Agatha ​Raisin és a vizes viszály (Agatha Raisin 7.) 244 csillagozás

M. C. Beaton: Agatha Raisin és a vizes viszály

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Ancombe békés, nyugodt kis falu, talán még békésebb, mint ahol Agatha Raisin lakik, de mikor feltűnik a színen az új palackozó vállalat, hogy kiaknázza a helyi forrásvizet, felbolydul a falu, és a községtanács is két kibékíthetetlen pártra szakad. A véletlen – vagy a sors? – úgy hozza, hogy egy baljós éjszaka éppen Agatha találja holtan a községtanács elnökét a forrásnál. Lehet, hogy az egyik bosszúálló tanácstag takarította el az útból? És a gyilkos hamarosan másodszor is lecsap! A bűnügy megoldása megint csak Agathára hárul, aki még mindig szerelmi bánatából lábadozik.
A skót írónő regénye – mint valamennyi Agatha Raisin-könyv – izgalmas krimi, nagyszerű szatíra a londoni és a vidéki életről, remek karakterekkel és pergő, fordulatos cselekménnyel. Az amatőr detektív kiválóan megrajzolt figuráját kritikusok és olvasók egyaránt megszerették; a sorozat már a 21. kötetnél tart.

„M. C. Beaton tökéletlen hősnője egy valódi drágakő.”
PUBLISHERS WEEKLY

Eredeti megjelenés éve: 1998

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2014
300 oldal · ISBN: 9789633832806 · Fordította: Borbély Judit Bernadett
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2012
300 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632547138 · Fordította: Borbély Judit Bernadett

Enciklopédia 24

Szereplők népszerűség szerint

Agatha Raisin · Sir Charles Fraith · Mrs. Margaret Bloxby · Bill Wong · Roy Silver · James Lacey · Guy Freemont · indián · Miss Angela Buckley · Miss Mary Owen · Mr. Andy Stiggs · Mr. Bill Allen · Mr. Fred Shaw · Mr. Robert Struthers · Mrs. Jane Cutler · Mrs. Robina Toynbee · Peter Freemont

Helyszínek népszerűség szerint

Víg Vörös Tehén


Kedvencelte 7

Most olvassa 3

Várólistára tette 38

Kívánságlistára tette 30


Kiemelt értékelések

csgabi P>!
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a vizes viszály

Ha az ember elkezdi, nehéz egynél megállni – ez a tapasztalatom ennek a sorozatnak a könyveivel. Nem az első alkalom, hogy kettőt olvasok szoros egymásutánban, és nem unom. Mondjuk ez a történet kevésbé tetszett, mint a többi, nem is tudnám megfogalmazni az okát. Pedig jó volt, izgalmas, nem tudom. Talán a szereplők, akiknek a körében Agatha nyomozott, talán velük volt a baj, hogy nem volt egyetlen olyan személy sem, aki pozitív lett volna. Csupa negatív figura között mozgott a főhős, és lehet, hogy rám is rám ragadt az emiatt érzett rossz hangulata.Meg ez a Mentsük Meg A Rókákat „akciócsoport” sem illett nekem a történetbe, mintha kicsit erőszakolt lett volna a jelenlétük. Mindezt leszámítva tetszett a regény, és persze Agatha itt sem bírt a vérével. :-)

Zsuzsanna_Makai>!
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a vizes viszály

Ez a rész is jó volt, attól függetlenül, h gyakorlatilag egy kivétellel mindenkinek ugyanaz volt gyanús…
Nekem mégis leginkább a baráti vonal tetszik benne a legjobban, kire lehet számítani, kinek mi a gyenge pontja, és ez az „én nem hívom fel, majd hív ő, ha akar valamit” dolog teljesen megvan a saját életemben is.
Palackozott víz mint üzlet, és egy gyilkosságot erre építeni, sose jutott volna eszembe.

meseanyu P>!
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a vizes viszály

Ebben a részben az tetszett a legjobban, hogy Agatha annyira emberi volt, ahogy igyekezett rendbe tenni a lelkét, a viszonyait. Szeretem ebben a sorozatban ezt a finom melankóliát, ahogy Agatha a maga nyersen egyenes módján a lelke mélyén mégis elfogadásra és szeretetre vágyik. És végre megint a jó öreg Cotswoldsban voltunk, gyönyörű ez a hely, imádom. Jó lenne egy sorozat Agatha kalandjaiból, én biztosan nézném.

8 hozzászólás
landi72 P>!
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a vizes viszály

Továbbra is szeretem ezt a sorozatot. Szeretem az alaphangulatot, az angol vidéki élet aktívan jelen van ebben a részben is. A főszereplőket is kedvelem, bírom Agathát és persze a többieket is. Ez a rész is jó volt, ötletes csavarokkal, humorral fűszerezve…az sem zavar, ha krimiszál nem túl erőteljes. Nincs ezzel semmi baj, szükség van néha könnyedebb krimikre is.

3 hozzászólás
kitti_th P>!
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a vizes viszály

Rettentő sokat veszített magából ez a sorozat, pedig még csak a hetedik résznél járunk. A történet már nagyon lapos. Agatha ebben a részben is folyamatosan csak azon pampog, hogy vajon nem lett-e ráncos, vagy hogy mennyi vakolatot kenjen a képére, és vajon vakolattal tetszeni fog-e Jamesnek spoiler; mennyire nem akar középkorúaknak szánt ruhákat hordani off, és vajon miért veszi mindenki a szájára a faluban, hogy ő egy húsz évvel fiatalabb csávóval hetyeg. Na, ez az, ami engem speciel marhára nem érdekelt volna; jobban izgatott volna az, hogy beleássa magát a nyomozásba. A tettes is mindig annyira egyértelmű.
Nyomozgatás ugyan volt benne, de hát jószerivel szinte semmi, és inkább csak a fent említett rinyálásról szólt ez a rész is. Kiírhatnánk már Jamest a forgatókönyvből, mert amíg ő benne van, addig csak azt kell olvasni, hogy mit vegyen fel Agatha. Kit érdekel?

Gyöngyi0309 P>!
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a vizes viszály

Visszatértünk az angol vidéki környezetbe. Most nem Agatha falujából fogyott a nép, hanem a szomszédból. Agatha ismét dolgozott egy kevesett, és ismét bepasizott. Egyre fiatalabbak felé kacsintgat, James meg egyre távolabb kerül az ágyától, noha Agatha csak rá vágyna. Furcsa a női lélek.
Maga a gyilkosság nekem nem annyira tetszett a téma sem, viszont Roy felbukkanásának örültem. Persze vele megint vicces kalamajkába keveredik, nem is ők lennének, ha nem.
Megint feltünik Carsleyba egy új nő, aki kísértetiesen hasonlít főhősünkre, így nem meglepő Agatha unszimpátiája a jövevény iránt. A lelkésznét egyre jobban kedvelem.
Bill meg igazi balek a nőügyeiben, kíváncsi leszek, neki mikor fog kinyalni a szeme.
Könnyed olvasmányka Agatha mindig jó választás.

Áfonya74>!
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a vizes viszály

Drága Agathánk ismét hozta a formáját! Ahol Ő ott van, ott a nyugodtságnak, békességnek, idillnek nyoma vész!

Boritek70 P>!
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a vizes viszály

Végre Cotswolds újra!! Ezt a sorozatot már csak a helyszín miatt is érdemes elolvasni :). Ott is pont tavasz van, süt a nap, illatoznak a virágok…(aztán belerondítanak a hullák) annyira szeretném látni egyszer (a tájat és virágokat)!! Agatha megint belekeveredik valam(k)ibe, legyen szó nyomozásról vagy fiatalabb pasiról.. :). James-szel folytatott macska-egér játékuk már kicsit rétestésztás nekem, de hát lehet, hogy az élet is ilyen? Sose tudjuk eltalálni mit is akar a másik? :) Vidéki Anglia, falusi idill, helyi intrikák, piszkálódások, egy kis rejtély, néhány hulla… akinek ez bejön, ne hagyja ki.

Hencsulátor P>!
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a vizes viszály

Mindig örömmel térek vissza Agatha Raisin világába. Amennyire nem szimpatikusak elsőre a szereplők, annyira meg lehet őket kedvelni a sorozat részei alatt.
Agatha és James se veled se nélküled kapcsolata sokszor fárasztó, de ebben a részben kifejezetten tetszett, hogy újabb férfi lépett a történetbe. Ám Charlesnak nem igazán örültem.
A gyilkossági szál ebben a részben nem annyira kapott el, ezért is a 4 csillag, de jó volt Agatha PR-os munkásságába bepillantást nyerni. Várom a következő rész!

Judit_Sike P>!
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a vizes viszály

És ismét visszatértünk a csodálatos vidékre, a békés falu világába. Vagy várjunk csak, ahol Agatha ott van az nem lehet békés.

Ebben a könyvben elég hamar megtörténik a gyilkosság, szinte még el sem kezdődött a könyv, máris belevágtunk a lecsóba. Tetszett a krimi szál, viszont úgy érzem, hogy teljesen kiismertem az írónőt. Az elején gyanítottam, hogy ki a gyilkos, de aztán elhesegettem a gondolatot. Ráadásul megint annyi szereplő és lehetséges indíték jelent meg, hogy csak bóklásztam a sok-sok gonosz között. De az első gondolatom volt a helyes, nem lehetett eltéríteni.

A mellékszereplők most sem tetszettek. Valahogy mindig úgy van felépítve az összes, hogy csak gyűlölni lehet őket, szeremernyi szeretet se bukkan fel bennem. Egyedül Guy volt egy picivel szimpibb, mint a többiek.

Kifejezetten tetszett most a sok kis tájleírás. Nem volt sok, csak pár sor, de teljesen elvarázsolt a hangulatával. Szívesen ellátogatnék egyszer erre a helyre.

És mégegy. Nagyon örültem neki, hogy Agatha lelkébe láthattunk. Nagyon sok vívódást, gondolatot, érzést kaptunk most, nem pedig a szívtelen, gonosz Aggie volt jelen (nyilván ő is megjelent, de nem ezen volt a hangsúly :D).

Ja, és majdnem elfelejtettem. A vége. Az utolsó jelenet. Na, felcsigázott, hogy mi is lesz a következő részben :D


Népszerű idézetek

FreeAngel>!

– Na és mit tudott felhozni mentségére az a kimázolt satrafa?
– Gyakorlatilag azt mondta, hogy ön tette.
– A banya komiszsága nem ismer határokat. A sok ráncfelvarrástól olyan feszes lett a bőre, hogy valahányszor kinyitja a száját, ásít egyet a segge lyuka.

66. oldal

cseresznyeszilva>!

"Tud róla, hogy létezik egy pokolkör, én valószínűleg ott végzem majd, amely egyetlen gigantikus szupermarket?
A bevásárlókocsik mindig félrehúznak,
a gyerekek egyfolytában üvöltenek,
mindig nálam van legalább egyvalami, aminek nincs vonalkódja, én meg csak várok és várok, amíg valaki hoz egy vonalkódosat, és a hátamban érzem az egyre növekvő tömeg gyűlöletét.
Vagy pedig beállok a gyorspénztárhoz, ahol csak azok mehetnek ki, akik legfeljebb kilenc terméket vásároltak, és előttem három embernél is legalább húsz termék van, de nincs merszem reklamálni.
Máskor meg a pénztárosnő, aki rajtam kívül mindenkit ismer a sorban, hosszú és kedélyes tereferébe bocsátkozik, aztán amikor én következnék, úgy dönt, hogy szalagot kell cserélnie a gépben.
Vagy az előttem álló nő végignézi, ahogy tovasiklik a szalagon a vásárlása, és csak mereszti a szemét, de nem pakol el semmit, majd komótosan előhúzza a csekkfüzetét, és csigalassan kitölt egy csekket, aztán meg kínosan ügyel rá, hogy a megvásárolt áruk típusa szerint rakodja tele a nejlonszatyrait.
Aztán mikor mindezt túléltem, és odaérek a forgóajtóhoz, és már látom a fényt odakint, egyszer csak kezdődik elölről az egész."

92. oldal, Agatha Raisin és a vizes viszály - Ulpius-ház Kiadó

lin_da>!

– Azon tűnődöm, lehet, hogy desszertet is kérek.
– Na de a vonalai, mucikám.
Agatha odaintette a pincért.
– Egy Pöttyös Kukit kérek.
– Fura név egy édességnek – göcögött Roy. – Nekem a szifiliszt juttatja eszembe.

Kapcsolódó szócikkek: Agatha Raisin · Roy Silver
lin_da>!

Roy nagyot húzott a whiskyből, és gondolatban újabb agysejtjeinek mondott istenhozzádot. Bár soha ne hallott volna a haldokló agysejtekről! Szinte látta a kis nyavalyásokat, ahogy fuldokolnak, levegő után kapkodnak, s végül kimúlnak a whiskytengerben.

helóviri>!

James elhatározta, hogy átsétál hozzá a szomszédba, és személyesen hívja meg. Tisztára Poirot-nak érezte magát, s csak azt sajnálta, hogy nincs könyvtára, mert akkor odaállhatna a szőnyegre a márványkandalló elé, hogy lefejtse nekik a történetek fonalát.

ÖT

Kapcsolódó szócikkek: Hercule Poirot · James Lacey
klaratakacs P>!

A Víg Vörös Tehén névre keresztelt kocsma búbánatos hely volt, biliárdasztal uralta, annál lopták a napot a munka nélküli, tejfelesszájú mircesteri fiatalok.

11. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Víg Vörös Tehén
Színek>!

Annak a nőnek nem a lehelete büdös, hanem a lelke.

229. oldal

Misanthrop>!

A banya komiszsága nem ismer határokat. A sok ráncfelvarrástól olyan feszes lett a bőre, hogy valahányszor kinyitja a száját, ásít egyet a segge lyuka.

66. oldal

szabszev>!

– Megy ez, mint a karikacsapás, Aggie – mondta Roy. – Az ember csak lenyomja a rudat, és ellöki magát…
Agatha ijedelmére Roy valóságos rúdugrást mutatott be, és arccal előrefelé a füves partra zuhant, miközben a ladik Agathával együtt kilőtt az ellenkező irányba. Ahogy Agatha ösztönösen talpra ugrott, a ladik nagy erővel nekiütközött a túlsó partnak, és katapultálta Agathát, aki a folyóba esett.
Roy utánaugrott, hogy kimentse, odaúszott hozzá, és hasztalanul próbálta megmarkolni Agatha haját.
– Hagyjon békén! – ordította Agatha. – A táskám a ladikban maradt. Fogja meg. Fogja meg a ladikot.
Egy csónakrakomány japán jókedvű bámészkodásától kísérve Roy megragadta a ladik orrában lévő kötelet, és kivontatta a partra, ahol az imént pofára esett. Agatha úszva követte.
Roy kisegítette a vízből.
– Nem esett bajuk? – kiáltotta oda egy japán diák. – Nagyon vicces volt. Filmet forgatnak?


A sorozat következő kötete

Agatha Raisin sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lawrence Block: A betörő, akit temetni veszélyes
John Dickson Carr: A sorozatos öngyilkosságok esete
Arthur Conan Doyle: Sir Arthur Conan Doyle összes Sherlock Holmes története I-II.
Darynda Jones: Első sírhant
Gabriel Wolf: Something Sickly Unique
Gabriel Wolf: Valami betegesen más
Alistair MacLean: Kémek a Sasfészekben
Rita Falk: Sertésfej al dente
Böszörményi Gyula: Szer'usz világ
Janet Evanovich: Két ravatal