Miért ​éppen… Izland? 7 csillagozás

Lukácsi Ákos: Miért éppen… Izland?

Arra ​gondoltam, mesélhetnék neked arról – amikor gesztenyebarna hajam színe már megfakul –, milyen az élet Izlandon. Arról, hogy ott az élet szép, édes, mint a fahéj.

Olvastam, hogy a szavak valóságot teremtenek. Vadregényes, zabolátlan, kies. Izland épp ilyen. Már életem derekán jártam, mikor az utazás arra tanított: kevés idő is elég ahhoz, hogy megismerd a világot. Addig megszállottan kutattam érzéseket, szenvedéllyel vágytam az ízeket.

Míg a viszontlátás öröme beteljesül, mindent megmutatok Neked e köteten keresztül. Hogy mit jelent a természet harapása a tájba, s hogy miként fest a színes hegyek országa. Hogy egy csendes vizű gejzírforrásban ázva miként nyílik meg tudatod a környezet befogadására. Hogy itt a nyugovóra térő telihold utolsó, sovány fénycsóvája a lelkedben élénken pislákoló fényt gyújt.

Fogadd szeretettel e kötetet, mint képeslapot s miközben soraimat olvasod és a hangomat hallod, minden kérdésedre válaszolok. Hogy miért éppen Izland,… (tovább)

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Miért éppen…?

>!
Calendula, 2015
164 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158025102

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 7

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Kovaxka P>!
Lukácsi Ákos: Miért éppen… Izland?

Vigyázat! Nem útikönyv!
Pontosan az, amit a címe ígér: kedvcsináló, vágykeltő kiadvány, mutatóba készült. Azt hiszem, akkor is megvettem volna, ha ennyi szöveg sincs benne, annyira gyönyörűek a fényképek, ízléses és szép a dizájnja. Tenyérnyi kis könyv, sok átfutó fotóval. Tetszettek az idézetek (Kiss Tibiért és Lovasiért külön piros pont!), a könnyed és szellemes stílus, a levegős, minimalista tördelés. Semmilyen szinten nem törekszik teljességre, de a kiragadott fotók és benyomások is hatásosak. El kell menni egyszer, nincs mese!

Larawyn>!
Lukácsi Ákos: Miért éppen… Izland?

Hangulatos kis ízelítő Izlandról. Tökéletes ajándék lehet azoknak, akik régóta álmodoznak róla, hogy egyszer eljutnak erre a távoli vidékre, és azoknak is, akik nem értik, miért vágyik bárki is ide… :) (Kötött gyapjúpulcsit ajánlott mellékelni hozzá!)

2 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Paul Harding – Carolyn Bain – Katharina Lobeck – Fran Parnell – John Spelman – Andrew Stone: Skandinávia
Rowland Mead: Izland
Kiss Gabriella: Izland
S. László Katalin: Izland
David Leffman: Izland
S. László Katalin: Izland útikönyv
Bohn Bereczki Katalin: Izlandi impressziók
Izland – A legjobb szigetjáró útvonalak
Izland barangoló
Eugen Fodor: Skandinávia