Mögötted! (Mögötted! 1.) 99 csillagozás

Ludányi Bettina: Mögötted!

„Ludányi ​Bettina mesterien használja könyvében a félelem és a rettegés elemeit.” – Anarchia Könyvblog

Mindig nézz a hátad mögé!

Scott C. Flynn nyomozót egy brutális gyilkossághoz hívják. Az áldozat egy húszas éveiben járó nő, akit a Herman Brown Parkban találnak meg. A rendőrség megkezdi a nyomozást, ám sajnos elegendő bizonyíték hiányában nem sikerül közelebb kerülni a gyilkoshoz. Amikor feltűnik egy újabb holttest, a nyomok egy szektához vezetnek.

Caroline R. Hutchinson szélhámosként éli az életét: lop, csal, hazudik, bárkit képes átverni. Egyik éjjel nagyon rossz áldozatot választ magának, így a sorsa megpecsételődik. Úgy tűnik, csak akkor menekülhet meg, ha a rendőrökhöz fordul segítségért.

Vajon mi az összefüggés Flynn nyomozó és Caroline esete között? Mit tesz a rendőrség, amikor szembetalálja magát egy szektával? Hogyan képes egy szektavezér mindenkit irányítani és átverni maga körül?

Ludányi Bettina Mögötted! című regényében… (tovább)

>!
Álomgyár, Budapest, 2020
358 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156145567
>!
Álomgyár, Budapest, 2020
358 oldal · ISBN: 9786156145574

Kedvencelte 10

Most olvassa 3

Várólistára tette 53

Kívánságlistára tette 56

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Réka0128 P>!
Ludányi Bettina: Mögötted!

„Mindannyian hozunk rossz döntéseket. Az élet néha sarokba szorít, és bárhogy is döntünk, az veszteséggel jár. Olykor egyszerűen nincs jó döntés.”

Ezt a kötetet jó ideje terveztem olvasni, de valamiért mégis mindig elsiklottam felette, pedig szeretem az írónő könyveit. Majd rádöbbentem, hogy hamarosan megjelenik Bettina új regénye, úgyhogy gyorsan pótoltam is a hiányosságaimat. A fülszöveg egy rendkívül izgalmas történetet sejtet, és végül nem is okozott csalódást. A Mögötted egyáltalán nem egy sablonos krimi, ami csak gyilkosságokról és nyomozásról szól. Annál sokkal többet rejt magában, hiszen az ügy megoldása közben a szekták működésének pszichológiájába is bepillantást enged, valamint megismerhetjük a manipuláció különböző eszközeit. A cselekmény zseniálisan van felépítve, és amikor azt hittem, hogy már nem ér több meglepetés, akkor mindig jött egy újabb csavar. Az elejétől a végéig teljes mértékben lekötött a sztori, és egy percet sem unatkoztam az olvasása alatt.
Scott C. Flynn, a főszereplő nyomozó egy igazán szimpatikus karakter, ráadásul a Festménybe zárt lelkekben újból találkozhatunk majd vele. Caroline fejezeteit kifejezetten szerettem olvasni, ő került hozzám legközelebb a szereplők közül. Daisy felbukkanása totál váratlanul ért, de nagyon örültem neki, főleg, hogy egy teljesen más oldalát is megismerhettük.
Továbbra is hű olvasója maradok Ludányi Bettinának, mert szeretem a stílusát, és mindig meg tud lepni valami újjal. :)

2 hozzászólás
ProKontra>!
Ludányi Bettina: Mögötted!

Ludányi Bettina minden újabb könyvénél érezhető a fejlődés, a plusz: törekszik arra, hogy jó, izgalmas és minőségi regényt adjon ki a kezei közül. Nem csupán a hasára üt és leír valamit, hanem minden dolognak utánajár. Szakkönyveket olvas el, kutatómunkát végez, pszichológussal konzultál, hogy történeteinek mondanivalója hiteles legyen. Számomra ez borzasztóan lényeges egy könyvnél, mert ennek hiánya miatt sokan megragadnak ugyanazon a szinten és nem tudnak többet adni. Ludányi szerencsére nem így működik, őt hajtja előre, hogy minél ütősebbet adjon ki a kezei közül. És most újabb vizekre evezve – hátrahagyva kicsit a pszichológiai thrillert és drámát –, egy izgalmas krimi könyvvel állt elő, amelyben nem kis szerepet játszanak a manipulatív emberek a destruktív tettek.
Őszintén megvallom, kíváncsi voltam. Kíváncsi, mert írt már romantikus regényt, pszichológiai drámát és pszichológiai thrillert. Erre most jön egy krimivel, ami azért lássuk be teljesen más, mint, amivel eddig foglalkozott. Amikor elküldte, tudta jól, hogy árgus szemekkel fogom végig bogarászni és mindenbe belekötök, amibe csak lehet. De nem igazán volt mibe. Megugrotta a lécet és hozta azt a szintet, ami egy jó krimihez kell. Nem fogom azt állítani, hogy tökéletes minden pontja, minden pillanata, de egy dologban biztos vagyok: soha nem adja fel, soha nem ragad le ugyanazon a szinten, és minden újabb könyvénél egy erősebb témával, erősebb mondanivalóval áll majd elő.
A Mögötted című könyv nem csak egy gyilkosságról szól, nem csak a szektákról, hanem arról is, milyen mélyen bennünk maradnak a gyermekkori traumák, mennyire szeretnénk eltemetni azokat. De ez nem megoldás, attól, hogy elnyomjuk, megpróbálunk megfeledkezni róla, az még ott van, és sokszor csak egy külső ember segítségével vagyunk képesek átlépni azt a pontot, hogy magunk Mögött tudhassuk és lezárhassuk azt. De ha nem kapunk megfelelő támaszt, akkor minden a visszájára sülhet, aminek soha nincs jó vége.

Ha esetleg nem tudlak meggyőzni, akkor íme egy könyvtrailer a hamarosan megjelenő Mögötted című könyvről, amely eszement jól sikerült:
https://www.youtube.com/watch…

Teljes ajánló:
https://prokontra.net/2020/09/26/ludanyi-bettina-mogotted/

>!
Álomgyár, Budapest, 2020
358 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156145567
4 hozzászólás
Pati28>!
Ludányi Bettina: Mögötted!

”Mindenki vágyik arra, hogy szeressék, elfogadják, dicsérjék, elismerjék.”

Ludányi Bettina ismét hozta azt a színvonalat, amit már megszoktam tőle, amitől kifejezetten tetszenek a krimijei, történetei. A lapokon érződik a rengeteg munka és kutatás, ami előre viszi a mű gördülékenységét.
A vallási csoportok, szekták működését bemutatva, több rendbeli gyilkosságot elkövető bűnöző után nyomoz a helyi rendőrség, élén Scott Flynn nyomozóval. A színen feltűnik a Nyomodban c. könyvből már megismert rendőrségi tanácsadó, Daisy is, aki minden erejét latba vetve ismét elkápráztat a képességeivel.
Az éleseszű bűnözőt nem egyszerű kézre keríteni, ám Caroline személyében áttörés mutatkozik. A lány maga is több nehézségen ment keresztül élete során, viszont mostani életvitele részben kátpótolja őt a múltban átélt traumákért.
A másik kedvenc karakterem Christy volt, hiszen hatalmas bátorságról és merészségről tesz tanúbizonyságot. Elszántsága gyümölcsöző eredményt hoz a konyhára Flynn nyomozó számára.
Érdekesek voltak azok a jelenetek, amikor egy pszichopata fejébe beleláthattam, és bár tudjuk, hogy ki is ő valójában, mindvégig okoz meglepetéseket a tetteivel.
Versenyfutás az idővel, izgalmas és idegörlő fejlemények, melyek vonzanak és ámulatba ejtenek.
Alig várom a következő regényt, hogy újra részese legyek Scott Flynn nyomozati ügyének.

Bookish_Moments_Blog>!
Ludányi Bettina: Mögötted!

Ludányi Bettina munkásságát folyamatosan követem. Anno a legelső könyvét a Colorcom kiadónak köszönhetően ismertem meg, s azóta töretlenül állok a történetei pártján. Kezdetben az írónő sokkal óvatosabb témákat vett előtérbe, sokkal szolidabban fogalmazott. A mostani regényei pedig túltengenek az egyes pszichológiai fordulatoktól, ráadásul szókimondóbb és bátrabb is a cselekményszálakat tekintve.

Az elején féltem, hogy a rengeteg szemszögben elvesztem a fonalat, de teljes mértékben követhető volt az egész. Sőt, hogy az áldozatok pillanataiba is belekukkanthattam, csak még frenetikusabbá varázsolta a művet.

Meglepődtem azon, hogy mennyire manipulálhatóak az emberek, mégis, ha jobban belegondolok, talán engem is ugyanígy befolyásolhatott volna bárki. Hiszen ha az ember nem kap szeretetet és törődést, ha folyton csak bántják, akkor naiv és bármit megtesz azért, hogy szabaduljon az adott helyzettől.

Lenyűgöző történet szédítő fordulatokkal, megspékelve az elmaradhatatlan pszichológiai szállal. Ludányi Bettina ezzel a regénnyel sem okozott csalódást, rendkívüli élményt kaptam. A zsigeremig hatolt, meghökkentett!

Teljes értékelés:
https://bookishmomentsblog.blogspot.com/2020/10/ludanyi…

1 hozzászólás
Ferger_Jolcsi P>!
Ludányi Bettina: Mögötted!

Már régóta a polcomon várakozott a kötet és annyira thrilleres hangulatba kerültem pár hete, hogy gondoltam, akkor végre elolvasom ezt is. Az írónő a szekták világát csempészte bele a thriller szálba, ami adott egy kis különlegességet a kötetnek. Nem olvastam még ilyen környezetben játszódó regényt. Flynn nyomozó egy pszichológust is bevont a nyomozásba a gyilkossági ügy kapcsán, hogy jobban feltérképezhessék az elkövető személyiségét. Nagyon szeretem a nyomozók szemszögéből játszódó thrillereket, mert legtöbbször nagyon izgalmassá és lebilincselővé teszi a tettes utáni hajsza a cselekményt. A kötet eleje picit lassan indult be, de utána annyira belendültek az események, hogy szinte egyszerre olvastam el a regény második felét, teljesen beszippantott. spoiler
Bővebben: link

szentesi_katalin P>!
Ludányi Bettina: Mögötted!

Egy megrendítő, fordulatos, érdekfeszítő sztori arról, hogy mennyire könnyen lehet manipulálni az embereket, legyen az felnőtt vagy gyerek.
Az első oldalaktól izgalmas, végig fenntartja az érdeklődést.
Borzalmas múlttal rendelkező fiatalokról olvashatunk, akik menekülni próbálnak a családjaik elől.
Több szálon fut az esemény, így nagyon jól megismerhetjük a szereplőket, betekintést kapunk múltjukba, érzelmeikbe.
A könyv alaposan kidolgozott, látszik, hogy az Írónő komoly kutatómunkát végzett.
Nagyszerű volt!

2 hozzászólás
Rebbencs>!
Ludányi Bettina: Mögötted!

Számomra jelen pillanatban egyértelműen ez az írónő eddig megjelent legjobb regénye!
Már számos művét olvastam Ludányi Bettinának, igazán szerettem is őket, valamint nagyon tetszik, hogy kötetről kötetre folyamatosan fejlődik a szerző, jobbnál jobb köteteket adva az olvasóknak.
Ez a regény már meglehetősen régóta érdekelt, azt sem tudom, miért csak most jutottam oda, hogy kezembe vegyem és olvassam. Nagyon érdekes, egyedi és bizarr témához nyúlt ennél a történeténél az írónő és igazán örülök, hogy a rá jellemző alapossággal és egyediséggel járta azt körbe.
Van valami Ludányi Bettina könyveiben ami teljesen unikális, tetszik a stílusa, a megközelítése, a számos szemszög és oldal, amiket szépen épít fel és vezet végig. Valamint a könyv végére is mindig tartogat meglepetéseket, itt ennél erre nem is számítottam. Jó kis csavarok díszítik ezt a regényét (is), az olvasó nem tud felkészülni arra, mi vár rá, mert minden fordulatot egy újabb követ.
Nagyon tetszett, hogy a cselekmény lassan, érthetően lett kibontva, nem kapkodott el semmit az írónő, ügyesen vezette fel a konfliktusokat és a nyomozás is fejezetről fejezetre vált egyre izgalmasabbá. Olyan izgalmassá, hogy le sem tudtam tenni a regényt, egyszerűen tudnom kellett, mi lesz a vége!
Összességében nagyon elégedett vagyok, remek élmény volt, tetszettek az utalások is a szerző korábbi, valamint jövőbeni könyveire is. Daisynek is nagyon örültem, egy kicsit más oldalát mutatta, mint a Nyomodban-ban, de ez is jól állt neki, szeretem az ő karakterét. Scott is nagyon szimpatikus volt, alig várom a következő ügyét, remélem, kijut még neki néhány a (közel)jövőben!

2 hozzászólás
sarahangel>!
Ludányi Bettina: Mögötted!

Ludányi Bettina ismét egy izgalmas és fordulatokkal teli krimit alkotott, ahol a pszichológiai vonatkozásnak itt is nagy szerepe van. Egy fiatal lányt holtan találnak a parkban, innen indul a nyomozás, ami végül egy spoiler vezet el minket.

A könyv bemutatja, hogy pontosan mi mozgatja egy spoiler szálait. Az embereket sajnos könnyű manipulálni, ha valaki jó emberismerő és felismeri a másik szeretetéhségét, amit jól ki is használ a saját érdekeit nézve.

Scott Flynn nyomozó igazán szimpatikus főszereplő, és nagyon örültem Daisy felbukkanásának a Nyomodban-ból. *-*

Nekem a tolvajlásból élő Caroline is szimpatikus volt, hiába bűnöző. Szegényt nagyon sajnáltam spoiler miatt, de a könyv vége alapján úgy tűnik, spoiler. És a végén bemutatott új szereplő feltűnik majd egy másik könyvben, hm, kíváncsi vagyok rá. ;)

Az is tetszett, hogy a könyv nem a ’szokásos’ két főszereplő szemszögéből íródott (bár azokat is szeretem), hanem több szereplőnek is megismerhettük a nézőpontját. És közben a főbűnöző gondolataiba is beleláthattunk.

Na és aki még legalább annyira bátor volt, vagy még jobban is, mint Caroline, az Christy. Úgyhogy neki is állok hamarosan a külön novellájának. :)

Karinaa7 P>!
Ludányi Bettina: Mögötted!

Az előző könyv, amit az írónőtől olvastam nem igazán lett a kedvencem, ezért féltem belekezdeni ebbe. De viszont ez a könyv sokkal jobban tetszett nekem, mint az előző.
A története nagyon tetszett, bár kicsit olyan érzésem volt végig, mintha egy Gyilkos elmék rész lett volna. Lehet ezért is tetszett ez most annyira.
Kicsit meglepődtem, de örültem, hogy Daisy felbukkant ebben a könyvben, viszont csalódott voltam, hogy nem sok minden derült ki mi is történt a Nyomodban történései után.
De viszont arra még kíváncsi lettem volna, hogy mi is lett a többiekkel, mert ez az egy dolgot nem tudtam meg a könyvből.

>!
Álomgyár, Budapest, 2020
358 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156145567
zsanna525>!
Ludányi Bettina: Mögötted!

Az első könyvem az írónőtől,de kedvet kaptam a többihez is!
Sok benne a csavar,érdekes a szekták működése,a manipulálás.Szeretem a több szálon futó történeteket. Gondolkozom,melyik könyvvel folytassam :)


Népszerű idézetek

Bookish_Moments_Blog>!

Sosem hittem volna, hogy a saját elmém lesz a legnagyobb ellenségem. Illúziókat kelt, édes reménnyel dédelget, aztán meg az arcomba tolja a valóságot. Nincs ennél kegyetlenebb dolog a világon.

Pati28>!

– Nem vagyok az az ember, aki régen voltam, de a szívemet sosem fogom kizárni az ügyekből. Mert mindig ez visz előre, akkor is, amikor már épp feladnám. Ez tartja bennem a lelket, amikor kimerült és fáradt vagyok.

249. oldal

Pati28>!

– Ha nem te vagy a legkeményebb, akkor legyél a legokosabb és legagyafúrtabb. A leleményesség hatalom – majd rákacsintott.

9. oldal

Bookish_Moments_Blog>!

A testem mintha súlytalan lenne. A lelkem darabjaira szakadt, a szívem meghasadt. A gyomromban lévő fájdalom egyre jobban terjed. Nincs borzalmasabb érzés annál, mint amikor a lelked sír.

szentesi_katalin P>!

Az emberek követnek el hibákat, viszont megérdemlik a második esélyt.

287. oldal Christy

szentesi_katalin P>!

[…] Nem látunk tovább az orrunknál. Ránézünk valakire, és fogalmunk sincs, milyen mértékben rohadt belülről. Egy kedves arc mögött is rejtőzhet maga az ördög.

191. oldal Caroline

Ferger_Jolcsi P>!

Rengetegen vannak az utcán. Az egész város olyan, mint egy hangyaboly. Egész nap jönnek-mennek, dolgoznak, közben meg totál nem élvezik az életüket. Akkor meg mi értelme?

24. oldal

Ferger_Jolcsi P>!

Mindegy, milyen magasról dobnak el, én mindig talpra érkezem.

16. oldal

HENGYE >!

Mindannyian hozunk rossz döntéseket. Az élet néha sarokba szorít, és bárhogy is döntünk, az veszteséggel jár. Olykor egyszerűen nincs jó döntés.

235. oldal

HENGYE >!

Mindig azt mondta, hogy én legyek magam számára a legelső, hiszen senki másnak nem leszek az.

237. oldal


A sorozat következő kötete

Mögötted! sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sienna Cole: Elmejáték
Karen Rose: Közelebb, mint hinnéd
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Lost Dolls – Elveszett babácskák
Sienna Cole: Az ígéret szép szó
Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza
Farkas Anett: A 33-as beteg
Nora Roberts: Személyazonosság
Lisa Jewell: A fenti lakók
James Patterson – J.D. Barker: A madártollas gyilkosságok