A vívás – lévén nem csak egyéni sport, az egyéniségek sportja is – még annyira sem bírja el az ex katedra kijelentéseket, mint más sportágak. Ezért is nehéz róla könyvet írni. Lukovich István, a kiváló sportszakember mégis megtette: röviden az elmélet, részletesen a gyakorlat felől közelítette meg a sportág kérdéseit.
A szerző igyekezett az anyagot olvasmányossá tenni, a fogalmakat a szokásosnál bővebben magyarázni. A vívás tolvajnyelvében járatlanoknak is biztos fogódzókat nyújtani, a kiváló formaérzékkel rendelkező klasszisok és az eredményes naturalisták megnyilvánulásait közös nevezőre hozni. Tiszteletben tartva a klasszikus módszertan hagyományait, a jelenkor kihívásaival is megpróbált szembenézni.
Tudomásul véve a tényt, hogy a részeknek az egészben betöltött szerepét még a legjobban szerkesztett könyv sem tudja visszaadni, a szerző igyekezett az összefüggésekre is rávilágítani, a sportághoz tartozó valamennyi kérdéskört érinteni. Ezek között szerepel – többek… (tovább)
Víváselmélet és módszertan 0 csillagozás
Tőr-kézikönyv edzők, edzőjelöltek és a tanítás kérdései iránt érdeklődő amatőrök számára
- Imre Géza: Fehérarany 89% ·
Összehasonlítás - Clair Vilmos: Magyar párbaj – A párbaj története – Magyar párbajok – Párbajkódex ·
Összehasonlítás - Máday Norbert: Borsody László, a géniusz ·
Összehasonlítás - Máday Norbert: Borsody László ·
Összehasonlítás - Lovag Arlow Gusztáv: Kardvivás ·
Összehasonlítás - Elek Ilona – Elek Margit: Így vívtunk mi ·
Összehasonlítás - Kő András: Pengevilág ·
Összehasonlítás - Szilágyi-Repetics Magdolna: Áron olimpikonnak született ·
Összehasonlítás - Kő András: Kardélen, kardhegyen ·
Összehasonlítás - Szepesi László: Vívástanulás csoportban – Módszertani gyakorlatgyűjtemény ·