The ​Bromance Book Club (The Bromance Book Club 1.) 3 csillagozás

Lyssa Kay Adams: The Bromance Book Club

The first rule of this book club:
You don't talk about book club.

Nashville Legends second baseman Gavin Scott's marriage is in major league trouble. He’s recently discovered a humiliating secret: his wife Thea has always faked the Big O. When he loses his cool at the revelation, it’s the final straw on their already strained relationship. Thea asks for a divorce, and Gavin realizes he’s let his pride and fear get the better of him.

Welcome to the Bromance Book Club.

Distraught and desperate, Gavin finds help from an unlikely source: a secret romance book club made up of Nashville's top alpha men. With the help of their current read, a steamy Regency titled Courting the Countess, the guys coach Gavin on saving his marriage. But it'll take a lot more than flowery words and grand gestures for this hapless Romeo to find his inner hero and win back the trust of his wife.

>!
Berkley, New York, 2019
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781984806093
>!
Headline, 2019
352 oldal · ASIN: B07XHQFLDW

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

>!
MyMoonlightLibrary_Steph P
Lyssa Kay Adams: The Bromance Book Club

Mikor először megláttam ezt a címet és elolvastam a fülszöveget, dobtam egy hátast. Házas férfiak titkos könyvklubot alapítanak, hogy romantikus regényeken keresztül feltárják a női lélek rejtelmeit. Gavinnek minden lehetőséget meg kell ragadnia, hogy rendbe hozza a válás szélén álló házasságát, így válik a könyvklub tagjává.

Az alapötlet tehát csillagos ötös. Ezenkívül még több olyan elemmel is dolgozik az író, ami szerintem nagyon egyedi és ritka a romantika műfajában:
– A happily ever after utáni időszakra fókuszál, amikor a rózsaszín köd már elpárolgott.
– Gavin sikeres baseball játékos, akiről azt gondolhatnánk, hogy egy a sportregényekből már jól ismert nagyképű nőcsábász, de nem. Ő inkább egy visszafogott férfi, aki egyébként pont, hogy önbizalomhiánnyal küzd a magánéletében, amiben szerepet játszik a spoiler. Értékelem, hogy elrugaszkodott az író a tipikus karakterábrázolástól.
– Azzal szintén újat mert mutatni, hogy Gavin és Thea konfliktusának egyik forrása a szexuális életük. Sok romantikus író kicsit irreálisan közelíti meg a szex témát, itt viszont szerintem igazán hitelesen ábrázolta a problémákat az író.

De sajnos még sem tudtam maradéktalanul élvezni a regényt. A kivitelezéssel akadtak gondjaim, sőt egy-két dolog kifejezetten idegesített.
– Például maga Thea. Nem sikerült szimpátiát keltenie bennem, maximum az utolsó húsz oldalban. Egész végig Gavint okolja mindenért. Ő tehet arról, hogy anno otthagyta az egyetemet, és hogy a férfi nem vette észre, hogy csak színlel az ágyban. Szerintem olyan nincs, hogy csak az egyik fél a hibás. Minden kapcsolathoz két ember kell, fifty-fifty alapon. Ezt egyáltalán nem realizálja Thea a történet során.
– A másik, hogy zéró kommunikáció van a felek között. Thea nem beszél a gondjairól vagy a vágyairól a férfinak, elvárásai viszont vannak. Kb azért is Gavin a hibás, hogy Thea nem bízik a férfiakban, mert az apja elhagyta őket kiskorában. Ez a tragic backstory még meg is állná a helyét, ha rendesen kibontotta volna az író.
– Miután kiderül, hogy Gavin romantikus regényekből nyert inspirációt, spoiler Most nem azért, de én kb. elsírnám magam a meghatottságtól, ha a pasim ilyen mértékű erőfeszítést tenne azért, hogy javuljon a kapcsolatunk. Mondjuk a végén Thea átértékeli a dolgot, ezzel kicsit visszahozta magát a szememben: spoiler
– Azt is hiányoltam, hogy nem kaptunk ízelítőt Gavin és Thea boldog békeidőbeli korszakából. Így nem igazán tudtam, miért is szurkoljak nekik.
– Ja és ott van Thea húga, Liv. Még egy ilyen overprotective ellenséges karakterrel rég volt dolgom. Bár valamennyi mélységet az ő karaktere is kapott a végén, ez túl kevés volt ahhoz, hogy megkedveljem. Ami elég kár, mert a márciusban megjelenő companion novel az ő és Braden akit amúgy imádtam történetét mutatja majd be.

Összességében mégis megéri elolvasni a regényt, főleg ha elvágyódsz a megszokott romantikus kliséktől. Kétségtelenül sok potenciál van az íróban, a kivitelezést kell csiszolnia, és akkor hírnevet is szerezhet a new adult műfajban.


Népszerű idézetek

>!
MyMoonlightLibrary_Steph P

„I don't even know where to start.”
„We do,” Del said. Then the guys all spoke at once. „Backstory.”
„What the fuck is backstory?”
„Everything, man,” Mack said. „Backstory is everything.”
„It means that whatever happened to your wife before she met you plays a role in who she is today.” Malcolm said. „ We are all the sum total of our experiences at any given time, and our reactions to things are shaped by them. Just like in romance novels. Whatever a character went through before the start of the book will eventually determine how they react to things that happen in the book.”
„But we're talking about my real life here. Not a book.”
„Same principles apply,” Malcolm said. „That's why fiction resonates with people. It speaks to universal truths.”


A sorozat következő kötete

The Bromance Book Club sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: It Ends with Us
Brittainy C. Cherry: Loving Mr. Daniels
Colleen Hoover: All Your Perfects
Kylie Scott: Trust
Jay Crownover: Rule (angol)
Kim Holden: Bright Side (angol)
Brittainy C. Cherry: Art & Soul
Colleen Hoover: Maybe Someday