsem tettem le, és folytattam, az a nem megszokott tömegkönyv. Igen, így fogalmazok, hogy tömegkönyv, mert egyáltalán nem tartalmaz kliséket. A szövegkörnyezete és a fogalmazásmódja is figyelemre méltó. Ebből a szempontból nagyon igényes. Stílusteremtő. Ez számomra egy nagy pozitívum egy könyv tekintetében. Engem ezzel simán meg lehet venni.
Amikor kb. a felénél elérkezett végre a fordulat, onnantól kezdve viszont az olvasási sebességem újra pályájára állt, és szinte faltam az oldalakat. Innen kezdett igazán érdekelni a dolog. Sodródtam, mint a rózsaszirmok a szélben…
Daniel! De jó, hogy jöttél! :)
Persze, hogy tudni akarom, hogy mi történik a továbbiakban…

2 hozzászólás
Madama_Butterfly>!
M. G. Brown: Kavargó Rózsaszirmok

Ez a könyv mindenféleképpen tetszett volna… úgy jó 10-15 évvel ezelőtt. Most már sajnos csak szenvedtem vele, a nyelvezet, a kifejezések a történet egyszerűen nem nekem íródott…
Ha elvonatkoztatok attól, hogy más korosztálynak íródott, és inkább a tinik a célközönség, akkor magyar elsőkönyves szerzőtől egyáltalán nem rossz, sőt! De a könyvvel mi ettől még nem lettünk barátok.

5 hozzászólás
SignoraSchneider IP>!
M. G. Brown: Kavargó Rózsaszirmok

Őszintén: nem voltam célcsoport – se chicklit, se fantasy, se erotika területén spoiler – mostanáig!
Morning Glory varázslatos, boszorkányos őstehetségével elérte, hogy frankón ráfüggjek a művére. Bekebelezett, elbűvölt, áthálózott, letehetetlenségével talán csak a vécére nem vittem eme mesterművet (ebookban volt mobilon, amit nem akartam belebénáskodni a kagylóba, amilyen szerencsemalac vagyok, ajjj!).
Hát ezt nem lehet szeretni, imádni, áhítani, akarni stb., hogyhogy nem 100%?! Hány csillagot adjak, hogy az legyen?!
Nincs kérdés, jön a következő, aztán a következő, aztán a többi…!
I-M-Á-D-A-T!
Morning Glory, még egy megszállott fanatikust köszönthetsz az olvasóid között! ^^
spoiler
(Miért nincs még plusz 5 csillag, mert ez itt fent nem elég?! Na jó, megoldom! --> * * * * * )

8 hozzászólás

Népszerű idézetek

Laura_Bakos P>!

Én hordtam maszkot és ringattam magamat sosem létezett igazságokba, mert könnyebb volt hazudni magamnak, mint elfogadni a tényt, hogy az egész világon senkire sem számíthatok.

Kapcsolódó szócikkek: David Dalton
2 hozzászólás
Lunemorte P>!

Ha bedobja nekem, hogy a mumus is létezik, tartozok anyámnak egy bokán rúgással.

289. oldal

Lunemorte P>!

– Szóval… lényegében… – próbáltam összerakni a hallottakat.
– Vigyázzuk a teremtést. Elvégre a nagy öreg a hetedik napon megpihent. Arról nem szól a fáma, hogy vissza is tért a sziesztából.

298. oldal

SignoraSchneider IP>!

Hiába voltam azonban teljesen biztos önmagamban, a szívem mégis a torkomban dobogott. Az egy dolog, hogy az ember eldönti, hogy kemény lesz és kiáll magáért, az meg egy másik történet, hogy meg is kell azt tenni.

Kapcsolódó szócikkek: Catherine Elwood
penzesliza>!

Áh, a franc essen belé! Nem árulnak olyan programot, ami a férfiakat dekódolja?

458. oldal

15 hozzászólás
Laura_Bakos P>!

– Különcnek lenni jó! – súgta oda, ravaszul nevető szemekkel.
Fájdalmasan ciccentettem.
– Különcnek lenni egyet jelent a magányossággal – ellenkeztem.

Laura_Bakos P>!

– Ebben a világban, hercegnőm, önbizalom nélkül felfalnak a farkasok – simította végig a tenyerét tökéletesen beállított frufruján.
Végre, legalább nem engem nyúlka-piszkál…

Lunemorte P>!

Azon gondolkodtam, hogy ha bevágja nekem, hogy maga Hitler is angyal volt, akkor önszántamból fejelem le a műszerfalat. Legalább tízszer, csak, hogy kiüssem magam.

288. oldal

Lunemorte P>!

– Más szóval, utáltok minket? – csattantam fel. Személyes sértésnek vettem a szavait.
– Hát… Ja!
Remek… Tehát David és én származásunkból adódóan utáljuk egymást. Mennyei rasszizmus. Menő!

304. oldal


A sorozat következő kötete

Rózsaszirmok sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Mindee Arnett: The Nightmare Affair – A Rémálom-ügy
Leda D'Rasi: Lidércfény
Kresley Cole: Vámpírharc
Csóti Lili: Hetedvérig
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak
Deborah Harkness: A boszorkányok elveszett könyve
Gaura Ágnes: Attila koporsója
Ilona Andrews: Mágikus találkozás