Hozzátáplálás ​szakemberektől 12 csillagozás

Lukasz Rebeka: Hozzátáplálás szakemberektől

Lukasz Rebeka dietetikus és édesanya. Saját gyermekén tapasztalta meg, mennyire nehéz ma a hozzátáplálásban hiteles tájékoztatást kapni: mindenki mást tanácsol, gyakran egymásnak ellentmondva. Ezt a problémát szeretné megoldani saját projektje, a Kiskanál Kommandó által. Rebeka több neves gyermekgyógyászati konferencia előadója volt, emellett szülőknek, nagyszülőknek tematikus workshopokat tart országszerte. Online írásait tízezrek olvassák nap mint nap. Célja segíteni a szülőket, megfogni a kezüket és kivezetni őket a gyermektáplálási tévhitek dzsungeléből.

>!
300 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150024134 · Illusztrálta: Nádi Boglárka

Most olvassa 8

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 7

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

verone P>!
Lukasz Rebeka: Hozzátáplálás szakemberektől

Végre egy olyan könyv a témában, ahol forrásmegjelölés is fel van tüntetve! Kicsit azt hiányoltam belőle, hogy nem hangsúlyozza az anyatejes táplálás jelentőségét, de ha csak a hozzátáplálási részeket vesszük, akkor teljesen rendben van.

Woland>!
Lukasz Rebeka: Hozzátáplálás szakemberektől

Nem vagyok annyira megelégedve ezzel a könyvvel, mint vártam. Ha olyan tisztaság és rend lenne nálunk, mint amit ez elvár, az ÁNTSZ is jöhetne ellenőrizni, de az biztos, hogy kétszer annyi idő lenne megcsinálni a gyerek kajáját úgy, ahogy ő azt javasolja – és úgy gondolom, ez azért felesleges. Oké, hogy az ember a nyers hús fogdosása után kezet mos, de hogy én minennek külön vágódeszkát meg serpenyőt használjak, legyen vagy 4 konyharuhám, fertőtlenítsem naponta a kölök tányérjait és még a bevásárlást is 5 szatyorral intézzem meg egy hűtőtáskával… Hát, ha ezen múlik a siker, akkor én már a kezdetekkor megbuktam. Az ingyenesen letölthető kalauzuk hasznosabb, mint ez a könyv, nem érte meg az árát. A receptekre még nemigen tudok mit mondani, mert még csak most fogunk belekezdeni a hozzátáplálásba, de a neten is rengeteg jó recept fellelhető, így emiatt semmiképp nem éri meg megvenni a könyvet.

7 hozzászólás
arphead>!
Lukasz Rebeka: Hozzátáplálás szakemberektől

Sok tekintetben ezt egy nagyon hasznos könyvnek tartom. Első gyermekem hozzátáplálásának elején nyújtott elképesztően sok segítséget és ötletet. Kiemelten nagy előnye a könyvnek, hogy aktuális, legfrissebb és orvosilag elfogadott tudományos eredmények alapján van felépítve és a különböző állítások megfelelő hivatkozásokkal vannak ellátva. Ezeknek köszönhetően 100%-ban megbízható és ajánlott is ennek alapján megközelíteni a hozzátáplálást. Ugyanis a tapasztalatom alapján a védőnők, háziorvosok tudása ezen téma tekintetében sokszor évtizedekkel le van maradva és a legfrissebb ajánlásoknak homlokegyenest az ellenkezőjét kapjuk tanácsként. Nekünk nagyon bevált, semmilyen ételallergia nem jelentkezett, minden gördülékenyen és könnyedén ment. Amivel kapcsolatban fenntartásaim vannak az egyedül, annyi hogy sajnos kizárólag orvosi szemszögből közelíti meg az egész témát, miközben egy valódi életben ennél sokkal több szempont felmerül (például szülők lelki, mentális állapota, leterheltsége; fenntarthatóság, szeméttermelés, pazarlás stb.). Ha ezen nézőpontok hiányán felül tudunk emelkedni, akkor sok hasznos információt tudunk belőle kinyerni.

>!
300 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150024134 · Illusztrálta: Nádi Boglárka
1 hozzászólás
BeetheBlessed>!
Lukasz Rebeka: Hozzátáplálás szakemberektől

Pontosan azt adta a könyv, amit vártam tőle. Az Anya, kérek még című könyvet már korábban olvastam Ambrus Évától, és nagyon szuper volt, rengeteg hasznos és ráadásul esztétikus recept van benne, de valahogy hiányérzetem maradt magáról a hozzátáplálásról és annak hátteréről – bár erről is van benne szó, bennem maradtak bizonytalanságok. Itt viszont nagyon részletesen megtudtam rengeteg mindent, engem különösen érdekelt az érzelmi, pszichológiai háttér. Kevés recept van benne, szóval ez a könyv inkább elméleti, mind gyakorlati, viszont nagyjából mindent tartalmaz ahhoz, hogy az ember nyugodtan és biztonságosan kezdjen neki a hozzátápláláshoz. Nekem nagyon rossz étkezési szokásaim voltak/vannak, egyedül a terhesség alatt tartottam be a napi öt étkezést, a sok zöldség evést, egyébként egészen gyermekkorom óta kihagyom a reggelit és a tízórait, sokszor csak napi egy étkezésém van, ellenben rengeteget nassolok – csak a genetikám miatt nem vagyok túlsúlyos. Ezért is fontos, hogy a kislányomnak ne ezeket a rossz szokásokat adjam át, hanem alapozzam meg már a kezdetektől az egészséges és megfelelő táplálkozást. A férjem hasonló étkezési szokásokkal bír, mint én, úgyhogy nálunk a hozzátáplálással családi életmód váltás is bekövetkezik terv szerint, elvégre jó motiváció, hogy jó példát mutassunk.
Mindenképp ajánlom mellé az Anya, kérek méget, a kettő együtt tökéletes.

szibagi>!
Lukasz Rebeka: Hozzátáplálás szakemberektől

Nagyon csalódott vagyok. Ez a könyv inkább gyermeknevelésről szól, nem hozzátáplálásról. Csomó allergén van, egyet fejt ki. Van néhány recept (ezért nem egy csillag), de az sem segít sokat. Semmit sem tudtam meg a különböző alapanyagokról, az ételek bevezetéséről, ha mégis ír ezekről, nagyon eldugva, itt-ott. A szerkesztés is hibás. Sokszor utal … oldalra (konkrétan így pontokkal), hozzátáplálási táblázatra (nincs a könyvben) és valami ÍzLelőre. Ez sincs sehol leírva, hogy mi ez. Vagy én vagyok nagyon béna és nem találtam.
Lényegében a könyv különböző tévhitekről és azok cáfolásáról szól. Ez is jó és érdekes, de akkor más cím kell.
És még valami, nincs tárgymutató. Nekem sokat segítene, ha később keresek egy bizonyos témát.

3 hozzászólás
Noctis>!
Lukasz Rebeka: Hozzátáplálás szakemberektől

Úgy kaptam, hogy ez a legjobb könyv a témában. Hát valóban segített a szintekkel, azzal, hogy kB. merre induljak el, DE: rossz a szerkesztés, sok a hiba, nekem eléggé összevissza, nagyon nehéz visszakeresni. Sokszor utal a Kisokosra, ami amúgy ingyenes és ami amúgy lefedi a könyvet a sok szerintem felesleges dolog nélkül. Ráadásul az is fura, hogy a Kisokosra utal többször is, de azt nem adják a könyvhöz, pedig vannak dolgok, mint pl. A HOZZÁTÁPLÁLÁSI TÁBLÁZAT, ami a könyvben NINCS benne……..Az allergének bevezetése is csak itt-ott, elmismásolva…. A kisokos miatt egy ideig kaptam a hírlevelet akkora clickbait cikkekkel, hogy csak na. Szerencsére kaptam a könyvet, nem én vettem, különben bosszankodnék rendesen. A gyerek szereti amúgy a szép színes képek miatt…:D


Hasonló könyvek címkék alapján

Nagy Réka: Ökobaba
Berente Ági: A babaápolás kézikönyve
Patak Gyöngyvér: Szoptass ügyesen!
Havas Dóra: Születéstől születésnapig
Szilágyi Virág: Iker siker
Elizabeth Hormann – Márta Guóth-Gumberger: Szoptatás
Vasvári Judit (szerk.): A baba első éve
Muriel Ighmouracéne: A kisbabám szoptatása
Decsi Tamás: Csecsemőtáplálás
Patsy Westcott: Csecsemők és kisgyermekek egészséges táplálása