Mr. ​Téves Szám (Mr. Téves Szám 1.) 856 csillagozás

Lynn Painter: Mr. Téves Szám

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy ​tévedés elvezethet Mr. Igazihoz

A helyzet felforrósodik a szavak világában, amikor egy véletlenül téves számra küldött, izgalmas üzenet név nélküli kapcsolattá alakul Lynn Painter fergeteges romantikus komédiájában.

A balszerencse mindig is üldözte Olivia Marshallt…, vagy csak lehet, hogy ő tényleg az a csődtömeg, aminek a családja tartja. De amikor egy random telefonszámról érkező „mi van rajtad?” üzenetből élete legérzékibb, legszórakoztatóbb – ámbár névtelen – kapcsolata lesz, azt hiszi, hogy a dolgok talán felívelőben vannak…
Colin Beck mindig is a legjobb barátja idegesítő kishúgának tartotta Oliviát, ám amikor a lány élete egyik legdurvább pechszériája után hozzájuk költözik, rájön, hogy átalakult egy egészen más és izgatóbb figyelemeltereléssé. Biztos benne, hogy meg tudja tartani a távolságot, egészen addig a pillanatig, amíg rá nem jön, hogy a lány az ellenállhatatlan Miss Félretárcsázás, akivel hetek óta afféle szextinget folytat – és most el… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2022

>!
Kossuth, Budapest, 2022
350 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635448456 · Fordította: Medgyesy-Töreky Flóra
>!
Kossuth, Budapest, 2022
384 oldal · ISBN: 9789635448937 · Fordította: Medgyesy-Töreky Flóra

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Colin Beck · Olivia Marshall · Jack Marshall


Kedvencelte 63

Most olvassa 26

Várólistára tette 268

Kívánságlistára tette 370

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

Finn_Hudson>!
Lynn Painter: Mr. Téves Szám

Klasszikus chic lit történet egy kétbalkezes, de belevaló lányról és a magabiztos, de romantikus lelkű srácról, akik egy félreértés miatt jobban megismerik egymást, szerelmesek lesznek és boldogan élnek, míg meg nem halnak. Bár ezzel a sémával már milliószor találkozhattunk, az a fajta humor van benne, ami megnevettetti az embert, és jól szórakozik olvasás közben. Így bár nem gazdagodunk mély gondolatokkal, és lehet, hogy egy év múlva már nem fogunk emlékezni a történetre, létezésének célját tökéletesen végzi: szórakoztat és kikapcsol.

dontforgettosmileandread P>!
Lynn Painter: Mr. Téves Szám

Mr Téves szám üzenete hozzám is elérkezett és valószínűleg nehezen merül majd feledésbe. Te jó ég, hogy én mennyire oda vagyok ezért a történetért. Az első oldalával magával ragadott és olvastatta magát. Egyértelmű 5 csillagos olvasmány, hihetetlenül jól szórakoztam rajta, nem egyszer nevettem fel hangosan a szituációkon… Vicces, mai, igazi chicklit, mégsincs tele a megszokott klisékkel. Nagyon – nagy szükség van az ilyen jellegű, könnyed, humoros történetekre, és kevés az igazán jó! Ez viszont ütős, nálam biztosan újraolvasós kategória. Ezek után pedig figyelni fogom a szerző munkásságát is.
✨️
A fülszöveg alapján azért kicsit szkeptikusan, felhúzott szemöldökkel álltam a történethez, de nagyon kellemeset csalódtam. Lynn Painter regénye abszolút olyan hangon szólalt meg és vett fel , hogy letehetetlen kategória volt.

Hangosan nevettem a jeleneteken, a páros imadnivaló, teljesen élettel telt, valós problémákat felvonultatva. Nem volt túl rózsaszín, de nem is volt földhözragadt.

Ahogy olvastam, akarva-akaratlanul az egyik kedvenc sorozatomhoz tudtam hasonlítani (Szerelem van a levegőben), legutoljára azon szórakoztam ennyire jól. S ezt is talán azért szeretem annyira (és vagyok képes megnézni akár sokadjára is), mert eltér a megszokott romi sorozatoktól és a kikapcsolódás mellett garantálja a jó hangulatot is. Romantikus komédia, dráma és vígjáték elemei keverednek.

Egy tévedés elvezethet Mr. Igazihoz ?
A helyzet felforrósodik a szavak világában, amikor egy véletlenül téves számra küldött, izgalmas üzenet név nélküli beszélgetéssé alakul Olivia Marshall és Mr Téves szám között.

Olivia kimaxolja az egy főre eső balszerencsék sorozatát, egyszerűen hihetetlen, mikbe keveredik… Mégis szerethető a maga bohókás karakterével. Ám amikor egy random telefonszámról érkező üzenetből élete legérzékibb, legszórakoztatóbb – ámbár névtelen – kapcsolata lesz, azt hiszi, hogy a dolgok talán felívelőben vannak…
♥‍
Mint utóbb kiderült, nem olvastam el figyelmesen a fülszöveget, amiből kiderül a regény egyik legnagyobb csavarja, de talán jobb is volt így, mert méginkább meglepődtem és figyelemmel kísértem a sztori alakulását.
Ami ezer fokon pörgött, sosem lehet unatkozni mellette!
.
Az üzenetek nagyon el vannak találva, tartalmilag is zseniális sms-ek.
.
Hogy hogyan alakul Miss Félretárcsázás és Mr Téves szám az legyen a könyv meglepetése, ahogyan az is, miképp jön ehhez képbe Colin Beck, aki Oliviát mindig is a barátja idegesítő kishugának tartotta?
.
Tökéletes kikapcsolódást nyújt! Nem tudok mást mondani, olvassátok.
Köszönöm, @Kossuth_Kiadó !

8 hozzászólás
MissFortune>!
Lynn Painter: Mr. Téves Szám

Jobban tetszett, mint a Véletlenül Amy, de ezt csillagokban nem igazán tudom kifejezni. A 4,5 csillagot sokallom erre a történetre, de a Véletlenül Amy nem érdemel rosszabbat 4-nél.
A szereplők szerethetőek, kedvelhetőek, viccesek. Olivia iszonyatosan béna főszereplő, ami néha már zavaró volt számomra, hiszen az írónő sokszor csinált belőle hülyét.
A téves szám ötlete tetszett a leginkább, illetve szerettem olvasni azokat az üzenetváltásokat is.

Kollár_Betti I>!
Lynn Painter: Mr. Téves Szám

Mindenkinek jár néha egy kis ajándék.

Nagyon vágytam egy jó kis limonádéra és ez a könyv pont azt adja, amit ígér. Szerelmet, szórakozást, kikapcsolódást.

Egy délután alatt ledaráltam, jókat nevettem, mégha Livvie néha túlzásba is vitte a szerencsétlenkedést, de kicsit magamra emlékeztetett.

Egyetlen dolog volt, amit nem tudok szó nélkül hagyni: Olivia ugyanis megitta Colin 400 dolláros és a srácnak érzelmileg is fontos piáját, (a lakásban, ami ugye a srácé és ahova befogadta a lányt), de mégis Oliviának állt feljebb. :D

A cselekmény nem volt bonyolult, de erőltetett sem, aminek külön örültem. Míg olvastam, teljesen belemerültem a sztoriba és megelevenedett előttem az egész.

Úgyhogy nagyon jó kis kikapcsolódás volt, köszönöm az élményt, és a vicces délutánt, amíg olvastam. :)

Köszönöm szépen a Kossuth Kiadónak a recenziós példányt!

1 hozzászólás
Niki_néni_olvas P>!
Lynn Painter: Mr. Téves Szám

Most egészen egyszerűen fogok fogalmazni: Ami jó, az jó.

Szörnyű napom volt a munkahelyen és szerettem valami könnyű olvasmányt, ami felvidít.
Teljes mértékében beváltotta a hozzáfűzött elvárásomat.

Majdnem levontam fél pontot, mert számomra kiszámítható volt, de egye fene, attól még zseniális.

Tudjátok miért tetszett ennyire? Mert pörögtek az események. Nem volt sok üresjárat, az elejétől a végéig fenntartotta az érdeklődésemet.

Hmm…ez a Colin majdnem Aaron Blackfordi magasságokban jár. *_*
Olivia karaktere maga a bűbájos tornádó. Én nagyon-nagyon bírtam.
Mr. Tévesszámot pedig bárki félretárcsázná szívesen. :D

Dinamikusak, viccesek, szórakoztatók a párbeszédek.

Ez után a könyv után hiányérzetem sem volt, se több se kevesebb nem kellett volna hozzá.
Gyertek és ismerjétek meg Mr. Tévesszámot! ♥

Amál P>!
Lynn Painter: Mr. Téves Szám

Könnyed, szórakoztató történet, de mélyebben nem éríntett meg. A fülszöveg alapján kicsit többet vártam volna. Olivia rettenetesen idegesített, szerintem túlzás volt, hogy ennyire peches, sokszor még rá is játszott off vagy off Igazából egyik szereplőt sem tudtam megkedvelni. Olyan érzésem van, mintha mindegyik karakter el lenne túlozva, legyen szó akár Colinról, akár Olivia családtagjairól. A vége nekem egy kissé összecsapottnak tűnik. off Örülök, hogy könyvtárból hoztam ki, mert ez nekem csak egyszer olvasós könyv lesz.

bambali>!
Lynn Painter: Mr. Téves Szám

Ez az a történet, amit elkezdesz olvasni, aztán ott ragadsz előtte. Nem akar több lenni, mint ami: egy szerethető, romantikus sztori.
Végig mosolyogsz olvasás közben, időnként hangosan felnevetsz.

Melengette a szívem, tökéletesen megfelelt pár fülledt nyári napra, egy pohár sárgadinnyés limonádé és két fagyi mellé.

Klodette>!
Lynn Painter: Mr. Téves Szám

Még erősen gondolkodom, hogy bejelöljem-e Kedvencnek? (L)
Nagyon szerettem, na jó, IMÁDTAM. *_*
Ebben az évben nem olvastam még ennyire jó romantikus-erotikus könyvet, de talán azt is meg merem kockáztatni, hogy évek óta ez volt az egyik olyan chick lit regény, ami ennyire elnyerte a tetszésemet. Sokan hajlamosak lenézni ezt a stílust, pedig ennek a könyvnek bőven volt fontos mondanivalója, miközben kiválóan szórakoztatott.
Gyorsan haladtam vele, mert pörögtem az események és annyira, de annyira humoros volt. Olvastam a vonaton és a könyvtárban is, ebédszünetben, ilyenkor pedig mindig hangosan, jóízűen kacagtam.
Olivia az egyik legszerencsétlenebb, legpechesebb női karakter, akiről valaha olvastam. Hihetetlen dolgok esnek meg vele, de ő akkor sem adja fel, nem kesereg sokáig, hanem megy tovább és él, úgy igazán él.
Colin eleinte karót nyeltnek tűnt, a tipikus, klisés YA pasi egyik tucatjának, de aztán ahogy haladtunk előre a cselekményben úgy ismertem meg őt és szerettem meg őt is.
Kettejük között jól működött a kémia, ráadásul ez a félreértés, egymás mellett elbeszélés, szó szerint, el smsezés, annyira vicces. Ilyen a valóságban nincs, ennyi véletlen egybeesés szerintem kizárt. :D
Szuper volt a váltott szemszög, habár eleinte csak Olivia gondolatait olvashattuk, ám amikor az írónő Colinra váltott, na ott éreztem igazán, hogy ez egy remek könyv lesz. *_*
Olvasssátok, de komolyan, ha egy jó kikapcsolódásra vágytok, valami nem mindennapira, akkor ez a ti könyvetek is lesz.

https://klodettevilaga.blogspot.com/2023/05/konyvkritik…

4 hozzászólás
Naiva P>!
Lynn Painter: Mr. Téves Szám

Olyan vidáman és szórakozottan pörgettem ki ezt a könyvet. Olvastam már Lynn Paintertől. Az a könyve is hasonló volt ehhez. Szellemes és romantikus. Olivia-ra az életében mindenki úgy tekintett, mint egy csődtömegre, aki örökre kudarcra lett ítélve. Akkor és azzal nőtt a szívemhez, ahogy lassan kiderül a jelleme, és megmagyarázza, miért száguld az életben, káoszt okozva mindenhol és mindenkinek maga körül. “Mr Téves Szám” kiléte sem marad sokáig névtelen, és a könyv olvasása közben könnyen kitalálható, hogy ki is ő.
Ők ketten teljesen egymás ellenségei voltak. Kissé utálták egymást, egyben vonzódtak is egymáshoz. Ez pedig rengeteg poénos jelenetet. eredményezett.

Mrs_Curran_Lennart P>!
Lynn Painter: Mr. Téves Szám

Aranyos kis limonádé volt, amolyan hate to love románc. Olivia nem mindennapi egyéniség, kicsit hebrencs, de maximálisan élvezi az életet, igazi belevaló csaj. Persze most peches időszakát éli, és kénytelen a bátyjánál csövezni, amíg munkát és lakást nem talál. Csak hát a bátyja lakótársa az a Colin, aki gyerekkorukban mindig gonoszkodott vele. Aztán ahogy jobban megismerik egymást, felismerik egymás jó tulajdonságait. És hogy kicsoda Mr. Téves Szám? A humor és a véletlen forrása a fickó. Egy bajom volt sz egésszel, hogy a végén.túl sokat drámáztatta a szereplőit a szerző. Ezt leszámítva cuki volt.


Népszerű idézetek

Niki_néni_olvas P>!

Olyan volt, mint A szerelem hálójában egyik sora: „Ez a sok semmiség ezerszer többet jelentett sok valaminél.”

fannisbookland>!

– Miért is kedvellek, amikor az agyamra mész?
Visszavigyorogtam.
– Egyszerűen mazochista vagy, azt hiszem.

Adri_Gr P>!

Ez a sok semmiség ezerszer többet jelentett sok valaminél.

Niki_néni_olvas P>!

Kicsit úgy éreztem magam, mint Olivia: pánikoltam, mert hihetetlenül tökéletesnek tűnt.

Niki_néni_olvas P>!

Az imádni való kisfiúk felnőttek, és sikerült olyan társat találniuk, aki, akárcsak az anyjuk, szereti őket annyira, hogy ne gyilkolja meg az éretlenségük miatt.

dontforgettosmileandread P>!

Amikor a dolgok nem úgy alakulnak, ahogyan terveztük, vagy duzzogunk, és úgy viselkedünk, mint egy magába zárkózott gyerek, vagy szánunk egy kis időt arra, hogy felülvizsgáljuk a döntéseinket. Töprengünk azon, mit tettünk a múltban, és miként tudnánk a legjobban előre haladni a jövőben.

318. oldal

Niki_néni_olvas P>!

Jó tanács: ha valaha is gyakornoki állást kapsz egy nagyobb újságnál, soha ne kezdj beszélgetésbe a munkatársaddal a vibrátoráról, még akkor se, ha az említett munkatárs hozta szóba, és te csak udvarias akartál lenni.

bemese05 P>!

– Most jön az, amikor elmondod, milyen csodálatos szerető vagy? Kímélj meg az orgazmusszámlálótól, Beck!

Kapcsolódó szócikkek: Olivia Marshall
Adri_Gr P>!

Azt mondtuk, hogy ha megunjuk, egyszerűen elválnak útjaink, igaz? Nos, én már unom.

Niki_néni_olvas P>!

Ja, határozottan volt némi perverz könyvtárosnő-fixációm.

Kapcsolódó szócikkek: Colin Beck

A sorozat következő kötete

Mr. Téves Szám sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Vi Keeland – Penelope Ward: Rebel Heart – Lázadó szív
Mia Sosa: A legrosszabb esküvői tanú
Vi Keeland: A viszony
Vi Keeland: A beosztott
Ella Maise: Akarlak, Adam Connor
Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám
Vi Keeland: Hívatlan vendég
Lucy Score: Amin sosem leszünk túl
Vi Keeland: Fiatal szerető
Vi Keeland: Órákon át kívánlak