A ​szende Minerva (A hat nővér 1.) 58 csillagozás

M. C. Beaton: A szende Minerva

Charles Armitage nagy bajban van. Népes családról kell gondoskodnia, ám Isten szolgájaként ugyancsak kedveli a világi hívságokat, nem csoda hát, hogy a családi kassza kiürült. Mivel tehetős fivére nem hajlandó segíteni rajta, a lelkész Londonba küldi legidősebb lányát, hogy a báli szezonban mielőbb találjon magának egy gazdag férjet. Lady Godolphin gondjaira bízza Minervát, hogy bevezesse az előkelő társaságokba. A szépséges Minerva nem buta, ám tapasztalatlan és naiv, nem ismeri a flörtölés művészetét, és nem tudja, hogy az elegáns külső és a jó modor olykor romlott lelket takar.

A londoni ficsúrok aljas terveket szőnek, és fogadást kötnek, hogy kinek sikerül megrontania az ártatlan leányt. Köztük van a jóképű, gazdag Lord Sylvester Comfrey is, aki gálánsan a szárnyai alá veszi a lányt, hogy aztán…

M. C. Beaton ebben a sorozatában a hat Armitage nővér sorsával ismerteti meg rajongóit.

Eredeti megjelenés éve: 1983

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2014
302 oldal · ISBN: 9789633833087 · Fordította: Tolvaj Zoltán
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2014
ISBN: 9789633832868 · Fordította: Tolvaj Zoltán

Várólistára tette 23

Kívánságlistára tette 15


Kiemelt értékelések

>!
klaratakacs +SP
M. C. Beaton: A szende Minerva

Egyszerűen nem tudtam eldönteni, hogy ezt most komoly történetnek írta meg Beaton, vagy paródiának. Mire elandalodtam volna a romantika hullámain, jött egy olyan kritika, beszólás, vagy abszurd helyzet, ami kirántott onnan. Viszont a humora megmentette a könyvet, nekem Minerva önazonossága a piperkőc világban szimpatikus volt, megtéríteni a dendiket szép kihívás. Sajnálom, hogy nincs magyar folytatás, angolul nem mernék belevágni.

>!
kratas P
M. C. Beaton: A szende Minerva

Pont azt kaptam, amit vártam. Megterhelő agymunkát, vagy nagy összpontosítást a történet nem kíván, olyan kis szürke az egész, de kedveske volt. Ha megjelenne a folytatás, akkor még meg is venném, mert kikapcsolódásnak tökéletes.

>!
konyvolvaso 
M. C. Beaton: A szende Minerva

Eleinte lassan indult be a történet de a végére eléggé felpezsdült. Ez a korábbi M.C.Beaton könyvekhez képest teljesen más stílusú. Krimi helyett a romantikus stílus jellemzi. Nem volt rossz de szokni kell a stílust. Ebből van több kötet is de csak 1-nek a fordítását láttam még. Elképzelhető, hogy eredeti nyelven tudom csak folytatni a sorozatot? Ki tudja?

>!
Habók P
M. C. Beaton: A szende Minerva

Azt hittem, ez is lesz olyan jó, mint a Miss Pym sorozat, de rosszul hittem. Illetve… úgy nagy átlagban iszonyú gyenge volt. Ostobá, okoskodó főszereplő, gyenge mellékszereplők (hogy lehetett ennyi gárgya alakot összeszedni??), vérszegény történet, legszívesebben sutba vágtam volna, és akkor jött egy bekezdés, amelyben humor volt, máskor valami csípős megjegyzés, egy szép leírás, már kezdtem reménykedni, aztán megint a dögunalom. Komolyan volt egy olyan érzésem, hogy az írónő megírt négy-öt kis részt, aztán odaadta az unokahúgának, hogy magával a történettel kezdjen, amit tud. Nem sokat tudott. Ebből a sorozatból többet nem is kérek.

>!
mokus33
M. C. Beaton: A szende Minerva

Nem volt ez olyan rossz könyv, mint ahogy a molyos százaléka mutatja. Jót szórakoztam rajta, és annak ellenére, hogy Minerva kissé butuska és álszenteskedő volt, csíptem a karakterét. Maga a történet nem egy nagy formátumú mű, mégis van egyfajta bája, ami miatt szívesen olvastam. Ha hozzájutok, valószínűleg a következő részt is elolvasom majd, de akkor sem lesznek álmatlan éjszakáim, ha nem sikerül folytatnom a sorozatot.

1 hozzászólás
>!
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P
M. C. Beaton: A szende Minerva

A hat nővér 1

Ezt könyvecskét gyorsan befaltam, tetszett. Kifejezetten ilyen hideg, esős. havas-esős napra való könyv volt, amit a jó meleg szobában élvezettel lehet olvasni.
Nem volt egy klasszikus remekmű, kicsit bugyuta volt, a hősnő is szegény egy rakás szerencsétlenségnek hatott. De volt a könyvben humor és végül is minden jól alakult a végére, ahogy az már ezekben a limonádé történetekben lenni szokott.
Jól szórakoztam olvasás közben, még ha nem is lett kedvenc.

Nem tudom, hogy kaszálták-e ezt a sorozatot, vagy várható-e, hogy folytatják, mert azért igazi kikapcsolódást jelent egy-egy ilyen könnyű kis történet. Szívesen olvasnám a további részeket is.

>!
vadnarancs
M. C. Beaton: A szende Minerva

Ó, de vártam Agatha felbukkanását vagy egy aprócska gyilkosságot, bármit, de ez a könyv így nagyon unalmasra sikeredett. :(
Bár nekem elégé A csábítás kilenc szabályára emlékeztetett, csak ez nem 500 oldal volt, hanem butított verzióban csak a fele.

>!
Ivy_MacGregor
M. C. Beaton: A szende Minerva

Néha elgondolkodok, hogy az Ulpius tudna-e még lejjebb süllyedni, Annácska könyve után azt hittem nem. DE TUD!
Vegyük végig mi kell egy jó történelmi romantikus könyvhöz:
– egy jó főszereplő hölgy, akivel tudsz azonosulni
– egy jóképű Lord, akinek nem kell sem kedvesnek, sem jófiúnak lennie
– pár vicces mellékszereplő
– némi kornak hű hely, ember, könyv ábrázolása
– GARDEDÁMIA ÉS TÖRTÉNELMI HŰSÉG!
Istenem… ez nem sok dolog, de A szende Minervában még ennyi sem volt!
A főszereplő nőt nem, hogy kedvelni nem lehet, de rögtön lenézni, annyira SZENDE inkább APÁCA! A manus lövöldözés után jön rá, hogy szerelmes a lányba, addig tök jól el-elkapja minden bokornál. A gardedám nem gardedám, hanem egy szexuálisan túlfűtött vén csorosznya! Minek odafigyelni erre az ártatlan lányra? MINDENKIVEL elengedi kocsikázni, a francot érdekel, ha megerőszakolják! Az apa jobban szereti a dögeit, mint a gyerekeit… ennek csak oka van… talán az, hogy a gyerekei iszonyatosan szerethetetlenek! Főleg a második lánya… ő mindenkivel kikezd, ami nem az övé az kell neki.. Istenem, DEDÓ!
Röviden:
– a kornak nem hű… óó de nagyon nem hű!
– a főszereplők, sem a mellékszereplők NEM szerethetők
– itt nem, hogy vicc nem volt, még egy vicc előszele sem fújt a könyv felé
– a mellékszereplők röhejesek voltak!
Az első könyvem volt M. C. Beatontől, de egy biztos… nemhogy írni nem tud, de lövése sincs mitől jó egy történelmi romatnikus, Julia Quinn vagy Johanna Lindsey lábujjáig nem ért fel ez a borzalom amit én csak betűhalmazként írnék le!
Nem, hogy megvenni nem ajánlom, de még elolvasni sem!
Vegyetek helyette egy jó kis GABO-s vagy General Press könyvet, az Ulpiusnak meg üzenem, hogy nagyon gyorsan felejtsék el mint ezt a stílust, mint ezt az írót!
Jah, a fél csillag annak a másodrendű mellékszereplőnek küldöm, aki MINDEN MEGOLDOTT A BETŰHALMAZBAN!

>!
Krumplicsku
M. C. Beaton: A szende Minerva

Az itteni sok háborgó értékelést valahol megértem, de ennek ellenére szerintem nem olyan rossz ez a könyv. Nem jó könyv persze, a karakterek nem kicsit alap nélküliek, a cselekedeteik meg sokszor egyáltalán nem tűnnek rendes emberi reakcióknak. Az elején egyfolytában a XIX. század végi /XX. század elejei francia/angol/magyar bohózatok fordulatai jutottak eszembe (Charlie nénje, Bunbury/Osztrigás mici, A hülyéje, de a magyarokat is sorolhatnám)…. azzal, hogy Beaton nem egy Oscar Wilde. És önmaga sem, ami azt illeti, mert mind az Agatha, mind a Hamish Macbeth történetek zöme ennél jóval többet tud, még akkor is, ha azok is színtiszta ponyvák.
De ebben a hosszban még pont nem kaptam tőle hülyét, még nem feküdte meg a gyomromat
Hát, istenem, szeretett volna egy Austen korabeli regényt írni maga is.
Jegyzem meg, ennél számos ezerszer rosszabb Austen epigon regény is van, némelyiknek meg még folytatása is (Rebbecca Anne Collins Pemberly krónikája… na az pl. egy frankón egy csillagos könyv, annál ez sokkal jobb)
De persze, hogy vannak nála sokkal rosszabbak, még csak annyit jelent, hogy jobb azoknál, nem az, hogy jó könyv is.
Ennek ellenére, én azt mondanám, ha valahol valaki átesik rajta, kölcsönbe kapja, vagy nagyon olcsón utána vágják, nem kell elugrani tőle, egy strandkönyvnek, vagy valami hosszú várakozás alatti olvasásra pont megteszi, de azzal a figyelmeztetéssel, hogy ne várjon tőle Jane Austen-i hangulatot, ne várjon többet egy kis tingli-tangli limonádénál, és akkor még élvezni is tudja majd.
Talán.
Ugyanakkor, ha van másik jelölt az olvasásra, érdemesebb azzal egy próbát tenni, mert az élet rövid, és tényleg rengeteg ennél jobb könyv vár arra, hogy elolvassuk. De mindenki maga tudja, mit akar ;-)

>!
FarkasKa06
M. C. Beaton: A szende Minerva

MInerva leanykát szülei Londonba küldik.
A szende, tapasztalatlan, naiv leányzó nem tudja milyen játékszabályok érvényesek az úri világban. Sok férfi csak szabad és könnyű prédának tekinti Minervát.

Ha nem tudtam aludni kiváló olvasmány, jót szórakoztam rajta. Várom a további köteteket is…

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
konyvolvaso 

Aztán lábujjhegyen beosont az édesanyja szobájába, hogy ellenőrizze, felvitték-e a reggeli kakaót, és rendesen begyújtottak-e.

38. oldal

>!
konyvolvaso 

A hideg délután rózsákat varázsolt az arcára, ébenfekete haja egészségesen fénylett.

59. oldal

>!
konyvolvaso 

A plébános élénk gombszemmel nézett a világba zsirpárnái közül, fivére jellegzetesen sápadt írisze a XVIII.századi szobrok üres tekintetére emlékeztetett.

14. oldal

>!
konyvolvaso 

Az ég szürke volt, enyhén szemerkélt az eső, gyászosan öntözve a környező földeket.

265. oldal

>!
konyvolvaso 

Az, hogy elengedhetetlen már ma felkészülni a holnap próbatételeire.

18. oldal

>!
konyvolvaso 

A kertbe vezette a tiszteletest, ahol leültek egy asztalhoz a terebélyes szikomorfa alatt, majd intett indiai inasának, hogy hozzon egy üveg portóit.

202. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Julia Quinn: Egy csók… és minden más
Jennifer Ashley: Lord Mackenzie tébolya
Julia Quinn: Lent délen, édes…
Lisa Kleypas: Lady Sophia szeretője
Mary Robinette Kowal: Sosemvolt nyár
Julia Quinn: Miss Bridgerton miatt
Lorraine Heath: Botrány és szenvedély
Kathleen E. Woodiwiss: A láng és a liliom
Lorraine Heath: Házasság receptre
Celeste Bradley: Az álruhás