Miért ​éppen… Izland? 6 csillagozás

Lukácsi Ákos: Miért éppen… Izland?

Arra ​gondoltam, mesélhetnék neked arról – amikor gesztenyebarna hajam színe már megfakul –, milyen az élet Izlandon. Arról, hogy ott az élet szép, édes, mint a fahéj.

Olvastam, hogy a szavak valóságot teremtenek. Vadregényes, zabolátlan, kies. Izland épp ilyen. Már életem derekán jártam, mikor az utazás arra tanított: kevés idő is elég ahhoz, hogy megismerd a világot. Addig megszállottan kutattam érzéseket, szenvedéllyel vágytam az ízeket.

Míg a viszontlátás öröme beteljesül, mindent megmutatok Neked e köteten keresztül. Hogy mit jelent a természet harapása a tájba, s hogy miként fest a színes hegyek országa. Hogy egy csendes vizű gejzírforrásban ázva miként nyílik meg tudatod a környezet befogadására. Hogy itt a nyugovóra térő telihold utolsó, sovány fénycsóvája a lelkedben élénken pislákoló fényt gyújt.

Fogadd szeretettel e kötetet, mint képeslapot s miközben soraimat olvasod és a hangomat hallod, minden kérdésedre válaszolok. Hogy miért éppen Izland,… (tovább)

>!
Calendula, 2015
164 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158025102

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 6

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Kovaxka P
Lukácsi Ákos: Miért éppen… Izland?

Vigyázat! Nem útikönyv!
Pontosan az, amit a címe ígér: kedvcsináló, vágykeltő kiadvány, mutatóba készült. Azt hiszem, akkor is megvettem volna, ha ennyi szöveg sincs benne, annyira gyönyörűek a fényképek, ízléses és szép a dizájnja. Tenyérnyi kis könyv, sok átfutó fotóval. Tetszettek az idézetek (Kiss Tibiért és Lovasiért külön piros pont!), a könnyed és szellemes stílus, a levegős, minimalista tördelés. Semmilyen szinten nem törekszik teljességre, de a kiragadott fotók és benyomások is hatásosak. El kell menni egyszer, nincs mese!

>!
Larawyn
Lukácsi Ákos: Miért éppen… Izland?

Hangulatos kis ízelítő Izlandról. Tökéletes ajándék lehet azoknak, akik régóta álmodoznak róla, hogy egyszer eljutnak erre a távoli vidékre, és azoknak is, akik nem értik, miért vágyik bárki is ide… :) (Kötött gyapjúpulcsit ajánlott mellékelni hozzá!)

2 hozzászólás
>!
agent_blond
Lukácsi Ákos: Miért éppen… Izland?

Nekem ez a könyv mindenhogy egy kicsit kevés. Útikönyv jellegű információtartalma nem sok, ez nem is lenne baj, ha kapnánk cserébe egy lenyűgöző fotóalbumot, de így csak egy kis ízelítő, elsősorban azoknak, akiknek fogalmuk sincs miért vágynak az emberek Izlandra.


Hasonló könyvek címkék alapján

Kádár István – Pénzes Tímea: Jégország
Kristof Magnusson: Használati utasítás Izlandhoz
Paul Harding – Carolyn Bain – Katharina Lobeck – Fran Parnell – John Spelman – Andrew Stone: Skandinávia
Kiss Gabriella: Izland
S. László Katalin: Izland útikönyv
S. László Katalin: Izland
Völsunga saga
Vikingfiak I-II.
Egils saga
Ludvík Souček: A vak madarak titka