Agatha ​Raisin és az életveszélyes esküvő (Agatha Raisin 5.) 365 csillagozás

M. C. Beaton: Agatha Raisin és az életveszélyes esküvő

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Agatha és James Lacey esküvője napján ragyogó az idő, kitisztul az ég. Ám sokkal helyénvalóbbak lennének az előző napi viharfelhők, hiszen megjelenik Agatha rég halottnak hitt első férje, Jimmy Raisin, hogy megakadályozza Agathát abban, hogy bigámiát kövessen el. Az ezt követő felfordulásban Agatha megpróbálja a nagyon is élő és emlékeinél kétszer rondább férjet megfojtani. A kínos helyzetbe hozott James felbontja az eljegyzést. Így amikor másnap Jimmyt holtan találják, Agatha és James lesznek az első számú gyanúsítottak. Közösen kell felgöngyölíteniük az ügyet, hogy tisztázhassák magukat. De vajon az újbóli közeledésük – a sors iróniája, hogy a nyomozás során férjnek és feleségnek adják ki magukat – elég lesz-e, hogy Agatha ismét rabul ejtse James szívét?

Eredeti megjelenés éve: 1996

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2012
286 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632546209 · Fordította: Borbély Judit Bernadett
>!
Ulpius-ház, Budapest
286 oldal

Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Miss Marple · Agatha Raisin · Bill Wong · James Lacey · Bruce Willis

Helyszínek népszerűség szerint

London · Fehér Szarvas


Kedvencelte 13

Most olvassa 6

Várólistára tette 40

Kívánságlistára tette 42

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Finn_Hudson>!
M. C. Beaton: Agatha Raisin és az életveszélyes esküvő

Egy kicsit visszaesésnek érzem ezt a részt az eddigiekhez képest. Itt Agatha saját maga keveredett pácba a hazugságaival, így sokszor azt éreztem, hogy megérdemelte, amit kapott, pedig alapvetően egy vicces és kedvelhető figura.
Ez már az 5 rész volt, de James karaterével még nem igazán sikerült dűlőre jutnom. Egyrészt persze megértettem, hogy spoiler, másrészt viszont nem tudom eldönteni, hogy kedvelem-e. Az eddigi részek után nem úgy tűnik, mintha nagyon szeretné Agathát, csupán mintha megelégedne vele és az élettel, amit nyújtani képes, amire a spoiler is utalt.
A történés kiszámítható, ahogy a gyilkos kiléte is, mégsem vagyok képes kevesebb csillagot adni rá, mert imádom a hangulatát és Agatha hülyeségeit. Remélem a következő rész már hozza a megszokott színvonalat. :)

csgabi P>!
M. C. Beaton: Agatha Raisin és az életveszélyes esküvő

Ez mintha picikét gyengébb lett volna, mint az eddig olvasottak. Sajnáltam Agathát, olyan kis szerencsétlen tud lenni, pedig mindezt megelőzhette volna, ha kicsit utánajár spoiler. Sosem tekintettem M.C. Beaton könyveire többként, mint kellemes, lazulós olvasmányokra, talán ezért soha nem is csalódtam egyik regényben sem. Számomra eddig mindig hozta a könnyed kikapcsolódást, néha a fülig vigyort, és persze ritkán azért azt is, hogy izgulnom kellett Agathaért.
Egyetlen „jó” azért kisült ebből az egész szerencsétlen keveredésből, hogy Agatha spoiler.

hofeherke11 P>!
M. C. Beaton: Agatha Raisin és az életveszélyes esküvő

Eljutottam arra a pontra, hogy már nem szórakoztatnak ezek a regények, inkább idegesítenek és untatnak. Nagyon-nagyon lapos volt a történet, és alig vártam, hogy vége legyen.
Mostanában biztos nem folytatom a sorozatot…

7 hozzászólás
Zsuzsanna_Makai>!
M. C. Beaton: Agatha Raisin és az életveszélyes esküvő

Naaagy meglepetést okozott nekem ez a könyv, ugyanis az elôzô négyet utáltam. Mindegyiket úgy kinlódtam végig, mindig vki meggyôzött, h a következô sokkal jobb lesz, a negyedik után elengedtem. Gyorsan utána is néztem, hét évvel ezelôtt volt ez.
Aztán anyám születésnapján meghalt Beaton, három hétre rá pedig nagy rajongója, @Galagonya33, ezeket jelnek tekintettem.
Hát ez a rész nekem nagyon tetszett! Amiket eddig idegesítônek véltem Agathában, most inkább beleéreztem a problémáiba. A történet is teljesen rendben volt, a felépítése is, a karakterek is, és a helyzetek is. Még a borítója is tetszik!
Mindenképp folyatni fogom!

gumicukor>!
M. C. Beaton: Agatha Raisin és az életveszélyes esküvő

Már több mint egy éve nem olvastam Agathat, és rá kellett jönnöm, hogy nagyon hiányzott. Úgyhogy óriási lendülettel vetettem bele magam ebbe a könyvbe és megint nem csalódtam. Hamisítatlan Agatha Raisin hangulatot kaptam: sok nyomozás, hullák mindenfelé és az Agatha Raisin-stílus. Kíváncsi vagyok, hogyan alakulnak a dolgok spoiler Összességében megint nem csalódtam. Olyan jó néha ilyen humorosan könnyed könyveket találni, az meg hab a tortán, ha még egy jó hosszú sorozat is.

Kri_Anikó P>!
M. C. Beaton: Agatha Raisin és az életveszélyes esküvő

„Agatha a homlokát ráncolta. Ez akár még működhet is. Valahányszor Jamesre gondolt, tompa sajgást érzett a gyomrában. A szív nem törik össze, ellenben a zsigerek néha megsínylik.”
Szeretem a krimit, a romantikát, a humort. Amikor olyan könyvre vágyom, amiben mindez megvan, akkor biztos kézzel veszek le egy újabb Agatha Raisin történetet a polcról.
Imádom, ahogy Agatha nyomoz, ahogy Jamessel alakul a kapcsolatuk, hol jó, hol kevésbé jó irányba… és hát ebben a történetben a hullák száma is jócskán átlag feletti volt.

ppeva P>!
M. C. Beaton: Agatha Raisin és az életveszélyes esküvő

Pontosan tudtam, mire számíthatok, így nem ért csalódás. Kellenek néha ilyen kis egy délutános, habkönnyű nyári (téli) olvasmányok.
Agatha és James idegesítőek az akár naponta többször hullámvasutazó, eléggé egy síkon mozgó „problémáikkal” – szeret? nem szeret? elvegyem? ne vegyem? elvesz? nem vesz el? –, de a krimiszál (és az angol vidéki élet paródiája) most egy kicsit jobban tetszett.

White13>!
M. C. Beaton: Agatha Raisin és az életveszélyes esküvő

Ez a rész tetszett a legjobban eddig :-)
nagyon sajnáltam Agathat de megérdemelte,nem is értem,miért titkolta el,hogy nem tud a férjéről…

1 hozzászólás
csillabella>!
M. C. Beaton: Agatha Raisin és az életveszélyes esküvő

Aranyos rész volt, azt nem mondom, hogy a 4.5 csillagot valóban megérdemli, azt leginkább azért kapja, mert jó a hangulat, szeretem a helyszínt és az embereket. Kivéve Jamest, nekem elég ellenszenves ahogy kezelte a szitut. Ebben a részben is azért van pár fura vagy logikátlan dolog, de ezen már nem lepődöm meg. Ha kezembe veszek egy Agatha Raisin részt, akkor az azt jelenti, hogy fáradt vagyok vagy rosszkedvű és szeretnék kikapcsolni. Ebben segít is!

Gyöngyi0309>!
M. C. Beaton: Agatha Raisin és az életveszélyes esküvő

Folytatódik Agatha és James drámája. Érdekes volt, mert az eddig piedesztálra emelt Jamesünknek ebben a részben előtérbe kerülnek nem túl kellemes szokásai, melyek a mindennapi életviteléhez tartoznak. Ebben a részben kedvencem, Roy kicsit kiigazítja az előző részben elkövetett hibáját. Agatha hozza a formáját, még mindig minden az önbizalma körül forog, ami hol túlteng, hol pedig a béka feneke alá kerül. Ebben e kedvenc jelenetem az volt amikor Roy-jal spoiler. Ezen jókat derültem.
Izgatottan várom a következő részt, mely reményeim szerint Észak-Cipruson fog játszódni. spoiler


Népszerű idézetek

lin_da>!

– Szeretsz te engem, James?
– Elveszlek, nem?

18. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Agatha Raisin · James Lacey
lin_da>!

Nehéz ügy középkorúnak lenni, gondolta Agatha zordan, és fingó, inkontinens, ritkuló hajú, fogatlan öregasszonyként csak még rosszabb lesz. Istenem, bár halott lennék! Ezzel a felemelő gondolattal ballagott le az emeletről.

140. oldal

2 hozzászólás
kriszmanesz P>!

– Előbb-utóbb elmondtuk volna. Essünk túl rajta most, Agatha. Bent vagyunk az oroszlán barlangjában, és hiába csörtetsz el, a fotós úgyis le fog kapni, mielőtt kilépsz az irodából.
– Csak rajta – mondta Agatha harciasan.
– Nem vagy kisminkelve, Agatha.
Ez döntő érv volt.

60-61. oldal (Ulpius-ház Könyvkiadó, 2012)

Kapcsolódó szócikkek: Agatha Raisin · James Lacey
kriszmanesz P>!

– Örülök, hogy feladta a nyomozósdit, Agatha. Nem mintha nem lett volna segítségemre a múltban, de csak azért, mert a baklövéseivel beindított bizonyos folyamatokat.
Agatha felháborodva meredt rá. – Szálljon le rólam, jó?
– Bocsánat. Csak tréfáltam. De egyszer már majdnem megölette magát. Még egyszer ne tegye. – Felragyogott az arca. – Nem szeretném elveszíteni.
Agatha váratlanul elmosolyodott. – Olykor arra vágyom, bárcsak jóval idősebb lenne, Bill.
Bill visszamosolygott. – Olykor én is erre vágyom, Agatha.

216. oldal (Ulpius-ház Könyvkiadó, 2012)

Kapcsolódó szócikkek: Agatha Raisin · Bill Wong
nagara>!

– Nem is tudtam, hogy van kocsija – mondta Agatha.
– Az udvarlóm vette nekem. Nem éppen a bűn zsoldja. Nem egy Porsche, csak egy rozsdás öreg Renault 5-ös.

92. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Agatha Raisin · autó
Judit_56 P>!

– Mr. Laceynek ezek szerint nem dolgozik? – kérdezte Miss Simms.
– Nem, ő maga takarít, ami nem természetes egy férfinál, ha engem kérdeznek.
– Volt egyszer egy ilyen pasasom. Elhagyott egy másik pasiért – mesélte Miss Simms.

beitghanima>!

A szív nem törik össze, ellenben a zsigerek néha megsínylik.

252. oldal

Ananiila>!

Néha hullámokban tört rá a szerelem, mint az influenza, ám átmenetileg tünetmentes volt, és remélte, hogy ez így is marad.

Judit_56 P>!

Bill felállt.
– Nekem most mennemkell, Agatha. Szolgálatban vagyok.
– Valami izgalmas?
– Semmi szaftos gyilkosság, Miss Marple. Csak egy csomó betörés.

Kapcsolódó szócikkek: Agatha Raisin · betörés · Bill Wong · Miss Marple
Judit_56 P>!

A barátság – mondta James szentenciózusan – érték.

Kapcsolódó szócikkek: James Lacey

A sorozat következő kötete

Agatha Raisin sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Szer'usz világ
Susan M. Boyer: Délvidéki pezsgés
Csóti Lili: Hetedvérig
Julie James: A hamis partner
Darynda Jones: Első sírhant
Janet Evanovich: A négy fejvadász
R. Kelényi Angelika: Szédítő Balaton
Szabó Tünde: A hacker
J. D. Robb: Halálos szertartás
Vavyan Fable: Apád, anyád ide lőjön!