Visszaszerzett ​életek (Életek trilógia 2.) 29 csillagozás

Lylia Bloom: Visszaszerzett életek

Előkerül egy lány a budapesti éjszakából…
Alexa testileg és lelkileg is megtört, mire a húga rátalált. A fizikai nyomok elhalványulnak ugyan, de véglegesen eltűnni sosem fognak. A rémálmok és a rettegés emléke viszont nem akar múlni, és a lány félelme talán nem is alaptalan.
Felbukkan egy fiú a kis faluban…
Bence besokall a buliktól és a nagyvilági élettől, egy kis pihenésre vágyik. Ismeri Alexa és Emma történetét, a személyes beszélgetés mégis mélyebben érinti, mint gondolta volna.
A segítség onnan érkezik, ahonnan Alexa a legkevésbé várta. Vajon képes feldolgozni a vele történteket, vagy Emma titka romba dönt mindent?

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
Underground, Budapest, 2014
238 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631206999

Kapcsolódó zóna

!

Lylia Bloom

42 tag · 18 karc · Utolsó karc: 2018. január 16., 17:08 · Bővebben


Kedvencelte 5

Várólistára tette 37

Kívánságlistára tette 58

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
agi89
Lylia Bloom: Visszaszerzett életek

Letehetetlen volt.
Szerettem.
Majdnem jobban mint az első részt.
Alexa nagyon kedves lett a számomra. Annyira sajnáltam szegényt és szurkoltam, hogy fogadja el Bencét…
B-be meg sikeresen belehabarodtam. Pedig alapvetően nem a jófiúkért dobban meg a kicsi szívem. De ő abszolúte levett a lábamról a kedvességével. :))

Ja és kedves @LyliaBloom! Ezen is sikeresen pityeregtem. Gonosz egy nőszemély maga. :D
Ismételten köszönöm az élményt! ♥

>!
Underground, Budapest, 2014
238 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631206999
3 hozzászólás
>!
Renkaa
Lylia Bloom: Visszaszerzett életek

Szerencsém volt ennek a kötetnek az alakulását végigkövetni.
Fejezetről-fejezetre kaptam az újabb részeket belőle, amint Lylia kész lett velük.^^

Értékelés gyanánt bemásolnám, amit a könyv ajánlójához írtam, azt hiszem abban minden benne van. :)
"Vajon folytathatjuk-e az életünket egy szörnyűség után? Egyáltalán lehet-e ezt életnek nevezni?
Az előző részből megtudhattuk, hogy mi mindenen kellett Alexának keresztül mennie. Ebben a kötetben kiderül, hogy sikerül-e mindezt feldolgoznia?
Ez egy megtört lány története fájdalomról, veszteségről, családról és újrakezdésről.
Örülök, hogy végigkísérhettem a két lány sorsát.
Lylia egy csöppet sem könnyed, mégis remek történetet írt nekünk!
Köszönöm, hogy a részese lehettem. :)"

Akinek tetszett az előző rész, az mindenképp olvassa el a folytatást is.
Aki pedig még nem olvasta azt, annak csak ajánlani tudom. :)

9 hozzászólás
>!
catilde
Lylia Bloom: Visszaszerzett életek

Az első részt nagyon szerettem így nagyon örültem, amikor sikerült beszereznem a második részt.
Sikerült teljesen megtartani az első rész színvonalát. Igaz teljesen más hangulata, mint az első résznek. Alexa, hogy is próbálja elfogadni, ami vele történt, Bence bele csöppenése az életébe, hogyan kerülnek egyre közelebb.
Nagyon megmelengették a szívem.
@LyliaBloom köszönöm, hogy olvashattam, nagyon várom a folytatást.

>!
oldmoviegirl01 P
Lylia Bloom: Visszaszerzett életek

Sokkal jobban tetszett, mint az első rész, itt végre megkaptam, amit az előzőnél is vártam, a lapokon átsütő érzelmeket, a lélek mélyebb tartományainak bemutatását. Bár olvastam volna még több visszaemlékezést az Alexával történtekről (vagy lehet, hogy mégsem), itt mégis csak a feldolgozhatatlan feldolgozásáról volt szó. Tetszett és magával ragadott a könyv érzelmi felépítése, ahogy Alexának sikerül lépésről lépésre oldódnia, nyílnia, újra építenie saját magát, és észrevennie a külvilágot. Ehhez megfelelő érzelmi támaszt biztosított az a szerető és tapintatos közeg, amelyet Emmának és Olivérnek sikerült biztosítania Alexa számára. Örültem, hogy a könyvek is szerepet játszottak ebben a folyamatban spoiler , mert általuk nem csak elrepülni lehet a valóság elől, hanem érzelmeket megélni, átgondolni és észrevétlenül kapaszkodókat találni.
Bence…Bence…, az apránként kialakuló kötődésük egymás iránt nagyon megható volt és szíveket olvasztó.
Remélem hamarosan olvashatjuk a trilógia harmadik részét is, mert igenis kíváncsi vagyok Lylia további műveire is.

3 hozzászólás
>!
gazibla P
Lylia Bloom: Visszaszerzett életek

Az első rész nagyon tetszett ezért már akkor eldöntöttem, hogy a trilógia többi részét is el fogom olvasni. Ez a könyv jóval másabb (romantikusabb) volt, mint az első rész, de ez is tetszett (Még úgy is, hogy nem szoktam romantikus könyveket olvasni. :D :D ). Érdekes volt „látni”, ahogy Alexa feldolgozza a vele történteket. Tetszik, ahogy az írónő fogalmaz és az is, ahogyan megformálja a szereplőit. :)

@LyliaBloom Kíváncsian várom, hogy mit lehet még ebből a történetből kihozni. :)

2 hozzászólás
>!
Klitty
Lylia Bloom: Visszaszerzett életek

Érdekes volt ezt a könyvet éppen Jennifer E. Smith: Milyen is a boldogság? című könyvével egyszerre olvasni. Arról azt írtam néhány napja, hogy kicsit túl rózsaszín, de lehet, hogy valójában csak emellett éreztem annak. Ez a könyv, ez a történet szétszed, apró darabokra cincál, hogy aztán itt ülj miután kiolvastad, és valahogy mégis hiányozzon.

Borzasztó, ami Alexával történt, ép ésszel felfoghatatlan, és számomra még annál is elviselhetetlenebb a tudat, hogy bár ez fikció, biztosan van lány, akivel valóban megtörtént. @LyliaBloom viszont csodát tett. Olyan elképesztő érzékkel adott át minden érzelmet, minden gondolatot, hogy a végére már olyannyira együtt éltem a szereplőkkel, főképp persze Alexával, hogy egyik éjjel még rémálmom is volt ezzel kapcsolatban. Azt gondolnátok, hogy ez nem pozitív dolog, de rólam tudni kell, hogy nagyon ritkán fog meg valami annyira, hogy még álmomban is ezen rágójak – többnyire nem is emlékszem az álmaimra.
Bencét nagyon szerettem, sajnáltam, hogy az első részben nem ismerhettem meg jobban, de mindent bepótoltunk. Főleg a gondoskodó báty szerepe fogott meg, de azt hiszem, nekem ez a gyengém, és ha nem ismerném Olivért, valószínűleg odáig és vissza lennék a srácért. Na, de hát ismerem Olivért és nincs szereplő, aki ebben a történetben őt lekörözhetné! Nem elég, hogy csodálatos Emmával, ahogyan Alexával bánt… *.* Ha eddig nem lettem volna halálosan szerelmes, mostanra már biztosan az lennék :D

Egy szó, mint száz: továbbra is marad a sorozat a kedvenceim között :))) Nagyon-nagyon várom a harmadik részt!

2 hozzászólás
>!
Andilány
Lylia Bloom: Visszaszerzett életek

Ez a rész sokkal jobban tetszett, mint az első. Visszaolvastam az előző részhez írt értékelésemet és rájöttem, hogy ahogy ott írtam, Emma érzéseit nem éltem át annyira, mert ő is valahogy megpróbálta eltávolítani magát a történtektől, viszont Alexa nem tudta és ezzel a történettel most én is így voltam. Kezdetben attól tartottam, hogy a stílus sem fog tetszeni, mert az előző könyvnél voltak vele bajaim, de kiderült, hogy még sincs vele semmi bajom, úgy látszik csak a történet miatt éreztem így. Már az első pár oldal után éreztem, hogy ez más, ez most nagyon bekúszik a bőröm alá és nem enged. Alexa története teljesen magával ragadott. Az a rengeteg borzalmas dolog, ami történt vele, majd ahogy folyamatosan megpróbálja feldolgozni. Vele együtt süllyedtem a sötétségbe a rémálmok és visszaemlékezések által és vele együtt láttam meg szépen apránként a sötétségből kivezető utat is. Nagy segítség volt, hogy ott állt Alexa mellett Emma és Olivér és feltétlen szeretettel fordultak felé (a szülők viselkedését még mindig nem tudom elfogadni, nekem is ugyanúgy fájt a viselkedésük, mint a lányoknak). Aztán pedig ott volt Bence. Istenem, ilyen pasi nincs is. Vagy ha van, akkor én is kérek. :) Imádtam minden egyes megmozdulását, ahogy óvatosan közelített Alexa felé és segített neki kibontakozni, felfedezni magában az erőt, ami még mindig benne élt.
@LyliaBloom nemrég beszéltük, hogy olvasási válság ide vagy oda, de ha jó a történet, akkor nem tudod lerakni és olvasnád még és még. Ezzel a történettel most így voltam, imádtam. Élmény volt olvasni. :) Kíváncsian várom a folytatást.

4 hozzászólás
>!
katalinko
Lylia Bloom: Visszaszerzett életek

Nagyon megörültem, amikor olvastam, hogy nemsokára megjelenik, és főleg, hogy lehet egy dedikált példányom is, el sem hittem!! Alig vártam, hogy kézhez kapjam : ) Első dedikált könyvem! : )
Nagyon tetszett, imádtam minden sorát! Az első része is nagyon jó volt, de ez még jobban tetszett. Azok után, ami történt nem gondoltam volna, hogy Alexa képes lesz továbblépni, de hihetetlen erősnek tartom, hogy sikerült neki. A szülei egyszerűen valami borzasztóak voltak, nem is értem őket. Bence nagyon aranyos volt, és mindig megérezte, hogy mire van szüksége tőle Alexának. Mindenkinek csak ajánlani tudom, nálam kedvenc lett!

2 hozzászólás
>!
Eden_Ambré
Lylia Bloom: Visszaszerzett életek

Nagyon szerencsésnek érzem magam, illetve megtiszteltetés számomra, hogy az elsők között olvashattam Lylia trilógiájának második kötetét. Nagyon vártam a folytatást, és naná, hogy vércseként vetettem rá magam. Aztán összetöpörödtem, mondván, én képtelen lennék így megfogalmazni, ennyire megragadóan az olvasók elé tárni ilyen lelki mélységeket. Nem csépelem a szót, mert nem akarok spoilerezni, így csak annyit mondok: szívből ajánlom a könyvet mindenkinek! Gratulálok, Lylia! :)

1 hozzászólás
>!
Klári_Filutás
Lylia Bloom: Visszaszerzett életek

Lassan egy órája ülök és próbálom megfogalmazni azt, amit most érzek.
@LyliaBloom köszönöm az élményt, amit adtál nekem.
Annyi mindent szeretnék írni, de nem találom a szavakat. Hihetetlen az ahogy a szavakkal bánni tudsz, az, ahogy a fájdalmat, az újrakezdést, a lépésről lépésre való haladást szavakba öntötted. Ez a történet bekúszott a bőröm alá, eggyé vált velem, simogatta a lelkemet.
A borító ismét tökéletesen visszaadja a történet mondani valóját.
Azt hiszem mindenkinek kellene, hogy legyen egy Bencéje :)

7 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Renkaa

A legjobb bosszú, ha boldog leszek. És meg is fogom tenni.

>!
oldmoviegirl01 P

Azt mondta bármilyen lehetek. Már csak azt kellett kitalálnom, milyen szeretnék lenni. Pontosabban először azt, milyen is vagyok.

>!
oldmoviegirl01 P

Készen álltam összerakni magam a darabokból, amik megmaradtak és azokból, amiket majd valahogyan ezután szedek össze.

121. oldal

>!
Klári_Filutás

Ami történt, az örökké velem marad, de csak rajtam múlik, mekkora szerepet tölt be az életemben. Ha minden egyes éjszaka rémálmokra ébredek, akkor is meg kell tudnom tenni, amit Emma megtett. Képesnek kell lennem rá. Olyanná kell válnom, akire a húgom büszke lehet.

113. oldal

>!
Klári_Filutás

Érdekesnek találtam, mennyire át tudja adni egy könyv a hangulatát. Belefészkelte magát a fejembe és talán a lelkembe is.

124. oldal

>!
Klári_Filutás

A sírás és sikoltozás helyett a vergődés és a szabadulni vágyás ébresztett fel. Még mindig jobb küzdeni, mint csak hagyni, hogy történjenek a dolgok. Ez volt az, amire korábban nem jöttem rá.

120. oldal

>!
Klári_Filutás

A szeme csak úgy ragyogott, én pedig tudtam, hogy életem végéig minden nap azon leszek, hogy őt boldogan lássam.

233. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

M. G. Brown: Bimbózó Rózsaszirmok
Tomcsik Nóra: Az elveszett ifjúság
Lakatos Levente: A hatalom szabályai
Helena Silence: Ezüsthíd
L. J. Wesley: Brooke
Robin O'Wrightly: Andrea & Andrea
Lakatos Levente: Aktus
Istók Anna: Éhes felhő a napot
Renáta W. Müller: TestVÉR 1
Lakatos Levente: Szeress jobban!