Agatha ​Raisin és a kígyónyelvű asszonyok (Agatha Raisin 23.) 102 csillagozás

M. C. Beaton: Agatha Raisin és a kígyónyelvű asszonyok

Abban ​semmi meglepő nincs, hogy Agatha Raisint, a merész magándetektívet ismét hatalmába keríti a romantikus lángolás, ám annál meghökkentőbb, hogy milyen hamar és kegyetlenül oltja ki e lángot a sors – vagy talán egy őrült gonosztevő? George Marston, a szédítően jóképű kertész ígéretével ellentétben nem jelenik meg a bálon, amelyet Agatha épp az ő meghódítása céljából szervez. Amikor a nyomozó a férfi keresésére indul, borzalmas bűnténybe botlik, amelynek kegyetlensége felülmúlja minden eddigi esetét.

Agatha Raisin és kis csapata munkába lendül, de csakhamar kiderül, hogy az imádott George nem volt épp szentéletű ember: Carselyben tucatjával hódította a hölgyeket, de furcsamód nem a fiatal és szép nőstények között vadászott. Agatha a kérdezősködéssel magára is haragítja a lakosokat, olyannyira, hogy a gyanút is igyekeznek ráterelni: miért ne követhette volna el féltékenységében ő maga a szörnyű tettet? A falubéli nők sorából igencsak kilóg a hétvégenként Carselyben pihenő… (tovább)

>!
Erawan, Budapest, 2017
264 oldal · ISBN: 9786155652127 · Fordította: Laik Eszter
>!
Erawan, Budapest, 2017
264 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155652110 · Fordította: Laik Eszter

Enciklopédia 27

Szereplők népszerűség szerint

Agatha Raisin · Sir Charles Fraith · Mrs. Bloxby · Bill Wong · James Lacey · Mrs. Freedman · Patrick Mulligan · Phil Marshall · Simon Black · Toni Gilmour

Helyszínek népszerűség szerint

Anglia · kocsma · Carsely · White Hart Royal


Kedvencelte 1

Most olvassa 3

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 23


Kiemelt értékelések

>!
Timcsibaba77
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a kígyónyelvű asszonyok

Az a csodálatos ebben a sorozatban, hogy voltaképp bármelyik részt kapja az olvasó a kezébe, akkor sem marad le semmiről sem. Hozta ez a rész is a megszokott színvonalat, Komolyan fontolóra vettem, hogy érdemes lenne M.C Beaton összes Agatha Raisinjét besorozni a könyvespolcomra, mert érdemes az újra olvasásra. Azonban szerintem ez a rész kicsit szövevényesebb, cselesebb lett az előzőeknél, mindenképp csak ajánlani tudom a fanyar angol humor kedvelőinek ezt a bájos maci szemű agg nő Aghata Raisin további kalandjait.

>!
Kovaxka P
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a kígyónyelvű asszonyok

Ebben a történetben volt nőszemély és kígyó bőven, igazán találó címet kapott. A fülszövegírót viszont büntetni kéne, mert elspoilerezte az egész sztorit. Igaz, hogy nem az izgalmakért olvasom ezt a sorozatot, a szórakoztatás meg most is megvolt. Az ifjú Simon az agyamra megy, még jó, hogy Charles is előkerül néha. Agatha megint hülyét csinált magából szerelmi téren, viszont komoly veszélybe is sodródott. A történet végével nem is voltam elégedett emiatt, de azért nem tudok csalódni M. C. Beatonban.

>!
Judit_Sike P
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a kígyónyelvű asszonyok

Egy kisebb-nagyobb olvasási válság közepén ültem éppen, és egyáltalán semmi nem tetszett. Beleolvastam 5-8 könyvbe, és egyik sem kötött le 10 oldalnál tovább. Kivéve a jó „öreg” Agatha-t.
Imádom ezt a bandát, és a történeteket, a beszólásokat, a poénokat, és a karaktereket, szóval mindent és mindenkit.
Most sem kellett csalódnom, csak azt sajnálom, hogy lassan a sorozat végére érek…

>!
cicus61 P
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a kígyónyelvű asszonyok

Na ezért szeretem M.C.Beaton-t :) Hozta a formáját újra :) Kigyókat Én is utálom, kicsit sok is volt belőlük :) de a történet szuper volt. Én is nagyon szeretem a szereplőket. Nagyon izgalmas volt, de sokat nevettem is. Agatha folyamatos szerelembe esése szórakoztat, mindig mellényúl szegény. Folyton bajba került a nyomozgatása miatt is, sokszor éppen hogy megússza, de Őt ez nem zavarja, egy igazi Tökös Csaj :) Imádom :)

>!
PTJulia MP
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a kígyónyelvű asszonyok

Szegény Agathát már kezdtem komolyan megsajnálni ebben a részben! Neki már semmi sem jön össze? A kígyós történet pedig különösen kegyetlen, és itt most nem is volt rögtön egyértelmű a tettes. Még jó, hogy nyomozó barátaink mindig kihúzzák egymást a csávából, különben ez után a kötet után újabb szereplőgárdát kellene bevezetni!

>!
Szelén P
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a kígyónyelvű asszonyok

Most döbbentem rá, ez már a 23. rész. Valahogy fel sem tűnt.
Agatha hozza a szokásos formáját, szerelembe esik, és rögtön tudni lehet ilyenkor, hogy mi lesz az úriember sorsa. Ezek a gyilkosságok elég kegyetlenek voltak, de a mostaniak különösen. James ebben a részben meglehetősen keveset szerepelt, Charles annál többet. Úgy tűnik Agatha nélküle sem tud élni.
A gyilkos személyét viszonylag hamar kitaláltam, de úgy érzem valahogy össze lett csapva a vége. Talán csak Poirot vagy Miss Marle bizonyításaihoz vagyok szokva, ők alaposan kifejtik ki és miért gyilkolt.
Várom a következő részt.

>!
Erawan, Budapest, 2017
264 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155652110 · Fordította: Laik Eszter
>!
konyvolvaso 
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a kígyónyelvű asszonyok

Most sem csalódtam Agathában. Jól elszórakozom azon, hogy mennyire el tudják hitetni vele a férfiak hogy csak ő van és ő rá vágynak. Ez volt az első amikor kudarcot vallt a nyomozása, hiába öregszik.Aranyosak voltak a fiatal segítők is, meg a volt hódolók is. Mint mindig most sem kerülhette el, hogy a nyomozása miatt őt is próbálják félre állítani. Izgulhatunk a történeten és a szereplőkért is ugyanúgy. Agatha rajongó feltétlen olvassák el. Aki meg még nem az azért, hogy hátha egy nagy kedvencre lel. Nagyon jó lightos nyomozás.

>!
White13
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a kígyónyelvű asszonyok

Szegeny Aggie, nem megy jol neki a pasikkal :(
Imadom ezt a sorozatot, semmi extra, megis barmennyit el tudnek olvasni belole. :)

>!
theodora 
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a kígyónyelvű asszonyok

Ami miatt szeretem ezt a könyvet, és szinte egy nap alatt ki is olvastam az az volt, hogy hozta a megszokott hangulatot, a kedvenc szereplőimnek drukkoltam, bár szinte mindegyik nyomozó élete unalmasan stagnál – Agathára is ráférne végre egy normális férfi, de M. C. Beaton nem így gondolja :D

>!
klaratakacs +SP
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a kígyónyelvű asszonyok

Ez végre ismét egy olyan Agatha történet volt, amiért megszerettem a sorozatot.
Agathánk újra elvakultan szerelmes, ennek keretében csetlik-botlik, mint egy kamaszlány, szervezi a „véletlen” találkozásokat, pl. egy egyszerű száz fős bált.
A gyilkosság után természetesen beleveti magát a nyomozásba, felfedve szíve választottjának háttérkapcsolatait, természetesen olyan nőket, akik Agatha nyomába sem érnek (szerintem). spoiler Mindezt szerencsére ismét Cotswolds kis falujában, a régi szereplőkkel, Mrs. Bloxbyval és Bill-lel, és a nyomozótársakkal, egy – most télen olvasva – jóleső nyári melegben. Természetesen folytatódik a Charles-James-Agatha háromszög is, én továbbra is Charlesnak drukkolok spoiler.
A krimi szál talán itt kicsit erősebb, a gyilkost mondjuk én kitaláltam, illetve végig ugyanarra gyanakodtam, csak a miként volt kérdéses. Az eszközök ugyanis változatosak, nem véletlenül van kígyó a borítón, de jön-megy egy lehallgatókészülék is, ami Mr. Bloxby megvilágosulását is elősegíti.
A végkifejletet spoiler illetően – szigorúan szakmailag nézve – nincs épeszű rendőri szerv, ami ezt bevállalta volna, nemhogy Bill, aki igazi barát.


Népszerű idézetek

>!
Szelén P

Mrs. Bloxby teát főzött, és kivitt egy tálcát a kertbe, ami csak úgy tobzódott a színekben: piros, fehér és sárga rózsák, sarkantyúfű, mályva, árvácska, viola és egy hatalmas iszalag lila szirmokkal, amely tavasz helyett nyáron borult virágba.

>!
Saileach P

– Muszáj hinnem valami tökéletesben és változatlanban ebben a tökéletlen világban. Az emberek hajlamosak más gyarló emberi lényekre istenként tekinteni, aztán, azok is emberek lévén, cserbenhagyják őket. Néha azt gondolom, hogy belül mindenkiben megvan a vágy a spiritualitásra, csak ez néha célt téveszt. Mi másért imádnák, mondjuk, Hitlert vagy Elvis Presleyt?

>!
agnesbakos

– Csak arról van szó, hogy… szóval mik a szándékaid Agathát illetően?
Charles meglepve bámult a magas, jóképű Jamesre.
– Viccelsz, vagy komoly ez a viktoriánus modor?
– Törődöm Agathával – felelte James. – Nem akarom, hogy sérüljön a lelke.

37. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Agatha Raisin · James Lacey · Sir Charles Fraith
>!
bedith

– Jöjjön vissza! – kiáltott rá Bill, miközben Agatha eszementen hajkurászta a macskákat a kertben, és próbálta megfogni őket. Hodge és Boswell úgy gondolták, ez egy új játék, és élvezettel futkostak előle.

Kapcsolódó szócikkek: Agatha Raisin · Bill Wong · macska
>!
FreeAngel

    Az üzletben nemcsak szendvicset és forró grillcsirkét árultak, de alkohol is kapható volt. Charles vett egy üveg Chardonnayt, egy csirkét, két sonkás szendvicset és egy dugóhúzót.
– Vezetünk – figyelmeztette Agatha.
– Mi ketten, Sápadtarcú? Csak te.

Kapcsolódó szócikkek: Agatha Raisin · Sir Charles Fraith · szendvics
>!
konyvolvaso 

-Nem futok el-jelentette ki Agatha, és ebben a pillanatban azt kívánta, bárcsak ne áldotta volna meg az ég ilyen egészségtelen büszkeséggel.

96. oldal

>!
sztimi53

– És a Rádió 3?
– Felejtsd el. Valami nagyképű idióta ájtatosan bejelenti majd, hogy „Most pedig egy ritkán hallott zeneművet hallhatnak az osztrák komponistától, Freidrich Bummergritchtől”, vagy valami ilyesmit, nekem meg sikíthatnékom van, mert nyilvánvaló, hogy azért ritkán játszott, mert a kutya nem akarja hallgatni ezt a förmedvényt.

>!
konyvolvaso 

A levegőben már érződtek a hűvösebb fuvallatok az ősz előhírnökeként.

232. oldal

>!
Judit_Sike P

Miközben Agatha átsétált Jessicához, észrevette, hogy elég hűvösre fordult az idő, és vékony, fehér fátyolfelhők vették birtokba az eget. „Az egyik hátránya, ha az ember vidéken lakik – morfondírozott –, hogy túl nyilvánvaló az évszakok változása, és a közelgő ősz egy ilyen középkorú nőt, mint én, az öregedésre és elmúlásra emlékeztet.”


A sorozat következő kötete

Agatha Raisin sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Darynda Jones: Első sírhant
J. D. Robb: Halálos testvériség
Julie James: A hamis partner
Megyeri Judit: Holttest az Ambróziában
Robert Galbraith: Halálos fehér
Rhys Bowen: Holttest a fürdőkádban
Janet Evanovich: A szingli fejvadász 1.
Vavyan Fable: Ki feküdt az ágyamban?
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen