Bizenghast ​2. (Bizenghast 2.) 59 csillagozás

M. Alice LeGrow: Bizenghast 2.

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Nem minden elveszett lélek elveszett ügy.
A négy őr egyikének segítségével Dinah és Vincent a Mauzóleum számos rejtélyét megoldja, de a feladatok egyre bonyolultabbá válnak. Vajon Edaniel valóban segíteni akar, vagy csak hátráltatja őket? Miközben keresztülutaznak Bizenghast múltján, hogy segítsenek egy átokkal sújtott fertőző fiún, megpróbálják kijátszani a Mauzóleummal kötött szerződést. Találkoznak gonosz gyerekek még gonoszabb szellemeivel, és lassan rájönnek, hogy bennük is szunnyad valamiféle titokzatos erő. Erre a második toronyőrrel Edrearral történő találkozásuk előtt fény derül.

Eredeti mű: M. Alice LeGrow: Bizenghast 2. (angol)

Tartalomjegyzék

>!
Mangattack, Budapest, 2007
184 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639797147 · Fordította: Pap Zoltán, Sárközy Bence · Illusztrálta: M. Alice LeGrow

Kedvencelte 6

Várólistára tette 6

Kívánságlistára tette 10

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
M. Alice LeGrow: Bizenghast 2.

"– Apám! Szegény fiú! Még a végén megöli magát.
– Hát, Bandikám, már megtette, és ez juttatta idáig."

Végre sikerült belerázódnom a történetbe, az előző részhez képest most felpörögtek az események.

Jobban belemélyedtem Dinah és Vincent kalandjaiba, a mauzóleum titokzatos világába és az ott élőket is jobban megismerhettem.
A fél csillagot azért vontam le, mert számomra picit gyorsan oldódtak meg a rejtélyek, mire belemélyedtem volna, már mindenre volt megoldás. Szeretem mikor van min „csámcsogni”, kicsit gondolkodni, feszülni miatta. De persze ettől függetlenül nagyon kíváncsi vagyok továbbra is, hogy milyen lesz a további sorsuk….mi vár még rájuk…..

Érdeklődve várom a következő kötetét.

>!
TiaManta 
M. Alice LeGrow: Bizenghast 2.

Itt jobban tetszettek a történtek, és ahogy láthatóan bonyolódnak a dolgok.
A misztikus, horroros hangulat nagyon ott van szerintem a Bizenghast sorozatban, ebben erős igazán. És hogy a két főszereplőt is érdeklődve követem a Mauzóleumban.

>!
schesztiஐ P
M. Alice LeGrow: Bizenghast 2.

Nagyon-nagyon tetszik a könyv hangulata és az elképesztő rajzok – helyenként gyönyörűek, de néhol egészen borzalmasak és ijesztőek. Nem is mertem Emma lányom kezébe adni, de aztán persze elkunyizta. :)
És nagyon szeretem Vincent-et és persze Edaniel-t! :)

Egyik kedvenc mangasorozatom lett, úgyhogy feltett szándékom, hogy beszerzem a sorozat magyarul nem kapható részeit is. :)

>!
Kitti_Kinczer
M. Alice LeGrow: Bizenghast 2.

Az első rész nekem jobban tetszett, itt néha elveszítettem a fonalat, olyan hamar ugrált jelenetből jelenetbe…
Dinah-t továbbra sem kedveltem meg túlzottan, Edaniel karaktere nagyon szimpatikus lett, remélem a következő részekben még többet kapunk belőle és a testvéreiből. :)

>!
Orsi_olvas
M. Alice LeGrow: Bizenghast 2.

A bevezetőként szolgáló első rész után Dinah és Vincent története a mauzóleumban kicsit felpörgött. Jobban belemélyedünk a kalandjaikba, a mauzóleum titokzatos világába és az ott lakókat is jobban megismerhettük. Az egyes feladatokon kicsit talán túl gyorsan is túljutottak hőseink, nem bántam volna ha kicsit részletesebb egy-egy próba bemutatása, mert így mire elkezdődött a bonyodalom már meg is oldódott.
Igazából kíváncsi vagyok hova vezet a történet. Továbbra is nagyon tetszenek a rajzok, főleg a fejezetek borítóképei meseszépek. Ha könnyed kikapcsolódásként gondolok rá, akkor elnyerte a tetszésemet.

>!
Varga_Szandi
M. Alice LeGrow: Bizenghast 2.

Anno, mikor jó pár évvel ezelőtt megvettem az első részt, majd röviddel azután a másodikat, akkor elterveztem, hogy megszerzem a sorozat többi részét is, de ez valahogy elmaradt.
Nem értem, miért. Szerettem akkor is, és most sincs másként.
Az egyik kedvenc mangám, az elsők között is volt, amikor elkezdtem olvasgatni, és a mai napig nagyon szeretem. Érdekes történet, szép rajzok, fordulatok is vannak benne, meg úgy összességében, jól vissza összerakva, ennyi, kész.
Szívből ajánlom mindenkinek, akit érdekel a fantasy, az egyedi történetek, mert ebben tényleg minden benne van, ami egy jó kis mangához kell. Szeretem csak a rajzokat is nézegetni benne, és persze irigykedek, amiért én nem tudok ilyen szépeket alkotni.
Azt hiszem, be kell lopóznom a könyvtárba valamelyik nap és elbújni a mangás polcnál, mert ezt nem lehet itt abbahagyni. :D

>!
Fleur_Rouge_Cerise
M. Alice LeGrow: Bizenghast 2.

Végre kezd izgalmassá válni a cselekmény, kicsit jobban megismerjük a karaktereket és egy kicsit ők is kezdik elfogadni a helyzetüket.

>!
eeszter P
M. Alice LeGrow: Bizenghast 2.

Egészen lekötött ahhoz képest, hogy egyáltalán nem vonzott a műfaj és kihívás miatt olvastam el.

>!
bürök
M. Alice LeGrow: Bizenghast 2.

Fillérekért adták az egyik négybetűs hipermarketben, úgyhogy próba-szerencse alapon beruháztam rá. Az első kötet így kimaradt, de attól tartok az sem segített volna, ha az kerül a kezembe először. A rajzok alapvetően tetszettek, de néhány gót flitteres bociszempár és szép ruha itt-ott elhintett halottakkal nem visz el egy egész könyvet a hátán. Kár.

>!
Henna8 P
M. Alice LeGrow: Bizenghast 2.

Még mindig nem tudom hová tenni ezt a műfajt. Szoknom kell még úgy tűnik… A képek tetszettek és a történet is izgalmas. Folytatnám a sorozatot.


Népszerű idézetek

>!
Fleur_Rouge_Cerise

– Apám! Szegény fiú! Még a végén megöli magát.
– Hát, Bandikám, már megtette, és ez juttatta idáig.

>!
Fleur_Rouge_Cerise

– Ezek tehát Lázár almái, csakis a segítségükkel menthetjük meg Karcsit.
– Vincentet.
– Rendben.


A sorozat következő kötete

Bizenghast sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Juki Kaori: Angyalok menedéke 2.
Karen Marie Moning: Új nap virrad
Karen Chance: Holdvadász
J. L. Armentrout: Opposition – Ellenállás
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Tűz
Helena Silence: Ezüsthíd
Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása
Joe Hill: NOS4A2
Kelley Armstrong: The Reckoning – A leszámolás