Titokzatos ​szerencse 18 csillagozás

Lulu Taylor: Titokzatos szerencse

Két ​lány, két sors, egy a végzetük.

Daisy Dangerfield egy dúsgazdag család szemefénye. Édesapjának nemzetközi szállodalánca van, és a lány megszokta a felső tízezer fényűzését, az elegáns bálokat, a csillogó gyémántokat, a luxusautókat.

Chanelle Hughes csak a nélkülözést ismeri. Lerobbant, külvárosi nyomortanyán született, és alkoholista anyja sosem törődött vele. Még gyerekként elhatározta, bármit megtesz, hogy kitörjön a szegénységből.

A két lány élete hirtelen fordulatot vesz. A gazdag Dangerfield családban kiderül egy titok, és Daisyt kitagadják. Ettől kezdve csak az a cél vezérli, hogy bebizonyítsa, önállóan is képes elérni az apjához hasonló sikereket. Közben a szegénységben született Chanelle táncosnői karrierje magasan szárnyal, és bejut a gazdagok körébe. Amikor Daisy és Chanelle útjai keresztezik egymást, rájönnek, jóval több a közös vonás bennük, mint gondolták volna.

Lulu Taylor angol írónő Oxfordban tanult irodalmat. Könyveiben… (tovább)

Eredeti cím: Outrageous Fortune

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Kulinária, 2015
382 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639905634

Enciklopédia 1


Kedvencelte 4

Most olvassa 3

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 20

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Leliana>!
Lulu Taylor: Titokzatos szerencse

Hát, az van, hogy a könyv beváltotta a hozzá fűzött reményeket, csalódást abszolút nem okozott. Rémes volt, de úgy istenigazából! Ez megint egy emberiség elleni vétek, büntetni lehet vele, mert egy agyzsibbasztó sztori, és csak magamat szidhatom, amiért nem utasítottam vissza a kölcsönzését, hanem úgy gondoltam, hogy csak legyűröm valahogy. Végül is túléltem, valamiféle érdemrendet ide!
Egyvalamiben tudott kiemelkedő lenni az írónő: az átlagosságban. Ez a történet bármiféle szappanoperához simán hasonlítható, vagy alapja lehetne, gazdag lány, szegény lány, sorsfordulás, a többit meg simán el tudjátok képzelni. Szerelem egy szempillantásra minden esetben, a gazdag általában gonosz és elvakult, a szegény meg csak szegény és jót akar, a feltörekvő, törtető pedig átgázol mindenkin, gondolkozni, izgulni semmin nem szükséges, mindent készen kapsz. A párbeszédek olvasása közben rengeteg „pffff”, „atya ég” és társai hagyták el ajkamat, a fordulatok (voltak egyáltalán?) abszolút kiszámíthatóak voltak, a briliánsnak mondott szexjelenetek és is csak szájhúzásra késztettek.
A szereplők abszolút egysíkúak voltak, a neveiktől, főleg Chanelle/Coco-tól tiszta beteg voltam, ahogy már más történetben is, itt is a kutya, Sasha volt a legszimpatikusabb.. (ez meg azt hiszem, sokat elárul) spoiler
A végén persze mi más is lehetne, mint happy end, mindenki gazdag és szerelmes, a gonoszok megbűnhődnek minden tettükért, néhányan a temetőben végzik, őket nagy lelkesen látogatják az életben maradottak, gondolatban én is teszek egy virágot a sírjukra és igyekszem elfelejteni ezt az egészet… Hogy mi volt az egészben a szerencse? Hogy nem volt hosszabb!

6 hozzászólás
Lucy_Saint>!
Lulu Taylor: Titokzatos szerencse

Meglepően jó könyv volt. Azt hiszem elsősorban a borítójába és a fülszövegébe szerettem bele elsőre és csak remélni mertem, hogy nem fogok nagyot koppani.
Ehhez képest egy igazán pergős történetet kaptam (persze a szokásos ezer klisével) de valahogy olvastatta magát a könyv ennek ellenére.
A stílusa erősen Tasmina Perry-re hajaz, szóval aki szereti olvassa el !

3 hozzászólás
Sünike>!
Lulu Taylor: Titokzatos szerencse

Örülök, hogy nem befolyásolt a Moly-on lévő 77% és a lehúzó kritikák. Nekem nagyon-nagyon bejött ez a könyv. Szimpatikusak voltak a szereplők, nem volt benne túl sok leíró részlet, nem volt teleszúrva bő lére eresztett szex-jelenetekkel. Ennek ellenére mindig történt valami érdekes. Remélem, hogy az írónő többi könyve is előbb-utóbb megjelenik magyarul.

minett>!
Lulu Taylor: Titokzatos szerencse

Egyébként tetszett,valahogy magával ragadott a két lány története,különösen Daisy,hogy volt ereje az elkényeztetett mivoltján felülkerekedni.
Az élethez képest kicsit rózsaszín,mégis bejött.

Miyakobaba>!
Lulu Taylor: Titokzatos szerencse

Munkatársam ajánlotta ezt a könyvet.
Nem volt rossz, de nem fogott meg különösebben.
A fülszöveg alapján a 2 Broke Girls jutott eszembe.


Népszerű idézetek

Leliana>!

Ahol ő van, ott vagyok otthon.

341. oldal

Kapcsolódó szócikkek: otthon
Leliana>!

– Az igazat megvallva szerintem az embereket saját magukon kívül nem érdekli igazán a világon semmi és senki.

202. oldal

Leliana>!

– Játsszuk el, hogy nászutasok vagyunk – suttogta Xander kényelmesen hátradőlve, és kék szemével pajkos pillantást vetett a lányra. – Lehet, hogy különleges bánásmódban részesülnénk!
– Ki van zárva – mondta Coco. Ő is hátradőlt. – Hogy mi házasok lennénk? Szerintem az lesz a csoda, ha egyszer sem foglak pofán vágni, amikor felhúzol.

225. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Fábián Janka: Koszorúfonat
Luca Di Fulvio: Álmok bandája
Johanna Lindsey: Tengernyi szerelem
Colleen Hoover: Hopeless – Reménytelen
Leila Meacham: Somerset
Diana Gabaldon: Az utazó 1-2.
Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett
Luca Di Fulvio: A lány, aki megérintette az eget
Colleen McCullough: Tövismadarak
Virginia C. Andrews: Az éden kapuja