Édes ​szőlő, tüzes bor 0 csillagozás

A Velencei-tó környékének szőlő- és borkultúrája
Lukács László – Ambrus Lajos – L. Simon László: Édes szőlő, tüzes bor

Az Édes szőlő, tüzes bor című kötet a Velencei-tó menti szőlő- és borkultúrát dolgozza fel. Lukács László A Velencei-tó környékének szőlőkultúrája és borpincéi című nagy ívű, olvasmányos tanulmányához szervesen kapcsolódnak Ambrus Lajosnak a Szőlő és bor, valamint a Bor és poézis című írásai, illetve L. Simon Lászlónak a tókörnyék jelentősebb pincéit, borászatait bemutató fejezete. A kötetet a környék településeinek (Pákozd, Sukoró, Nadap, Velence, Pázmánd, Kápolnásnyék, Gárdony, Agárd, Dinnyés) rövid története, valamint a szerzők által készített és a Velencei-tó környékén élőktől, közintézményektől, múzeumoktól összegyűjtött több mint 400 fénykép, ábra teszi teljessé.

>!
264 oldal · ISBN: 9638652586

Kívánságlistára tette 1


Hasonló könyvek címkék alapján

Cey-Bert Róbert Gyula: Tokaji borgasztronómia
Bíró Lajos: A szőlő és a bor ősi magyar titkai
Boruzs János – Boruzs Jánosné: Borlexikon
Töttős Gábor: A szekszárdi szőlő és bor
Jens Priewe: Új borvidékek
Tattay Levente: A bor és az agrártermékek eredetvédelme
Molnár István: A szőlőművelés és borászat kézikönyve
Mészáros Gabriella – Nagymarosy András – Rohály Gábor: Borkollégium bortankönyv 1.
Csoma Zsigmond – Magyar László András: Magyar füves- és gyógyborok
Feyér Piroska: A szőlő- és bortermelés Magyarországon 1848-ig