Ellopott ​életek (Életek trilógia 1.) 96 csillagozás

Lylia Bloom: Ellopott életek

Eltűnik egy lány a budapesti éjszakában…
Emma az egyetlen, aki aggódik érte, mert biztos benne, hogy a nővére sosem szökne meg szó nélkül; bármit megtenne, hogy megtalálja, így a következményekkel nem számolva kezd el kutatni utána.
Elkallódik egy fiú a budapesti éjszakában…
Olivér semmivel sem törődik saját magán kívül; egészen addig, amíg egy olyan helyzetbe nem kerül, ami megváltoztatja korábbi hozzáállását.
Néha egy ismeretlen sokkal többet tesz érted, mint azok, akikre számítottál. Képes vagy annyira bízni benne, hogy elfogadd a segítségét?

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Magánkiadás, Budapest, 2014
236 oldal · ISBN: 9789630886066
>!
Underground, Budapest, 2013
246 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789630873598

Kapcsolódó zóna

!

Lylia Bloom

41 tag · 18 karc · Utolsó karc: 2018. január 16., 17:08 · Bővebben


Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Gajdos Olivér · Szalay Emma


Kedvencelte 7

Most olvassa 1

Várólistára tette 171

Kívánságlistára tette 135

Kölcsönkérné 11


Kiemelt értékelések

_Eriii>!
Lylia Bloom: Ellopott életek

Egyszerűen Imádtam. Ez egy nagyon jól megírt történet, a családi problémáról, a testvéri szeretetről, és az emberi kegyetlenségről. Engem nagyon letaglózott. Letaglózott, mert ez bizony megtörténik napjainkban is, sőt egyre és egyre többet hallani olyanról, hogy nagyon szegénységben élők, vagy nem szerető családi háttér miatt, lányok/fiuk elkallódnak. Annyira szeretem az olyan történeteket amelyeknek van mondanivalójuk, amelyek egy picit tükrözik a valóságot, és ez a könyv hűen tükrözi. Nagyon szerethetők a karakterek, különösen Emmát szerettem nagyon.
Szerettem mert hitt abban, hogy a nővére bajban van, és muszáj megmentenie. Nem félt egyedül útnak indulni egy ismeretlen világba. Olivért is nagyon szerettem, igazán egy hétköznapi fiú, de mégis csupa szív és bátorság. Szóval ha egy igazan jó történetet akarsz, tele izgalommal, szerethető karakterekkel, és nagyon jól megírva, akkor ez a te könyved. Ajánlom nagyon….

1 hozzászólás
agi89>!
Lylia Bloom: Ellopott életek

Hogy milyen ez a könyv, ez a történet?

Valóságos.
Nyomasztó.
Lélek meggyalázó.
Durva érzelmeket kiváltó.
Érzelmeket durván kiváltó.
Reményt keltő. ♥
Hosszú percekig némán könnyezős…

Köszönöm @LyliaBloom!

>!
Underground, Budapest, 2013
246 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789630873598
6 hozzászólás
KönyvMoly_1989>!
Lylia Bloom: Ellopott életek

Szükségem volt egy napra, hogy megemésszem az olvasottakat és értelmes értékelést tudjak írni erről a könyvről.
Hiába, szerintem mindig az a történet a legmegrázóbb, legfelkavaróbb, ami akár velünk, egy baráttal, vagy bármilyen szerettünkkel megtörténhet.
Prostitúció, drogok… Kemény téma, de sajnos manapság mindkettő napirenden van mind kis hazánkban, mind szerte a világon.
Alulöltözötten bulizni járó fiatal lányok, rengeteg sminkkel… Srácok, akik azt hiszik, a legkönnyebb út az illegalitással szerzett pénzkereset….
Túl realisztikus volt és szerintem ezért ütött ekkorát.
A regénynek vannak hibái, nem vitatom, a vége is elég elkapkodottra sikerült, ettől függetlenül minden tinédzser és minden szülő kezébe odaadnám, hogy olvassa el!
Emma, Alexa és Olivér is kedves, szerethető, ám végtelenül naiv fiatalok, akik könnyedén a fővárosi alvilág peremére kerülnek… Szülői támogatás sehol… Megértést, törődést nem kaptak abban a mértékben, hogy elkerülhessék a helyzetet, amibe végül belesodródtak…
Tanulságos, nyers és maníroktól mentes iromány ez, amire egyszerűen nem értem, hogy miért nem csapott le egy nagyobb kiadó?? Az okokat persze végigolvastam, de tényleg nem értem… Szélesebb körben is elterjedhetne ez a regény, több helyen is beszerezhetővé válhatna, ha nagyobb reklàmot kapna, mert megérdemelné.
Emlékszem, hogy eredeti megjelenésekor mindenhol „agyonhypolt”, de -elnézést – gyenge regények borítóival volt tele a metró aluljáró…
Az igazán fontos, foglalkozandó dolgokat, problémákat feldolgozó könyveknek, amik ráadásul tényleg jól is vannak megírva, nagyobb olvasottsàg kellene és emiatt elég dühös vagyok. :(
Köszönöm szépen @LyliaBloom, hogy olvashattam a könyvedet, remélem hamarosan a folytatást is sikerül beszerezni. :)

8 hozzászólás
gab001 P>!
Lylia Bloom: Ellopott életek

Annyi minden van ebben a könyvben: kilátástalanság-remény, családi összetartás-széthúzás, emberi kegyetlenség-jóság. Megmutatja mindazt, ami az élet árnyékos oldalán található, s azt is, hogy hogyan lehet megtalálni a napos felét; mi az, ami igazán fontos, mi az, amiért nem szabad feladni semmilyen körülmények között. Lehet rossz döntéseket hozni, de sosem késő jóvá tenni őket. Mindezt pedig igazán fordulatos, izgalmas formában teszi. Nagyon nehéz volt letenni a könyvet, annyira kíváncsi voltam, mi vár még rám. Olykor sokkolt a történet kegyetlensége, máskor megmosolyogtatott a szépsége. Bepillantást kaptam egy olyan világba, ahova senki sem vágyik, mégis létezik. Túlságosan hihető.

11 hozzászólás
KATARYNA>!
Lylia Bloom: Ellopott életek

Hát az én életemet is elloptad Lylia Bloom…

Nagyon ritka, amikor a fülszöveget elolvasom. Megtetszett na… megfogott. Hát belevágtam.

Egy lány, aki feláldozza az életét, csak hogy a nővérét megtalálja.
Bármi áron…
A poklok poklát is megéli, átgázolnak rajta, mint egy kivert kutyán. De mindig marad benne annyi kis szikra.. reménysugár, hogy ne adja fel. Soha nem szabad feladni…

És Olivér, ó Olivér..
Ha nem lettél volna ennyire emberi, ennyire önzetlen, mi lett volna?
Feladott mindent, csak azért, hogy egy ismeretlennek segítsen.
spoiler

Ajánlom.. kihagyhatatlan. :)

buzavirág>!
Lylia Bloom: Ellopott életek

Nekem csak olvasás közben esett le, hogy egy magyar írótól és a magyar valóságról olvashatok. Mert én ezt teljesen elhittem, hogy mindez megtörténhet, sajnos az a fajta burok, amiben még én felnőttem ma már teljesen eltűnt. Minden szülő rémálma legalábbis remélem amin ezek a lányok keresztül mentek, nem akarom ismételni az előttem szólókat, de tényleg el kellene ezt olvasni minden lánynak. Az a fajta naivitás, amit itt tapasztalhattunk, sajnos nagyon gyakori, ezért is voltam mérges Emmára, hogy miért ment be azon a bizonyos fekete ajtón, hiszen tudta mi vár rá, de megértem, hiszen ez volt az egyetlen esélye.
Érdekes, izgalmas történet, amiben együtt izgulsz a szereplőkkel és szerencsére a szexuális rész sincs túlragozva, rendkívül olvastatta magát, ajánlom.

2 hozzászólás
Sheila_7>!
Lylia Bloom: Ellopott életek

Azon szerencsések közé tartozom, akik már olvashatták a történetet, és bátran kijelenthetem, hogy minden egyes sorát IMÁDTAM!
Lylia talán az első a hazai szerzők között, aki belevágott az egyre népszerűbb New Adult műfajba, és ráadásul nem is akárhogyan! Nem félt az olyan tabutémának számító dolgoktól, mint a drog, prostitúció, vagy az egymás mellett elsikló családi kapcsolatok. Sajnos manapság ezekről nem sokan mernek beszélni, pedig bármilyen elkeserítő is, de részese a világunknak.
Ám ez a regény elkalauzolja az olvasót egy sötétebb világba, valósághűen feltárva annak minden mocskát, fájdalmát és kegyetlenségét. Olyan mély, és őszinte érzelmek, érzések vannak benne, hogy olykor szabályosan fájt olvasni, sajgott a lelkem.
A két főszereplő rendkívül különböző karakter, de mind a ketten szerethetőek, és gyönyörűen ki lettek bontva, noha Oli (♥) eleinte kevesebbet szerepel, de ahogy fokozatosan összefonódik az élete Emmáéval, úgy ő is egyre hangsúlyosabb résztvevővé válik, egyre több betekintést nyerhetünk a fejébe, szívébe. És, amit vele kapcsolatban még nagyon szerettem, az az, hogy mindvégig megmaradt pasinak, és cseppet sem lett nyálas, vagy sablonfigura.
Emma pedig… ő olyan, mint a legtöbbünk, egyszerű, rendes lány. Nincsenek nagy álmai, fantasztikus képességei, pusztán egy a sok millió ember közül. Ha valamiben kitűnik, az az óriási szíve, és a szeretete. Képes bármit megtenni azért, akit szeret, még, ha ez olyan szörnyűségekkel jár is, amire eleinte nem számított. Soha nem adja fel, még akkor sem, amikor megtörik a testét, lelkét… a fény és a remény soha nem alszik ki benne. Őszintén csodálom őt, mert nem tudom, hogy én eltudnám-e mindezt viselni úgy, hogy ne haljak bele, akár fizikálisan, akár mentálisan.
És a vége… hát az kegyetlenül izgalmas és szívfacsaró. Olvassátok el, mert nem fogjátok megbánni!

Mindenkinek tiszta szívvel ajánlom, aki vágyik valami újra, unja a cukormázas történeteket, és szeretne valami igazán sokkolót, keményet, és megrendítőt olvasni.

5 hozzászólás
ggizi P>!
Lylia Bloom: Ellopott életek

Huh…Ezt jól megkaptuk! Ez a nyomasztóan valóságos, cseppet sem rózsaszínű történet elég ijesztő képet mutat az éjszakai élet egy szeletéről, ahol pillanatok alatt elmerülhet az ember az alvilág sötét bugyraiban, és az addig élt élet szempillantás alatt veszhet semmibe, akár egy szétpukkanó szappanbuborék. Az ember sokszor nem is gondol bele (nem is akar belegondolni), hogy aminek a felszínét látja, és amiről olyan könnyen levonja a következtetéseit, annak a valósághoz sokszor köze nincs, és a szabad akarat a legtöbbször egy nem létező fogalom. És ilyenkor nem marad más, csak a remény, hogy lesz valaki, aki képes és akar is segíteni…
Nagyon szuper könyv! Biztos, hogy elolvastatom majd a lányommal, ha egyszer elég érett lesz hozzá.

2 hozzászólás
Klitty>!
Lylia Bloom: Ellopott életek

Normális az, hogy végigolvasom a könyvet egyetlen könnycsepp nélkül, aztán ahogy az utolsó oldal után becsukom, kiszakad belőlem minden…? Ez a könyv beszippant, és egyszerűen nincs időd a szereplők érzései mellett még a sajátoddal is foglalkozni. Bezzeg utána… Minden ott marad feketén-fehéren.

Én annyira…

…dühös vagyok, amiért ebben a könyvben minden olyan rohadtul valóságos volt. Dühös, mert ilyen létezhet és létezik is. Dühös, mert egy ilyen Lóri-féle baromnak fogalma sincs, hogy lelki „nyomorékká” tesz más embereket egész hátralévő életükre. Dühös, hogy eltűnhet úgy egy lány, hogy a szülei gyakorlatilag észre sem veszik.

…csalódott vagyok, mert minden alkalommal, mikor szembesültem a történet valódiságával, egy kicsit jobban kiábrándultam az emberekből. Mert tényleg létezik olyan ember, akinek semmit nem jelent a másik fájdalma, a másik szenvedése, és egyszerűen tovább sétál, mikor tehetne is valamit. Hogy is van…? Vétkesek közt cinkos aki néma.

…szerelmes vagyok Olivérbe. Nekem ő tipikusan az a srác, aki nem azért lett olyan, amilyen, mert ilyen szeretne lenni. Őt egész egyszerűen az apja dühe és az anyja csalódottsága kergette ebbe a nemtörődöm állapotba. És ami a nagy dolog, hogy ő mégsem lett érzéketlen, nem látok, nem hallok, nem beszélek típusú ember. Tisztelem, becsülöm és imádom ezért :) <3

…boldog vagyok, hogy vannak ilyen írók Magyarországon, mint @LyliaBloom :) Csodálatosan magával-ragadóan írsz! Én tényleg bekerültem a történetbe, éreztem Emma fájdalmát, éreztem, ahogy napról napra egyre jobban hagyja el a remény. Én valószínűleg sokkal előbb feladtam volna, mint ő, még úgy is, hogy tudom, én is tűzön-vízen át megtennék bármit a nővéremért. De ami nekem még nagyobb dolog, hogy nem csak Emma, de Olivér érzéseivel is ugyanilyen könnyű volt azonosulnom. Hitelesen írtál mindkettejük szemszögéből, mégsem keverted össze a stílusukat, szerintem abszolút felismerhetőek, jól kidolgozottak, átgondoltak és végtelenül szerethetőek voltak mind a ketten! A könyv szerkesztése pedig csak még könnyebbé teszi az azonosulást.

…hálás vagyok, hogy olvashattam! :)

10 hozzászólás
tmezo P>!
Lylia Bloom: Ellopott életek

Kegyetlen világ tárult elém és fáj a szívem ezekért a fiatalokért.
Feszültséggel teli a történet, végig lekötött egy percre sem lankadt a figyelmem. Ami Emma körül zajlik akár mikor igaz lehet és ettől még nagyobbat üt.

Elképesztő könyv még elképesztőbb tettekkel. Kellenek ilyenek, hogy az ember tudja, mi zajlik a háttérben.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Belle_Maundrell >!

(…) verselemzés. Na, ezt sosem szerettem. Miért kell nekem belemagyaráznom bármit is egy már megírt versbe? Miért kéne kiforgatnom a költő szavait, amikor egyáltalán nem tudhatom, mire gondolt írás közben?

45. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Szalay Emma · vers
3 hozzászólás
tmezo P>!

Egyszer olvastam valahol, hogy ha elérjük az álmainkat, már nem tudunk nekik annyira örülni, mint amennyire élveztük a sóvárgást.

9. oldal

Kapcsolódó szócikkek: álom · Szalay Emma
Belle_Maundrell >!

(…) a remény csak arra jó, hogy utána még jobban magába zuhanjon az ember.

Kapcsolódó szócikkek: remény
Sheila_7>!

Nem fog kimenteni, és nem fog szembeszállni senkivel az én szabadságomért. Talán kisétál a szobából és el is felejti az egészet. Annyit azonban megtett, hogy visszaadott egy kicsit emberi mivoltomból. Újra tudtam, hogy ki vagyok, újra végig tudtam mondani a mantrámat.

Kapcsolódó szócikkek: Gajdos Olivér · Szalay Emma
Klári_Filutás>!

Reménykedni nem mertem, annyiszor vert át a reményem az eltelt két hétben, de a vágy más volt. Egy álom, ami élteti az embert. Ha nincsenek álmaid, nem is élsz – ezt egy könyvben olvastam egyszer. Ekkor jöttem rá, mekkora igazság rejlik ebben a mondatban.

Kapcsolódó szócikkek: Szalay Emma
Klári_Filutás>!

Csodáltam őt. A kitartásáért, a szeretetéért, az önfeláldozásáért. Elcsépelt duma, de őáltala jobb embernek éreztem magam. Megmutatta nekem, hogy habár a pénz szükséges, nem az a minden. Nem attól leszek boldog, hogy pénzem van. Az csak egy eszköz, hogy tudjak másra figyelni. A fontosabb dolgokra.

240. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Gajdos Olivér · pénz
KATARYNA>!

Sírni akartam, de nem találtam a könnyeimet. Talán befelé folytak, mert valahol ott voltak bennem, az biztos.

KATARYNA>!

Még a pokolba is lemerültem volna, az sem lehetett annyira rossz, mint a valóság.

Fay>!

A remény csak arra való, hogy tönkretegyen, és még akkor is taszítson egyet rajtad, amikor már a porban vagy.

62. oldal

Kapcsolódó szócikkek: remény · Szalay Emma
Klári_Filutás>!

Egy ismeretlen érzést fedeztem fel magamban, ami mintha a hasamtól kúszott volna felfelé, aztán csak a torkomnál állt meg. Alig jutott el az agyamig, hogy mit csinálok. Óvatosan a fejéhez döntöttem az arcomat, államat csiklandozták a hajszálai. Egy pillanatra megdermedt, de aztán fentebb emelte fejét, homlokát a nyakamnak támasztotta, légvételei a bőrömet csiklandozták. Jó érzés volt. Nagyon is. Mintha anélkül simogatna, hogy valójában hozzám érne.


A sorozat következő kötete

Életek trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Ármány és kézfogó
Jessica Sorensen: The Coincidence of Callie & Kayden – Callie, Kayden és a véletlen
Baráth Viktória: Az igazság nyomában
Sarah J. Maas: A Court of Wings and Ruin – Szárnyak és pusztulás udvara
Mira Sabo: Amíg kinyílik a szemünk
Leiner Laura: Egyszer
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Hajdú-Antal Zsuzsanna: Utánad
Fábián Janka: Koszorúfonat
Julia Lewis Thomson: Többek által