Della ​bábjai 18 csillagozás

Luis Saul: Della bábjai

Darion, elvesztette Darton kegyét, ezért mindennél jobban féli az elmúlást. Godora utcáin koldulva várja a varjak eljövetelét. A sors azonban kegyesnek bizonyul hozzá. Különös nemes karolja fel, hogy részévé tegye egy utazásnak, amely mesés vidékeken át végül a legszörnyűbb rémálmainak helyszínére vezet. Darion egy haonwelli kardforgató és egy kahrei alkimista oldalán szembesül saját gyarlóságával. Lassan ébred csak rá, hogy bábu csupán azoknak a játékában, akiktől a legjobban rettegett. Döntenie kell hát: végigjátssza szerepét, vagy letépve magát zsinórjairól véget vet az átkozott színdarabnak.

Luis Saul, a Kalandozók Kontinensének fiatal krónikása ezúttal új regénnyel jelentkezik, amelynek lapjain nem csak evilági hatalmak csapnak össze, de a halhatatlanok játszmája is újabb fordulópontjához ér.

>!
Tuan, Budapest, 2009
356 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789639940086

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

>!
Noro
Luis Saul: Della bábjai

Így utólag ki merem jelenteni, hogy a szerző első könyve sikerült a legjobban. Ügyesen ötvözte Ynev kalandozós aspektusát a misztikus-intrikussal, a heroikust a dark fantasyvel. Csak a térkapu-hálózattal nem kellett volna ennyire visszaélni: a főhősök úgy pattognak fel-alá a térképen, mint megannyi gumilabda.

>!
ddroid
Luis Saul: Della bábjai

Ebből a világból még kevés könyvet olvastam, de ez nagyon megtetszett, Még úgy is, hogy kb semmit sem tudtam a fantasy világáról amikor olvastam. Aki kicsit szereti a sötét hangulatot, annak bátran ajánlom :)

>!
Nimara
Luis Saul: Della bábjai

Bátyám nyomta a kezembe a könyvet, hogy olvassam el. Nos… igaza volt. Igaz nem kapkodtam el, de mentségemre szóljon akkor épp semmit sem olvastam. A történet folyamán igazából végig találgattam ki-kicsoda, mi-miért történik. Nem mondom, hogy a végére maradéktalanul mindent megértettem, de azt hiszem legalábbis részben jók voltak a tippjeim. Hiába mondta bátyám, hogy nem. :)
Ráadásul nagyon nosztalgikus is volt. Mindig is szerettem a M.A.G.U.S. világát, régen sokat játszottam is benne. Kicsit visszahozta az érzést, ami nagyon hiányzott.

>!
Tograh_Silur
Luis Saul: Della bábjai

Első könyvnek nem rossz, de mivel a Boszorkányhadúrat előbb olvastam a szerzőtől, így az elvárásaim is nagyobbak voltak.


Népszerű idézetek

>!
Vhrai P

-Mert mit is tesz az úr? A szolgát tolja az elvégzendő dolgok, és önmaga közé. Nem tesz mást, mint élvezi a dolgok gyümölcsét, a szolgának pedig meghagyja az önállóság hitét. Ezzel a két mozzanatával tesz szert elismertségre a nagyközönség, de legfőképp a szolga előtt.

47. oldal, A kalandozók városa (Tuan, 2009)

>!
Vhrai P

– Rabszolga láncok nélkül, aki annyira vágyja a szabadságot, hogy magát is hajlandó lenne elemészteni a lélek szárnyalásáért.

74. oldal, A kalandozók városa (Tuan, 2009)


Hasonló könyvek címkék alapján

Dale Avery: A renegát
Malcolm J. Hunt: Bosszúangyal
Jan van den Boomen: Tűzön, vízen, árnyékban
Körtvélyes Ákos: Sziréndal
Indira Myles: Shajaran – Sorsvető
John J. Sherwood: Abbitkirálynő
Wayne Chapman: Két hold
Szalkai László (Hawkwood): Szellemtánc
Ian Russel – Harold Barouche: Ranagol áldásával
Aalish D'Mohlen: Homokszem csupán