Hamish ​Macbeth és a rosszéletű nagynéni (Hamish Macbeth 5.) 99 csillagozás

M. C. Beaton: Hamish Macbeth és a rosszéletű nagynéni

„Van ​még élet a vén csajban!” – rikkantja a gazdag nagynéni, akit egy gáláns kézcsók ráz fel szerelmi bánatából, amely elől a Skót Felföld legtávolabbi, álmos falujáig menekült, zsírpárnák és tweed alá rejtve valódi énjét. Három hónappal később, Maggie Baird ismét a régi formáját hozó, gyönyörű bombanő. Meghívja lochdubh-i házába négy, hajdani szeretőjét, hogy férjet válasszon öreg napjaira.
Amikor Maggie kocsija lángba borul, öten gyanúsíthatók az előre megfontolt gyilkosság elkövetésével: a négy férfi valamint a félszeg unokahúg, akit a rosszéletű nagynéni ki akart semmizni. Hamish Macbethnek ezúttal duplán kell latba vetnie kivételesen jó szimatát és emberismeretét, ugyanis első számú gyanúsítottját hamarosan átvágott torokkal találják…

Az Agatha Raisin-könyvek népszerű írónőjének Hamish Macbeth-sorozata olyannyira sikeres, hogy turisták özönlenek Észak-Skóciába, ahogyan régen Sherlock Holmes „szülővárosába”. Eddig 28 kötet jelent meg, s a regényekből a BBC… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1991

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2014
204 oldal
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2014
220 oldal · ISBN: 9789633831960 · Fordította: Loósz Vera

Kedvencelte 1

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 19


Kiemelt értékelések

Habók P>!
M. C. Beaton: Hamish Macbeth és a rosszéletű nagynéni

Ez a sorozat egyre jobb lesz. (Vagy csak én kedvelem meg egyre jobban az ismerős szereplőket.) Hamish egyre jobban megtanulja megvédeni magát spoiler. A falunak is jót tett egy kis Mackbeth-nélküliség., ügyesen oldották meg. A krimi része sem volt számomra kiszámolható (azt kitaláltam, hogy ki mindenki NEM gyilkos, na de akkor ki???). És változatlanul szeretem Skóciát.

4 hozzászólás
konyvolvaso >!
M. C. Beaton: Hamish Macbeth és a rosszéletű nagynéni

A kedvelt módszer, hogy hívj össze egy társaságot hétvégére egy kis vikendezésre, majd előkerül egy hulla most is bevált. Hamisért rajonganak a nők, de nehezen tud választani. Végül aki marad az jut.Ismét jót szórakoztam Hamissal, várom a folytatást, hogy milyen eseményekbe keveredik.

landi72>!
M. C. Beaton: Hamish Macbeth és a rosszéletű nagynéni

Eddig abban a tudatban voltam, hogy ez a sorozat régi korban játszódik, de nem így van. Nagyon is modern, jelenkori. Kiváncsi voltam rá, mivel az Agatha Raisin a kedveceim közé tartozik.
Egyedi hangulatú, humoros történet. Egy kicsit nekem zavaros volt a történet és a szereplők sem kerültek közel hozzám. Azért egynek elment, de nem biztos, hogy a többi részt is el fogom olvasni.

Lyanna>!
M. C. Beaton: Hamish Macbeth és a rosszéletű nagynéni

Hamish Macbeth függő lettem.
Ahogy haladunk a sorozatban, egyre jobban bontakozik ki a főhős karaktere, akit természetesen egyre jobban kedvelek. Középiskolás koromban minden este Agatha Cristie-t olvastam, egy regényt egy este, az összes regénye megvan. Most ugyanazt élem át, csak M.C. Beatont olvasok.
Elvarázsol Skócia, a szerző többféleképpen írja le a metsző, hideg szeleket, a gyorsan futó hegyi patakokat, az állandóságot, ami egy falu életét jellemez. Azóta mindig lazacot eszem @Reyna-val és szívesen kipróbálnám a fajdvadászatot is. Azt hiszem második álmom Skócia lett.
Mindig nagyon várom a következő részt, hiszen tökéletesen kikapcsol és szórakoztat.

1 hozzászólás
voltam>!
M. C. Beaton: Hamish Macbeth és a rosszéletű nagynéni

Könnyed, szórakoztató, olvasmányos. Hamish továbbra is remek figura, az aktuális környezete meg olyan, amilyen. Többnyire nem szimpatikus. A skót felvidék azonban továbbra is varázslatos. Beaton néhány remek ecsetvonással felvázolja a környeztet és onnatól kezdve mi is ott vagyunk. Mindennek a kellős közepén. Én eddig is az angol, skót vidék diszkrét bája miatt kedveltem ezeket a történeteket, ezért most sem zavart különösebben, hogy a krimi szál későn kezdődött. Utána viszont elég pörgős lett. A végkifejlett számomra alaposan meglepő volt, de hát ezért krimi a krimi… Továbbra is maradok Beaton őszinte híve.

Leara>!
M. C. Beaton: Hamish Macbeth és a rosszéletű nagynéni

Ajj, kötetről kötetre egyre jobban bírom Hamisht :D. Különösen tetszett, ahogy lerendezte azt az utálatos rendőrnőt :D. A mostani kötet főbb szereplői közül mondjuk senki sem volt szimpatikus, viszont nem gondoltam volna, hogy az lesz a gyilkos, aki lett.
(Priscilla, te pedig add már be végre a derekad!)

Juca P>!
M. C. Beaton: Hamish Macbeth és a rosszéletű nagynéni

Hamish annyira hiányzott a falusiaknak, hogy azok elérték, visszakerüljön. Vicces volt olvasni a mesterkedéseiket. Tetszett ez a rész, új karakterek tűntek fel. Ráadásul beletrafáltam, ki a gyilkos. :D Kíváncsi vagyok, hogyan alakul Priscilla családjának sorsa. Tetszett a megoldás, amivel Hamish előállt.

Szelén>!
M. C. Beaton: Hamish Macbeth és a rosszéletű nagynéni

Valahogy ez a rész kevésbé tetszett, mint az eddigiek. Talán azért, mert mint a bűntény és a kinyomozása háttérbe szorult ebben a részben. Hosszasan megismerhetjük Alisont és a nagynénjét, és csak aztán jön a gyilkosság, majd a nyomozás. A könyv vége megint hosszasan szól mindenről, főleg Hamish életéről, érzéseiről.
A gyilkos személye teljesen meglepő volt számomra, teljesen elaltatták a gyanúmat. Ezért 4 csillag.

Dors_Peabody>!
M. C. Beaton: Hamish Macbeth és a rosszéletű nagynéni

Ejj mindig ezek a Beaton klisék!De ott vigye őket a fene, pont ettől működik az egész. Belesimulni a megszokottba, bizton tudván azt, hogy jó lesz, nevetni fogok, szeretni fogom. Mint egy doboz finom bonbon: nemcsak a testnek jó, a lelket is melegíti.Veszek is hamarosan még egyet.

zsófcsa>!
M. C. Beaton: Hamish Macbeth és a rosszéletű nagynéni

szokás szerint nagyon cuki volt, imádom Hamish szövegét, de most valahogy ez a rész olyannyira megfogott, hogy egyből folytatom is a következővel. :)


Népszerű idézetek

dokijano>!

    A popénekes megragadt a Bors őrmester korszakban. Ősz haja vállig ért, kicsi, félhold alakú szemüveget viselt, vászonzakót és farmernadrágot, virágmintás mellényén óraláncot, valamint piros bőrcipőt. Erős liverpooli akcentussal beszélt, fület irritáló orrhangon, egy kicsit hamisnak tűnt, mintha a Beatles-korszakban szedte volna fel.

92. oldal, Negyedik fejezet (Ulpius, 2014)

2 hozzászólás
AgiJovi>!

Úgy tartják, a szavak nem bántanak, gondolta keserűen Alison, pedig pokolian bántják az embert, a sértések pedig addig gyűlnek, míg az önbecsülésed lassan a puszta súlyuktól összeomlik.

kritta>!

A nyugat felől fújó szél a meleg érintését hordozta. Sutherland borzas, hangafüves pusztái fölött az égboltig szárnyaltak a hegyek, távol a rendőrség hangyányi mesterkedéseitől.

34. oldal

konyvolvaso >!

Ám amint Mrs. Todd lekapcsolta a lámpát és távozott, Alisont elfogta a remegés.

161. oldal

konyvolvaso >!

Fölkapcsolta az éjjeliszekrényen álló lámpát, és látta, amint lassan elfordul az ajtókilincs gombja.

161. oldal

Könyveslány P>!

„Úgy kéne kinézned, mint amilyen én vagyok. Már elfelejtetted, hogy a férfiak csak egyetlen dologra jók?” Hát ezt mondtam.
– Szex?
Glenys arca mosolyra húzódott.
– Nem drágám… Arra, hogy perkáljanak.

konyvolvaso >!

Hamish az esővel mit sem törődve araszolt a kavicson, orra szinte a földet súrolta.

134. oldal


A sorozat következő kötete

Hamish Macbeth sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Jennifer Ashley: Lord Mackenzie tébolya
Spirit Bliss: Mennydörgő némaság
John Dickson Carr: A sorozatos öngyilkosságok esete
Ian Rankin: Sötét jelen
A. J. Quinnell: Tökéletes gyilkosság
G. Szabó Judit: Rózsás Letícia
Arthur Conan Doyle: Sir Arthur Conan Doyle összes Sherlock Holmes története I-II.
Alexander McCall Smith: A zsiráf könnye
Stuart MacBride: Hideg gránit