Agatha ​Raisin és a páratlan vőlegény (Agatha Raisin 20.) 177 csillagozás

M. C. Beaton: Agatha Raisin és a páratlan vőlegény

Agatha ​Raisin bánatában, hogy csökkentse volt férje eljegyzése okozta fájdalmát, ismét egy vonzó férfi után vetődik, ám a sármos francia úriember körül egyre gyanúsabb események történnek. Nem elég, hogy a menyasszonyt, akit ő hozott össze Agatha exével, az esküvő napján holtan találják, de gyors tempóban két újabb hulla bukkan fel a színen – és természetesen mindkettőbe Agatha botlik bele. Ezzel ő maga is jókora slamasztikába kerül, hiszen féltékenysége okán kézenfekvőnek látszik az indítéka a menyasszonygyilkossághoz. Ám amikor a lányától megfosztott anya felbéreli, hogy találja meg a gyilkost, az elszánt nyomozó élete is veszélybe kerül, nem számít ugyanis arra, hogy a sármos álomférfi elképesztően ravasz fogásokkal próbálja csapdába csalni. Ráadásul megbízható detektívösztöne többször is csődöt mond, és Agatha hűséges barátainak és kollégáinak – de legfőképp a szárnya alá vett ifjú Toni Gilmournak – köszönheti, hogy ép bőrrel megússza a kalandokat. Az amúgy rettenthetetlen… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2009

Erawan, Budapest, 2016
272 oldal · ISBN: 9786155652066 · Fordította: Laik Eszter
Erawan, Budapest, 2016
268 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155652059 · Fordította: Laik Eszter

Agatha Raisin · Sir Charles Fraith · Mrs. Margaret Bloxby · Bill Wong · Roy Silver · James Lacey · Toni Gilmour · Harry Beam · Mrs. Freedman · Patrick Mulligan · Phil Marshall

Barcelona · Vörös Oroszlán

meseanyu P>!
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a páratlan vőlegény

Tudtam, hogy Agatha jó vigasz lesz, az előző szenvedős krimi után ez most nagyon jólesett. Persze továbbra sem a krimiszál erős itt sem, de a hangulat utánozhatatlan, és ebből most minden megvolt, ami kellett. Agatha jött-ment, csetlett-botlott, szerelembe esett vagy háromszor: imádom ezt a nőt! :-)

Timcsibaba77>!
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a páratlan vőlegény

A sorozat egy újabb kellemes darabja akadt a kezembe. Most sem sorrendbe olvastam, csak ahogy jött, mégis teljességgel be tudtam kapcsolódni a történetbe. Azt mondanám, hogy szinte lehetett volna ez a része az egésznek. Mini összefoglaló, bemutató volt itt is a szereplőkről, történésekről a sorok közé szőve, akár egy jó szappanopera. Így képbe maradtam én is, nem felejtve a szereplőket. Gyenge idegzetűek számára is javalt. Ennek a sorozatnak a titka leginkább abban rejlik, hogy a lapok közt valósággal élnek a szereplők, és bármelyik kötettel el lehet kezdeni, vagy épp folytatni Agatha Raisin történeteit, be tud kapcsolódni az olvasó. Nem kell ügyelni a kínos sorrendre. Mint sok sorozat esetében.
A megszokott szerelmi évődés James Lacey és Agatha Raisin között, férfi és nő közti barátság, kapcsolat, szerelmi cívódás most is egyfajta hordaléka volt a műnek. Azonban egy kicsit talán jobban hozzá nyúl az írónő a nők által annyira féltett múló ifjúság témájához, melyet most is nehezen él „túl” az ötvenes éveiben járó főhősnő, Agatha. Szélmalomharcot vív az idő könyörtelen vasfogas kerekével, dacol az elmúlással. Próbálja főképp magának bizonyítani, hogy még igenis mindig hatással van a férfiakra. De ebben a részben is borsot tör az orra alá a tény, hogy vannak nála fiatalabbak, szebbek. spoiler Szerelme James is felemlegeti menyasszonyát, a nyomozóiroda fiatal alkalmazottja Toni is fitogtatja bályait, ezzel előhívva Agathában egyfajta harcias szellemet. Folyton bizonyítani akar.
Az arcpakolásos rész tetszett nagyon..megmosolyogtatott….bevallom néha én is pórul járok az árulkodó zöld maradványokkal.
Fordulatokban gazdag, humoros sziporkák, mind-mind megszerettették velem azt hiszem örökre ezt a sorozatot.
Szem nem marad szárazon, nagy kedvencem maradt továbbra is Agatha.

vighagika>!
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a páratlan vőlegény

Hiányzott már Agatha és a jellegzetes történetei, még akkor is, ha egy borzasztóan tönkretett és megviselt példányt tudtam csak szerezni a könyvtárból.

Ebben a részben, úgy érzem, nagyon kiszámítható volt minden a gyilkosság tekintetében, talán kompezációként toldotta meg M. C. Beaton még ennyi mindennel a kötet végén. De nem baj, nem éreztem soknak, mert annyira agathás volt az egész.

Valami bibi egészen biztosan van velem, de továbbra is jobban szeretem Charlest, mint James-t, még mindig inkább az előbbi férfi jelenlétének örülök inkább.

M. C. Beaton: Agatha Raisin és a páratlan vőlegény

A sorozat kereken huszadik részében James azt kapja, amit megérdemel, és ez igazán tetszett nekem. Annyit bántotta már a férfi Agathat, hogy örültem, elérkezett az idő, hogy visszakapjon valamit a sorstól. Az Erawan Kiadó által átvett sorozat, Agatha Raisin kalandjai folytatódnak, hiszen a nő szeretné kideríteni, mi történhetett az áldozattal, aki történetesen nem más, mint James menyasszonya.

Feltűnik ebben a részben is Toni, ahogyan George sem maradhat el, és Roy is befut, aztán Agatha „szerelmes” lesz (igen, a megszokott menetrend), ami jó kis kalamajkához vezet majd, ahogyan haladunk a könyvben. Jó, jó, ezt már megszoktuk, és az lenne a furcsa, ha zseniális magándetektívünk szívét egy-egy részben nem csábítaná el egy jóképű pasi.

Furcsa faluba és furcsa családba csöppenünk Jamesnek köszönhetően, ami érdekes atmoszfárét ad a könyvnek, egyfajta borongóssággal, nyomasztó légkörrel tölti meg a lapokat. Az eseményeket Toni magánéleti szála is színesíti, és – nos, ez az én gyengeségem, tudom, de – egyáltalán nem tudom kedvelni ezt a lányt. Agatha a morcosságával, morgolódásával, a gyarló emberi voltával is sokkal közelebb áll hozzám, mert kedves, törődő ember, aki annyira vágyik egy normális párkapcsolatra, hogy folyton bajba keveredik miatta.

Még több: link

White13>!
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a páratlan vőlegény

Minden Agatha konyvet birok, de ez kimondottan eros volt. Tisztara paraztam, az ilyen allandoan elokerulo pszichopataktol a hideg kiraz – mondjuk en azt hiszem paranoias vagyok egy kicsit. :)
Barmikor, barmennyit kepes lennek elolvasni Agatha torteneteibol! :)
Toni meg amennyire szimpi volt eddig, kezd kevesbe az lenni mar szamomra. :( kar erte.
James benabb, mint valaha, Charles ebben a részben kimondottan jo fej volt.
De ez a pszicho csavo nem megy ki a fejembol, bahh.

Kovaxka P>!
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a páratlan vőlegény

Hamar kiderült, hogy a következő részt már olvastam, de nem okozott nagy problémát. Aggie meglehetősen kelekótya volt ebben a részben, és nyüzsögtek körülötte az ismeretlen pasasok. A krimiszál kiszámítható volt, de legalább párszor sikerült megcsavarni – néhol kusza is lett ettől a történet. Viszont Charles jó fej volt ezúttal, aminek mindig örülök. Rengeteget rohangáltak a különböző helyszínek között, még hajókáztak is többször. Hulla is volt néhány, humoros jelenet is, szóval szó sincs a sorozat elkaszálásáról.

A_Shara>!
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a páratlan vőlegény

Nem voltam maradéktalanul elégedett. M. C. Beaton volt és lesz is ennél sokkal jobb.
James …. ugyan már!

Zsuzsanna_Makai>!

James! Sóhaj!
Nekem tetszett ez a rész is, amikor a lyányról kiderült, h elkezdett problémás lenni, akkor meg voltam róla győződve, h az spoiler.
Egészében véve kellemes kikapcsolódás volt, gyorsan lehetett haladni vele, bármikor újraolvasható.
Utazzunk csak!
Jobban szeretem, ha kiszakadunk a megszokott közegből!

kolika>!
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a páratlan vőlegény

A szokás Agatha Raisin kötet. Könnyed szórakozás, ahol nem a krimiszál az erős, hanem sokkal inkább a főszereplő személyét és a vele történteket találom szórakoztatónak. Időnként kicsit sok(k) is. Az, hogy mennyire tetszik egy újabb könyv, amit vele kapcsolatban olvasok, az függ a hangulatomtól, illetve attól, hogy Agatha túlbillen-e egy adott határon. Itt úgy érzem, hogy kicsit túlbillent, vagy csak nekem nem volt megfelelő hangulatom a könyvhöz.
Nekem kicsit sok volt a főszereplő körül feltűnő férfi, de az is, ahogy Agatha viselkedik velük szembe. Kétségbeesetten használ ki minden feltűnő lehetőséget, hogy aztán nagyot csalódjon sorozatosan.
A főszereplő szórakoztató, de időnként nagyon undok tud leni. Főleg ha férfiakról, korról, illetve munkáról van szó Mindezek mellett a krimiszál még a szokásnál jobban is eltörpül.

Judit_56 P>!
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a páratlan vőlegény

Nos, ez most nagyon tetszett. Kellően összekuszált volt, gyilkossággal, nyomozással, érzelmekkel. Rengeteg szerepet kapott most Agatha karaktere, az ő gondolatai, és tanácstalansága. Néha már beléptem volna a lapok közé, és segítettem volna neki, és megráztam volna, hogy ébredj fel.
Most minden eddigi fontos szereplő megjelent, itt volt James, Charles, Roy, Toni, Mrs. Bloxby.
A poénok ismét ütöttek, sokszor felnevettem olvasás közben.

Judit_56 P>!

A szerelem az, ami az igazi magasságokba repít, és arany gondolatokkal tölti meg az elmét, amitől az ember sebezhetetlennek érzi magát. A szerelem az, ami egy középkorú nő fáradságos állagmegóvását könnyűvé és eredményessé teszi.

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
TiszlaviczMarcsi I>!

– Hallott már arról, hogy az ember mindenhova magával viszi önmagát? Azzal nem tud megszabadulni a problémáitól, hogy elszalad.

Tizenegyedik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Mrs. Margaret Bloxby · probléma
FreeAngel>!

– A szép emberek sok mindent megtehetnek

Kapcsolódó szócikkek: szépség · Toni Gilmour
vérvörös>!

Agatha felpattant, és Jamesre szegezte apró szemeit.
– Hogy te micsoda lekvár vagy! – kiáltott, és kiviharzott.

FreeAngel>!

– Nem lehet mondani senkire, hogy szép, amikor dühöng

Kapcsolódó szócikkek: düh · Sir Charles Fraith · szépség
csgabi P>!

Mindeközben Toni ott ült a kényelmes kis ház szalonjában, ami Mrs. Fellows és Mrs. Dimity otthonául szolgált. Teázgatás közben megtudta, hogy a két asszony özvegy, és a költségtakarékosság végett költöztek össze.

csgabi P>!

Cotswoldsba lassan beköszöntött az ősz. A hársfák levelei máris elkezdtek színt váltani, elérkezett a szüret ideje.

Kapcsolódó szócikkek: ősz · szüret
csgabi P>!

Ez a nap volt a kezdet a kérdésekkel teli napok sorában. Toni egy üveg ajándék francia parfümmel érkezett. Aztán jött James csokoládéval, Charles üres kézzel, viszont ezzel szemben megette a doboz csokoládé felét.

csgabi P>!

Felegyenesedett és megfordult. Toni állt ott.
– Micsoda kellemes meglepetés! – üdvözölte Phil. – Reggel készítettem egy kancsó limonádét. Üljünk le a kertben!

Kapcsolódó szócikkek: limonádé
csgabi P>!

Agatha egy kávéház nyitott teraszán ücsörgött a Ramblason, Barcelonában, és nézte a fel-le áramló tömeget.

Kapcsolódó szócikkek: Barcelona · kávéház

Agatha Raisin sorozat · Összehasonlítás