Levi ​és Szonja elűzi a jégesőt 12 csillagozás

Lupták Krisztina: Levi és Szonja elűzi a jégesőt

„A ​7 éves Levit, és húgát Szonját a beszélő játék robot veszélyes küldetésre hívja. El kell űzniük a jégesőt, hogy megmentsék a mandula- és a meggyfa virágait. A két testvér harci repülőn száll fel, hogy megsemmisítse a viharfelhőket. Olvasd el a könyvet, és tarts velük az újabb izgalmas kalandban!”

A „Már egyedül olvasok” mesekönyv sorozat elsődleges célja az önálló olvasás megszerettetése a gyermekekkel, de meséi már az óvodás korosztály számára is érdekesek.

A rendhagyó sorozat

• hétköznapi valós történeteket mond el, melyek a gyermeki képzelet által izgalmas kalanddá alakulnak át, s átvezetnek a felnőttek által rég elfeledett gyermeki fantázia világba;

• részletgazdag, kézzel rajzolt illusztrációkkal készült, mely képzeletre inspirál, így sokáig nézegethető.

• A könyv szándékosan rövid, egyszuszra önállóan elolvasható, hogy gyors sikerélményt adjon, és motiválja gyermeked egy újabb könyv elolvasására.

• Egyszerű… (tovább)

Tagok ajánlása: 7 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Már egyedül olvasok Mormota

>!
Mormota, Budapest, 2019
24 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786158119320 · Illusztrálta: Lupták Tivadar

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Tarja_Kauppinen IP>!
Lupták Krisztina: Levi és Szonja elűzi a jégesőt

Most kezdek ráérezni ezeknek a mágikus realista történeteknek az ízére, ahol is a valóság problémái a gyermeki képzelet révén nyernek megoldást. Hogy a jégeső le ne verje a virágokat a gyümölcsfákról, a gyerekek a játékrepülőbe beszállva lelövik a felhőt, és megmentik a termést.
A mese üzenete, hogy ne féljünk szembeszállni a veszedelmesnek tűnő dolgokkal a nemes célok érdekében. Értékes tanulság szépen csomagolva: tiszta udvar, rendes ház, hagyományos család, biztonságos, védett környezet. Nem minden esetben szoktam ezt mondani, de nyugodt szívvel a kezébe adható azoknak a bizonyos kezdő olvasóknak. Ha hazajött az iskolából, a kezébe is adom.
Az álomszörnyes mellett a másik legerősebb darab a sorozatból. Levi és Szonja-könyvek 4/4 kiolvasva. Lesz még? :)

2 hozzászólás
krlany IP>!
Lupták Krisztina: Levi és Szonja elűzi a jégesőt

Ez a rész nekem jobban tetszett, mint a Fogtündéres.
A mandulafán hümmögtem egyet, de végül is belefér.
Kisfiús könyv robottal, lézersugárral. Talán Szonja félelmével kicsit többet törődtem volna. De azért ez egy nagyon izgalmas könyv a mandulafák védelméért.

Caledonia_Valley P>!
Lupták Krisztina: Levi és Szonja elűzi a jégesőt

Érdekes, fantáziadús mese lett a sorozat ezen része, bár picit rövidebbnek tűnt a szöveg a többi kötetnél. Az illusztrátornak egészen egyedi stílusa van, és úgy gondolom, hogy legnagyobb erőssége a környezet, a tárgyak, valamint a miniatűr, háttérben lévő emberek ábrázolásában van. Ezt a Levi kilesi a Fogtündért kötetben vettem észre, de erről majd bővebben az adott kötetnél.
Sajnos nem tudom, milyen sorrendben készültek a kötetek, így nem tudom rendesen sorrendbe állítani őket, de a szörnyes részt mindenképpen felülmúlja.

2 hozzászólás
PTJulia P>!
Lupták Krisztina: Levi és Szonja elűzi a jégesőt

A sorozat első három része közül ez a kedvencem. Valóság és képzelet határán járunk ismét; ebben a mesében még el is hihetjük akár, hogy megtörtént a nagy kaland. Az üzenet pedig pozitív: a bátor Levente kapitány mindig segít, ha tud.


Népszerű idézetek


Hasonló könyvek címkék alapján

Fésűs Éva: Az ezüst hegedű
Csukás István: Sün Balázs
Paulon Viktória: Kisrigók
Marék Veronika: A Csúnya Kislány
Janikovszky Éva: Felelj szépen, ha kérdeznek!
Dániel András: Szerintem mindenki legyen kufli!
Dániel András: Matild és Margaréta, avagy boszorkányok a Bármi utcából
Janikovszky Éva: Már óvodás vagyok
Berg Judit: Rumini és a négy jogar
Berg Judit: A Nádtenger télen