Szabad ​egy szexre? 1 csillagozás

Lux Elvira: Szabad egy szexre?

(Részlet az előszó-szerűségből:) Ebben a kötetben – témakörök szerint – válogattunk a szerkesztőnővel az Új Tükör című hetilap Lelki Tükör rovatából egy csokorra valót.
A leírtak gondolatébresztőek inkább, mint megoldások életünk különféle útvesztőiben. Remélhetőleg kicseng a sorokból az a sugallat, hogy próbáljuk meg magunkat minden időben és körülmények között a lehető legjobban és nem a legrosszabbul érezni. Ha élvezeteinket sikerül bölcs önmérséklettel párosítanunk, akkor könnyebben megtaláljuk életünk útján a napos oldalt. Gyakran felejtjük el, hogy boldogulásunk, jó közérzetünk lehetősége elsősorban bennünk van, s azt is, hogy önmagunkat minden helyzetbe magunkkal visszük.

Tartalomjegyzék

>!
Optimum, 1989
198 oldal · ISBN: 9630265443 · Illusztrálta: Tettamanti Béla

Most olvassa 1

Várólistára tette 2


Népszerű idézetek

Ninácska P>!

Gyakran felejtjük el, hogy boldogulásunk, jó közérzetünk lehetősége elsősorban bennünk van, s azt is, hogy önmagunkat minden helyzetbe magunkkal visszük.
Tény, hogy nem könnyű megtalálnunk belső tartalmainkhoz a legmegfelelőbb magatartásformákat, kifejezési és viselkedési módokat. Gyakran gátol elhatározásainkban és tetteinkben, hogy érzelmi életünk ellentmondásba kerül tudatunkkal, akaratunkkal és morális felfogásunkkal, beállítódásunkkal. Éppen az ebből adódó ellentmondások teremtik meg legkínzóbb konfliktusainkat. Szerencsére azonban nemcsak problémáink, de problémamegoldó tehetségünk is mindig újrateremtődik.

Köszöntöm az Olvasót! 8.old.

Ninácska P>!

Az állandó telítettség vágy nélküli állapotot eredményez, a kielégítetlen vágyak pedig örökösen cselekvésre késztetnek. A két végletes élményállapot, ha egy páron belül alakul ki, előbb-utóbb szakításhoz vezet. Mi a megoldás?
Talán meg kellene már korán tanítanunk a gyermekeket arra, hogy kialakuljon bennük egy belső fékrendszer. Ne azt szokják meg, hogy vágyaik többnyire kielégíthetők. Ma a szülők „amúgy melegében” mindent megtesznek azért, hogy a gyerekek mindent megkapjanak. Apró, gyerekes igényeiket nem tanulják meg leküzdeni. Megmagyarázzuk nekik, hogy mi is az a libidó, de a „lebegő libidó”-val, a szublimálásra fordítható energiakészletükkel való jó gazdálkodásra nem tanítjuk meg őket, és ez sok későbbi bajuknak lesz a forrása.

Lebegő libidó 40.old.


Hasonló könyvek címkék alapján

Tower Vilmos: Kit vegyek el feleségül?
Szabó Evu: Szerelem, szex, gyengédség
Csaba Margit: Amit a serdülő leánynak tudnia kell
Varga Sándor: Fiatalok és a szex
Székely Sándor: Az orvos válaszol
Czeizel Endre: Felkészülés a családi életre
Lukács Dénes: Test, lélek, szexualitás
Linczényi Adorján – Radnai Béla – Vikár György: A szexuális élet zavarai
Czeizel Endre: Ki viszi át a szerelmet?