Nyomodban 21 csillagozás

Ludányi Bettina: Nyomodban

„Ez ​a történet csúnya játékot játszik az elméddel.” – GCK's Book Review Blog
„Az írónő az emberi lét igazi mélységeibe kalauzolja el az olvasót.” – Írógép blog

Te megszegnéd a törvényt, ha egy élet lenne a tét?
Daisy Carvalho Serra, a rendőrség tanácsadó nyomozója mocskos ügybe keveredik. Egy olyan gyilkosságban segíti a rendőrség munkáját, amelyben az elkövetés módja nagyon emlékezteti egy korábbi ügyre. Csakhogy az akkori sorozatgyilkos már halott.
Oliver Walsh, a helyi bűnszervezet, a Fantomok egyik vezető beosztású bűnözője, vádalku fejében segíti a helyi erőket az információszerzésben.
A nyomozás nagy erőkkel zajlik, ám van a rendőrök között valaki, aki sokkal többet tud, mint amennyit megoszt a hatóságokkal. Vajon ki az, és mi a célja a hallgatással? Hogyan birkózik meg Daisy a két gyilkosság között húzódó párhuzammal, és egyáltalán mi köze van az esetekhez? Milyen messze megy el a gyilkos, ha a bosszúvágy hajtja?
Ludányi Bettina írónő… (tovább)

>!
Álomgyár, Budapest, 2019
406 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155929601
>!
Álomgyár, Budapest, 2019
ISBN: 9786155929618

Kedvencelte 12

Most olvassa 3

Várólistára tette 40

Kívánságlistára tette 60

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
klara_matravolgyi
Ludányi Bettina: Nyomodban

Annyi érzés kavarog most bennem, de talán a legerősebb mind közül a BÜSZKESÉG, hogy kicsiny országunkban van egy írónő, aki olyat alkotott, ami maga mögé utasítja a legtöbb ilyen jellegű könyvet, amit valaha olvastam.
Ez egy nagyszerűen felépített könyv volt, minden tökéletesen illeszkedett egymással. Ami engem a legjobban megfogott, sőt, padlóra tett, azok a SZAVAK, amelyek a történetet alkották. Nem tudom máshogy leírni, a szavak beszivárogtak a bőröm alá és kalapácsként ütötték a lelkemet. Borzasztóan kemény gondolatokkal találkozhatunk, tele volt a könyv olyan pillanatokkal, amikor szünetet kellett tartanom, annyira az elevenembe vágott.

>!
Anarchia_Könyvblog P
Ludányi Bettina: Nyomodban

Bettina regényeit már a kezdetektől fogva nagy becsben tartom. Minden egyes történetével mutatott és adott nekem valamit, ami nem sok műre jellemző. Maga a cselekményszálakra és a karakterekre is olyan hangsúlyt fektet az írónő, amiért le a kalappal előtte.
Izgatottan vártam, hogy a Nyomodban című regényt teljes valójában, nyomtatott formában is megismerhessem. Hiszen nyers formában már volt szerencséje megismerni a blogunknak, azonban ebben a kinézetben másabb már maga az érzés is, amivel a lapok rengetegébe csöppenünk.

A külcsín számomra teljes mértékben megnyerő a regény esetében, hiszen tükrözi azt a kettősséget és a magában rejlő titkokat is. A Meghasadt valóság esetében is figyelemfelkeltő hatást nyújtott a piros-fekete szín kavalkád, azonban ez a borító még inkább azt sugallja az olvasónak, hogy ’Vegyél meg!’, ’Olvass el!’.
Egyszerűen imádom!

Az írónő olyan fordulatokat vitt a történetbe, hogy sokszor a saját szememnek se mertem hinni. Mert egy olyan világba hív minket, ahol az érzelmek fontos szerepet képviselnek. Mi számít bűnnek? Van különbség bűn és bűn között? Mi az, amit az emberi lelkiismeret még elbír és mi az, amire nincs bocsánat?

Korrupció, brutalitás és a pénz hatalma. Mindez a mi világunkban is megtalálható, de Daisy az élő példa számunkra. Nem szabad megengednünk magunknak, hogy a múlt rabja maradjunk. Minden erőnkkel a jelenért és a jövőért kell harcolnunk, hogy kitörjünk azokból a béklyókból, amiket a családunk vagy a saját múltunk miatt szereztünk.

A karakterek szimpatikusak voltak számomra. Szinte tökéletesen felépítette őket Bettina.

Ajánlom mindazoknak, akik olvastak már Bettinától, de azoknak is akik még nem. A krimi rajongók is nyugodtan ráugorhatnak, mert imádni fogják!

A teljes értékelésem itt olvashatod:
https://anarchiakonyvblog.blog.hu/2019/06/20/ludanyi_be…

>!
BarbyMalik0112 P
Ludányi Bettina: Nyomodban

A Nyomodban egy rendkívüli, gondosan felépített történet. Ludányi Bettina mindvégig mesterien szövi a szálakat, sosem tudhatjuk, mikor érkezik el egy újabb fordulat, egy újabb váratlan irány a cselekményben. Mindemellett gördülékeny, megragadó stílusával már az elején leveszi a lábáról az olvasót, kiszakítja a hétköznapok forgatagából, és aktivitásra készteti az embert: közös nyomozásra invitálja Daisyvel.

Kiszámíthatatlan történet, ámulatba ejtő írói stílus, páratlan műalkotás!

Azoknak ajánlanám a Nyomodbant, akik egy ellenállhatatlan olvasmányra vágynak, ami mindig képes meglepni, a bűvkörébe von, és onnantól teljesen a rabjává válsz.

Bővebb értékelés a blogomon » https://barbyesakonyvek.blogspot.com/2019/08/ludanyi-be…

>!
Sienna_Cole I
Ludányi Bettina: Nyomodban

Ludányi Bettinától ez volt az első könyvem, és rögtön nagyon kellemes meglepetés ért. Igazi thrillerhez híven azonnal a pörgős események középpontjában találjuk magunkat, és onnantól nincs megállás egészen a végjátékig. Faltam az oldalakat, mert a cselekmény ébren tartotta a kíváncsiságomat, tele volt váratlan csavarokkal, és sosem tudtam kiszámítani, mi következik.

Megfelelő ütemben adagolta a múlt eseményeit, melyek átszövik a jelent, és végül meghökkentő titkokat tárnak fel a szereplőkről. Senki sem az, akinek első pillantásra látszik, mindenkinek van rejtegetni valója, és mindenki védelmezi a saját érdekeit, miközben az érzelmek még inkább megkavarják az amúgy sem unalmas szálakat. Mindeközben tűpontos pszichológiai hátteret ad a cselekménynek az írónő, ami az ilyen zsánerű regények elengedhetetlen része, és nagyon könnyű hiteltelenné tenni. Nos, itt épp az ellenkezője történt: nagyon is életszerű indítékokat és személyiségeket ismertem meg, akik cselekedetei érthetőek, de cseppet sem kiszámíthatóak. A párbeszédeket külön élveztem olvasni, mert annyira természetesek, hétköznapiak, ugyanakkor illenek a beszélőkhöz.

Az egyetlen dolog, amiben biztos voltam, az a két főszereplő sorsának alakulása, de a rengeteg fordulat után még arra is ügyelt az írónő, hogy egy kicsit sem sablonos befejezéssel zárja a sztorit. Ez a lezárás nekem még egy plusz katarzisélménnyel gazdagította az olvasást, és nagyon örültem neki, hogy nem az „elvárt” befejezést kapta ez a szál. Így maga után hagyott egy csomó gondolatot, érzelmet, fantáziálást, hogy vajon hogyan tovább… :)

Amire még szeretnék kitérni, az a regény nyelvezete. Tele van érdekes és értékes gondolatokkal, kifejezetten szép hasonlatokkal és metaforákkal, ugyanakkor a zsánernek megfelelően olvasmányos, gördülékeny a szöveg. Ahol nyersnek kell lennie, ott kellően nyers, ahol pedig sejtelmesnek, érzelmesnek, romantikusnak, ott megfelelően árnyalt. Élmény volt olvasni. Szerintem Bettina nagyon tehetségesen forgatja a tollat.

Bár ez volt az első regényem, biztosan nem az utolsó. Mindenkinek jó szívvel ajánlom, aki szereti az izgalmas, fordulatos, kiszámíthatatlan krimiket/thrillereket, nem retten meg egy mindenre elszánt sorozatgyilkostól, de a romantika sem riasztja ugyanazon történeten belül. :)

>!
Dorina_S
Ludányi Bettina: Nyomodban

Az írónőtől nem ez volt az első könyvem. Olvastam már tőle korábban is, ezért már tudom mire számíthatok a regényeivel kapcsolatban. Azt hittem a Meghasadt valóság után már nem tud meglepni, hát nagyon-nagyot tévedtem. Már megint behúzott a csőbe. Elhittem neki, hogy minden szép és jó lehet, de rá kellett jönnöm, hogy egy Ludányi Betti regény soha nem zárul „happy enddel”, nem lesz boldogan éltek míg meg nem haltak végezetű utolsó oldal…helyette egy orbitális nagy csavar, amely után még órákig gondolkodik az olvasó, hogy most MI VAN? NANE MÁR, HOGY ÍGY LETT VÉGE és hasonlók.

A könyv külseje szemet gyönyörködtető, imádom ezt a megoldást, ezt a fél borítot. A színekről nem is beszélve: a piros-feke kontraszt megspékelve egy kis fehérrel. Már a borító az üzeni, hogy vérben és sötétségben találjuk majd magunkat, de mégis van remény, van jóság, van igazság, amit a fehér szimbolizál.

A történet fülszövege már első olvasásra megfogott, ezért is vettem meg az Álomgyár Kiadó által szervezett bemutatón, és dedikáltattam az írónővel, aki nagyon aranyos és közvetlen. Szigorúan csakis az ajándék könyvjelzővel olvastam. Miután megvettem elkönyveltem magamban, hogy hamarosan sort kerítek rá, de az utóbbi időben már egyre jobban piszkálta a fantáziámat, hogy jaj de kíváncsi vagyok és én ezt olvasni akarom. Hát végül el is kezdtem, és azt kell mondanom, hogy Ludányi Bettina ezzel a kötettel végleg letette az a bizonyosat az asztalra, méghozzá olyan minőségben, hogy az felülmúlhatatlan. Sienna Cole és Betti olyan műfajban alkotnak, ami nagyon is hiányzik a magyar könyvek közül. És az én új kedvenc műfajom lett. Pszichodráma a javából töménytelen kutatómunkával a háta mögött. Szinte átütött a lapokon a pszichológia, amely olyan szépen elvegyült a történet szálai között, hogy nem volt túl kirívó, hanem csak emelte a színvonalat.
Komoly mentális betegségek kerülnek bemutatásra a regényben, és ez nekem roppant módon tetszett, mindazonáltal nem megy el szakkönyv-stílusban, hanem továbbra is szórakoztató marad.
A történet egy rendőrségi tanácsadóról Daisy Carvalho Serráról szól. Ő egy kriminálpszichológus és a sorozatgyilkosok profilját dolgozza ki. Már önmagában a munkája sem hétköznapi, de az élete a sokkoló. Fokozatosan kapjuk a múltjáról a részleteket, hogy miért is vállalta ezt a munkát és választotta ezt a hivatást. Daisy egy rendkívül erős nő, én már beleőrültem volna abba, amit ő csinál. De olyan őserő lakozik benne, amellyel minden vihart képes túlélni, mert ő maga a vihar. Erős személyiségének köszönhetően határozott, nem ijed meg semmitől, és mindenkit helyre tesz, akit kell. Nem állnak távol tőle az őrült tettek sem, ha emberéletekről van szó. Egy tipikusan olyan szereplő, akivel együttérez az olvasó, és drukkol neki minden helyzetben. Társas kapcsolatai szinte csak a munkakapcsolatokra terjednek ki, amíg nem jön egy férfi, aki fenekestül felforgatja a lány életét. Daisy képtelen közel engedni magához bárkit, mert retteg attól, hogy elhagyják, de ez a történet előrehaladtával változik.
Oliver, a történet másik szereplője egy agyontetovált bűnöző, aki nem mellesleg egy bűnszervezet magas rangú vezetője. Vádalku segítségével hozza össze a sors Daisyvel, és egyből felforr közöttük a levegő. Ő sem olyan mint, amit elsőre elkönyvel róla az ember. Belül érző szív és segítőkész lélek lakik. De a külvilágnak egy magabiztos és lelketlen gengszeter álarcát mutatja. Düh és agresszió sugárzik róla, amelyet sokszor nehezen kontrollál. Ugyanakkor utat talál a lány lelkéhez, ahogy a Daisy is az övéhez. Vonzzák egymást, mert segítenek egymásnak jobbá válni. Imádtam Oli karakterét, igazán belevaló srác volt, akiért nekem is megdobbant a szívem. Szerettem a sok csipkelődős és forró, tüzes jelenetüket. Életet lehet a lányban, megmutatta neki, hogy az élet nemcsak gyilkosok utáni hajszából áll.

A regény komoly mondanivalókkal is rendelkezik. Egyrészt senki nem az, akinek látszik. Mindenki álarcot hord, és próbál a külvilág elvárásainak megfelelni, pedig az nem mindig éppen tökéletes választás. A sorozatgyilkosok és pszichopaták bemutatása zseniális és mesteri módon történt. Megtudhattunk róluk mindent, és sokszor maga a társadalom indítja be nálunk azt a folyamatot, amelynek következtében erre az útra lépnek. Mert nem mindegy hogyan is viselkedünk a másikkal, hogyan reagálunk és, hogy az mint indít el a másikban.
És ahogy Daisy is kijelentette, hogy bűn és bűn között is hatalmas különbség van. Sokszor a nagyobb bűncselekmény leleplezése érdekében szükséges a kisebb bűnt elkövetése. Mérlegelni kell, és a nagyobb jó érdekében kell dönteni.

A váltott szemszög csak tovább fokozta a feszültséget, a történetvezetés szempontjából, pedig elsőrendű megoldás volt. Imádtam Oliver gondolatait olvasni, és hogy a tetőponton váltott nézőpontot az írónő az briliáns volt.

A Nyomodban egy brutálisan jól megírt lélektani pszichodráma váratlan fordulatokkal és számos nem várt eseményekkel, megspékelve romantikus szállal. Olyan mélységben merülhetünk el az emberi lélekben, a lelkiismeretben, hogy utána nehezen lehet kijutni a felszínre. Érzelmi cunami ez a könyv a lelkiismeretről, az önostorozásról és arról, hogy mi magunk alakítjuk a saját utunkat, életünket. Akármi is történt a múltunkban, vagy a családtagjainkkal mindig van új nap, új lehetőség.

2 hozzászólás
>!
genevieve P
Ludányi Bettina: Nyomodban

Első reakcióm a könyv lerakása után:
Ezt most, De ezt most hogy?! De…De…De miért? Hogy mikor érzel ilyet? Mikor egy olyan könyv végére érsz ahol minden a helyére áll, aztán a kedves író bedob valamit, és csak így ülsz:

Ezúttal is hatalmas hála és köszönet Bettinának a bizalomért, és a felkérésért. Minden egyes könyvével felül múlja önmagát. A Nyomodban, egyszerűen zseniális.
Mindig rácsodálkozok a rengeteg pszichológiai összefüggésre, megnyilvánulásra melyeket történeteiben megjelentet. Természetesen most sem lesz okunk panaszra.
Az egész egy gyilkossággal kezdődik, mely által Daisynek szembe kell néznie múltjával. De vajon képes lesz rá?
A történetet jelen időben olvashatjuk nagy részben Daisy szemszögéből, de Oliver és a gyilkos nézőpontjába is betekintést kapunk.

Teljes értékelésem itt olvasható: https://www.gcksbookreviewblog.com/2019/05/nyomodban-he…

>!
Vien
Ludányi Bettina: Nyomodban

A boldogság kulcsa az, ahogyan a világra tekintesz. Vagy örülsz, hogy a pohár félig tele van, vagy azon keseregsz, hogy félig üres. Az pedig még kevesebb embernek jut az eszébe, hogy még a pohárért is hálásnak kellene lennünk, mert ha teljesen üres is, legalább van, amit megtölthetünk.

Azt hiszem, most lettem teljesen Ludányi Betti függő. Amikor már a könyv utolsó negyedénél tartottam a könyvnek, azt írtam az írónőnek, hogy remélem, nem annyit tudok majd az értékelésbe írni, hogy „ MI. A. FENE.” Ő ezen csak nevetett… na most akkor, így a végén : MI A FENE?!

Ez a könyv teljesen a rabjává tett. Nem aludtam rendesen, alig tudtam letenni, akár csak addig is, hogy egyek, és ma azt hittem, soha nem érek a végére; reggel a talán legizgalmasabb résznél kellett letennem, miután leszálltam a buszról, és ólomlábon vánszorgott az az idő, amíg újra kézbe vehettem de hát dolgozni is kell, főleg ha gyerekek közt van az ember.

A Meghasadt valóság is meggyőzött, hogy érdemes ettől a nőtől is olvasni, de őszinte leszek: nem ennyire, mint a Nyomodban. Ez a történet olyan magasra tette és annyival ugrotta meg a lécet, amennyire nem is hittem volna. Sophia története sem hagyott érintetlenül, de Daisyé sokkal jobban megérintett. Maga a történet, a karakterek, a pszichológiai vagy éppen a romantikus szála is. Úgy hiszem, ilyen az, amikor egy író végérvényesen megtalálja a saját útját, stílusát – bár az tény, hogy a Meghasadt valóságon kívül nem olvastam mást tőle; ez viszont hatalmas kedvenc lett és az egyik legkiemelkedőbb ebben az évben (pedig még csak június eleje van).

Daisy egy hihetetlenül erős, elszánt és vakmerő nő, aki makacsságban verhetetlen, ami a szívén, az a száján, és a bizonyos titkai ellenére sem lehet azt mondani, hogy rossz ember.*

* Bár ezt talán egyik karakterről sem lehet elmondani, annyira komplexen kidolgozottak, jó és rossz oldalakkal egyaránt, ahogy az az életben is előfordul.

Oliver persze hatalmas szerelmem lett, sokkal jobb és valósághűbb karakternek éreztem, mint Niccot, de azért összehasonlítgatni is felesleges – nincs két egyforma ember, ugyebár.

Ahogy az a tartalomból kiderül, Daisy és Oliver a törvény „két ellenkező oldalán” áll, de a gyilkossági ügy érdekében összefognak és egy vádalku megkötésével Oliver bandája segíti a rendőrség munkáját.

Az első döbbenetet és a legnagyobb titkokat persze Daisy családi háttere tartogatja, amit a spoileresség miatt sem lőnék le, de végigkíséri az olvasót, hiszen nagyon fontos szerepet játszik a jelenlegi ügyben is.

Különösen tetszett, hogy a gyilkos szemszögébe és belepillanthattunk egyszer-kétszer (szerintem ezzel láthattuk az emberibb oldalát is), még úgyis, hogy fogalmunk sincs, ki is az illető. Nos, nekünk nincs, de valakinek igen – végig sejtette, majd kiderült, hogy be is igazolódott a gyanúja, ennek ellenére mi, olvasók, nem tudunk rájönni. De még csak tipp szintjén sem, velem legalábbis ez volt, és teljesen ledöbbentem. Abszolút nem kiszámitható, és bár utólag azért ott vannak a jelek, akkor sem az az első reagálásod, hogy basszus, TÉNYLEG hanem hogy ez HOGY lehet? Hát, kérem szépen, így. Úgy, hogy Betti egyszerűen zseniális. Ezt kitalálni és így megírni… emiatt éltem meg azt életemben először, hogy azért kellett kicsit letennem – persze hosszú időre nagyon nehezen ment – hogy levegőt is kapjak a nagy izgalmakban. Teljesen bediliztem a végére szerintem, de imádtam:D

Természetesen a legvége is tartogat meglepetéseket, mikor hiszel valamit az utolsó fejezetben, és aztán az epilógus kizökkent. Nem mondanám boldog, de szomorú befejezésnek sem – inkább kicsit mindkettő, olyan életszerű, ami nyomot hagy benned.

Aki egy olyan könyvre vágyik, amiben a krimi, a pszichológia és a romantika szál is csillagos ötös, életszerű karakterekkel, akik valamilyen módon megérintik a lelked, és olyan fordulatos, hogy megszédülsz, akkor ez KÖTELEZŐ.

Nagyon megéri, higgyétek el! Döbbenetesen izgalmas élmény, hatalmas tanulságokkal és nem egy életigazsággal – a fent kiemelt csak egy a sok közül. Számomra az egyik legkiemelkedőbb lett, és alig várom az írónő további könyveit!❤

Ui.: A borító nagyon hangulatos, és az ajánlott zenék is rengeteget adnak az olvasásélményhez.

>!
V_rita
Ludányi Bettina: Nyomodban

Úristen ez a könyv nagyon üt!!! Nem tudtam elvonatkoztatni tőle a napi tevékenységeim mellett. Tömött buszon a hőségben szorongattam a kezembe és ha csak két sort tudtam olvasni az is csillapította a könyv iránti rajongásomat. Gyilkossággal kezdődik a történet . A rendőrségnél Daisy mint rendőrségi tanácsadó dolgozik. Oliverrel vádalkut kötnek a nyomozás érdekében. Elkezdődik maga a történet amiben megtaláljuk a korrupciót , lelki tehert ami Daisyt nyomasztja a múltja miatt és a végén a sorozatgyilkos nagy csattanóval lepleződik le.Oliver szemszögébe is bepillantást nyerünk és nyomon követhetjük a gyilkos elmejátékát is. Érzelmes, romantikus ,olvasmányos , izgalmas és nem utolsó sorban fordulatos regény. Az írónő számomra eddigi legjobb könyve. Várom a történeteit továbbra is.

2 hozzászólás
>!
Pandaland
Ludányi Bettina: Nyomodban

Egyik legjobb döntésem volt, hogy ezt a könyvet is beszereztem, mert ez valami hihetetlen és fantasztikus volt! A borítója miatt figyeltem fel rá, aztán olvastam a leírást és nem volt kérdés, hogy be kell szereznem.

Ez az első könyv amit olvastam az írónőtől, de teljesen levett a lábamról. Hihetetlen volt az, ahogyan adagolta a dolgokat és egy percre se unatkoztam. Minden jelenet tökéletesen előttem volt; komolyan néha úgy izgultam olvasás közben, mintha éppen az egyik kedvenc krimimet néztem volna. És akkor ott volt még az is, amikor egy olyan csavart bedobott a vége felé, amire csöppet se számítottam. Pár pillanat erejéig csak ültem és pislogtam, hogy ezt most miért kellett???? Utána még inkább faltam a sorokat, hogy szép lassan minden a helyére kerüljön és végre fény derüljön a titkokra és a gyilkos kilétére is. Sokáig teljesen mást hittem a gyilkosnak, de ez bennem csak azt erősítette meg, hogy tényleg fantasztikusan megírt könyv. A pszichológiai összefüggések nagyon tetszettek, emiatt még érdekesebbé vált számomra az egész könyv. Sokat hozzátett a könyv hangulatához és a cselekményhez is.
Maguk a karakterek remekül eltaláltak voltak, az érzéseikbe és a gondolkodásukba is élvezet volt bepillantást nyerni. S ami számomra igazán fontos volt, hogy ha olykor nem is értettem meg egyből egy-egy tett mögött rejlő miértet a végére az is a helyére került. Daisy erős és szerethető karakter volt, ahogyan egyre jobban megismertem a tettei mögött húzódó miértet és az őt kísértő démonokat, annál inkább megkedveltem és egyik kedvencem szereplőm lett a végére. Ami igazán tetszett, hogy fejlődő képes volt.

A fejezetek elején lévő idézetek és egy-egy jelenetnél megjelölt zenék tökéletesen eltaláltak. Érdemes olvasás könyvben meghallgatni az adott zenét. Remélem, hogy még később visszaköszönnek a szereplők. ❤

1 hozzászólás
>!
Isabel_Rose I
Ludányi Bettina: Nyomodban

Szeretném megköszönni az írónőnek, hogy lehetőséget kaptam a legújabb regénye elolvasására. Már nagyon kíváncsi voltam az írónő munkásságára, mert sok jót hallottam róla.
Mivel sokat olvasok, szinte mindenféle témában, tudtam, hogy ez nem mindig jelent jót, de most kellemesen csalódnom kellett.
A téma nagyon izgalmas volt, Daisy karaktere szerintem az egyik legjobb nyomozós karakter lett. Személyiségét tekintve egy igazán erős nő. Ám ami számomra fontos, hogy fejlődőképes. A kedvencem volt végig:)
Nem csináltam soha titkot abból, hogy vonzódom a pszichológiához, ezért ilyen szemmel is néztem a könyvet. Bár nem volt alkalmam tanulmányokat folytatni a témában, mindent elolvasok a témában, amit csak lehetséges. Ebből a szempontból Bettina regénye nagyon ott van. Komolyan elgondolkodtatott, fejtörést okozott. Az ok-okozati összefüggések is pont annyira lekötötték a figyelmemet, amennyire most pontosan jól esett a lelkemnek.
Egy szó, mint száz: nagyon élveztem az olvasást és büszkén jelenthetem, hogy egy új írónő került be a kedvenc magyar szerzőim közé. :)


Népszerű idézetek

>!
Anarchia_Könyvblog P

Az élet emberi játszmák sorozata. Ha nem játszunk, ha nem fogjuk meg a bábunkat, és nem lépünk, akkor már az elején elvesztettük a meccset. Játszani kell ahhoz, hogy nyerni tudjunk. Én is pontosan ezt teszem most. Játszok.

>!
BarbyMalik0112 P

Az ember nem választhatja meg a családját, nem igaz?

114. oldal

>!
Niki_Salamon 

Az emberi viselkedés baromira érdekes.
Sőt néha kiábrándító.
Ha rájössz, mi mozgatja őket, mi áll a tetteik hátterében, úgy manipulálod őket, ahogy akarod. Nem emberek többé, csupán figurák egy sakktáblán.

>!
Niki_Salamon 

Egyetlen pillanat képes megváltoztatni az egész életünket. Egy másodperc akár gyökerestül is ki tudja tépni a boldogság virágát a szívünkből. És a legrosszabb,hogy sosem tudjuk, melyik lesz az a pillanat, és hogy mikor jön el.

>!
Harriet P

Sosem lehet tudni, ki ver át bennünket, és ki az, aki valóban őszinte. Az emberek hazudnak. Mindannyian. Pont ezért olyan veszélyesek.

>!
Pandaland

A bátorság nem abban rejlik, hogy megmutasd, ki a tökösebb, hanem abban, hogy szembe tudj nézni a hibáiddal és a lelkiismereteddel.

392. oldal

>!
Anarchia_Könyvblog P

Egy megérzés. Egy zsigeri bizsergés, amely mélyről tör fel, és belefészkeli magát a gondolataim közé, végül pedig leigáz mindent. Utána vészjelzőként sípol a fejemben egészen addig, amíg el nem veszi a józan eszem.

>!
Anarchia_Könyvblog P

Tudod, az ember az egyetlen, aki képes a rosszra. Úgy értem az igazán rosszra. Az állatok nem akarják tönkre tenni egymást. Őket csupán az életük és a fajfenntartás érdekli. De mi mások vagyunk. Tudatunkra ébredtünk, és így rontunk el mindent – a világot, a családot, az életünket. Talán nem is lenne szabad léteznünk.

>!
Anarchia_Könyvblog P

– Szóval azt hitted, hogy te követted őt, pedig valójában ő volt a te nyomodban. Végig átvert téged, ahogy te őt, a különbség csupán annyi, hogy neked fogalmad sem volt róla, ő viszont tudta.


Hasonló könyvek címkék alapján

Jud Meyrin: A múlt bűnei
Liane Moriarty: Hatalmas kis hazugságok
Guillaume Musso: Holnap
Karen Rose: Vigyázz rám
Darynda Jones: Második sírhant
Robert Galbraith: Halálos fehér
Sandra Brown: A csapda
Stephen King: Joyland
Jodi Picoult: Egyszerű igazság