Agatha ​Raisin és a nyársat nyelt rendőr (Agatha Raisin 22.) 95 csillagozás

M. C. Beaton: Agatha Raisin és a nyársat nyelt rendőr

Agatha ​Raisinnek meggyűlik a baja egy túlbuzgó rendőrrel, aki megszállott bírságoló, és őt is megbünteti két „súlyos” vétségért. Agatha nem sokkal az eset után Winter Parvában, a hagyományőrző kis faluban látja viszont a bosszantó rendőrt, csakhogy egyenruha nélkül, mi több, egy nyárson forgatva anyaszült meztelenül a tűz fölött. A malacsütésnek indult szabadtéri mulatság igazi horrorba fordul, amikor a mindig éber detektívnő felfedezi a szörnyű gyilkosságot. Még furcsább, hogy a Raisin Nyomozóirodát a halott rendőr volt felesége keresi fel, és megbízást ad nekik, találják meg exférje gyilkosát. A nyomozással egy idő után még a rettenthetetlen Agathának is le kell állnia, mert olyan fenyegetést kap, ami a nyársra húzott tetem borzalmán is túltesz. Ám amikor Agatha volt férje, James hazatér utazgatásaiból, és mint mesteri „betörő” felajánlja segítéségét Mrs. Raisinnek, az nem tud ellenállni, és tovább folytatja a szimatolást. Mindeközben el kell simítani egy csúnya tettének… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Erawan, Budapest, 2017
274 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155652097 · Fordította: Laik Eszter
>!
Erawan, Budapest, 2017
274 oldal · ISBN: 9786155652103 · Fordította: Laik Eszter

Enciklopédia 20

Szereplők népszerűség szerint

Agatha Raisin · Sir Charles Fraith · Bill Wong · James Lacey · Roy Silver · Mrs. Freedman · Patrick Mulligan · Phil Marshall · Toni Gilmour

Helyszínek népszerűség szerint

Anglia · Carsely · Vörös Oroszlán · Cotswold


Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 25


Kiemelt értékelések

>!
Timcsibaba77
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a nyársat nyelt rendőr

Azt vettem észre, hogy M.C. Beaton Agatha Raisin sorozata mindegyike annyira lehengerlő, időtlen, és sziporkázó, hogy szinte akármelyik részének olvasása után „képes vagyok” rámondani, ó, igen, ez volt a „number one”. És valóban. Ez a része, habár nem mindig sorban olvasom, úgy éreztem a könyv letétele után, hogy ütötte az öt csillagos skála csúcsát, mert tényleg nagyon szórakoztató, és élménydús könnyed kikapcsolódást nyújtott. Azontúl még végig el is gondolkoztam, hogy ki lehetett a gyilkos, és lehet, nem tudok belerázódni a nyomozói tevékenységbe, végig megmozgatta a tekervényeket.

Bárkinek tudom ajánlani ezt a sorozatot, és magamnak egy újraolvasást, amit tervezek. Alig várom a következő részt. Amit sajnálok, hogy sajnos a BBC nem tervezi az összes rész leforgatását. Habár „vérlázítónak” gondolom, hogy Agatha Raisin a modern filmkockákon platinaszőke bombázó lett, a maciszemű bájos ötvenes hölgy helyett.

>!
Kovaxka P
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a nyársat nyelt rendőr

Erősen túlspilázott ügy volt, szervezett bűnözéssel, megfélemlítésekkel súlyosbítva. Ráadásként még Las Vegasba is átkerült egy időre a cselekmény. Lehet, hogy a csendes, vidéki miliőből már nem tud többet kihozni a szerző, én mégis azt szerettem jobban, mint az izgalmat. Simon feltámadt szüleit én sem értem, azt meg pláne, hogy senki sem öregszik. Azért folytatom a sorozatot, mert továbbra is szórakoztat.

>!
Szelén P
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a nyársat nyelt rendőr

Elgondolkodtam. A legtöbb Agatha Raisin történetre tulajdonképpen mondhatjuk azt, hogy egy kaptafára készült. Gyilkosság, Agatha nyomoz, a rendőrséget is megelőzve.
Ő nyers és eléggé szókimondó és szokatlan lépésekre szánja el magát néha. (Gyóntatószékhez menni és hallgatózni, erre is csak ő képes :)))
Epekedik James után, Charles ugyanolyan potyázó, Bill súg és mindig valaki után epekedik, Toni újabb pasikkal ismerkedik meg, akikről mindig kiderül valami csúfság.
A lelkész utálja Agatha-t, a felesége ellenben elnéző iránta. Roy felbukkan, lehetetlenül öltözködve.
Ez az alaprecept, mégis imádom. Minden egyes részt úgy várok, ezt is.
Ebben a gyilkosság volt nem mindennapi, nyárson sütni? Borzalom.
Üdítő, kikapcsolódást nyújt és várom az újabb részt. :)

>!
FreeAngel
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a nyársat nyelt rendőr

Tudja fene, miért, talán mert rég olvastam A. Raisint, de ez most nagyon tetszett, jólesett. A vége kicsit már túl lett tolva, bonyolítva, de ezzel sincs baj. Valahogy meg kellett magyarázni annak a nyársnak a brutalitását.. Agatha magánéletének útvesztőjébe mostmár Toni is bekapcsolódott, érte is lehet izgulni, hogy megtalálja-e az igazit, révbe érjen… Agatha meg..! Én már azt sem tudom, kinek drukkoljak.. de tudom :))

>!
klaratakacs +SP
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a nyársat nyelt rendőr

A sorozat nagyon-nagyon lendületes darabját kaptuk most kézhez. sok az akció, nagyobb lett a tét is, kimozdultunk a falusi idillből, ahol csak azért mérgezik meg a szomszédot, mert rálépett a gyepre.
Carsleyt-Mircestert és így Agathat is elérte a szervezett bűnözés, még ha csak egy orrfújás miatt is. Ennek megfelelően nő a tét, több és nagyobb a veszély. Ez magával hozza a legjobbat: Agatha és társai igazi csapatként kezdenek viselkedni. Jönnek-mennek igaz, a maguk módján persze veszekedve, csipkelődve, de ott vannak egymásnak minden válságos helyzetben, figylenek egymásra, vigyáznak a másikra . Ettől volt olyan jó olvasni ezt a könyvet!
Tonit továbbra sem szeretem, okos, de egy hisztérika, ahogy szerintem Simon is az. Úgy látszik én már az idősebb korosztályt bírom jobban, a mindig jókor felbukkanó, ám válságoló Mrs. Bloxby-t, Charlest-t, akit egyre jobban szeretnék látni Agatha mellett, ráadásul szeritnem James is az elragadó arcát mutatta ebben a részben.

>!
konyvolvaso
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a nyársat nyelt rendőr

Aki szereti Agatha könyveket az ismét jól szórakozik. A téma a nyomozás és ismét feltűnik egy jóképű fickó aki éppen kapóra jön, hogy rendbe tegye az elhanyagolt kertet.Újabb trükkök jönnek a férfi elcsábításához ami nem egy egyszerű eset. Változatosságként feltűnnek a korábbi férfiak is de még nem tudni ki lesz a befutó végül. Szórakoztat, vicces és kikapcsol.

>!
Saileach P
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a nyársat nyelt rendőr

Kifejezetten pörgősre sikeredett ez a rész, itt már nem házias gyilkosságokról van szó, hanem az ipart nagyban űző bűnözőkről és csalárd rendőrökről. Agatha nyomozóirodájának tagjai és barátainak majd mindegyike veszélybe kerül. Eljutnak még Las Vegasba is, sőt egy új szerelem reménye is felbukkan Agathánál. Az tetszik, hogy Agatha átmegy némi jellemfejlődésen, és legalább utólag beismeri a hibáit, és nagyon próbál ellenállni, hogy újra elkövesse őket. Igaz viszont az új kísértésekkel szemben tehetetlen. És az is érdekes, mennyire másképp látja Agatha magát, mint a környezetében levő férfiak, akik egy szexi ötvenest látnak benne, míg ő szokás szerint küzd a kilóival, a dohányzásával és a kinézetével.
Borító 3,5*

>!
Judit_Sike P
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a nyársat nyelt rendőr

Tökéletes, mint mindig. Alig várom, hogy folytassam a sorozatot, de most kicsit tartalékolok, mert amint látom, már csak pár rész van meg magyarul. Remélem kapunk többet még az évben. Nem tudom, mit fogok csinálni enélkül a szuper kis csapat nélkül. Biztosan hiányoznának. Már így is elvonási tüneteim vannak, ha nem olvasok időközönként.
Szóval remélem még nagyon sok rész lesz :D

>!
Habók P
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a nyársat nyelt rendőr

Uhh, ez elég horrorra sikerült! A nemszeretem rendőr a nyárson! (Elég részegek lehettek a résztvevők, ha nem tűnt fel a különbség…) Emberrablás! Határozottan keményedik a sorozat – és ez nem tesz jót neki. Pont a kisvárosi környezet, és az ottani emberek/problémák miatti bűncselekményeket szeretem a sorozatban. Las Vegast más is ír. Még szerencse, hogy az állandó szereplők nem változnak – illetve James most nem idegesített. Agatha meg – spoiler


Népszerű idézetek

>!
FreeAngel

A férfiak két földrész távolságból is megérzik, ha egy nő sóvárog.

266. oldal

Kapcsolódó szócikkek: férfiak · nők · sóvárgás
>!
FreeAngel

A szeme árulta el. Az ügyes plasztikai sebészet vissza tudja adni a fiatalság látszatát, de a tekintetben csillogó kort és tapasztalatot semmi nem tüntetheti el.

51. oldal

Kapcsolódó szócikkek: életkor · plasztikai sebészet · tapasztalat
>!
bedith

Ó, Mrs. Raisin – gondolta szomorúan Mrs. Bloxby –, hogy miket képes megtenni a szerelemért! És mi lesz ennek a vége?

Utolsó mondat

Kapcsolódó szócikkek: Agatha Raisin
>!
Ditke22

Eszébe jutott, hogy a kocsmában, a Vörös Oroszlánban van generátor. Nadrágot és csizmát húzott, kapucnis dzsekit, és elindult vacsorára vadászni.

Kapcsolódó szócikkek: Vörös Oroszlán
>!
theodora

A rögeszmék azonban olyasféle szükségletet jelentettek Agatha Raisinnek, mint alkoholistának az ital. Ahogy egy iszákos vég nélkül kergeti az álmot, hogy az italban majd örömöt és menedéket lel, úgy Agatha mániákusan csak a boldog időszakait idézte fel, amikor még szebb napokra virradt, és fiatalnak érezte magát.

123. oldal

>!
konyvolvaso

Amikor a második fogás után felszolgálták a fűrészpor ízű sajttortát, Agatha megállapította, hogy ez volt a legcsóróbb vacsora, amit valaha végig kellett szenvednie.

156. oldal

>!
Könyveslány P

Felhívta az elektromos műveket, és válogatott szitkokat zúdított rájuk – ettől ugyan nem tért vissza az áram, de sokkal jobban érezte magát.

>!
konyvolvaso

Január vége felé járt, és az egész hónap rettenetesen hideg volt.

7. oldal

>!
konyvolvaso

Úgy tűnt, már két centiméternyi hótól is járhatatlanná váltak az utak.

7. oldal


A sorozat következő kötete

Agatha Raisin sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Darynda Jones: Első sírhant
Marni Bates: Zűrzavar a vonal végén
Robert Galbraith: Gonosz pálya
M. J. Arlidge: Ecc, pecc
Helena Silence: Ezüsthíd
Jennifer Probst: Elhibázott házasság
Janet Evanovich: Két ravatal
Vavyan Fable: Vis Major
Rita Falk: Télikrumpligombóc
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen