Mennem ​kell 87 csillagozás

Ludányi Bettina: Mennem kell Ludányi Bettina: Mennem kell

Van ​különbség bűn és bűn között?Isabella da Silva bűnügyi újságíróként dolgozik az Egyesült Államokban. Egy magánéleti válság és egy múltban elszenvedett tragédia miatt egyik nap arra ébred, hogy nincs maradása, ezért Barcelonába költözik. A sors úgy hozza, hogy belebotlik egy égszínkék szemű, veszélyes kinézetű idegenbe. De vajon tényleg véletlen volt ez a találkozás?

Bella azt hiszi, hogy új életet kezdhet a városban, közben pedig fogalma sincs arról, milyen szörnyek lesnek rá Barcelona sötét sikátoraiban. Minden erejével azon van, hogy megszabaduljon a veszélytől, a bűn mégsem ereszti.A Mennem kell egy lenyűgöző, érzelmes és váratlan történet egy fiatal lányról, aki választani kényszerül az eszméi és a szerelem között. Hiába menekült el otthonról, újra szembe kell néznie a gyengeségeivel, a múlttal és a gonosszal. Vajon képes lesz meglelni önmagában az erőt?

Ludányi Bettina legújabb regényében semmi sem az, aminek látszik. Nem tudhatod, ki visel álarcot, és… (tovább)

>!
Álomgyár, Budapest, 2020
344 oldal · ISBN: 9786156013880
>!
Álomgyár, Budapest, 2020
342 oldal · ISBN: 9786156067333
>!
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150017464

1 további kiadás


Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Eric Alvaro Fuentez · Isabella da Silva


Kedvencelte 19

Most olvassa 3

Várólistára tette 45

Kívánságlistára tette 67

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

doriis_and_herbooks>!
Ludányi Bettina: Mennem kell

„Mennem kell. Tíz betű, két szó, egy gondolat.”

Egyáltalán nem csalódtam az írónőben. Ez a történet is hozta azt a színvonalat, mint az eddigiek. Bár nekem a Nyomodban című könyve, azért valamivel jobban tetszett. De ettől függetlenül ez is nagyon tetszett. Kedvem támadt, több romantikus krimit olvasni tőle.

Nem is tudom mit is írhatnék még. A főszereplők is mindketten szimpatikusak voltak. Bella egy nagyon erős független nő, akinek hatalmas igazságérzete van. Ezért is állt bűnügyi újságírónak. De egy nap arra ébredt, nincs többé maradása. Belefáradt. Úgy érzi, ki kell engednie a fáradt gőzt, és emiatt elutazik Barcelonába. Ahol találkozik Eric-kel, akibe aztán bele is szeret. De persze Eric sem makulátlan. Ezért folyamatosan aggódik, amiatt hogy Bella a városba költözött. Viszont utána rá kell jönnie, hogy a lány nem akar semmi rosszat, és bele is szeret. Ezután sok értékes időt töltenek egymással, ami hatásra Bella újra szépnek látja a világot. Itt vége is lehetne a történetnek, de sajnos ez a valójában nem lehetséges. Ugyanis, a bűn itt is megtalálja a főhősnőnket, aminek Eric-hez is van némi köze. De természetesen a happy end így sem marad el. :)

Bleeding_Bride IP>!
Ludányi Bettina: Mennem kell

Bevallom őszintén, ez a könyv engem már a legelején elvesztett. A főhősnő karaktere számomra teljesen párhuzamos azzal a leírással, ami rá van aggatva, a jellemvonásai a megnyilvánulásaiban köszönő viszonyban sincsenek azzal a tökös, okos, megmindenféle IS nővel, amit folyamat bele akar tunkolni a szerző. Kicsit olyan, mint amikor a 14 éves el akarja játszani, hogy ő nem ám kölyök, hanem a világot kiismerő, bölcs, érett felnőtt.
Viszont ezért nem is tudtam komolyan venni, mert sajnos ez a karakter annyira késznek hiszi magát, hogy nem is fejlődik fel a saját elvárta szintre, és nekem ez az egész sztorira kihatással volt.
Sorry.

Anarchia_Könyvblog>!
Ludányi Bettina: Mennem kell

Egy olyan műbe mélyedhetünk bele, ami egy szerelmet mutat be nekünk, ahol bizony a rossz oldalból is kijut rendesen. Az írónő annyira jól megfogalmazta a történetet, olyan fordulatokat tett bele, ami csupa-csupa meglepetést okoz.
Eric és Bella élete, kalandjai magukhoz láncolnak és nem eresztenek, amíg meg nem tudunk mindent, amit tudnunk kell. (..) Az írónő ismét kiemelte nekünk a női nem erősségét, kicsit kihangsúlyozza azt, hogy nemcsak az ellenkező nem lehet erős.
Emellett határozott, nem fél kimondani azt amit gondol és amit a szíve súg. Igenis megtesz mindent azért, amiért úgy látja, hogy kell harcolnia.

Az ajánló itt folytatódik: http://anarchiakonyvblog.cafeblog.hu/2018/06/18/ludanyi…

1 hozzászólás
Dorina_S>!
Ludányi Bettina: Mennem kell

Ez volt az első könyv, amit az írónőtől olvastam. Igazából egy klasszikus- romantikus történetre számítottam, na de mindent kaptam csak „nyálas” szerelmi sztorit nem.

Már a regény helyszíne megfogott, nagy vágyam eljutni Spanyolországba, és Isabellával sikerült is. Nem egy könnyű élet elől menekült el a napfényes Katalóniába, de itt sem kerüli a baj. Bűnügyi újságíróként szinte kihalt belőle a félelem, pedig nem semmi kalandokba, veszélyekbe keveredik. Természetesen nem is a szőke hercegbe botlik bele fehér lovon, hanem egy kétes üzelmekből élő spanyol adoniszba, akivel állandóan összehozza a sors, pedig ha a lány tudná, hogy ez nem csak éppen a véletlen műve. Csipkelődnek egymással, de mégis izzik közöttük a levegő. Imádtam a párbeszédeiket.

Bella nagyon kedvelhető karakter volt. Pont az tetszett benne, hogy nem egy gyenge virágszál, hanem egy talpraesett női főszereplő. Igaz, hogy sokszor magának keresi a bajt, és az rendre meg is találja, de a végén mindig kimászik belőle. Néha több kevesebb sikerrel, de túléli a veszélyes kalandokat. Szerettem ezeket a rázós eseteit, és főleg a megoldásait.

És hát Eric, aki a kék szemű XXI. századi lovag. Ajj nekem ő volt a kedvencem. Bár csalódtam is benne a történet folyamán, de meg is bocsátottam neki, mert mindent jóvá tesz. Nem éppen az erkölcsös életmódot folytatók mintapéldánya, de a családjáért bármire hajlandó, és ebből nem is enged. Engem a lojalitása és hűsége fogott meg.

A szerelmi szál mellett, bőven van mondanivalója is a regénynek. Egyrészt, hogyan is lépjünk túl a múlt sebein, és igazából maga a továbblépés, amelyhez sok esetben gyökeresen kell változtatni az életünkön. Kitépni a gyökereket, és újakat ültetni. Oldalról oldalra olvashatjuk milyen is feldolgozni egy fájdalmas kapcsolatot, és a reményt, hogy sikerülhet.

Nem mehetek el szó nélkül a rengeteg kaland, akció mellett. Főleg a történet utolsó felére volt ez jellemző. Olyan volt, mintha egy akciófilmet néztem volna, csak úgy peregtek az események. A végén a csavar pedig….hát én ott sírtam, nagyon. Végül aztán felszáradtak a könnyeim. Már megijedtem, de az utolsó oldalakon minden a helyére került.

Egyszóval mindenkinek ajánlom, nekem nagyot tetszett. Ennek alapján be fogom szerezni az írónő korábbi regényét is. Viszont szívesen olvasnám a „Mennem kell” folytatását is majd egyszer.

Még egyszer köszönöm a lehetőséget @Bettina_94 írónőnek, hogy előolvasó lehettem.

9 hozzászólás
Dora_Sullivan>!
Ludányi Bettina: Mennem kell

"_Mennem kell_.
Ez volt az a két szó, amely teljesen megváltoztatta az életemet. Tíz betű, két szó, egy gondolat. Mindössze ennyi kellett ahhoz, hogy belekeveredjek életem legnagyobb kalandjába. Sok hibát követtem el a múltban, és sok mindent bántam meg, ezt az egyet mégsem. Pedig az életem is veszélyben volt. Többször kúszott fel a halálfélelem a torkomon, mint azelőtt bármikor, a legvégén mégis úgy éreztem, megérte. "

Imádtam!
Hét betű, egy szó, egy gondolat, amivel elsőként értékelni tudom ezt a könyvet.

Az elejétől a végéig merő kíváncsiság, izgalom és áhítat övezte nálam végig a sorokat és az oldalakat. Magam előtt láttam minden képet, történést, cselekményt amit eme könyv rejtett.
Szerencsésnek éreztem magam a végére, hogy együtt élhettem át ezt a kalandot Bellával… bár azért néhol a fejemet ráztam, hogy: -Ezt ne! –, de mint egy odatévedt láthatatlan karakterként, beleélve magamat a történetbe, az mindent visz.
Mert szeretem, ha egy könyv eltudja azt érni, hogy ott érezzem magam és együtt küzdhessek a karakterekkel, és mellette végig is izgulhassak értük.

Bella magával ragadó személyiség, aki egyáltalán NEM KEVÉS. Aki képes volt újra és újra talpra állni, és küzdeni az elveiért és azért akit szeret.
Bár az új élet kezdése nem úgy alakult ahogyan eltervezte, de végül a sok rossz után és mellett, rálelhetett a saját igazi útjára, és arra a személyre, akire igazán várt.
Ericre
A férfira, akit én sem bírtam volna távol tartani magamtól. Sőt nem is gondoltam rá! :P
Szerettem s szeretem is a jellemét, és hogy nem lett elvíve a személyisége macsós stílusba. És, hogy a „rosszfiús” értelmezés, másként lett belekalkulálva és ráruházva, mint ahogyan gondoltam volna. De pont ez tetszett a legjobban. Mármint mint kettő karakternél, hogy más – más értelmezést kaptak a személyiségük, mint amire számítani lehetett volna.

Maga a történet pedig fantasztikusan össze lett rakva, semmiből sem kevés, sem pedig túlzottság. Mindenből annyi, amennyire szükség volt.
Tetszett a felvezetés, ahogy indult, ahogyan a szálak összeértek, beleértve a főszereplő párosunk kapcsolatát is.

Izgalom, küzdelem, szenvedés, szenvedély, és szerelem… minden megvolt ebben a könyvben, amire igazán áhítottam.
Minden sorát, oldalát élveztem és szerettem, akár csak magukat a két főszerelőt. És mellettük Laia-t, aki úgy kellett, Bellának mint a szomjazónak a víz. *.* És Christopher…szintúgy megnyerő karakter lett számomra.

Esetleg Christopher történetének felcsengéséről nem lehetne szó, kedves írónő?
Részemről, biztosan nagy kíváncsiság és öröm volna ha megíródna az ő története is. *.*

Köszönöm a lehetőséget, hogy olvashattam. Abszolút újra és újraolvasós lesz, mert nálam is bekerült a kedvencek közé ez a csodálatos, izgalmas könyv.

3 hozzászólás
turanett P>!
Ludányi Bettina: Mennem kell

Be kell vallanom, ez a könyv meglepett. Nagyon élveztem minden sorát. Egy könnyed romantikus regényre számítottam, de sokkal többet kaptam. Amellett, hogy nagyon izgalmas volt (több okból is) nagyon jó leírások voltak benne. Komolyan, ez a könyv után, annyira szeretnék elmenni Barcelonába! :) Meg persze Valencia is. A Vezúvról nem is beszélve. Eric és Bella kapcsolata nem hétköznapi. Ezt már az elején leszűrtem. Sejtettem, hogy pontosan mi is lehet a férfi és sajnos be is igazolódott a gyanúm. Persze nem volt zavaró. Az egészben egy icipicit az bosszantott, hogy folyton piálnak és mindig részegek. Akármi is történik, azt ivással oldják meg. Ezt a momentumot leszámítva, nagyon tetszett.

1 hozzászólás
Vien P>!
Ludányi Bettina: Mennem kell

Amióta követem Betti munkásságát, érdeklődöm a régebbi történetei iránt is, de nem tudom, lett volna-e lehetőségem vagy éppen késztetés elolvasni ezt a könyvét, ha nem jelenik meg újra. Mindenesetre, így miután körülbelül egy nap alatt befaltam, nagyon örülök, hogy a polcomon tudhatom és az életem része lett.
Már az első oldalon úgy indít (ahogy az írónőtől meg is szokhattuk), hogy az letehetetlenné teszi a könyvet és hatalmas szerelem. Eleve a spanyol érdekelt mindig is, ezek után pedig a bakancslistámra került a Barcelonába való elutazás. Érződik, hogy Betti lénye benne van ebben a könyvben, Bella karakterében és a város/tengerpart szeretetében, ahogyan az is, hogy járt már ott, mert szinte ott éreztem magam, ahogy olvastam.

Mind Bella, mind újdonsült legjobb barátnője, Laia jellemével nagyon tudok azonosulni, bizonyos okokból. Például Bellának a hivatása, hogy kicsit jobb hellyé tegye a világot, hogy kiálljon azok mellett akik nem tudnak magukért, nagyon olyan, amit át tudtam érezni. És az ezzel járó keserű érzéseket is. Szerintem neki a bűn leleplezése a lényében van, ez elől nem lehet menekülni, de azért van egy bizonyos határ, amit meg kell húzni, ha nem akarjuk, hogy felemésszen minket. Ezt pedig nagyon életszerűen és mélyrehatóan adja át a történet.

Aztán ott van Eric és a bátyja, Christopher – akikről nem feltétlenül mondanád, hogy makulátlanok, de azt sem, hogy rossz emberek. Ericben különösen imádtam, ahogyan a családja női tagjait védte volna mindenáron, még ha a férfi tagjaival kevésbé jön ki jól. Christophert eleinte nem igazán tudtam hova tenni, aztán azon kaptam magam, hogy mindennél jobban érdekel, és szívesen olvasnék még róla, mert az ő jelleme magába foglalja azt a komplexitást, amit annyira szeretek.

– Tudod, megértem, hogy kicsinált mindez. Folyton azzal szembesültél, hogy a világ egy szar hely, és te nem tehetsz ellene semmit, holott mindennap próbálkozol. Én viszont nem vagyok hajlandó ezekről tudomást venni, mert folyton csak aggódnék. Nem minden csak fekete, vagy csak fehér. Oké, hogy történnek borzalmas dolgok, de egy csomó jó is. És a te döntésed, hogy melyiket vagy hajlandó meglátni.

A fenti idézet Laiától származik, és ez az egyik kedvencem. Az ő karakterének jellegzetességei, életszemlélete, valamint az, hogy mennyire igaz barátja Bellának, igazán inspirálóvá és szeretni valóvá teszi.

Ez a könyv egyszerre adja át a spanyol és nyári hangulatot, mutatja be az igaz barátságot és elemi szerelmet, önmagunk kiismerését és elfogadását, azt, hogy újrakezdeni és menekülni semmiképpen sem ugyanaz, mert amíg az előbbi lehetséges, sőt néha szükséges, az utóbbi nem éppen a legjobb megoldás; ahogyan azt is, hogy bár a hivatásunk a lényünk része, és lehet bármilyen erős, néha elvakíthat minket, valamint figyelnünk kell arra a pontra, ahol már nem feltölt, hanem tönkretesz. Hogy igenis van különbség bűn és bűn között, amellett, hogy életszerű, reményteljes; a borító pedig nem csak gyönyörű, de kifejező is. Bár itt nem játszik központi szerepet a pszichológia, a romantika viszont igen – ami már nem jellemző az írónőre –, izgalmas fordulatokban és lélektani mondanivalóban viszont továbbra sem szenved hiányt. Ezek fényében pedig könnyedebb, mint az előző könyvei, mégis megérintett és bennem marad.♡

LadyM>!
Ludányi Bettina: Mennem kell

Nagyon jó kis történet volt, teljesen elvarázsolt. Tetszett a krimi szál, az meg különösen, hogy nem egy szerencsétlen, pancser nő került a főszerepbe, hanem egy talpraesett, erős karakter. Eric is kedvelhető karakter, sőt még a testvére is belopta magát a szívembe. Az írónő szépen ír, a történet megfelelő ütemben halad, a dialógusok is rendben voltak. Nekem csak a legvégénél volt egy kis hiányérzetem, olvastam volna még tovább, hogy hogyan alakul a sorsuk, hogyan jutottak el oda, ahova. Illetve abba tudnék még belekötni, hogy helyenként úgy éreztem, hogy a szereplők kiléptek a szerepükből és elvesztették a személyiségüket. Erre egy picikét még ráerősítenék, de amúgy ez sem volt vészes. Összességében szórakoztató, szívhez szóló, kellemes olvasmányélmény volt. Szeretnék a jövőben is olvasni az írónőtől.

spoiler

1 hozzászólás
nagy_anikó>!
Ludányi Bettina: Mennem kell

Nagyon sok jó értékelést kapott ez a könyv. Ezért is döntöttem, hogy elolvasom.
Nem rossz, de bennem maradtak kérdések, sőt egy kis adag értetlenség is.
Barcelona sötét oldalát ismerhetjük meg. A történet jó és izgalmas. Nekem igazán Bellával akadt egy kis gondom. Valahogy olyan csetlő-botló kisdiákra emlékeztetett.
Bella nem lett a szívem csücske, valahogy nem éreztem azt az sok erőt, amit képvisel.
Eric karakterében viszont nem találtam semmi kivetni valót.
Voltak részek, melyeket élvezettel olvastak, de olyanok is melyek untattak. Bella másnaposságai sem segítettek abban, hogy szeretni tudjam.


Népszerű idézetek

Anarchia_Könyvblog>!

Mennem kell.
Ez volt az a két szó, amely teljesen megváltoztatta az életemet.
Tíz betű, két szó, egy gondolat.

Anarchia_Könyvblog>!

A vonzódás végzetes, a vágy pedig a legnagyobb ellenség.

Anarchia_Könyvblog>!

Senki nem tudja, vagy csak nem akarják figyelembe venni, mennyi mocsok rejtőzik a felszín alatt. Olyan ez az egész világ, mint egy betegség, ami belülről emészti az ember testét. A felszínen úgy tűnik, hogy minden rendben van, közben pedig a mélyben ott lappang a kór, ott lappang a veszély.

Anarchia_Könyvblog>!

Megmentettem az életét, miközben kockáztattam a magamét. Ez sokkal beszédesebb bármelyik vallomásnál, és ez megrémített. Más azt mondani, hogy „ az életem adnám érted”, és más tényleg megtenni. Mert, amikor ott vagy és döntened kell, akkor nem gondolkodsz, csak cselekszel. Aztán amikor már ott lüktet benned a fájdalom, csak akkor eszmélsz fel, hogy ezt jól elbaltáztad. Noha megmentetted azt, akit szeretsz, de közben elfeledkeztél önmagadról.

nypiro P>!

– Már bocsánatot kértem – vágott vissza.
– Hát azzal már tele van a padlás! – csattantam fel.

Kapcsolódó szócikkek: Eric Alvaro Fuentez · Isabella da Silva
Anarchia_Könyvblog>!

Nincs mentség, nincs megbocsátás és nincs engedékenység.

Anarchia_Könyvblog>!

– Beléd szerettem, szépségem – a szavai simogattak, és egy pillanat alatt hoztak megnyugvást, háborgó szívemnek. Az eszem azonban közbeszólt.

Anarchia_Könyvblog>!

Ott, egy másik világ tetején, végre újra érezhettem, hogy van még számunkra remény.

Anarchia_Könyvblog>!

Magamra húztam nyirkos testét, megszorítottam a kezét, és élveztem, hogy minden egyes mozdulattal közelebb kerülünk egymáshoz. Közelebb a gyönyörhöz.

Anarchia_Könyvblog>!

Laia megmutatta, hogy vannak még igaz emberek a földön.
Eric a valódi, perzselő szerelmet.
Christopher pedig, hogy igenis van különbség bűn és bűn között.


Hasonló könyvek címkék alapján

Megyeri Judit: Holttest az Ambróziában
Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza
Anita Boza: Édes borzongás
Julie James: A hamis partner
Csernovszki-Nagy Alexandra: Lina múltja
Jud Meyrin: A múlt bűnei
R. Kelényi Angelika: Mennyei bűnök
Anne L. Green: Heather vonzásában
Baráth Viktória: Az igazság ára
Victoria Green: Valter és Vivien I.