Agatha ​Raisin és az életveszélyes esküvő (Agatha Raisin 5.) 266 csillagozás

M. C. Beaton: Agatha Raisin és az életveszélyes esküvő

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Agatha és James Lacey esküvője napján ragyogó az idő, kitisztul az ég. Ám sokkal helyénvalóbbak lennének az előző napi viharfelhők, hiszen megjelenik Agatha rég halottnak hitt első férje, Jimmy Raisin, hogy megakadályozza Agathát abban, hogy bigámiát kövessen el. Az ezt követő felfordulásban Agatha megpróbálja a nagyon is élő és emlékeinél kétszer rondább férjet megfojtani. A kínos helyzetbe hozott James felbontja az eljegyzést. Így amikor másnap Jimmyt holtan találják, Agatha és James lesznek az első számú gyanúsítottak. Közösen kell felgöngyölíteniük az ügyet, hogy tisztázhassák magukat. De vajon az újbóli közeledésük – a sors iróniája, hogy a nyomozás során férjnek és feleségnek adják ki magukat – elég lesz-e, hogy Agatha ismét rabul ejtse James szívét?

Eredeti megjelenés éve: 1996

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2012
286 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632546209 · Fordította: Borbély Judit Bernadett
>!
Ulpius-ház, Budapest
286 oldal

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Agatha Raisin · Bill Wong · James Lacey · Bruce Willis

Helyszínek népszerűség szerint

London · Fehér Szarvas


Kedvencelte 14

Most olvassa 4

Várólistára tette 39

Kívánságlistára tette 44

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Finn_Hudson
M. C. Beaton: Agatha Raisin és az életveszélyes esküvő

Egy kicsit visszaesésnek érzem ezt a részt az eddigiekhez képest. Itt Agatha saját maga keveredett pácba a hazugságaival, így sokszor azt éreztem, hogy megérdemelte, amit kapott, pedig alapvetően egy vicces és kedvelhető figura.
Ez már az 5 rész volt, de James karaterével még nem igazán sikerült dűlőre jutnom. Egyrészt persze megértettem, hogy spoiler, másrészt viszont nem tudom eldönteni, hogy kedvelem-e. Az eddigi részek után nem úgy tűnik, mintha nagyon szeretné Agathát, csupán mintha megelégedne vele és az élettel, amit nyújtani képes, amire a spoiler is utalt.
A történés kiszámítható, ahogy a gyilkos kiléte is, mégsem vagyok képes kevesebb csillagot adni rá, mert imádom a hangulatát és Agatha hülyeségeit. Remélem a következő rész már hozza a megszokott színvonalat. :)

>!
csgabi MP
M. C. Beaton: Agatha Raisin és az életveszélyes esküvő

Ez mintha picikét gyengébb lett volna, mint az eddig olvasottak. Sajnáltam Agathát, olyan kis szerencsétlen tud lenni, pedig mindezt megelőzhette volna, ha kicsit utánajár spoiler. Sosem tekintettem M.C. Beaton könyveire többként, mint kellemes, lazulós olvasmányokra, talán ezért soha nem is csalódtam egyik regényben sem. Számomra eddig mindig hozta a könnyed kikapcsolódást, néha a fülig vigyort, és persze ritkán azért azt is, hogy izgulnom kellett Agathaért.
Egyetlen „jó” azért kisült ebből az egész szerencsétlen keveredésből, hogy Agatha spoiler.

>!
White13
M. C. Beaton: Agatha Raisin és az életveszélyes esküvő

Ez a rész tetszett a legjobban eddig :-)
nagyon sajnáltam Agathat de megérdemelte,nem is értem,miért titkolta el,hogy nem tud a férjéről…

1 hozzászólás
>!
Gyöngyi0309 P
M. C. Beaton: Agatha Raisin és az életveszélyes esküvő

Folytatódik Agatha és James drámája. Érdekes volt, mert az eddig piedesztálra emelt Jamesünknek ebben a részben előtérbe kerülnek nem túl kellemes szokásai, melyek a mindennapi életviteléhez tartoznak. Ebben a részben kedvencem, Roy kicsit kiigazítja az előző részben elkövetett hibáját. Agatha hozza a formáját, még mindig minden az önbizalma körül forog, ami hol túlteng, hol pedig a béka feneke alá kerül. Ebben e kedvenc jelenetem az volt amikor Roy-jal spoiler. Ezen jókat derültem.
Izgatottan várom a következő részt, mely reményeim szerint Észak-Cipruson fog játszódni. spoiler

>!
landi72
M. C. Beaton: Agatha Raisin és az életveszélyes esküvő

Továbbra is szeretem a sorozatot. Ha egy könnyed, gyorsan olvasható, egyedi humorú krimit szeretnék, jó választás egy Agatha Raisin-történet. Ez a rész nagyon jó volt. A krimiszál most is kicsit csavaros volt, de Agatha sem hazudtolta meg önmagát. A többi szereplőt is egyre inkább kedvelem. A hangulat továbbra is utolérhetetlen, kedvem lenne útrakelni és közelebbről is megismerni az angol vidéki életet.

>!
Hencsulátor
M. C. Beaton: Agatha Raisin és az életveszélyes esküvő

Imádom ezt a sorozatot, de sajnálom, hogy most lekerült a fókusz Agatha és James kapcsolatáról. Az teljesen várható volt, hogy Jimmy megjelenik, de nem is volt ezzel gond.
A gyilkos kiléte egy picit nem tetszett, talán a nyomozó szál egy kicsit gyengébb lett, de várom a folytatást és nagyon szurkolok, hogy Agatha visszaszerezze a nyaraló Laceyt. :D

>!
nagara
M. C. Beaton: Agatha Raisin és az életveszélyes esküvő

Elvileg olvastam már korábban, de egyáltalán nem rémlett belőle semmi. Valószínűleg az még a kezdetek kezdetén lehetett, amikor alig ismertem Agathát. Érdekes történet, sok eseménnyel, több gyilkossággal, szelídebb Agathával.

>!
Manocska0123
M. C. Beaton: Agatha Raisin és az életveszélyes esküvő

Kedvenc sorozatom jelenleg, ez a rész különösen mozgalmas. Nem tudom eldönteni összeillenek-e, de jól szórakoztam. :) Egy könyv olvasása után mindig megnézem a kapcsolódó sorozatrészt is, de bosszantó, hogy egyre kevésbé hasonlít a könyvre, és amíg itt pl. James erőltette, hogy de nyomozzunk együtt, ez a mi ügyÜNK, addig pl. a filmben Agatha, de minden mással is így van. Ettől függetlenül azért ajánlom a filmet is, nagyon tetszenek az angol humorral erősen fűszerezett jelenetek. Kikapcsolódás, nem több, nem kevesebb.

>!
sternenstaub P
M. C. Beaton: Agatha Raisin és az életveszélyes esküvő

Nagyon tuti rész volt! Végigizgultam és könnyesre nevettem magam :-) Ezt a civódást már nem bírom James és Agatha között és Jamest undok majomnak tartom, de azért spoiler … Royt pedig már rég el kéne felejtenie Aggienek :-/

>!
Csi P
M. C. Beaton: Agatha Raisin és az életveszélyes esküvő

Ezek a könyvek jelentik számomra az igazi kikapcsolódást, gyorsan lehet őket olvasni, nem kell koncentrálni, hogy el ne veszítsem a fonalat. A krimi vonal nem túl erős, semmi naturalisztikus leírás, bár az a mai napig meglep, hogy Carsely lakói milyen könnyen túllépnek azon, hogy hullanak körülöttük az emberek :D Gyerekkoromban családi program volt megnézni a tévében hétvégén a Csengetett Mylord?-ot, ez egy kicsit azt a hangulatot adja vissza az ízig-vérig angolsággal. Szeretem ezeket a könyveket :)


Népszerű idézetek

>!
lin_da

Nehéz ügy középkorúnak lenni, gondolta Agatha zordan, és fingó, inkontinens, ritkuló hajú, fogatlan öregasszonyként csak még rosszabb lesz. Istenem, bár halott lennék! Ezzel a felemelő gondolattal ballagott le az emeletről.

140. oldal

2 hozzászólás
>!
kriszmanesz P

– Örülök, hogy feladta a nyomozósdit, Agatha. Nem mintha nem lett volna segítségemre a múltban, de csak azért, mert a baklövéseivel beindított bizonyos folyamatokat.
Agatha felháborodva meredt rá. – Szálljon le rólam, jó?
– Bocsánat. Csak tréfáltam. De egyszer már majdnem megölette magát. Még egyszer ne tegye. – Felragyogott az arca. – Nem szeretném elveszíteni.
Agatha váratlanul elmosolyodott. – Olykor arra vágyom, bárcsak jóval idősebb lenne, Bill.
Bill visszamosolygott. – Olykor én is erre vágyom, Agatha.

216. oldal (Ulpius-ház Könyvkiadó, 2012)

>!
Judit_Sike P

A barátság – mondta James szentenciózusan – érték.

Kapcsolódó szócikkek: James Lacey
>!
Judit_Sike P

– Mr. Laceynek ezek szerint nem dolgozik? – kérdezte Miss Simms.
– Nem, ő maga takarít, ami nem természetes egy férfinál, ha engem kérdeznek.
– Volt egyszer egy ilyen pasasom. Elhagyott egy másik pasiért – mesélte Miss Simms.

>!
Ananiila

Néha hullámokban tört rá a szerelem, mint az influenza, ám átmenetileg tünetmentes volt, és remélte, hogy ez így is marad.

>!
nagara

– Nem is tudtam, hogy van kocsija – mondta Agatha.
– Az udvarlóm vette nekem. Nem éppen a bűn zsoldja. Nem egy Porsche, csak egy rozsdás öreg Renault 5-ös.

92. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Agatha Raisin · autó
>!
Judit_Sike P

Olyan dühös volt rám, hogy a biztonsági övet se kapcsolta be, amikor elhajtott.

Kapcsolódó szócikkek: Bill Wong
>!
Judit_Sike P

A házvezetésre születni kell, gondolta Agatha. Az ügyes háziasszony sajátos tehetséggel megáldott, akárcsak a balett-táncosok vagy az operaénekesek.

Kapcsolódó szócikkek: Agatha Raisin
>!
beitghanima 

A szív nem törik össze, ellenben a zsigerek néha megsínylik.

252. oldal


A sorozat következő kötete

Agatha Raisin sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Darynda Jones: Első sírhant
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Janet Evanovich: Két ravatal
Vavyan Fable: Galandregény
Lawrence Block: A betörő, akit temetni veszélyes
Lawrence Block: Betörő a szekrényben
John Dickson Carr: A sorozatos öngyilkosságok esete
Rhys Bowen: Holttest a könyvesboltban
Arthur Conan Doyle: Tanulmány vörösben
Robert Galbraith: Gonosz pálya