Hamish ​Macbeth és a szívek háborúja (Hamish Macbeth 10.) 83 csillagozás

M. C. Beaton: Hamish Macbeth és a szívek háborúja

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Hamish Macbeth őrmesternek felhívják a figyelmét egy különös jövevényre, aki a szomszéd faluba költözött be. Az elbűvölően jóképű, gazdag fiatalember jócskán ki is használja természet adta adottságait: sorra csábítja el a középkorú nőket, akik a hegyek között megbújó, világvégi faluban boldogan omlanak az angol Adonisz karjaiba. A férfi azonban nem számol azzal, hogy a skót Felföld mocsaras kis szegletében milyen könnyen elszabadulnak az indulatok, és hogy játékának súlyos következményei lehetnek. Hamish Macbeth bűntényt szimatol a levegőben, s bár a felbőszült férjek és egymásra féltékenykedő asszonyok kavalkádja nem segíti a tisztánlátását, az események végül megérzéseit igazolják. Miközben a szépséges idegen Hamish menyasszonyával, Priscillával is kikezd, az őrmester egyre inkább megcsömörlik a lány tisztaságmániájától, örökös rendezkedésétől, na meg tartózkodásától, ami megkeseríti a kapcsolatukat. Hamish végül határozott lépésre szánja el magát…

Eredeti megjelenés éve: 1994

>!
Erawan, Budapest, 2016
300 oldal · ISBN: 9786155652035
>!
Erawan, Budapest, 2016
304 oldal · ISBN: 9786155652042

Most olvassa 3

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 13

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Timcsibaba77>!
M. C. Beaton: Hamish Macbeth és a szívek háborúja

A szívem csücske az írónő, így nagyon elfogult vagyok, meglehet, de le vagyok megint csak nyűgözve. Hamish Macbeth sorozat talán annyira nem fogott meg, mint az Agatha Raisin, de mindkettő sorozatát egyaránt imádom M.C.Beatontól. Így már csak a puszta kíváncsiság kedvéért is belevágtam az újabb Hamish Macbeth történetnek, imádom Hamish karakterét, egy igazi skót fiatalember, a megrögzüléseivel, begyepesedéseivel, nyakatekertségével, lángvörös hajával, zöld szemeivel, mégis magánélete romokban hever, most is jól spoiler elbaltázza a szerelmet, Priscillával, menyasszonyával végre az oltár elé vergődhetnék magukat, ám Hamish puszta kézzel, és nem igazán jól megválogatott, elhamarkodott szavaival megint csak lapátra teszi a szerelmi életét.
Ezen felül egy elég izgalmas szál is kibontakozott, mint bűntény, magam is meglepődtem, hogy csak a történet végén a legvégén fog kiderülni, ki a gyilkos.
Pont azért mert humoros, szórakoztató, és elgondolkodtató, fejtörő, így merem ajánlani mindenkinek bátran, aki szereti a könnyed krimi jellegű limonádékat. Amolyan szirupos kis ponyva volt, de azért még mindig szeretem, Kíváncsian várom a következő részt, mi lesz a szereplőkkel, Hamish és Priscilla két ellentét vajon egymásra találnak e, vagy mást keresnek majd maguknak a következő részben?

1 hozzászólás
Reni07>!
M. C. Beaton: Hamish Macbeth és a szívek háborúja

A nem hivatalos eljegyzés utáni élet nem éppen Hamish-álom.
Egy Adonisz érkezik a környékre. Angol Adonisz. Felkavarja kicsit az álló vizet, megbolondulnak miatta a középkorú nők. Elég csak a fodrászt, a tornát, a magas sarkakat, a ránctalanító krémeket, a különleges fehérneműket említeni. ☺️ aztán valakinek nyoma vész, valaki meghal. Jön, lát és győz Hamish.
Priscilla hibát hibára halmoz. Nem is szimpatikus ebben a részben. Ennek ellenére nagyon jó Sherlock-Watson párost alkotnak Hamishsel. Nyomozósdiban igen, de hogy szerelmes párnak jók-e?
Nagyon kiakadtam a végén.
Remélem valamelyik kiadó folytatja a többi kötet magyarra fordítását. Én vevő lennék rá.

1 hozzászólás
konyvolvaso >!
M. C. Beaton: Hamish Macbeth és a szívek háborúja

A szerző krimijei mozgalmasak, történnek az események. Lehet gondolkodni, ki lesz a leggyanúsabb és hány áldozat lesz. Mindenki gyanúba keveredik a legkisebbtől kezdve. Ahol feltűnik egy hódító férfi ott az asszonyok egymásnak esnek de a férfiak is felkészültek a küzdelemre az elsőségért. Macbeth mellett is feltűnik egy bombázó de nem könnyű az alkalmazkodás. M.C.Beaton és Hamis Macbeth rajongóknak kötelező.

berg>!
M. C. Beaton: Hamish Macbeth és a szívek háborúja

Nem ismerem a sorozatot, komfortzóna-elhagyós. A címből valami shakespeare-est vártam, de abból a Macbethből semmi nincs ebben a könyvben. Krimihez képest alig történt benne valami, de fenntartotta az érdeklődésemet. Kellemesen zordonbordon atmoszféra. Kedveltem a begyorsuló helyszínváltásokat, akár egy Guy Ritchie-filmben.
Kár az alkoholizmussal kapcsolatos részért, kidolgozatlan, hegyi beszéd; a jegyesek közötti vonzalom gyengeségének okát nem találtam, szerintem ebben a formában valószínűleg a sorozat motorjaként sem működik; a vége nélkülöz minden drámaiságot.
A problémákat szerencsémre felülírta a gazdasági válság: tükröződik látképben, emberben (a Déltengerekhez azért nem hasonlítható).

Dors_Peabody>!
M. C. Beaton: Hamish Macbeth és a szívek háborúja

Az „utolsó” Hamish Macbeth kötet krimi szála elégé izgalmasra és ötletesre sikerült. Még a többi huszonvalahány Agatha és kilenc Hamish kötethez képest is tudott némi újdonságot hozni. Azonban nekem hiányzott most egy kicsit a megszokott humor és Hamish és Priscilla közötti kedves évődés (ez az eljegyzés a legrosszabbul sült el). Ezért a mínusz fél csillag.
Őszintén reménykedem abban, hogy lesz kiadó, aki felkarolja a sorozatot és többi rész is megjelenik hamarosan magyarul.

Juca P>!
M. C. Beaton: Hamish Macbeth és a szívek háborúja

Kíváncsian vártam, hová jut el ez a kapcsolat Priscilla és Hamish között. Voltak kétségeim, hiszen egy alapvető kérdésben nem értenek egyet. Vajon egyikük feladja az elveit, vagy búcsút intenek egymásnak? Ebben a részben ez kiderül. Vagy talán a következő részek tartogatnak még meglepetést ez ügyben? Bízom benne. :)

A gyilkosság ezúttal is későn következett be. Úgy tűnik, az utóbbi részek ilyenek. Így a nyomozás is rövidebb intervallumra szűkül. Szerepelt egy kislány is a történetben, Heather, aki számomra inkább ijesztő volt. Túl sokszor bukkant fel, furcsán reagált dolgokra.

Maga az egész falu, Drim, meglehetősen furcsa, maguknak valók. Érdekes volt a nyomozás, de Hamish ezúttal is a megérzéseire támaszkodik. Egyszer fent, egyszer lent… De vajon tényleg ennyire nem akar előrelépni?

Remélem, hamarosan érkeznek a további részek is magyarul, mert érdekel hogyan alakul Hamish és Priscilla élete.

kritta>!
M. C. Beaton: Hamish Macbeth és a szívek háborúja

Továbbra is kedvencem ez a vörös hajú, kicsit csetlő-botló felföldi zsaru, Hamish. Tetszett ez a rész, leginkább Hamish és Priscilla vívódása miatt, tűz és víz és most Hamish végre egy picit a talpára állt minden tekintetben. A krimi szál sem volt rossz, egyedül a befejezés volt számomra elkapkodott, amit nagyon sajnálok, mert egyébként ez volt idáig a legjobb rész. Most valóban átjött a skót Felföld sava-borsa, szerettem olvasni, a megszokott kikapcsolódást nyújtotta. Az egy csillagot kizárólag a befejezés miatt vontam le.

Részletesen:
http://konyvlelo.blogspot.hu/2016/11/mc-beaton-hamish-m…

Virágszépe>!
M. C. Beaton: Hamish Macbeth és a szívek háborúja

Hamish igazi skót zsaru egy kis felföldi faluban, Lochdubh-ban. Okos, jószándékú, bár kissé lusta férfi. Mivel ez a tizedik része a sorozatnak, így már jól megismerhettük őt és a település lakóit egyaránt. Egy gazdag, vonzó férfi költözik a szomszéd faluba, aki felkelti Hamish rosszallását, mivel jelenléte felkavarja, bűnbe sodorja a falu lakóit. Igazán fordulatos, hangulatos krimi, Hamish most is lelkiismeretesen nyomoz, nem csalódtam benne. Igazi szórakoztató kikapcsolódás volt olvasni.

Habók P>!
M. C. Beaton: Hamish Macbeth és a szívek háborúja

Ez most nekem egy kicsit laposka volt, a krimi szálnál több figyelmet kapott Priscilla és Hamish csatározása. spoiler Noha jót tehetett volna az, hogy megint új a helyszín, ezeket az embereket nem tudtam megkedvelni. Blair meg már egyenesen untat. Helyette jó lenne valaki más problémás karakter. És lehet, hogy lesz is, de magyarul úgyis elbúcsúzunk…

Helga_Dávid>!
M. C. Beaton: Hamish Macbeth és a szívek háborúja

A szerzőtől korábban pár Agatha Raisin történetet olvastam. Ez volt az első alkalom, hogy a másik detektív karakterével – aki ténylegesen rendőr, nem úgy mint Agatha – is megismerkedtem. Igazából nem hozott lázba a történet. Hamish karaktere szerethető és ez a könyv is csakúgy mint az Agatha történetek kellemes krimi limonádé. Egyszer olvasós könyv nálam.


Népszerű idézetek

konyvolvaso >!

Úgy cövekelt le, mint egy kócsag a tóban: fél lába a levegőben maradt.

57. oldal

konyvolvaso >!

Sirályok köröztek a járdákon tolongó bevásárlók feje felett.

148. oldal

konyvolvaso >!

A Tommel Kastélyszállóban új recepciós fogadta, egy sápadt, középkorú hölgy.

206. oldal

konyvolvaso >!

A hangafű rozsdavörösbe fordult, a madárberkenyefákról súlyosan csüggtek alá a skarlátvörös, bogyós fürtök.

169. oldal

Tavaszi>!

Egy új villanytűzhely felbukkanása Lochdubh-ban felért egy Madonna-jelenéssel.

berg>!

Mivel nem akart több pénzt költeni, mint amennyiből gazdálkodhatott, besétált egy hampsteadi újság- és könyvárushoz, levett egy londoni útikalauzt, megkereste benne a Vale of Health nevű utcát, aztán visszatette a könyvet a polcra.

174-175. oldal, 7. fejezet - Még ha a házasságnak a legkisebb jelentőséget tulajdonítjuk is, még ha nem is tekintjük többnek, mint egyfajta barátságnak, amelyet hivatalosan elismer a rendőrség – Robert Louis Stevenson – (Erawan, 2016)

konyvolvaso >!

Hamish mérges volt Priscillára és megbántva érezte magát, volt hát valami bosszúvágy abban, hogy különösen elbűvölően viselkedett Sophyval a kézművesbolt borsillatú kis hátsó helyiségében.

110. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Rita Falk: Télikrumpligombóc
Kopácsi Krisztina: Sötét gondolatok
Ben H. Winters: Végső ígéretek
Robert McCammon: Egy fiú élete
Holly Jackson: Jó kislányok kézikönyve gyilkossághoz
Joël Dicker: A Baltimore fiúk
Michel Bussi: Fekete vízililiomok
Yrsa Sigurðardóttir: Gének
Sabine Durrant: Így emlékezz rám