Üvegművészet ​az építészetben 1 csillagozás

Ludvík Losos: Üvegművészet az építészetben

A könyv egy napjainkban magának újra helyet és rangot kivívó, ám sok száz éves múltra visszatekintő művészeti ág titkait ismerteti.
Nincs még egy olyan kézműves mesterség, amelynek módszereiről, technikáiról olyan keveset tudnánk, olyan sok pontatlan információ keringene róluk, mint az üvegművészet.
Sajnos a köztudatban az üvegművészet az ólomüveg ablakok készítésével azonos fogalmat jelent, annak szinonimájaként használják. A könyvből megtudhatjuk, hogy mi is a szerepe az ólomnak az építészeti üvegablakok, -falak és díszítőelemek készítésében.
Az üvegművészetnek az építészetben elfoglalt szerepe folyamatosan változik, ez a mesterség sem állt meg a fejlődésben, és a maga sajátos módján reagál a képzőművészeti irányzatokra.
A könyv sok száz éves fortélyokat, recepteket mutat be a díszítőüvegek gyártásához, ezért a kötetet kézikönyvként használhatják a képzőművészek akár az új, akár a restaurátori munkáikhoz.

Tartalomjegyzék

>!
Cser, Budapest, 2010
118 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632781365 · Fordította: Lajos János

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Aemitta >!
Ludvík Losos: Üvegművészet az építészetben

Végre egy komoly könyv az építészeti üvegművészetről, melyet a fordító nagy gonddal kiegészített magyarországi vonatkoztatású történelemmel is.
Az egyetemes történelemtől kezdve a technológián és eszközök bemutatásán keresztül alaposan ismerteti a szerző ezt a művészeti ágat. Rajzok, ábrák, színes fotók illusztrálják a könyvben írt értékes információkat. Színezett üvegek, ólomüveg, üvegfestés… minden, ami az építészeti üveggel kapcsolatos, megtalálható a könyvben. Megérdemelt 5*!!


Hasonló könyvek címkék alapján

Vadas József: Üvegművészet
Varga Vera: A szecesszió művészi üvegei
Varga Vera: Az üveg jelentése
Bunta Magda – Katona Imre: Az erdélyi üvegművesség a századfordulóig
Takács Béla: Parádi üvegművészet
Veres László: Üvegművességünk a XVI-XIX. században
Borsos Béla: A magyar üvegművesség
Balla Gabriella (szerk.): Tiffany & Gallé: A szecesszió üvegművészete
Borsos Béla: Régi magyar üvegművészet
Czagány Lajos: Bútorasztalos és díszítő munkák