Agatha ​Raisin és a parázna lódoktor (Agatha Raisin 2.) 371 csillagozás

M. C. Beaton: Agatha Raisin és a parázna lódoktor

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Agatha ​Raisin felszámolja londoni életét és leköltözik a mesés nyugalmú, festői Cotswoldsba. A kellemes falucska ugyan kissé unalmas hely Agatha ízléséhez képest, de az új állatorvos megérkezése egészen felvillanyozza. Abban reménykedik, hogy véget érnek a férfiínséges évek. Ám még mielőtt bármi történhetne, a jóképű Dr. Paul Bladen egy véletlen balesetben meghal.
De valóban baleset történt? A körülmények határozottan gyanúsak. Agatha hamarosan rájön, nem ő volt az egyetlen, aki a vonzó állatorvos szerelmét áhította. Kiderül, jó néhány falubeli hölgy táplált hasonló reményeket – miközben sokat szenvedett volt felesége nem győzött örülni, hogy végre-valahára megszabadult a doktortól.
Agatha érdeklődése újra a szomszédja, James Lacey felé fordul, akit korábban sikertelenül próbált meghódítani. Azt reméli, közös nyomozásuk majd összehozza őket. A falubeliek azonban úgy gondolják, jobban tennék, ha felhagynának a detektívesdivel, mielőtt újabb tragédia történik.

A… (tovább)

Eredeti mű: M. C. Beaton: Agatha Raisin and the Vicious Vet

Eredeti megjelenés éve: 1993

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2014
286 oldal · ISBN: 9789633832790 · Fordította: Szűr-Szabó Katalin
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2011
286 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632544571 · Fordította: Szűr-Szabó Katalin

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Agatha Raisin

Helyszínek népszerűség szerint

Potter Arms · George


Kedvencelte 16

Most olvassa 14

Várólistára tette 52

Kívánságlistára tette 46

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
csgabi MP
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a parázna lódoktor

Icipicit kevésbé kötött le, kevésbé tudott beszippantani, de tényleg csak fél csillag a különbség az eddig olvasott két kötet és e között a regény között. Kedvelem Agathat, de számomra kicsit visszataszító volt az erőszakos nyomulása. Szerencsétlen James, nem csoda, hogy sokszor menekülőre kellett fognia, és sokszor csillant meg a rémület a szemébe.
Mindettől függetlenül izgalmas történet volt, megtudtam, hogyan lett Agathanak két macskája egy helyett; és vele izgultam, amikor spoiler. Egyébként teljesen megértem főhősünk felemás érzéseit a macskái iránt, mert az ember valóban nagyon szereti őket, de bizony hatalmas kötöttség és nehézség tud lenni az állattartás – függetlenül attól, kutyáról, macskáról vagy vizilóról van szó.
Az azért szíven ütött kicsit, hogy a második áldozat egy spoiler. :-)

3 hozzászólás
>!
Szamღca
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a parázna lódoktor

Agatha Raisin könyveiben leginkább a könnyed kikapcsolódást kedvelem. Szeretem a vidéki hangulatot. Mindez megspékelve egy kis nyomozással. Agatha személyét még nem sikerült megkedvelnem mert nem szeretem a nyers modorú goromba embereket. Ennek ellenère élveztem az olvasást és mindenképp folytatom a sorozatot ès ki tudja? Tán mèg Agathaval is megbarátkozom.:))))

10 hozzászólás
>!
Lénaanyukája P
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a parázna lódoktor

A második randi ugyanolyan volt, mint az első, vicces, humoros, jókat nevettem. Agatha ugyanaz a nagypofájú nőszemély, mint én, bírom a csajt. Nagyon tetszettek a féltékenységi jelenetek, magam sem csináltam volna jobban.
De most egy ideig nem találkozunk, nehogy megunjuk egymást. Sokkal jobban fog esni így a következő randevúnk.

>!
MonikaR
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a parázna lódoktor

„– Egy földbirtokos már nem zárhat ki senkit a birtokáról. Ha nem olyan minden lében kanál alakok lepik el, mint maguk, akkor azok az istenverte környezetvédők mászkálnak a hátizsákjukkal. Biodiósszeleteket esznek, és finganak. Tudják, mitől vékonyodik el az ózonréteg? A megszállott egészségbuziktól, akik undorító korpa- és diószeleteket falnak, és mindenfelé finganak. Mérges gázokat és fingot bocsátanak ki. Ki kéne nyírni őket.”

Na jó! Én is egészségbuzi vagyok, de ez a kijelentés haláli! :-D

Már egy ideje tologatom ezt a könyvet, nem tudom miért. Örülök, hogy végre a kezembe került mert alig tudtam letenni! Nagyon élveztem az olvasást. Vicces és érdekes történet volt. Az elejétől kezdve a végéig érdekes volt, egy pillanatra sem laposodott el.

Agatha nagyon érdekes személy. Nagyon szívesen meginnék vele egy kávét még akkor is, ha azt gondolom róla, hogy nagyon arrogáns és negatív személy. Mégis, ezek a tulajdonságai teszik őt érdekessé, viccessé, szerethetőé. A többi szereplő is érdekes volt és jól kialakított. Olyan igazi, kisfalusi brittek voltak.

Az írónő stílusa nagyon tetszik, nagyon élvezetes.

A borító is tetszik, szeretem az ilyen egyszerű, de nagyszerű kinézetű könyveket.

A következő részt már nem fogom ilyen sokáig tologatni, hamar sorra kerítem.

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2011
286 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632544571 · Fordította: Szűr-Szabó Katalin
>!
Bajnoczianna
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a parázna lódoktor

Szeretem az állatokat, úgy hogy ez a rész külön a kedvencem volt. Agatha megint hozta a szokásos formáját. Vidám, vicces és izgalmas könyv volt ez számomra. A gyilkoság csavaros lett, hisz a végén még én sem tudtam ki lesz a gyilkos. A fekete macska most nem hozott balszerencsét.

>!
Judit_Sike P
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a parázna lódoktor

A sorozat második kötete.
Ebben a könyvben sokkal többet kaptunk Agatha szerelmi életéről, vagyis a James Lacey-vel való kapcsolatáról. A nyomozásokban is közösen vettek részt, James végig társként segítette Agathát.
A könyv krimi szála most szerintem erősebb volt, mint az előző könyvben. És a gyilkos és az indíték is kicsivel másabb irányba tolta a könyvet. Megint nem tudtam eltalálni ki a gyilkos, teljesen más személyre gondoltam.
Ami nekem kicsit hiányzott, hogy Jamesről viszonylag keveset tudunk még mindig. Pedig, ahogy látom főszereplő fog válni belőle, na de van még könyv bőven a sorozatban, majd később :)
Egyébként a cím és a borító most is kap pár plusz pontot

>!
tündérrózsa
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a parázna lódoktor

Ennél a résznél néhol kicsit azért zavart, hogy nem sorban haladok a könyvekkel, de mivel annak már úgyis lőttek, inkább nézem a pozitív oldalát. Az pedig mindenképp javára vált, hogy már sikerült elfogadnom? megkedvelnem Agathát, mert ha nem így lenne, most nem biztos, hogy jó dolgokat írnék róla. Sokszor tényleg borzasztóan idegesítő. Viszont a mosdós jelenete mindent vitt. Nem is ő lenne… :D Fura volt „visszamenni az időben”, miközben már ismerem a későbbi történéseket. Habár, ha jobban belegondolok, sok minden nem is változott.
A krimi része, illetve Agatha és James nyomozása is tetszett, de utóbbit egy ponton túl már hosszúnak éreztem. Ide mennek, oda mennek, megint ide mennek, megint oda mennek, de még mindig csak egy helyben toporognak. Ugyanakkor az is jó volt, hogy nem találtam ki rögtön, ki a gyilkos csak mikor először látogatták meg, haha, valahogy sikerült elaltatni még azt a kis kósza gyanúmat is, ezért kezdtem mást gyanúsítani, de a végén mégiscsak az első tippem jött be.
Szeretem ezt a sorozatot, most már örülök, hogy nem hagytam annyiban az első rész után.

13 hozzászólás
>!
ParkYeonSeul
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a parázna lódoktor

Az első rész jobban tetszett. Ebben sok minden James körül forgott és már idegsített. Zavaró, hogy egyik pillanatban normális a másikban meg már menekül Agatha elől és azt hiszi, hogy minden nő utána fut. A krimi szál se valami nagy dolog, hisz (még én is) gondoltam rá, hogy ő a gyilkos csak más okok miatt. Egyszer olvasós volt, talán a többi részt is elolvasom, ha bent lesznek a könyvtárban.

>!
pannik P
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a parázna lódoktor

Ez engem most untatott rendesen.

Negyedik könyve ez az írónőnek, amit elolvasok, és az előzőeket könnyednek, olvasmányosnak, eredetinek találtam és a vidéki Anglia is nagyon tetszett benne.

Na ebben a könyvben a vidéki Anglián kívül nem nagyon tetszett más.
Kicsit untam az „agglegényfogó” akciókat. Kicsit hihetetlen az is, hogy a két amatőr mennyire lepipálja a rendőrséget…
A szereplők bemutatása sem sikerült valami jól, helyenként nem tudtam kiről beszél az író és ki kinek a kije.
Most egy ideig elég volt Agatha Raisin-ből és Beaton-ból is.

>!
Manocska0123
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a parázna lódoktor

Egy jó kis Agatha Raisin mindig megnyugtatja a lelkem :)
Könnyed, humoros olvasmány, ahol azért mégis zajlik az élet. Ebben a részben is tetszett, hogy valamilyen formában mindig visszanyúl a múltjába is.


Népszerű idézetek

>!
mazsolafa

Agatha teljesen megfeledkezett James Laceyről. Vagy majdnem teljesen. Rohadjon csak Egyiptomban! Remélte, hogy hasmenést kap. Vagy megharapja egy teve.

12. oldal

2 hozzászólás
>!
Judit_Sike P

Szeretem az állatokat. Ezerszer jobbak az embereknél.

144. oldal

>!
Judit_Sike P

(…) – Szörnyen sok az özvegy. A férfiak nem élnek olyan sokáig.
– Valószínűleg csak a nős férfiak – jegyezte meg James.

146. oldal

2 hozzászólás
>!
mazsolafa

Hadtörténeti könyvön dolgozott, és az írókhoz hasonlóan azzal töltötte a napjait, hogy ürügyeket keresett, hogy ne dolgozzon.

57. oldal

>!
Lénaanyukája P

– Pénzt gyűjtök a Carsely Hölgyegylet nevében a gyermekmentő alapítványnak.
Lord Pendlebury a szívére tette a kezét, mint egy amerikai, aki állampolgári esküt tesz, bár kétségkívül az erszényét védte.
– Már adtam a rákkutatásra – morogta.
– De ez a gyermekmentő alapítvány.
– Nem szeretem a gyerekeket – felelte sértődötten Lord Pendlebury. – Túl sokan vannak. Tűnjenek innen.

64. oldal

>!
mazsolafa

– Holnap megkeressük. Ha akar, nyugodtan rágyújthat.
– Veszélyeztetett fajnak érzem magam – panaszkodott Agatha, miközben rágyújtott. – Az emberek olyan kíméletlenül kelnek ki a dohányzók ellen!
– Puritánok – vélte James. – Ki is mondta azt, hogy a puritánok nem azért ellenzik a medveheccelést, mert az fájdalmat okoz a medvének, hanem azért, mert élvezetet jelent a tömegnek?

108. oldal

1 hozzászólás
>!
Judit_Sike P

Bárcsak be tudnám bizonyítani, hogy nem baleset történt, hanem gyilkosság, akkor végre mind felfigyelnének rám!

78. oldal

>!
fszilvi

Tudják, mitől vékonyodik el az ózonréteg? A megszállott egészségbuziktól, akik undorító korpa- és diószeleteket falnak, és mindenfelé finganak. Mérges gázokat és fingot bocsátanak ki. Ki kéne nyírni őket.

65. oldal

>!
ParkYeonSeul

Agatha már majdnem felkiáltott: – Szóval tényleg azt hiszi, hogy gyilkosság történt! –, de aztán abban a reményben, hogy még több napig nyomozhatnak együtt, nem szólt egy szót sem.

101. oldal

>!
Judit_Sike P

Mennyi izgalmas dolog, itt egy elejtett megjegyzés, ott egy elejtett megjegyzés.

113. oldal


A sorozat következő kötete

Agatha Raisin sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Vavyan Fable: Vis Major
Julie Garwood: Árnyéktánc
Darynda Jones: Első sírhant
Lawrence Block: A betörő, aki parókát viselt
Tiszlavicz Mária: Duplacsavar
Jasper Fforde: A Jane Eyre eset
Janet Evanovich: A szingli fejvadász 1.
John Dickson Carr: A sorozatos öngyilkosságok esete
Daniel Pennac: Foglalkozása: bűnbak