Agatha ​Raisin és a kígyónyelvű asszonyok (Agatha Raisin 23.) 74 csillagozás

M. C. Beaton: Agatha Raisin és a kígyónyelvű asszonyok

Abban ​semmi meglepő nincs, hogy Agatha Raisint, a merész magándetektívet ismét hatalmába keríti a romantikus lángolás, ám annál meghökkentőbb, hogy milyen hamar és kegyetlenül oltja ki e lángot a sors – vagy talán egy őrült gonosztevő? George Marston, a szédítően jóképű kertész ígéretével ellentétben nem jelenik meg a bálon, amelyet Agatha épp az ő meghódítása céljából szervez. Amikor a nyomozó a férfi keresésére indul, borzalmas bűnténybe botlik, amelynek kegyetlensége felülmúlja minden eddigi esetét.

Agatha Raisin és kis csapata munkába lendül, de csakhamar kiderül, hogy az imádott George nem volt épp szentéletű ember: Carselyben tucatjával hódította a hölgyeket, de furcsamód nem a fiatal és szép nőstények között vadászott. Agatha a kérdezősködéssel magára is haragítja a lakosokat, olyannyira, hogy a gyanút is igyekeznek ráterelni: miért ne követhette volna el féltékenységében ő maga a szörnyű tettet? A falubéli nők sorából igencsak kilóg a hétvégenként Carselyben pihenő… (tovább)

Eredeti mű: M. C. Beaton: Hiss and Hers

>!
Erawan, Budapest, 2017
264 oldal · ISBN: 9786155652127 · Fordította: Laik Eszter
>!
Erawan, Budapest, 2017
264 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155652110 · Fordította: Laik Eszter

Enciklopédia 16

Szereplők népszerűség szerint

Agatha Raisin · Sir Charles Fraith · James Lacey · Bill Wong

Helyszínek népszerűség szerint

White Hart Royal


Most olvassa 2

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 17


Kiemelt értékelések

>!
Timcsibaba77
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a kígyónyelvű asszonyok

Az a csodálatos ebben a sorozatban, hogy voltaképp bármelyik részt kapja az olvasó a kezébe, akkor sem marad le semmiről sem. Hozta ez a rész is a megszokott színvonalat, Komolyan fontolóra vettem, hogy érdemes lenne M.C Beaton összes Agatha Raisinjét besorozni a könyvespolcomra, mert érdemes az újra olvasásra. Azonban szerintem ez a rész kicsit szövevényesebb, cselesebb lett az előzőeknél, mindenképp csak ajánlani tudom a fanyar angol humor kedvelőinek ezt a bájos maci szemű agg nő Aghata Raisin további kalandjait.

>!
PandaSára P
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a kígyónyelvű asszonyok

Most döbbentem rá, ez már a 23. rész. Valahogy fel sem tűnt.
Agatha hozza a szokásos formáját, szerelembe esik, és rögtön tudni lehet ilyenkor, hogy mi lesz az úriember sorsa. Ezek a gyilkosságok elég kegyetlenek voltak, de a mostaniak különösen. James ebben a részben meglehetősen keveset szerepelt, Charles annál többet. Úgy tűnik Agatha nélküle sem tud élni.
A gyilkos személyét viszonylag hamar kitaláltam, de úgy érzem valahogy össze lett csapva a vége. Talán csak Poirot vagy Miss Marle bizonyításaihoz vagyok szokva, ők alaposan kifejtik ki és miért gyilkolt.
Várom a következő részt.

>!
Erawan, Budapest, 2017
264 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155652110 · Fordította: Laik Eszter
>!
konyvolvaso 
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a kígyónyelvű asszonyok

Most sem csalódtam Agathában. Jól elszórakozom azon, hogy mennyire el tudják hitetni vele a férfiak hogy csak ő van és ő rá vágynak. Ez volt az első amikor kudarcot vallt a nyomozása, hiába öregszik.Aranyosak voltak a fiatal segítők is, meg a volt hódolók is. Mint mindig most sem kerülhette el, hogy a nyomozása miatt őt is próbálják félre állítani. Izgulhatunk a történeten és a szereplőkért is ugyanúgy. Agatha rajongó feltétlen olvassák el. Aki meg még nem az azért, hogy hátha egy nagy kedvencre lel. Nagyon jó lightos nyomozás.

>!
White13 P
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a kígyónyelvű asszonyok

Szegeny Aggie, nem megy jol neki a pasikkal :(
Imadom ezt a sorozatot, semmi extra, megis barmennyit el tudnek olvasni belole. :)

>!
theodora
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a kígyónyelvű asszonyok

Ami miatt szeretem ezt a könyvet, és szinte egy nap alatt ki is olvastam az az volt, hogy hozta a megszokott hangulatot, a kedvenc szereplőimnek drukkoltam, bár szinte mindegyik nyomozó élete unalmasan stagnál – Agathára is ráférne végre egy normális férfi, de M. C. Beaton nem így gondolja :D

>!
A_Shara
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a kígyónyelvű asszonyok

Átkozott fülszöveg. Minden benne van, a poént is lelövi.
Továbbra is szeretem az angol humort, az angol kisvárosi életet és Agatha munkamódszerét. Briliáns :)

>!
klaratakacs +SP
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a kígyónyelvű asszonyok

Ez végre ismét egy olyan Agatha történet volt, amiért megszerettem a sorozatot.
Agathánk újra elvakultan szerelmes, ennek keretében csetlik-botlik, mint egy kamaszlány, szervezi a „véletlen” találkozásokat, pl. egy egyszerű száz fős bált.
A gyilkosság után természetesen beleveti magát a nyomozásba, felfedve szíve választottjának háttérkapcsolatait, természetesen olyan nőket, akik Agatha nyomába sem érnek (szerintem). spoiler Mindezt szerencsére ismét Cotswolds kis falujában, a régi szereplőkkel, Mrs. Bloxbyval és Bill-lel, és a nyomozótársakkal, egy – most télen olvasva – jóleső nyári melegben. Természetesen folytatódik a Charles-James-Agatha háromszög is, én továbbra is Charlesnak drukkolok spoiler.
A krimi szál talán itt kicsit erősebb, a gyilkost mondjuk én kitaláltam, illetve végig ugyanarra gyanakodtam, csak a miként volt kérdéses. Az eszközök ugyanis változatosak, nem véletlenül van kígyó a borítón, de jön-megy egy lehallgatókészülék is, ami Mr. Bloxby megvilágosulását is elősegíti.
A végkifejletet spoiler illetően – szigorúan szakmailag nézve – nincs épeszű rendőri szerv, ami ezt bevállalta volna, nemhogy Bill, aki igazi barát.

>!
kormix
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a kígyónyelvű asszonyok

Nem gondoltam volna, hogy egy délután alatt végigszaladok ezen a köteten, de M. C. Beaton ebben a részben egy percre sem hagyta ellaposodni a történetet, folyamatosan résen kellett lennem, hogy követni tudjam az eseményeket, ráadásul szereplőkből sem volt hiány.
A bűntények újabban egyre ötletesebbek, volt itt spoiler, úgy látszik, a szerző is halad a korral. A krimi szál ezzel együtt nekem kifejezetten tetszett, szépen fel volt építve. Nagy kár, hogy végig teljesen másra gyanakodtam. Ebben valahogy ritkán vagyok jó.
Ami kissé zavart, az a szerelmes Agatha volt. Ebben a részben valahogy túl soknak éreztem, főleg úgy, hogy egy régebbi férfi is feltűnt a színen, ráadásul tök feleslegesen. Charles is most csak arra volt jó, hogy szétzilálja Agatha idegeit. Ugyanakkor annak is bőven ideje lenne már, hogy elengedje ezt a 'gazdag, fiatal nőt kéne elvenni' hozzáállását. Számolni se tudom, hányszor nézte be az ilyen helyzeteket, és most jutott el oda, hogy már szánalmas.
Újfent Roy is csak idegesített, és nagyon remélem, hogy ez csak egyszeri eset volt, igazán kár lenne egy ilyen jó szereplőt elrontani. Viszont James, Bill és Mrs. Bloxby ellensúlyozták a két férfit, utóbbi pedig lassan kezd kedvenc szereplőmmé válni.
Lassan már önismétlésbe fulladnak az Agatha Raisin értékeléseim, de nem tudok mást mondani, mint hogy ez a rész is hozta a kötelezőt, kellemes kikapcsolódást nyújtott és ugyanúgy várom a következőt, mint eddig.

>!
beitghanima
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a kígyónyelvű asszonyok

és hihetetlen.. Agatha megint szerelmes!
már meg sem lepődök azon, hogy Agatha talált magának még egy csirkefogót!!

adott egy nőcsábász, egy szerelmes nő, egy fura szerelmi háromszög, egy ostoba kisfiú, egy bántalmazót nő, egy mogorva asszony, egy rég nem látott nővér, egy féltékeny jegyes… stb…
és kész is a brutális gyilkosság!

nekem nagyon tetszett ez a történet, habár még mindig visszasírom a magán-nyomozó iroda előtti részeket,de ez is egy jó és élvezhető Agatha regény volt és várom a folytatást!
(miközben gondolkodok, hogy hogyan is találja ki az írónő ezeket a kreatív gyilkosságokat).

>!
bedith 
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a kígyónyelvű asszonyok

Hát nem tudom!?! Úgy érzem, hogy a Raisin sorozat kicsit kezd ellaposodni. Számomra túl sok volt a szereplő, nem igazán tudtam követni, hogy a sok nő közül ki kicsoda. A nyomozóirodában dolgozók is össze-vissza „szaladgáltak”. Az ügy szempontjából teljesen lényegtelen eset is sok, ahhoz képest, hogy a könyv nem olyan hosszú.
Csalódás volt számomra ez a könyv.


Népszerű idézetek

>!
Saille P

– Muszáj hinnem valami tökéletesben és változatlanban ebben a tökéletlen világban. Az emberek hajlamosak más gyarló emberi lényekre istenként tekinteni, aztán, azok is emberek lévén, cserbenhagyják őket. Néha azt gondolom, hogy belül mindenkiben megvan a vágy a spiritualitásra, csak ez néha célt téveszt. Mi másért imádnák, mondjuk, Hitlert vagy Elvis Presleyt?

>!
konyvolvaso

-Nem futok el-jelentette ki Agatha, és ebben a pillanatban azt kívánta, bárcsak ne áldotta volna meg az ég ilyen egészségtelen büszkeséggel.

96. oldal

>!
agnesbakos

– Csak arról van szó, hogy… szóval mik a szándékaid Agathát illetően?
Charles meglepve bámult a magas, jóképű Jamesre.
– Viccelsz, vagy komoly ez a viktoriánus modor?
– Törődöm Agathával – felelte James. – Nem akarom, hogy sérüljön a lelke.

37. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Agatha Raisin · James Lacey · Sir Charles Fraith
>!
bedith

– Jöjjön vissza! – kiáltott rá Bill, miközben Agatha eszementen hajkurászta a macskákat a kertben, és próbálta megfogni őket. Hodge és Boswell úgy gondolták, ez egy új játék, és élvezettel futkostak előle.

Kapcsolódó szócikkek: Agatha Raisin · Bill Wong · macska
>!
konyvolvaso

A levegőben már érződtek a hűvösebb fuvallatok az ősz előhírnökeként.

232. oldal

>!
konyvolvaso

Jessica megragadott egy összecsukott napernyőt, ami a széke mellett hevert, és a hegyével precízen odébb hajította a kígyót.

193. oldal

>!
konyvolvaso

Beállt egy aprócska helyre a Mercedes Smartjával a Glossop-ház előtt, nem először áldva a kicsi autót, mivel Agatha képtelen volt a párhuzamos parkolást elsajátítani.

100. oldal

>!
konyvolvaso

Azzal elsprintelt Agatha mellett, és fürgén futásnak eredt.

101. oldal

>!
konyvolvaso

Agatha mit sem sejtett arról, hogy Alf Bloxbyt annak a hangnak az emléke gyötörte, ami arrogánsnak nevezte őt. Még egy prédikációt is tartott vasárnap a kevélység veszélyeiről.

155. oldal


A sorozat következő kötete

Agatha Raisin sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jonathan Lethem: Árva Brooklyn
Agatha Christie: A Hét Számlap rejtélye
Rhys Bowen: Holttest a fürdőkádban
Varga Bálint: Váltságdíj nélkül
Hugh Laurie: A balek
Robert Galbraith: Gonosz pálya
Arthur Conan Doyle: Sir Arthur Conan Doyle összes Sherlock Holmes története I-II.
John Dickson Carr: Mutatvány a sötétben
Agatha Christie: Pókháló
Terry Pratchett: Agyaglábak