Bimbózó ​Rózsaszirmok (Rózsaszirmok 0,5.) 27 csillagozás

M. G. Brown: Bimbózó Rózsaszirmok M. G. Brown: Bimbózó Rózsaszirmok

Életem legcsodálatosabb nyara tombol, én pedig élvezem minden pillanatát. Élvezem, hogy szeretve vagyok és én is szeretek, hogy végre a barátaimmal lehetek, hogy a leghatalmasabb gondom az, hogy hogyan tussoljam el a nagymamám elől a másnaposság jeleit. Aztán egy délelőtt minden megváltozik. Tinédzser vagyok, mégis felnőttként kell döntenem, ez a döntés pedig végigkíséri majd az egész életemet. Dönthetek a szívemmel szemben? Nem, semmiféleképpen sem. De miféle lavinát indítok el azzal, ha úgy döntök, ahogy az a szívemnek kedves? Hogyan fogok megőrizni egy olyan titkot, amit már sosem lehet megmásítani, és észreveszem-e, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki titkolózik?

>!
Magánkiadás, Budapest, 2018
144 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158100724
>!
Magánkiadás, Pocsaj, 2018
144 oldal · ISBN: 9786158100731

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Daniel Smith · Catherine Elwood · Melinda (Linda) Smith


Kedvencelte 7

Várólistára tette 42

Kívánságlistára tette 40


Kiemelt értékelések

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit>!
M. G. Brown: Bimbózó Rózsaszirmok

Rózsaszirmok 0,5

Jó könyv volt, nagyon tetszett.
Hatalmas minden elsöprő szerelemről szólt a könyv és persze egy boszorkányvilágról. Kedvesek, szeretetre méltó karakterekkel, sok humorral, néha könnyesre nevettem magam, néha könnyekig meghatott.
Itt-ott kicsit vulgáris volt, de ettől nagyon életszerű lett, mert valóban így beszélnek a mai tinik és ezek a szabad-szájú párbeszédek igazán humorosak voltak.
Régóta szemeztem már a sorozattal, de még csak ez az előzmény kötet és az 1. rész van meg, de beszerzem majd a következő részeket is, mert nagyon megszerettem a sorozatot.
Ez volt az első könyv a szerzőtől, de biztos nem az utolsó.

30 hozzászólás
Viktória_Erdei >!
M. G. Brown: Bimbózó Rózsaszirmok

Régen olvastam, ilyen hisztis lányról, mint amilyen Catherine volt. Nem értem, hogy lett ilyen magas százalékon a könyv. Lehet velem van a gond, de nekem ezt túl cukormázas volt. Már az elején abba akartam hagyni, de mégis végig olvastam. Sajnálom, de ezt a sorozatot biztosan nem fogom folytatni.

nypiro P>!
M. G. Brown: Bimbózó Rózsaszirmok

Erre a könyvre nem 18-as karikát kell kirakni.
M. G Brown könyveire ezt kell írni: csak 08-22 óra között olvasható lakóközösségekben. Nyitott tereken, utcán ne olvassa, mert elvehetik Öntől ☺

Megint imádtam ezt a 2 kis nyomi majmot. Sírva röhögtem rajtuk, de tényeg. Aki legalább az első részt olvasta, ismeri a szereplőket sok kérdésre választ kap és még több nyitott marad. Ki és miért törli újból Cathy erejét, az emlékeit. Alfred hogy került a sztoriba, stb, stb, stb.
Innen üzenem, hogy igyekezz a hármassal kedves @mgbrown ☺ ☼

3 hozzászólás
KrenczNóra IP>!
M. G. Brown: Bimbózó Rózsaszirmok

Amikor elkezdtem, már az első oldalon teljesen összezavarodtam. Nem értettem semmit, aztán ahogy haladt a sztori, még több kérdést vetett fel. Ezek közül mindössze egyetlen egyre kaptam meg a választ, a többi még várat magára. Mindenesetre nagyon érdekes volt újra megismerni Cathyt kicsit más álmokkal, és már-már „normális” élettel.

1 hozzászólás
Kripley_hadnagy IP>!
M. G. Brown: Bimbózó Rózsaszirmok

Ó, te jó ég, ez de cuki volt! :) ^^ Végtelenül megható és kedves, mégis komoly, ahol annak kellett lennie, a többi helyen meg annyira dilóóó, hogy rekeszizomlázat kaptam a végére. :) Kicsit hamar vége lett, mire belelendültem, hopp, elfogyott, és kíváncsi lettem volna bizonyos részletekre, úgyhogy nagyon remélem, hogy lesznek még ilyen kötetek (hát persze, hogy lesznek). :D Ajj, imádom ezt a két kedvenc ír dilajt! Meg a többieket is! <3

Ella_Steel I>!
M. G. Brown: Bimbózó Rózsaszirmok

Végre eljött Danielék ideje. Pont rájuk volt szüskégem. Dinkák, jézusatyaúristen, de még mennyire, de nekem most nagyon jót tettek.
Ebben a részben számos kérdésre kapunk választ, ugyanakkor újabbak is felmerülnek. Itt a humor kapta a főszerepet, de emellett a romantika és komolyabb gondolatok is megjelentek.

LadyM>!
M. G. Brown: Bimbózó Rózsaszirmok

Érdekes volt látni a múltban történt eseményeket, Catherine és Daniel egymáshoz való viszonyát, a titkot, amit én már az első perctől kezdve sejtettem, és úgy konkrétan a boszorkányok világát. Ez a kötet, köszönhetően Lady Smith-nek, végre bepillantást engedett az arisztokrata boszorkányok világába. Nagyon érdekes volt, sok minden a helyére került, de még több kérdéssel gazdagodtam. Kíváncsian várom a folytatást.

Felixa P>!
M. G. Brown: Bimbózó Rózsaszirmok

Olvasva már az írónőtől tudtam, hogy mire számíthatok. Továbbra is a stílus az, ami elismerésre méltó. Egyedisége és szédületes humora nagyot dob a történeten. A sztorin kívül leginkább emiatt szeretem olvasni. Voltak homályos foltok, amikre itt választ kaptam, de akadtak további megválaszolatlan kérdések is. Ez természetesen a következő kötet olvasására ösztönöz.

Moncsi22>!
M. G. Brown: Bimbózó Rózsaszirmok

Ez volt az első könyvem az írónőtől. Érdekesnek találtam. Több ismerősöm is ajánlotta, hogyha szeretem a mágiával és humorral fűszerezett könyveket akkor ezt a sorozatot olvassam el. És azt kell mondanom nem bántam meg. Érdekes volt olvasni Danielről és Catherineről. Lehetett látni egy kibontakozó szerelmet. Bár még nem igazán értem, hogy mi hogy is történt. De az tuti, hogy elolvasom a sorozatot. Rengeteg kérdésem maradt és kíváncsivá tett. Tettszik az írónő stílusa

1 hozzászólás
BlueDeath IP>!
M. G. Brown: Bimbózó Rózsaszirmok

Örülök, hogy (iszonyat könnyen) meg lehetett róla győzni, hogy ezt a sztorit külön add ki. :D
A történet továbbra is leginkább a humorra épít, illetve ezúttal elég nagy mértékben a romantikára is, a fantasy szál most kvázi elhanyagolható. A stílus még mindig remek, a karakterek élnek (szegény kicsi Linda). Cathy-t mondjuk már az elején megkínáltam volna pár átszállóval, a hiszti amit levág kriminális.
Érdekes volt kicsit betekinteni az arisztokrata világba, Dublinba meg igazán magukkal vihettek volna :P


Népszerű idézetek

mgbrown I>!

(…) olyan volt az egész, mint a bimbózó rózsaszirmok, amikről már lehet látni, hogy hamarosan illatos, gyönyörű virág fakad majd belőlük.

137. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Catherine Elwood
nypiro P>!

Mi már egymáséi voltunk, és nem csak egy életen át, hanem örökkön örökké, az idők végeztéig, és még az után is, amíg csak létezik a teremtés, amíg csak létezik bármi is. Amíg meg nem szűnik minden. Mindig, mindig, örökké

Kripley_hadnagy IP>!

Mi voltunk a leggyönyörűségesebb romantikus film, amit az élet írt és a sors rendezett.

Kripley_hadnagy IP>!

Minden tudás, amit megszerzel, a hasznodra fog válni a jövőben. Állj így hozzá!

Aniza I>!

– Ne beszélj itt nekem ilyen zöldségeket, mert mindjárt nyakon váglak, de úgy, hogy búgócsiga lesz a fejedből!

BlueDeath IP>!

— Nem vagyok arisztokrata boszorkááány!

Kapcsolódó szócikkek: Catherine Elwood
Viktória_Erdei >!

– Én egész életemben ezt a lányt fogom szeretni – szorította meg a kezemet –, és ő is engem – közölte magabiztosan. – Ez hihetetlen dolog, Mrs. Elwood?
– Nem – rázta meg a fejét anyu, miközben eleresztett egy apró mosolyt. – Az igaz szerelem ilyen. Ritka kincs, és ha rátalál az ember, akkor azt nem szabad tiltani.

inci81 P>!

Mit érdekelt engem, hogy milyen név alatt futok tovább, ha Daniel vattacukor ízű ajkait csókolhattam?

inci81 P>!

Senki és semmi nem érdekelt, csak az a kócos suhanc, akinek a nevét fogom viselni egész hátralévő életemben.


A sorozat következő kötete

Rózsaszirmok sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gaura Ágnes: Attila koporsója
Leda D'Rasi: Lidércfény
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Lilian H. AgiVega: Második Atlantisz – A tízezer éves varázs
L. J. Wesley: Hetedhét birodalom
Cassandra Clare: A hercegnő
A. O. Esther: Hívogat a fény
Krencz Nóra – Robin O'Wrightly: Menedék
Kresley Cole: Vámpírharc
Sarah J. Maas: Föld és vér háza