A ​király eljövetele (Róma 2.) 18 csillagozás

M. C. Scott: Róma – A király eljövetele M. C. Scott: Róma – A király eljövetele

Kr. u. 65: Sebastos Pantera, Néró császár kéme, mindennél veszélyesebb küldetést vállal. Magányos vadászként, alig néhány emberben bízva kell felkutatnia és a szigorú igazságszolgáltatás elé állítania a Római Birodalom legveszedelmesebb emberét.

Ellenfele nem más, mint Szaulosz, akinek lelkét személyes természetű gyűlölködések és hamis hitek gyötrik. Szaulosz, aki most egy egész római provincia elpusztítását tűzi ki célul. A rendkívül éles elméjű, irgalmat nem ismerő embert egyedül a teljes győzelemről elképzelt víziója vezérli – nem törődve azzal, hogy hány ember halálát, és mekkora pusztítást hozna magával egy ilyen hadjárat.

Kettejük között áll a berber Iksahra, a vadász. Szépséges és halálosan veszélyes nő, akinek el kell döntenie, ki mellé álljon, ha meg akarja bosszulni az apja halálát.

A véres harcot egy királyi város palotája és egy sivatagi sziklaerőd falai között kell megvívni a két embernek, akik mindent megnyerhetnek – és egy királyságot veszíthetnek el…

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2013
444 oldal · ISBN: 9786155272257 · Fordította: F. Nagy Piroska · Illusztrálta: Kuszkó Rajmund
>!
Agave Könyvek, Budapest, 2013
ISBN: 9786155438646 · Fordította: F. Nagy Piroska

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

mcgregor P>!
M. C. Scott: Róma – A király eljövetele

Érdemes alternatív történelmi regényként tekinteni rá, mivel a szerző annyira szabadon kezelte a történelmi tényeket és formálta azokat egy igen sajátos elmélet jegyében. Ha erről bővebben írnék, az már túlságosan spoileres lenne, maradjunk annyiban, hogy Szent Páltól elkezdve Nérón át Senecáig megannyi történelmi figurának adott egy új, szokatlan, de mindemellett nem túl hihető karaktert, a hozzá tartozó elég furcsa motivációkkal. Ez sajnos bőven túlmutat az írói szabadságon, mint ez az utószóból is kiderül a szerző a mű talpazatát jelentő elméleteit halálosan komolyan gondolja, bár csak feltételezéseken alapszanak. Ráadásul Joseph Atwill hóbortos, szenzációhajhász könyvét behivatkozni is nagyon zsenánt, márpedig az egész történelmietlen újraértelmezésnek ez volt a kiindulópontja. Nekem ez kicsit sok volt, ezért az egy csillag levonás, ha ezt el tudja engedni az ember, akkor egy máskülönben jól megírt, akciódús és izgalmas (kém)történetet kap, ezért nem húzom le jobban.

1 hozzászólás
Lisie87>!
M. C. Scott: Róma – A király eljövetele

Az előző rész kedvenc lett. Ez ahhoz képest nem hozta a színvonalat. Nem volt unalmas, elég sok minden történt és voltak benne jó karakterek is, de valami mégis hiányzott belőle. Nem volt meg a varázsa! :)

Amadea>!
M. C. Scott: Róma – A király eljövetele

Egy izgalmas második rész, ahol mindenki követ mindenkit és megtudjuk, hogyan lehet becsempészni egy lezárt városba fél tucat láncinget, kardot, egy gepárdot és egy berber vadászt. Persze a gepárdért végigstresszeltem mind a 444 oldalt.
Bővebben itt: http://konyvszibilla.blogspot.hu/2013/07/arany-es-ver.html
Ui.: azért Manda Scott is szűkebbre szabná a mondanivalóját, ha még nem lenne szövegszerkesztő.
Ez az értékelés főleg @pat kedvéért született.

3 hozzászólás
ggizi>!
M. C. Scott: Róma – A király eljövetele

Nagyon szeretem az ilyen történelmi alapokra épülő regényeket. Amellett, hogy szórakoztatóak (már amennyire egy háborús-kémes-krimis könyv csak lehet), a viszonylagos történelmi hűsége miatt nagyon érdekesek és informálóak is. Mint amilyen ez a könyv is. Volt benne minden, ami a hatalomharcokra jellemző: árulás, gyilkolás, uszítás. De persze a szeretet és a bajtársiasság sem hiányzott. És mindez megfűszerezve a sivatagi népek egzotikus világával… mmm… Igazán élvezetes volt.

coleman>!
M. C. Scott: Róma – A király eljövetele

Bevallom nekem néhol nagyon zavaros a történetvezetés.Lehet,hogy valósághűbb mint Scarrow vagy Riches müvei,de sokkal nehezebb olvasmány is.Az előző rész egy kicsivel jobban tetszett,de nekem nem az igazi.

Gregorius>!
M. C. Scott: Róma – A király eljövetele

Egy alternatív történelmi regény. Csak épp ez az alternatíva szinte semennyire nem meggyőző. De ettől függetlenül nem volt unalmas.


Népszerű idézetek

Irasalgor>!

Az életben vannak napok, amikor minden pillanat elmúlik és a maga szempontjából fontos lehet, de egyébként nem. Aztán néha elkövetkezik egy nap, amikor egy bizonyos pillanat adja a kulcsot a különböző jövőkhöz, és az istenek lélegzet-visszafojtva várják a kulcs fordulását.

194. oldal, Huszonharmadik fejezet


Hasonló könyvek címkék alapján

Steven Saylor: Caesar trónja
Paul Doherty: Gyilkosság a császári palotában
John Maddox Roberts: Királycsel
Marcellus Mihály: A veterán
Patrick Robinson: Pusztító tűz
Jeffrey Archer: Ütött az óra
C. J. Sansom: Egy bűnös siralmai
Robert Harris: Tiszt és kém
Frank Tallis: Gyilkos illúziók
Paul Sussman: Kambüszész elveszett hadserege