Nyomodban (Nyomodban 1.) 144 csillagozás

Ludányi Bettina: Nyomodban

„Ez ​a történet csúnya játékot játszik az elméddel.” – GCK's Book Review Blog
„Az írónő az emberi lét igazi mélységeibe kalauzolja el az olvasót.” – Írógép blog

Te megszegnéd a törvényt, ha egy élet lenne a tét?
Daisy Carvalho Serra, a rendőrség tanácsadó nyomozója mocskos ügybe keveredik. Egy olyan gyilkosságban segíti a rendőrség munkáját, amelyben az elkövetés módja nagyon emlékezteti egy korábbi ügyre. Csakhogy az akkori sorozatgyilkos már halott.
Oliver Walsh, a helyi bűnszervezet, a Fantomok egyik vezető beosztású bűnözője, vádalku fejében segíti a helyi erőket az információszerzésben.
A nyomozás nagy erőkkel zajlik, ám van a rendőrök között valaki, aki sokkal többet tud, mint amennyit megoszt a hatóságokkal. Vajon ki az, és mi a célja a hallgatással? Hogyan birkózik meg Daisy a két gyilkosság között húzódó párhuzammal, és egyáltalán mi köze van az esetekhez? Milyen messze megy el a gyilkos, ha a bosszúvágy hajtja?
Ludányi Bettina írónő… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

>!
Álomgyár, Budapest, 2019
406 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155929601
>!
Álomgyár, Budapest, 2019
406 oldal · ISBN: 9786155929618

Kedvencelte 17

Most olvassa 11

Várólistára tette 80

Kívánságlistára tette 75

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Pati28 P>!
Ludányi Bettina: Nyomodban

„A bátorság nem abban rejlik, hogy megmutasd, ki a tökösebb, hanem abban, hogy szembe tudj nézni a hibáiddal és a lelkiismereteddel.”

Azt a….leborult…!!
Nem véletlenül tartozik Bettina a kedvenc íróim közé. Mint minden történetét, ezt is imádtam.
A cselekmény jól felépített volt, a karakterek is nagyon szimpatikusak voltak. Végig izgalmas volt, lekötötte a figyelmem, kapkodtam a fejem az oldalak között és szinte az idegbaj kerülgetett egy-egy fejezet végén.
Tetszett, hogy a romantika is jelen volt, de nem vette el a hangsúlyt a nyomozásról.
Daisy egy nagyon erős és titokzatos személyiség, akinek megismerhetjük múltjának sötét foltjait.
Olivert pedig egyszerűen imádtam. Tökéletes párost alkottak.
Olvasás közben azon kaptam magam, hogy én is a rendőrséggel nyomozok és próbálom megfejteni, hogy ki állhat a dolgok hátterében. A könyv felétől már volt két gyanúsítottam és amikor kiderül az igazság felkavaró érzés volt szembesülni vele.
Csalódott vagyok, hogy a végére értem a könyvnek, olvastam volna még tovább és tovább, de sajnos elfogytak a lapok.
spoiler

klara_matravolgyi>!
Ludányi Bettina: Nyomodban

Annyi érzés kavarog most bennem, de talán a legerősebb mind közül a BÜSZKESÉG, hogy kicsiny országunkban van egy írónő, aki olyat alkotott, ami maga mögé utasítja a legtöbb ilyen jellegű könyvet, amit valaha olvastam.
Ez egy nagyszerűen felépített könyv volt, minden tökéletesen illeszkedett egymással. Ami engem a legjobban megfogott, sőt, padlóra tett, azok a SZAVAK, amelyek a történetet alkották. Nem tudom máshogy leírni, a szavak beszivárogtak a bőröm alá és kalapácsként ütötték a lelkemet. Borzasztóan kemény gondolatokkal találkozhatunk, tele volt a könyv olyan pillanatokkal, amikor szünetet kellett tartanom, annyira az elevenembe vágott.

Anarchia_Könyvblog>!
Ludányi Bettina: Nyomodban

Bettina regényeit már a kezdetektől fogva nagy becsben tartom. Minden egyes történetével mutatott és adott nekem valamit, ami nem sok műre jellemző. Maga a cselekményszálakra és a karakterekre is olyan hangsúlyt fektet az írónő, amiért le a kalappal előtte.
Izgatottan vártam, hogy a Nyomodban című regényt teljes valójában, nyomtatott formában is megismerhessem. Hiszen nyers formában már volt szerencséje megismerni a blogunknak, azonban ebben a kinézetben másabb már maga az érzés is, amivel a lapok rengetegébe csöppenünk.

A külcsín számomra teljes mértékben megnyerő a regény esetében, hiszen tükrözi azt a kettősséget és a magában rejlő titkokat is. A Meghasadt valóság esetében is figyelemfelkeltő hatást nyújtott a piros-fekete szín kavalkád, azonban ez a borító még inkább azt sugallja az olvasónak, hogy ’Vegyél meg!’, ’Olvass el!’.
Egyszerűen imádom!

Az írónő olyan fordulatokat vitt a történetbe, hogy sokszor a saját szememnek se mertem hinni. Mert egy olyan világba hív minket, ahol az érzelmek fontos szerepet képviselnek. Mi számít bűnnek? Van különbség bűn és bűn között? Mi az, amit az emberi lelkiismeret még elbír és mi az, amire nincs bocsánat?

Korrupció, brutalitás és a pénz hatalma. Mindez a mi világunkban is megtalálható, de Daisy az élő példa számunkra. Nem szabad megengednünk magunknak, hogy a múlt rabja maradjunk. Minden erőnkkel a jelenért és a jövőért kell harcolnunk, hogy kitörjünk azokból a béklyókból, amiket a családunk vagy a saját múltunk miatt szereztünk.

A karakterek szimpatikusak voltak számomra. Szinte tökéletesen felépítette őket Bettina.

Ajánlom mindazoknak, akik olvastak már Bettinától, de azoknak is akik még nem. A krimi rajongók is nyugodtan ráugorhatnak, mert imádni fogják!

A teljes értékelésem itt olvashatod:
https://anarchiakonyvblog.blog.hu/2019/06/20/ludanyi_be…

pribrgre P>!
Ludányi Bettina: Nyomodban

Először is nem tudok szó nélkül elmenni az mellett, hogy a női főszereplőt Daisynek hívják, engem végtelenül idegesített ( bár nyilván ez legyen az én bajom :) ).
Először nem tetszett, hogy a könyv eleje kicsit kesze-kusza volt, de ezen hamar túlléptem, mert végül mindenre kaptam választ.
Nem olvastam még az írónőtől, így nem tudtam mire számítsak, de nálam ez sajnos csak az “egynek jó volt” kategóriába került.
Felesleges volt 100x leírni Daisy és David mennyire utálják egymást, ez kb az első öt szituációból is bőven eléggé átjött. Azt hittem legalább lesz valami jelentősége annak, miért rágták ezt ennyire a szánkba, de úgy tűnik csak tölteléknek kellett.
Szeretem ha egy krimiben van romantika is, viszont itt ezt feleslegesnek éreztem. Arról nem is beszélve, hogy Oliver eredeti szerepe a történetben elég hamar feleslegessé válik, de hogy legyen valami szerepe, utána is követi Daisyt ( még mindig jézusom :D ) mindenhova, mint egy pincsikutya, sőt még feladatokat is ad neki a rendőrség. Ráadásul volt, hogy ő hallgatott ki egy gyanúsítottat, ami teljesen hiteltelen szerintem. Ja és senkit nem érdekel a rendőrségen belül, hogy semmi keresnivalója nem lenne sokszor ott, ahol éppen bóklászik, mint akinek mindent szabad, holott egy bűnöző könyörgöm… Bár végülis egy ejnye-bejnyével elintézte a főni őket ezekért :D Totál semmi értelme nem volt, és semmi logika sem volt benne. Oliver egyszerűen csak bele lett erőltetve a történetbe, hogy legyen benne egy kis romantika is, más funkciója nemigen volt.
Szeretem ha a gyilkos szemszögéből is vannak fejezetek, ezeket meg is kaptam, viszont harmatgyengére sikerültek.
Nem volt rossz, de jó se, olyan semmilyen. A gyilkos kilétét nem sikerült kitalálnom, jó volt a csattanó, ezért viszont jár a hatalmas piros pont.
A legnagyobb problémám, hogy abszolút nem kötött le, annak ellenére sem, hogy a vége fele már kicsit izgalmasabb volt. Lehet, hogy én olvastam sok “túl jó” könyvet az utóbbi időben, de valahogy ez az egész nekem kevés volt.

2 hozzászólás
BarbyMalik0112 P>!
Ludányi Bettina: Nyomodban

A Nyomodban egy rendkívüli, gondosan felépített történet. Ludányi Bettina mindvégig mesterien szövi a szálakat, sosem tudhatjuk, mikor érkezik el egy újabb fordulat, egy újabb váratlan irány a cselekményben. Mindemellett gördülékeny, megragadó stílusával már az elején leveszi a lábáról az olvasót, kiszakítja a hétköznapok forgatagából, és aktivitásra készteti az embert: közös nyomozásra invitálja Daisyvel.

Kiszámíthatatlan történet, ámulatba ejtő írói stílus, páratlan műalkotás!

Azoknak ajánlanám a Nyomodbant, akik egy ellenállhatatlan olvasmányra vágynak, ami mindig képes meglepni, a bűvkörébe von, és onnantól teljesen a rabjává válsz.

Bővebb értékelés a blogomon » https://barbyesakonyvek.blogspot.com/2019/08/ludanyi-be…

Ferger_Jolcsi P>!
Ludányi Bettina: Nyomodban

Több Ludányi Betti könyvet is olvastam már korábban, úgyhogy biztos voltam benne, hogy ez is nagyon jó kis thriller történet lesz, de sajnos ez most nagyon nem lett az én könyvem. Vártam volna egy kis borzongatós élményre így halloween táján, de a legnagyobb helyet nem a gyilkos felkutatása és a thriller szál töltötte ki, hanem inkább Daisy gondolatai és érzései, valamint a múltjának a megismerése, aki gyilkossági tanácsadóként dolgozik a helyi rendőrségnek. A történet elején megismerhetjük Olivert is, aki a helyi bűnszervezet, a Fantomok egyik vezető beosztású embere. Azért, hogy a rendőrség elengedje, egyezséget köt velük és besegít nekik a gyilkos felkutatásában. Számomra nem volt élethű az ő karaktere, mert semmi keménységet nem véltem felfedezni benne, pedig egy nagyfejes bűnözőként kellenének erre utaló jelek is legyenek a személyiségében, szóval elég fura volt számomra az ő karaktere. Izgalomból is el tudtam volna viselni ennél sokkal többet is, de szerencsére a végére nagyon felpörögtek az események és a végkifejletet nagyon jól sikerült összetennie az írónőnek.
Bővebben: link

Réka0128 P>!
Ludányi Bettina: Nyomodban

Már előre éreztem hogy ez a könyv nagyon fog tetszeni nekem. :)

A fél csillag levonás csakis azért van, mert nem volt elég időm olvasni és mivel lassan haladtam, így nem tudtam maximálisan élvezni a könyvet. Ezt nagyon sajnálom, mert simán egy délután alatt elolvastam volna. :(
Már az első oldalaktól kezdve lekötött a történet, végig nagyon izgalmas és fordulatokkal teli volt. Nagyon tetszett a jól kidolgozott pszichológiai háttér és a karakterek is megfogtak. Daisy és Oliver párosa volt a kedvencem, de a mellékszereplők közül Lily is nagyon szimpatikus volt. A történet végén nem kicsit meglepődtem, teljesen másra számítottam, de ez így volt tökéletes.
A borítója igazán egyedire sikerült és figyelemfelkeltő lett. Szeretnék még olvasni az írónőtől, mert fantasztikus ahogy ír. :)

2 hozzászólás
szentesi_katalin P>!
Ludányi Bettina: Nyomodban

Harmadik könyvem az Írónőtől, és ez volt eddig a leggyengébb. Az eleje lapos volt, talán a végére lett izgalmasabb, de a történet nem fogott meg, és volt egy két rész ahol csak pislogtam, hogy wtf? off Nem csíptem a főszereplő hölgyikét sem. A vége lezárás teljesen meglepett, de most nem jó értelemben.
Sajnálom, de a kedvem nem szegte, hogy olvassak még az Írónőtől.

Kri_Anikó P>!
Ludányi Bettina: Nyomodban

„A gondolataim, a hitrendszerem és a bűntudatom közreműködésével megteremtettem a saját börtönömet, amelynek rácsait a múltam állította. Hiába a kulcs a zsebemben, nem tettem semmit a szabadulásom érdekében.”
Első olvasásom volt az írónőtől és azt tudom mondani, hogy bravó! Volt ebben a könyvben minden, ami kell egy mai modern regénybe a siker érdekében. Szerelem, szenvedély, nyomozás, talányok és megoldások. Gyorsan, könnyen olvasható, fordulatos történet.

cicus61 P>!
Ludányi Bettina: Nyomodban

Azta! Ez a könyv nagyon jólesett :) Első könyvem az írónőtől, de biztos, hogy nem az utolsó. Egyre több jó magyar író könyvét olvastam mostanában és igen egyre több jó, inkább nagyon jó írónő könyvét. Most már Ludányi Bettina is csatlakozott :) A történet egyszerűen szuper, soha nem tudtam, mi jön most. Általában zavar a sok tudományos nyelvezet, de itt ezt is nagyon jól kezelte az írónő, nem volt unalmas. A szereplők teljesen lenyűgöztek, Daisy és Oliver párosa verhetetlen :) Nagyon meglepődtem a végén és a legvégén is. Kár, hogy ahogy néztem, egyenlőre nincs folytatás, remélem lesz.


Népszerű idézetek

Pati28 P>!

Veszek egy mély levegőt, és jó mélyre temetem a félelmemet. Az összes tettünk formálja a jövőnket. Úgyhogy jól meg kell gondolni, mi lesz a következő lépésünk.

67. oldal

Pati28 P>!

Amikor a féktelen gyűlölet elborítja az ember agyát, az olyan, mint a városra leereszkedő köd: pillanatokon belül olyan sűrű lesz, hogy még az orrunkig sem látunk.

276. oldal

Niki_Salamon>!

Egyetlen pillanat képes megváltoztatni az egész életünket. Egy másodperc akár gyökerestül is ki tudja tépni a boldogság virágát a szívünkből. És a legrosszabb,hogy sosem tudjuk, melyik lesz az a pillanat, és hogy mikor jön el.

Anarchia_Könyvblog>!

Az élet emberi játszmák sorozata. Ha nem játszunk, ha nem fogjuk meg a bábunkat, és nem lépünk, akkor már az elején elvesztettük a meccset. Játszani kell ahhoz, hogy nyerni tudjunk. Én is pontosan ezt teszem most. Játszok.

inci81 P>!

A boldogság kulcsa az, ahogyan a világra tekintesz. Vagy örülsz, hogy a pohár félig tele van, vagy azon keseregsz, hogy félig üres. Az pedig még kevesebb embernek jut eszébe, hogy még a pohárért is hálásnak kellene lennünk, mert ha teljesen üres is, legalább van, amit megtölthetünk.

179. oldal

szentesi_katalin P>!

Ha dühös vagyok, kiabálok, ha szomorú, sírok, ha pedig boldog, akkor kacagok. Ezek az érzelmek sokszor olyan sebesen váltják egymást, hogy ember legyen a talpán, aki követni tudja. Néha még én sem tudom.

127. oldal 9. fejezet

2 hozzászólás
Niki_Salamon>!

Az emberi viselkedés baromira érdekes.
Sőt néha kiábrándító.
Ha rájössz, mi mozgatja őket, mi áll a tetteik hátterében, úgy manipulálod őket, ahogy akarod. Nem emberek többé, csupán figurák egy sakktáblán.

Vien P>!

A boldogság kulcsa az, ahogyan a világra tekintesz. Vagy örülsz, hogy a pohár félig tele van, vagy azon keseregsz, hogy félig üres. Az pedig még kevesebb embernek jut az eszébe, hogy még a pohárért is hálásnak kellene lennünk, mert ha teljesen üres is, legalább van, amit megtölthetünk.

Pandaland P>!

A bátorság nem abban rejlik, hogy megmutasd, ki a tökösebb, hanem abban, hogy szembe tudj nézni a hibáiddal és a lelkiismereteddel.

392. oldal

BarbyMalik0112 P>!

Az ember nem választhatja meg a családját, nem igaz?

114. oldal


A sorozat következő kötete

Nyomodban sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sienna Cole: Az ígéret szép szó
Farkas Anett: A 33-as beteg
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben
Diana Hunt: Jack árnyékában
Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza
Nora Roberts: Személyazonosság
J. D. Robb: Meztelenül a halálba
Meghan March: Buja éjszakák
Lakatos Levente: Loveclub
Diana Hunt: Őrület határán