Agatha ​Raisin és a sarlatán lélekbúvár (Agatha Raisin 26.) 58 csillagozás

M. C. Beaton: Agatha Raisin és a sarlatán lélekbúvár

Agatha ​Raisint nem hagyja nyugodni egy nemrég lezárult gyilkossági ügy korábbi gyanúsítottja, az igézően szép és ártatlan külsejű Gwen Simple. A jó megérzéseiről híres detektívnek valami azt súgja, hiába úszta meg Gwen a fia által elkövetett rémtetteket büntetlenül, a nőnek valami titkolnivalója van. Agatha megérzését csak erősíti, amikor megtudja, hogy Gwen is jár a faluba nemrég beköltözött pszichológusnőhöz – legalábbis az illető annak mondja magát.

Agatha már korábban felkereste a rámenős terapeutát volt férje iránti féltékenységtől hajtva, ám amikor fülébe jut, hogy Jill Davent a múltjában kutat és sértő pletykákat terjeszt róla, elhatározza, hogy számon kéri a terapeután tettei mozgatórugóját. Mielőtt azonban felülkerekedhetne az ármánykodó nőszemélyen, valaki előbb lecsap rá, és Jillt holtan találják a házában.

A halála kisebb lavinát indít el a cotswoldsi tájon, és a gyilkosságok sorozata még Oxfordba is elér. Úgy tűnik, amerre Agatha jár, hullák teremnek a… (tovább)

Eredeti mű: M. C. Beaton: Dishing the Dirt

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
Erawan, Budapest, 2018
258 oldal · ISBN: 9786155652189 · Fordította: Laik Eszter
>!
Erawan, Budapest, 2018
258 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155652172 · Fordította: Laik Eszter

Most olvassa 2

Várólistára tette 23

Kívánságlistára tette 16


Kiemelt értékelések

>!
csgabi MP
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a sarlatán lélekbúvár

Miért nem olvastam eddig ezeket a történeteket? Jah, tudom: mert mindig azt gondoltam, túl sokan olvassák, meg nő a főhős (az nálam nem mindig előny), stb., stb. Na, de most megtört a jég. Kivettem azt a regényt egy FSZEK tagkönyvtárból, növeljem a kölcsönzési statisztikájukat (tényleg csak ezért :-)), elkezdtem, és lehet, hogy megtört a majd' két hónapja tartó olvasási átok, elolvastam kevesebb, mint egy nap alatt. Persze ehhez az is kellett, hogy @Ibanez-nek szülinapja legyen
Boldog születésnapot, @Ibanez!!! :)

A történet pergő volt és izgalmas; a lapokon nem voltak szorosan a sorok, a betűk mérete is pont jó. Agatha talpraesett nő, tetszett, hogy a szerző nem egy fiatal, huszonéves csajt tett meg főhősének, hanem egy idősebb nőt. Aki lehet, hogy sokszor az ismerősei agyára megy, de szerethető karakter.

8 hozzászólás
>!
klaratakacs +SP
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a sarlatán lélekbúvár

Nem volt még rész, ami ennyire nem tetszett volna. Hullanak az emberek minden ötödik lapon, igazi nyomozást viszont nem láttam. Hiányzott Agatha szeleburdisága, persze, itt is minden férfiembernél álmodozott egy sort a fehér ruháról, de nem volt az igazi. A túl sok új szereplő spoiler miatt kapkodós lett a történet, kevesebb beszélgetés, falusi élet jutott bele.
Továbbra is szeretem Charlest és örültem Mrs. Bloxby kivirágzásának. Emiatt várom a folytatást.

>!
Kovaxka P
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a sarlatán lélekbúvár

Hozta az erős négyest megint. Imádom, hogy olyan megbízható! Kiszámítható is emiatt, persze, de mindig akad új ötlet, új csavar ebben a maratoni sorozatban. Ezúttal a fél falu elhullik – engem szórakoztat az ilyesmi, beteg dolog, tudom. Kissé kusza és kapkodó, főleg Aggie miatt, aki gyakran már önmaga karikatúrája, mégis szeretjük. Charles jó fej volt ebben a részben, a végén meg leesett az állam: még mindig van olyan szereplő, aki meglepetést tud okozni.

>!
kratas P
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a sarlatán lélekbúvár

Aggie mintha kezdene megvénülni, eltűnt a szokott harcias formája, sőt, többször vannak ki az idegei most, mint eddig bármikor.
Jó, talán ez eddig a legkacifántosabb és legbrutálisabb gyilkosa, de akkor is, hova lett a rettenthetetlen Agatha? Mrs. Bloxby pedig csalódás :(

2 hozzászólás
>!
Galagonya33
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a sarlatán lélekbúvár

Jó volt, de most először úgy éreztem, hogy sok volt a gyilok. Az utolsó esetben lehetett volna pl. hogy az áldozat kómába esik. Sajnáltam, mert ő pl. szimpatikus volt.
Charles meg már összeszedhetné magát. Na.

>!
konyvolvaso
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a sarlatán lélekbúvár

Elég sűrűn zajlanak az események és Agathával mindig történik érdekes amiért vele izgulhatunk. Roy, Charles és James mindannyian előkerülnek, hogy elgondolgozzunk azon melyik is lesz az igazi befutó vagy épp a nevető negyedik?Csak óvatosan nehogy a vetélytárs megharagudjon. Megint jót szórakoztam a fordulatokon és vártam ebből mi fog még kisülni. Agatha rajongóknak kötelező olvasmány.

>!
Dors_Peabody
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a sarlatán lélekbúvár

Ez nagyon jó volt! Egy csomót nevettem rajta. Agatha hozza a szokásos otromba formáját, olyan mint egy elefánt a porcelán boltban, de annyira szerethető a szerencsétlenkedéseivel, a szeretetvágyával. Tény azonban az is, hogy Beaton néni lehet kicsit túltolta a vitaminjait a könyv írása közben, annyi hullát gyártott, hogy csak kapkodtam a fejem. Ez engem egyáltalán nem zavart, bár azt is megértem, ha valakinek ez kicsit sok. A könyv legvégén lévő kezdődő kavarodás pedig tökéletes befejezés ahhoz, hogy fülég érő vigyorral várjam a folytatást: na ebből mi lesz! (Jaj kinek szurkoljak??????)

>!
theodora
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a sarlatán lélekbúvár

26 résznél már az ember nem sok újra számíthat egy sorozatban. Ennél a könyvnél is ezt éreztem – annak ellenére, hogy szerintem itt történt a legtöbb gyilkosság.
Ami még újdonság volt, hogy az előző könyv egyik gyanúsítottja itt is feltűnik, és Agatha nem bírja nem beleütni az orrát a dolgaiba.
A könyv végén ismét kapunk egy új szereplőt, aki miatt kíváncsiak lehetünk a következő részre.
Ez a rész nem tetszett annyira, túl sok volt a gyilkosság, sokfelé ágazott a cselekmény, szétesett – viszont a hangulatot, a szereplőket kedvelem, ezért ez már egy 'biztonságos' olvasmány, aminél tudom mire számíthatok.

>!
tinuviel89
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a sarlatán lélekbúvár

Agatha Raisint-t nem tudom megunni, minden róla szóló könyvet „befalatozok” egy szusszanásnyira.

>!
White13
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a sarlatán lélekbúvár

Imadom. Kikapcsol, szorakoztat, jok a karakterek es a sztorik. Szamomra megunhatatlan a sorozat.


Népszerű idézetek

>!
konyvolvaso

Egy pillanatra elcsodálkozott, hogy egy ilyen matróna miért hord vörös tangabugyit.

56. oldal

>!
Kisanna

– Te egy régi vágású sznob vagy, Aggie. Olyan korban élünk, amikor mindenki telehencegi a világot a sanyarú gyerekkorával, ha olyan volt neki.
– Nem vagyok sznob – mordult fel Agatha, és a trófeafeleségek kicsit odébb kacarászni kezdtek.
– Jaj, ne nevessenek ilyen nagyon – csattant fel Agatha. – Recseg tőle a botox!

Első fejezet

>!
konyvolvaso

Az ötvenes évei elején járt, de naponta emlékeztette magát, hogy az ötven az új negyven.

8. oldal

>!
konyvolvaso

Egy régi vörös téglás, kétszintes parasztház volt, elég ütött-kopottnak látszott. Phil aki Carselyben élt, tudta, hogy üresen állt egy ideig. Egy rendezetnen kis előkert tartozott hozzá, a mohás gyepen két babérbokor kókadozott.

13. oldal

>!
beitghanima 

Olyan sokáig élünk manapság (…), hogy hacsak nincs piszok mázlija az embernek, szép lassan teljesen megbuggyan. Velem mi lesz vajon? Egyáltalán tudni fogom, hogy gyogyós lettem?

69. oldal

>!
konyvolvaso

A magnóliafa viaszos virágai a különleges kék hold fényében csillogtak az éjszakai ég alatt.

23. oldal

>!
konyvolvaso

Na jó, akkor tea és látogatás a lelkészlakban kilőve – szólalt meg Charles.

>!
konyvolvaso

Sűrű fekete haja, markáns szája és divatos borostája csak fokozták a hatást.

45. oldal

>!
konyvolvaso

Fiatal nő nyitott ajtót, képtelenül padlizsánszín hajjal, két orrkarikával, és a karjában egy ordító csecsemővel.

54. oldal

>!
konyvolvaso

Úgy volt, hogy én kapom meg ügyfélnek a Lemant, tudod, azt a párizsi parfümcéget.

194. oldal


A sorozat következő kötete

Agatha Raisin sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rita Falk: Gőzgombóc blues
Julie James: A hamis partner
Lawrence Block: A betörő, aki parókát viselt
Leslie L. Lawrence: A rodzsungok kolostora
Lawrence Block: Betörő a szekrényben
Jenny Carroll: Tudom, hol vagy!
Anthony Horowitz: Mély vízben
Tiszlavicz Mária: Duplacsavar
Kovács András Péter: Multigáz