A ​gyógyító jód 10 csillagozás

Lynne Farrow: A gyógyító jód

Napjainkra ​az általános jódhiány világméretű járvánnyá vált, ami két okra vezethető vissza. Az évszázadok óta természetes gyógymódként használt jódot a 20. század közepén egy téves kutatás miatt szó szerint kiírják az orvostudományból és száműzik az alapélelmiszerekből. Ezzel párhuzamosan modern világunk egyre több káros anyaggal terheli a szervezetünket. A szennyezőanyagok pedig súlyos hiányállapotok kiváltására képesek, amik betegségekhez vezetnek. Lynne Farrow-t személyes tapasztalatai tették a jódforradalom szószólójává és az interneten is egyre növekvő jódközösség elismert tagjává. A mai napig rendületlenül küzd azért, hogy a jód végre visszakapja megérdemelt helyét az orvoslásban és a mellrák megelőzéséért folytatott kampány főszereplőjévé váljon.

A gyógyító jód nemcsak arról a mítoszról rántja le a leplet, miszerint a jódozott só megoldást kínál a jódhiányra, de alapjaiban rengeti meg a jód veszélyességéről szóló elméleteket. A számos esettanulmányból és személyes… (tovább)

>!
Partvonal, Budapest, 2019
262 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155783050 · Fordította: Cziczelszky Judit
>!
Partvonal, Budapest, 2017
262 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155783050 · Fordította: Cziczelszky Judit

Enciklopédia 5


Kedvencelte 1

Most olvassa 4

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

viharmacska>!
Lynne Farrow: A gyógyító jód

A csillagozás nem a szerző által népszerűsített jódpótlásnak szól, hanem a rengeteg ismétlésnek, igénytelenségnek, béna fordításnak és egy különösen idióta fordítói megjegyzésnek spoiler, annak, hogy a könyv címe lehetne betegítő bróm is (jó is, fontos is, hogy fölhívja rá a figyelmet, csak az arányokkal van bajom), meg hogy nagy luxus lett volna egy pár oldalas előszót firkantani a magyar kiadás elé, ha már egyszer nálunk annyira más a helyzet.
Nem értem, Bálinték miért nem írtak egy könyvet saját maguk, biztos, hogy százszor jobb lett volna. Ennyivel jobban fogy valami külföldi szerzővel, vagy miért?

26 hozzászólás
Paránytrilla>!
Lynne Farrow: A gyógyító jód

A mai orvoslással kapcsolatban az utóbbi években kialakult egy eléggé markáns és népszerűtlen véleményem. Döbbenetes volt számomra, hogy ez a könyv azokat a gondolatokat fogalmazta meg, amik bennem is érlelődtek. Nagyjából az a lényege, hogy ideje az embernek a saját kezébe venni az egészségét, mert ez sajnos az orvostudománytól nem várható. Ugyan nagyszerű kutatásokat végeznek, de ezek a kutatási eredmények nagyon lassan vagy még inkább semennyire nem mennek át a gyakorlati orvoslásba. A jód megítélése is egy ilyen sajnálatos „baleset” következtében lett ennyire negatív. Lehet, hogy összeesküvéselméletnek tűnik, mindenesetre tény, hogy a gyógyszeripar az utóbbi évtizedekben horribilis mennyiségű bevételtől esett volna el, ha a jód továbbra is használatban maradt volna.
Abszolút hiánypótló könyvről van szó. Talán furcsa lehet, hogy egy újságíró ír orvosi témáról, de mit is tehetne, ha maguk az orvosok nem írnak róla… Amíg Magyarországon nincsenek nagy számban olyan orvosok, akik tisztában vannak a jód gyógyhatásával, addig minden bizonnyal ez a könyv lesz az alapvető irodalom a témában!

1 hozzászólás
mamohu>!
Lynne Farrow: A gyógyító jód

Szuper könyv, sok az egészségemmel kapcsolatos kérdésemre választ kaptam. Örülök, hogy magyarul is olvashatok hiteles kutatásokat, tapasztalatokat. Mindenkinek kötelező olvasmányként ajánlom.

simoni>!
Lynne Farrow: A gyógyító jód

Ajánlom mindenkinek a könyvet, hiszen a jód nagyon sajnálatos módon lekerült a polcokról egy elhibázott kutatási eredmény után. Az USA-ban már rájöttek többen, köztük kutatók, orvosok, hogy a jódpótlás mennyire gyógyító hatású számos betegségben és mennyire fontos mindenki egészségének.

A könyv hiánypótló. Értem ezalatt azt is, hogy tudományos pályán kutatva voltak nagyon enyhe formai ellenérzéseim, de a könyvben megfogalmazott tartalom messze túlszárnyalta azokat. Nagy pozitívuma a könyvnek, hogy sok esettanulmányt, beszámolót mutat be, ami meggyőző erejű azzal együtt, hogy adott csoportokra rákeresve láttam, hogy hús-vér embereknek tényleg hatott.

Kötelező olvasmány.

lupi4>!
Lynne Farrow: A gyógyító jód

A könyv picit reklámízű, kevés a saját írás, inkább beszámolók összefoglalója.
Arra viszont jó, hogy felkeltse az érdeklődést a jód és hatásai iránt.


Népszerű idézetek

_natalie_néven_ I>!

A jód varázsszer?

A jód nem egyszerűen „jó nekünk”. Ereje abban rejlik, hogy erős méregtelenítő, normalizáló és tápláló hatása van a sejtekre, amelyek így optimálisabban működnek.

68. oldal 6. fejezet GYIK 2. (Miért érdemes elgondolkodni a jódpótláson?)

Kapcsolódó szócikkek: jód
_natalie_néven_ I>!

A nőknek több jódra van szükségük, mint a férfiaknak?

A kislányok és a kisfiúk jódigénye azonos szinten mozog, egészen a pubertáskorig. Ahogy azonban a mellek és a petefészkek fejlődésnek indulnak, a lányok szervezetében megnő a jódigény. Ebben az időszakban megtörténhet, hogy az említett szervek elvonják a jódot a pajzsmirigytől.

73. oldal Gyakran ismételt kérdések

Kapcsolódó szócikkek: jód · nők · pajzsmirigy
_natalie_néven_ I>!

Miért van szükségük a melleknek a jódra?

A mellekben sok jódreceptor található, amely a tejcsatornák és a szövetek optimális működéséért felelősek. A jód méregteleníti az emlőkben található folyadékot, és segít a ciszták lebontásában, amelyek toxikus anyagokat tárolnak.

73. oldal Gyakran ismételt kérdések

Kapcsolódó szócikkek: jód
_natalie_néven_ I>!

Mit okoz a mellekben a jódhiány?

Állatkísérletekben a jód kivonása az étrendből az emlők megdagadását, csomók, fibrómák és ciszták kialakulását eredményezi. Ez az egyre súlyosbodó folyamat párhuzamba állítható a nőknél kialakuló progresszív emlőbetegségekkel. Ha a folyamat közben valamikor jódutánpótlás érkezik, a fibrocisztás szövetek eltűnnek.

73. oldal Gyakran ismételt kérdések

Kapcsolódó szócikkek: ciszta · fibróma · jód

Hasonló könyvek címkék alapján

Boros Szilvia – Babulka Péter: Gyógynövények és alternatív terápiák a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében és kezelésében
Anne Charlish – Angela Robertshaw: Reiki
Richard Brennan: Az Alexander-technika kézikönyve
Robert M. Youngson: Műtét előtt, alatt és után
Máté Gábor: A test lázadása
Gyógyító ételek – Ártalmas ételek
Rüdiger Dahlke: A lélek nyelve: a betegség
Linda Gamlin: Az allergia
Anthony Smith: Testünk titkai
Johannes Hinrich von Borstel: Szívügyek