Kavargó ​Rózsaszirmok (Rózsaszirmok 1.) 66 csillagozás

M. G. Brown: Kavargó Rózsaszirmok

Mi történik velem? Feladom a legbecsesebb kincsemet azért, hogy egy rejtélyes idegen pofátlan módon belerángasson az angyalok és boszorkányok titokzatos világába. Abba a világba, amitől szülőanyám – mesterien szőtt hazugságokkal – egész életemben próbált távol tartani. Nem elég, hogy hibát hibára halmozok, felrúgva ezzel az egész korábbi életemet, még menekülnöm is kell, nem beszélve a felderítésre váró családi titkokról, melyek az életemet vagy a halálomat jelenthetik. Engem persze a szerelem sokkal jobban érdekel. De vajon ki lesz az igazi? Az, aki megszerezte a testem vagy az, aki fogva tartja a lelkem? A nevem Catherine Elwood, habár már ebben sem lehetek teljesen biztos.

>!
Magánkiadás, Budapest, 2017
348 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631298062
>!
ISBN: 9789631298765
>!
Underground, Budapest, 2017
526 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631281446

Kapcsolódó zóna

!

Rózsaszirmok

16 tag · 43 karc · Utolsó karc: 2018. október 31., 22:30 · Bővebben


Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Daniel Smith · Catherine Elwood · David Dalton · Melinda (Linda) Smith · Rose Rochford (Mrs. Heffernan) · Samuel Berne · Alfred Elwood · John Walcott · Lilith · Vivien Heffernan


Kedvencelte 15

Most olvassa 7

Várólistára tette 182

Kívánságlistára tette 224

Kölcsönkérné 9


Kiemelt értékelések

>!
Mrs_Curran_Lennart P
M. G. Brown: Kavargó Rózsaszirmok

Azt hiszem ehhez én már öreg vagyok. :))
De tényleg! Egy After szintű érzelmi hullámvasutazást kaptam egy félig őrült hősnővel. A Szent Teréz szadisztikua apácazárda miatt tényleg sajnáltam a hősnőnket, de aztán szende és visszahúzódó kis mimózából olyan férfifaló kis dög lett, hogy csak pislogtam. Az elején mindenkit lapáttal ütöttem volna – a drága Anna nővért, szentfazék apucit, bunkó Davidet és őhisztiségét, Cathyt is. Aztán bejött a fantasy szál a közepe felé és sok minden értelmet nyert. Az biztos, hogy a könyv olvastatja magát, és jól is van megírva. Első könyves írótól nagyon szép teljesítmény. Meg van a maga bája, mert hát egy nagypofájú hősnő a maga módján még szórakoztató is lehet. A világ felépítés nekem fura, ilyen angyalokkal még nem találkoztam, de az írónő nyílván nem akart koppintani. A második részt azért csak akkor veszem a kezembe, ha kijön a harmadik, mert úgy láttam.függővéges. Kíváncsi vagyok, mi lesz még ebből.

>!
l_moni
M. G. Brown: Kavargó Rózsaszirmok

A könyv nagyon jó! Nem tucat könyv a maga elvarázsolt kis világával. Cathy elképesztően kattant :) A gondolatai, a tettei mind-mind olyan de olyan Cathys. Nem lehet másképp megfogalmazni. Egy lány, akinek nincsenek barátai, nem szeret és nem szeretik. Feleslegesnek érzi magát, ráadásul egy olyan iskolába jár ami nem is igazán iskola, hanem inkább börtön. Én tuti nem küldeném ilyen helyre a gyerekem, esetleg az ellenségem. Aztán megismeri Davidet és megváltozik hirtelen minden. Mer nemet mondani, mer kitörni abból a (szerintem) beteg, zárt világból amiben felnőtt. De csak belecsöppen egy másik zárt világba. Ismét függ valakitől akit nem szeret és aki csak a testét ejti rabul. De itt már tudja mi is a jó neki és vannak próbálkozásai a kitörésre.
Imádtam!
Már nagyon várom, hogy olvashassam a folytatást!
Nagyon szépen köszönöm a lehetőséget @mgbrown.

Bővebben itt:
http://akonyvekvarazslatosvilaga.blogspot.hu/2017/10/m-…

3 hozzászólás
>!
Ashley_Redwood
M. G. Brown: Kavargó Rózsaszirmok

"Verethetném itt a nyálam Davidre, sőt akár Gabrielre vagy Samre is, lényeg a lényeg, hogy ez a könyv nem egy a százból. Nem elcsépelt sablont kapunk kézbe. Végig szórakoztat, közben elgondolkodtat. Kikapcsol, mégis magával ragad. Figyelned kell, koncentrálnod.
A Kavargó Rózsaszirmok nálam vitte az ebben az évben olvasott szórakoztató, de mégis mágikusan elbűvölő könyv címét.
@mgbrown, leborulok előtted. Olyat alkottál, amit nem felejtek el. Remélem, hogy sokan olvassátok majd! Tiszta szívből ajánlom, mert megéri! Higgyétek el. "
Bővebben a blogon :
http://fleurdelivre.blogspot.hu/2017/11/mg-brown-kavarg…

2 hozzászólás
>!
Laura_Bakos P
M. G. Brown: Kavargó Rózsaszirmok

Kavargott nálam a sok szirom, de nem bánom, mert szuper kikapcsolódás volt.
M. G. Brown Kavargó Rózsaszirmok című könyve nem egy tipikus boszis könyv.
Hogy mit is értek pontosan azalatt, hogy nem „tipikus"?
Az maradjon az én titkom, viszont ha elolvasod, magad is rá fogsz jönni a válaszra.

https://krvilagakonyvek.blogspot.hu/2017/07/m-g-brown-k…

>!
penzesliza
M. G. Brown: Kavargó Rózsaszirmok

Cat története úgy kezdődik, mintha most mentenék meg a királykisasszonyt a toronyból, de igazság szerint ez cseppet sem így történik. Az amúgy is rossz élete szinte még pocsékabbá válik, mikor találkozik Daviddel. Az ember elkezdi olvasni, és nem gondolná azt, hogy egy fantasy történet, de az írónő fejezetenként mutatja rá a szereplőt és minket(olvasókat), hogy valójában az amúgy is nehéz dolgok helyzet ellenére még nehezebbé fognak válni, ha a fantasy belép a könyvbe…
Bővebben a blogon»> http://mindenamikonyvek.blogspot.hu/2017/06/m-g-brown-k…

2 hozzászólás
>!
Bettina_94 I
M. G. Brown: Kavargó Rózsaszirmok

A Kavargó rózsaszirmok egy drámában, titkokban és hazugságokban gazdag regény, ahol azt sem hihetjük el, ami a szemünk előtt történik. Catherine Elwood egy teljesen átlagos fiatal lány, aki ki szeretne törni a kemény szabályok közül, hogy új életet kezdhessen. Vagy mégsem?
Bővebb értékelés: http://irokkozott.blogspot.hu/2018/02/m-g-brown-kavargo…

1 hozzászólás
>!
Felixa P
M. G. Brown: Kavargó Rózsaszirmok

Kavarognak bennem a gondolatok, mint a rózsaszirmok…
Miért? Mert a fülszöveg alapján teljesen másra számítottam… Az eleje kimondottan nem tetszett, sőt dühített. Már-már ott tartottam, hogy kész! becsukom, leteszem és soha többé nem nyitom ki. Először Cathy, majd David karaktere váltotta ki belőlem ezeket az érzéseket. Egyikük jelleme sem volt a kedvemre. Véleményem szerint emiatt lesz ez a könyv megosztó.
Viszont ami miatt, mégsem tettem le, és folytattam, az a nem megszokott tömegkönyv. Igen, így fogalmazok, hogy tömegkönyv, mert egyáltalán nem tartalmaz kliséket. A szövegkörnyezete és a fogalmazásmódja is figyelemre méltó. Ebből a szempontból nagyon igényes. Stílusteremtő. Ez számomra egy nagy pozitívum egy könyv tekintetében. Engem ezzel simán meg lehet venni.
Amikor kb. a felénél elérkezett végre a fordulat, onnantól kezdve viszont az olvasási sebességem újra pályájára állt, és szinte faltam az oldalakat. Innen kezdett igazán érdekelni a dolog. Sodródtam, mint a rózsaszirmok a szélben…
Daniel! De jó, hogy jöttél! :)
Persze, hogy tudni akarom, hogy mi történik a továbbiakban…

2 hozzászólás
>!
Madama_Butterfly P
M. G. Brown: Kavargó Rózsaszirmok

Ez a könyv mindenféleképpen tetszett volna… úgy jó 10-15 évvel ezelőtt. Most már sajnos csak szenvedtem vele, a nyelvezet, a kifejezések a történet egyszerűen nem nekem íródott…
Ha elvonatkoztatok attól, hogy más korosztálynak íródott, és inkább a tinik a célközönség, akkor magyar elsőkönyves szerzőtől egyáltalán nem rossz, sőt! De a könyvvel mi ettől még nem lettünk barátok.

5 hozzászólás
>!
Gombolyag
M. G. Brown: Kavargó Rózsaszirmok

Nem rossz. Szórakoztató és jól meg van fogalmazva. Alapos és tehetséges az írónő.
Nekem az az egy bajom van vele, hogy kicsit túl könnyed, kamaszos, tinédzseres a hangvétele a dolognak.
Nem mintha az ne lenne egy élvezhető műfaj, csak én valamiért a borítója és talán még a fülszöveg alapján is nem ilyenre számítottam. Valami olyasmit vártam talán, mint a True Blood, de ez azért nem olyan.
A két karakterrel sem voltam teljesen kibékülve mindenhol, mert nem mindig értettem, hogy mikor miért viselkednek úgy.
Ami a legjobban tetszett benne, az az egyöntetű, alapos munka és a konstans stílus és színvonal. Tehát azért szerintem egyszer belevágok majd a második részbe is… még talán ebbe is újra.

2 hozzászólás
>!
GingerKid IP
M. G. Brown: Kavargó Rózsaszirmok

Nos akkor, Cathy… :) Hol is kezdjem?
Remek felütése volt a sorozatnak. Megismerhettük Catherine első lépéseit, a fontosabb szereplőket és egy kicsit a világot is, melybe ez a kattant ír csajszi épp belépni készül. :) A történet viszonylag lassan építkezik, és ez nekem bejött, mert volt időm belehelyezkedni, megismerni Cathy-t, így a végére szinte együtt lélegeztem vele. A történet főszála jól volt adagolva. A könyv első fejezetei egészen mást sejtetnek, aztán, jön a bumm Cathy és az olvasó számára is. Mellesleg a kötetnek ezen fordulatára remek kis utalások vannak, amiket én nagyon szeretek. :)
A leírásokat külön kiemelném. Én pillanatok alatt belehelyezkedtem a sztoriba. Ott voltam az iskolában az erdőben, mindenhol. Éreztem az illatokat, hallottam a zajokat. Brown kisasszony egy pillanatra sem hagyott kizökkenni.

A szereplők kidolgozottak, Cathy remek hős. Emberi,esendő és ír ( ez nálam hatalmas előny <3 :D ) Na de imádtam a csajt, mert bár néha kb. kiabáltam a könyvel, hogy „ Ne, ennyire nem lehetsz bolond, te lány!”, de néha belegondolva úgy éreztem, lehet, hogy én sem hoztam volna jobb döntéseket. Jó volt, hogy ő is ugyanannyira tudatlan volt, mint az olvasó, így, amikor feltárultak a titkok, vele együtt csodálkozhattunk rájuk.
A mellékszereplők s későbbi főszereplők is rendben voltak, le a kalappal előttük. :) David… khmm… rád inkább nem mondok semmit…
Samet nagyon szerettem, nem tudom, miért, megfogott. Rose nagyit, Danielt és Lindát pedig imádtam. Alig várom, hogy jobban megismerjem őket, hogy tovább olvashassam a történetüket. Levettek a lábamról. :)

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Laura_Bakos P

Én hordtam maszkot és ringattam magamat sosem létezett igazságokba, mert könnyebb volt hazudni magamnak, mint elfogadni a tényt, hogy az egész világon senkire sem számíthatok.

Kapcsolódó szócikkek: David Dalton
2 hozzászólás
>!
Ana_blogger

Ha bedobja nekem, hogy a mumus is létezik, tartozok anyámnak egy bokán rúgással.

289. oldal

>!
Ana_blogger

– Szóval… lényegében… – próbáltam összerakni a hallottakat.
– Vigyázzuk a teremtést. Elvégre a nagy öreg a hetedik napon megpihent. Arról nem szól a fáma, hogy vissza is tért a sziesztából.

298. oldal

>!
penzesliza

Áh, a franc essen belé! Nem árulnak olyan programot, ami a férfiakat dekódolja?

458. oldal

15 hozzászólás
>!
Laura_Bakos

– Ebben a világban, hercegnőm, önbizalom nélkül felfalnak a farkasok – simította végig a tenyerét tökéletesen beállított frufruján.
Végre, legalább nem engem nyúlka-piszkál…

>!
Ana_blogger

Azon gondolkodtam, hogy ha bevágja nekem, hogy maga Hitler is angyal volt, akkor önszántamból fejelem le a műszerfalat. Legalább tízszer, csak, hogy kiüssem magam.

288. oldal

>!
Ana_blogger

– Más szóval, utáltok minket? – csattantam fel. Személyes sértésnek vettem a szavait.
– Hát… Ja!
Remek… Tehát David és én származásunkból adódóan utáljuk egymást. Mennyei rasszizmus. Menő!

304. oldal

>!
Laura_Bakos

És azt tudod-e, hogy milyen úgy tengetni a napjaidat, hogy sohasem teheted vagy mondhatod azt, amit valójában szeretnél, mert a közeg, amibe születtél és felnevelkedtél nem fogadna el téged? És te nem akarsz csalódást okozni azoknak az embereknek, akiket szeretsz, vagy legalábbis szeretned kellene. Nem akarsz, de sokkal inkább nem mersz.

>!
Laura_Bakos

– Különcnek lenni jó! – súgta oda, ravaszul nevető szemekkel.
Fájdalmasan ciccentettem.
– Különcnek lenni egyet jelent a magányossággal – ellenkeztem.


A sorozat következő kötete

Rózsaszirmok sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Krencz Nóra – Robin O'Wrightly: Menedék
George R. R. Martin: Kardok vihara
Robert Jackson Bennett: Csodák városa
Andrus Kivirähk: Az ember, aki beszélte a kígyók nyelvét
Leslye Walton: Ava Lavender különös és szépséges bánata
Raoul Renier: A kívülálló
Moskát Anita: Horgonyhely
Eliza Beth: Isteni sakkjátszma
Joe Abercrombie: Miután felkötötték őket
N. K. Jemisin: Az obeliszkkapu