Syburr ​csillaga 10 csillagozás

Luis Saul: Syburr csillaga

Syburr trónörököse apja hívására érkezik haza a Fekete határról, hogy eleget tegyen uralkodói kötelességének, a végzet azonban más sorsot rendelt Atreq Dasantes számára. A kiérdemelt átok előbb számkivetetté, később kárhozottá silányítja, és arra ösztönzi , hogy a kontinenst bebarangolva feloldozást keressen bűnei alól.

Húsz év. A ficsúrból férfi, az átokból rögeszme, az útitársakból barát lett, ám felcsillan a fény,amely a rég elveszettnek hitt megváltáshoz vezethet. Azonban a világosság, amely a szférákon túlról ragyogja be a Kárhozott Hatokat nem hamis reménnyel kecsegtet-e? Vajon akadhat-e gyógyír azon a vidéken, amelyet ember messzire elkerül, és egykor úgy rettegtek, a Démonikus Óbirodalom?

>!
Tuan, Budapest, 2011
298 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639940253

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

>!
Noro MP
Luis Saul: Syburr csillaga

Jó egy kicsit nosztalgiázni :) Már négy éve nem olvastam magus-regényt, de ez a könyv egyébként is retró darab, a korai kalandozós időkre emlékeztet. A Tuan (pontosabban mondva a Pirate Publishing, azaz Kalózkiadó – nem mondanám, de ez van az impresszumban :D) utolsó könyve egy nagy ívet leírva a Halál havában stílusához kanyarodik vissza, hiszen megint a világ egyik kietlen szögletében járunk egy fura csapat kalandozóval, akik a régi korok maradványaival küzdenek.
Apró csalódás, hogy az első fejezetet leszámítva Syburr városáról egy szó sem esik, pedig én mindig díjazom (díjaznám), ha egy szerző bevállalja egy ismert ynevi ország kidolgozását – mármint ugye ahelyett, hogy saját kis játszóteret építgetne magának. Syburr helyett ezúttal a Démonikus Óbirodalom romjait kapjuk, ami egyébként szintén nem érdektelen téma, bár Ian Russell szerintem ugyanezt jobban dolgozta fel az Egyezségben. Luis Saul ugyanis hajlamos néha túlkomplikálni a háttérben zajló rejtelmes eseményeket, aztán pedig összecsapni a magyarázatot. A karakterek ellenben meglepően jól sikerültek, nem az a tipikus „kalandozunk oszt jó” banda – kár, hogy a könyv tempója csak ritkán ad nekik lehetőséget a kibontakozásra. Érdekes még, hogy milyen kreatívan, kockacsörgést mellőzve dolgozza fel a Bestiárium J betűs fejezetét (j, mint „jég-” :).

>!
ftamas
Luis Saul: Syburr csillaga

Óvatosan vágtam neki a könyvnek, elvégre elég nagy a kavar a MAGUS körül. Mindent összevetve, azt kell, hogy mondjam, hogy tetszett. Nem tudom, mennyire megy szembe az alkotókkal, de nem is érdekel, ez már a második könyv, amely a Démonikus Óbirodalomban kalauzol el bennünket és amíg a világos oldal nem hoz ki a témáról egy jobb regényt, eddig felőlem ezek is lehetnek a mérvadóak. Ez a könyv egész jóra sikerült, még akkor is, ha az írója kezdő még és néhány résznél elkapkodja a dolgokat..

Szeretem ezt a világot és a háborútól függetlenül nem érdekel ki adja ki, csak jó legyen.
Nem várom el a kiadótól, hogy a világ legjobb szerkesztőét szerződtesse le, na de hogy, otthagyjon egy megjegyzést benne? Rendes buborék az oldal szélén egy nyíllal. Legalább 40 körmös és 50 fekvőtámasz…

A könyvnek nagy hibája, hogy se térkép, se szószedet. persze mint a MAGUS regények többsége, teli van idegen kifejezésekkel. Nem mindenki szerepjáték guru.

2 hozzászólás
>!
péter86
Luis Saul: Syburr csillaga

Meglehetősen nehéz véleményt formálnom erről a kis kötetről és nem azért, mert rossz. Egyáltán nem rossz, csupán sokkal jobb is lehetne. A történet amit elmesél kimondottan érdekes, csupán a köteten belüli kohézió nem az igazi.
A terjedelemhez képest, túl sokáig tart a felvezetés, a hat tulajdonképpeni főszereplő az elátkozottak meglehetősen kidolgozatlanok és a leírás alapján veszedelmes kalandozóknak tűnnek, ennek ellenére úgy hullanak el mint a legyek. A fagyóriások annak ellenére, hogy félelmetes, nagyhatalmú, bölcs népnek vannak felvázolva, gyakorlatilag teljesen esetlenek a harcokban. A nyitó jelenetet érdemes lett volna egy kicsit jobban kidolgozni, hogy a könyben elbeszélt történet eseményei érthetőbbek legyenek, főleg a sok visszautalással egy ősi régmúlt világra és annak misztikumaira.
Az utolsó rész, kimondottan tetszett, jól sikerült benne a csavar.

>!
regulat 
Luis Saul: Syburr csillaga

Élveztem.
…és jó hogy nyitott maradt. Várom a folytatást.

>!
Tuan, Budapest, 2011
298 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639940253
>!
Tograh_Silur
Luis Saul: Syburr csillaga

Pörgős kis akció fantasy, remek kis sztroival. Remélem nem kell sokat várni a folytatásra.
Érdekes hogy a tavalyi Tuanos kiadások mindegyike a Démonikus Óbirodalom maradványait járja körbe, ami nem baj, hisz nekem tetszett mindkettő.


Hasonló könyvek címkék alapján

Ian Russel: Egyezség
Ian Russel: Fogadalom
Dale Avery: A renegát
Jan van den Boomen: Tűzön, vízen, árnyékban
Indira Myles: Shajaran – Sorsvető
John J. Sherwood: Abbitkirálynő
Boruzs Gergely Gábor: Ifini éjszakák I-II.
Szalkai László (Hawkwood): Szellemtánc
Ian Russel – Harold Barouche: Ranagol áldásával
Aalish D'Mohlen: Homokszem csupán