A ​király eljövetele (Róma 2.) 15 csillagozás

M. C. Scott: Róma – A király eljövetele M. C. Scott: Róma – A király eljövetele

Kr. u. 65: Sebastos Pantera, Néró császár kéme, mindennél veszélyesebb küldetést vállal. Magányos vadászként, alig néhány emberben bízva kell felkutatnia és a szigorú igazságszolgáltatás elé állítania a Római Birodalom legveszedelmesebb emberét.

Ellenfele nem más, mint Szaulosz, akinek lelkét személyes természetű gyűlölködések és hamis hitek gyötrik. Szaulosz, aki most egy egész római provincia elpusztítását tűzi ki célul. A rendkívül éles elméjű, irgalmat nem ismerő embert egyedül a teljes győzelemről elképzelt víziója vezérli – nem törődve azzal, hogy hány ember halálát, és mekkora pusztítást hozna magával egy ilyen hadjárat.

Kettejük között áll a berber Iksahra, a vadász. Szépséges és halálosan veszélyes nő, akinek el kell döntenie, ki mellé álljon, ha meg akarja bosszulni az apja halálát.

A véres harcot egy királyi város palotája és egy sivatagi sziklaerőd falai között kell megvívni a két embernek, akik mindent megnyerhetnek – és egy királyságot veszíthetnek el…

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2013
444 oldal · ISBN: 9786155272257 · Fordította: F. Nagy Piroska · Illusztrálta: Kuszkó Rajmund
>!
Agave Könyvek, Budapest, 2013
ISBN: 9786155438646 · Fordította: F. Nagy Piroska

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

>!
mcgregor
M. C. Scott: Róma – A király eljövetele

Érdemes alternatív történelmi regényként tekinteni rá, mivel a szerző annyira szabadon kezelte a történelmi tényeket és formálta azokat egy igen sajátos elmélet jegyében. Ha erről bővebben írnék, az már túlságosan spoileres lenne, maradjunk annyiban, hogy Szent Páltól elkezdve Nérón át Senecáig megannyi történelmi figurának adott egy új, szokatlan, de mindemellett nem túl hihető karaktert, a hozzá tartozó elég furcsa motivációkkal. Ez sajnos bőven túlmutat az írói szabadságon, mint ez az utószóból is kiderül a szerző a mű talpazatát jelentő elméleteit halálosan komolyan gondolja, bár csak feltételezéseken alapszanak. Ráadásul Joseph Atwill hóbortos, szenzációhajhász könyvét behivatkozni is nagyon zsenánt, márpedig az egész történelmietlen újraértelmezésnek ez volt a kiindulópontja. Nekem ez kicsit sok volt, ezért az egy csillag levonás, ha ezt el tudja engedni az ember, akkor egy máskülönben jól megírt, akciódús és izgalmas (kém)történetet kap, ezért nem húzom le jobban.

1 hozzászólás
>!
Lisie87 P
M. C. Scott: Róma – A király eljövetele

Az előző rész kedvenc lett. Ez ahhoz képest nem hozta a színvonalat. Nem volt unalmas, elég sok minden történt és voltak benne jó karakterek is, de valami mégis hiányzott belőle. Nem volt meg a varázsa! :)

>!
Amadea
M. C. Scott: Róma – A király eljövetele

Egy izgalmas második rész, ahol mindenki követ mindenkit és megtudjuk, hogyan lehet becsempészni egy lezárt városba fél tucat láncinget, kardot, egy gepárdot és egy berber vadászt. Persze a gepárdért végigstresszeltem mind a 444 oldalt.
Bővebben itt: http://konyvszibilla.blogspot.hu/2013/07/arany-es-ver.html
Ui.: azért Manda Scott is szűkebbre szabná a mondanivalóját, ha még nem lenne szövegszerkesztő.
Ez az értékelés főleg @pat kedvéért született.

3 hozzászólás
>!
Irasalgor
M. C. Scott: Róma – A király eljövetele

Számomra több sebből vérzett a Király, és messziről alul maradt az előző rész színvonalának, pedig annak is voltak hibái. Aki pusztán szórakozni szeretne, és maximálisan kikapcsolni, ráadásul szereti az ókort, azok nem fognak csalódni a folyamatosan pörgő, akciódús történetben, de akik az előző részt a történelmi hitelességéért és a kort bemutató apróságaiért szerették, azok számára kevésbé lesz maradandó élmény Scott regénye. Nem beszélve arról, hogy a karakterek néhol már-már romantikába illően hősiesek, miközben motivációik és jellemeik eléggé hiányosak, egy abszolút klisés, kiszámítható történetben. Ettől függetlenül várom a harmadik részt, mert igényesen megírt, kikapcsolódásra kiváló a Róma-széria.

Értékelés: 7/10
(Később blogban)

>!
Anina89
M. C. Scott: Róma – A király eljövetele

Sajnos a könyv nagy csalódást okozott.
Nagyon szeretem a történelmi krimi műfajt, de elvárom, hogy bizonyos szintű történelem és korhűség legyen benne. Itt, ez nem teljesült.
Az akció is sok volt, és sajnos egy gyengén sikerült kémfilmre hajazott a dolog.
A szereplők és a történetszövés egyaránt sablonos volt.
Tudom, hogy ez nem az első kötet, de ez akadt a kezembe. Viszont nem hiszem, hogy ezután elolvasnám az előzőt. Ha teljes kikapcsolódást nyújtó könyvet akarok olvasni, ahol nem kell gondolkodni nem ehhez a műfajhoz fordulok.

>!
ggizi P
M. C. Scott: Róma – A király eljövetele

Nagyon szeretem az ilyen történelmi alapokra épülő regényeket. Amellett, hogy szórakoztatóak (már amennyire egy háborús-kémes-krimis könyv csak lehet), a viszonylagos történelmi hűsége miatt nagyon érdekesek és informálóak is. Mint amilyen ez a könyv is. Volt benne minden, ami a hatalomharcokra jellemző: árulás, gyilkolás, uszítás. De persze a szeretet és a bajtársiasság sem hiányzott. És mindez megfűszerezve a sivatagi népek egzotikus világával… mmm… Igazán élvezetes volt.

>!
coleman
M. C. Scott: Róma – A király eljövetele

Bevallom nekem néhol nagyon zavaros a történetvezetés.Lehet,hogy valósághűbb mint Scarrow vagy Riches müvei,de sokkal nehezebb olvasmány is.Az előző rész egy kicsivel jobban tetszett,de nekem nem az igazi.


Népszerű idézetek

>!
Irasalgor

Az életben vannak napok, amikor minden pillanat elmúlik és a maga szempontjából fontos lehet, de egyébként nem. Aztán néha elkövetkezik egy nap, amikor egy bizonyos pillanat adja a kulcsot a különböző jövőkhöz, és az istenek lélegzet-visszafojtva várják a kulcs fordulását.

194. oldal, Huszonharmadik fejezet


Hasonló könyvek címkék alapján

Steven Saylor: Caesar trónja
Paul Doherty: Gyilkosság a császári palotában
Paul Doherty: A gladiátor dala
Robert Harris: Lustrum
Tyll J. Pollman: Farkasok születése
Colleen McCullough: Az októberi ló I-II.
Conn Iggulden: Az istenek vére
Dimitrij Szergejevics Mereskovszkij: Julianus Apostata
Marcellus Mihály: Északi vihar
Harry Sidebottom: Tűz és kard