A ​király eljövetele (Róma 2.) 15 csillagozás

M. C. Scott: Róma – A király eljövetele M. C. Scott: Róma – A király eljövetele

Kr. u. 65: Sebastos Pantera, Néró császár kéme, mindennél veszélyesebb küldetést vállal. Magányos vadászként, alig néhány emberben bízva kell felkutatnia és a szigorú igazságszolgáltatás elé állítania a Római Birodalom legveszedelmesebb emberét.

Ellenfele nem más, mint Szaulosz, akinek lelkét személyes természetű gyűlölködések és hamis hitek gyötrik. Szaulosz, aki most egy egész római provincia elpusztítását tűzi ki célul. A rendkívül éles elméjű, irgalmat nem ismerő embert egyedül a teljes győzelemről elképzelt víziója vezérli – nem törődve azzal, hogy hány ember halálát, és mekkora pusztítást hozna magával egy ilyen hadjárat.

Kettejük között áll a berber Iksahra, a vadász. Szépséges és halálosan veszélyes nő, akinek el kell döntenie, ki mellé álljon, ha meg akarja bosszulni az apja halálát.

A véres harcot egy királyi város palotája és egy sivatagi sziklaerőd falai között kell megvívni a két embernek, akik mindent megnyerhetnek – és egy királyságot veszíthetnek el…

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2013
444 oldal · ISBN: 9786155272257 · Fordította: F. Nagy Piroska · Illusztrálta: Kuszkó Rajmund
>!
Agave Könyvek, Budapest, 2013
ISBN: 9786155438646 · Fordította: F. Nagy Piroska

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

>!
Lisie87 P
M. C. Scott: Róma – A király eljövetele

Az előző rész kedvenc lett. Ez ahhoz képest nem hozta a színvonalat. Nem volt unalmas, elég sok minden történt és voltak benne jó karakterek is, de valami mégis hiányzott belőle. Nem volt meg a varázsa! :)

>!
Amadea
M. C. Scott: Róma – A király eljövetele

Egy izgalmas második rész, ahol mindenki követ mindenkit és megtudjuk, hogyan lehet becsempészni egy lezárt városba fél tucat láncinget, kardot, egy gepárdot és egy berber vadászt. Persze a gepárdért végigstresszeltem mind a 444 oldalt.
Bővebben itt: http://konyvszibilla.blogspot.hu/2013/07/arany-es-ver.html
Ui.: azért Manda Scott is szűkebbre szabná a mondanivalóját, ha még nem lenne szövegszerkesztő.
Ez az értékelés főleg @pat kedvéért született.

3 hozzászólás
>!
Irasalgor
M. C. Scott: Róma – A király eljövetele

Számomra több sebből vérzett a Király, és messziről alul maradt az előző rész színvonalának, pedig annak is voltak hibái. Aki pusztán szórakozni szeretne, és maximálisan kikapcsolni, ráadásul szereti az ókort, azok nem fognak csalódni a folyamatosan pörgő, akciódús történetben, de akik az előző részt a történelmi hitelességéért és a kort bemutató apróságaiért szerették, azok számára kevésbé lesz maradandó élmény Scott regénye. Nem beszélve arról, hogy a karakterek néhol már-már romantikába illően hősiesek, miközben motivációik és jellemeik eléggé hiányosak, egy abszolút klisés, kiszámítható történetben. Ettől függetlenül várom a harmadik részt, mert igényesen megírt, kikapcsolódásra kiváló a Róma-széria.

Értékelés: 7/10
(Később blogban)

>!
Anina89
M. C. Scott: Róma – A király eljövetele

Sajnos a könyv nagy csalódást okozott.
Nagyon szeretem a történelmi krimi műfajt, de elvárom, hogy bizonyos szintű történelem és korhűség legyen benne. Itt, ez nem teljesült.
Az akció is sok volt, és sajnos egy gyengén sikerült kémfilmre hajazott a dolog.
A szereplők és a történetszövés egyaránt sablonos volt.
Tudom, hogy ez nem az első kötet, de ez akadt a kezembe. Viszont nem hiszem, hogy ezután elolvasnám az előzőt. Ha teljes kikapcsolódást nyújtó könyvet akarok olvasni, ahol nem kell gondolkodni nem ehhez a műfajhoz fordulok.

>!
ggizi P
M. C. Scott: Róma – A király eljövetele

Nagyon szeretem az ilyen történelmi alapokra épülő regényeket. Amellett, hogy szórakoztatóak (már amennyire egy háborús-kémes-krimis könyv csak lehet), a viszonylagos történelmi hűsége miatt nagyon érdekesek és informálóak is. Mint amilyen ez a könyv is. Volt benne minden, ami a hatalomharcokra jellemző: árulás, gyilkolás, uszítás. De persze a szeretet és a bajtársiasság sem hiányzott. És mindez megfűszerezve a sivatagi népek egzotikus világával… mmm… Igazán élvezetes volt.

>!
coleman
M. C. Scott: Róma – A király eljövetele

Bevallom nekem néhol nagyon zavaros a történetvezetés.Lehet,hogy valósághűbb mint Scarrow vagy Riches müvei,de sokkal nehezebb olvasmány is.Az előző rész egy kicsivel jobban tetszett,de nekem nem az igazi.


Népszerű idézetek

>!
Irasalgor

Az életben vannak napok, amikor minden pillanat elmúlik és a maga szempontjából fontos lehet, de egyébként nem. Aztán néha elkövetkezik egy nap, amikor egy bizonyos pillanat adja a kulcsot a különböző jövőkhöz, és az istenek lélegzet-visszafojtva várják a kulcs fordulását.

194. oldal, Huszonharmadik fejezet


Hasonló könyvek címkék alapján

Steven Saylor: Caesar trónja
Paul Doherty: Gyilkosság a császári palotában
Paul Doherty: A gladiátor dala
John Williams: Augustus
Robert Harris: Lustrum
Spiró György: Fogság
Tyll J. Pollman: Farkasok születése
Henryk Sienkiewicz: Quo vadis?
Colleen McCullough: Róma első embere I-II.
Conn Iggulden: Az istenek vére