Mennem ​kell 121 csillagozás

Ludányi Bettina: Mennem kell Ludányi Bettina: Mennem kell

Van ​különbség bűn és bűn között?Isabella da Silva bűnügyi újságíróként dolgozik az Egyesült Államokban. Egy magánéleti válság és egy múltban elszenvedett tragédia miatt egyik nap arra ébred, hogy nincs maradása, ezért Barcelonába költözik. A sors úgy hozza, hogy belebotlik egy égszínkék szemű, veszélyes kinézetű idegenbe. De vajon tényleg véletlen volt ez a találkozás?

Bella azt hiszi, hogy új életet kezdhet a városban, közben pedig fogalma sincs arról, milyen szörnyek lesnek rá Barcelona sötét sikátoraiban. Minden erejével azon van, hogy megszabaduljon a veszélytől, a bűn mégsem ereszti.A Mennem kell egy lenyűgöző, érzelmes és váratlan történet egy fiatal lányról, aki választani kényszerül az eszméi és a szerelem között. Hiába menekült el otthonról, újra szembe kell néznie a gyengeségeivel, a múlttal és a gonosszal. Vajon képes lesz meglelni önmagában az erőt?

Ludányi Bettina legújabb regényében semmi sem az, aminek látszik. Nem tudhatod, ki visel álarcot, és… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
Álomgyár, Budapest, 2020
344 oldal · ISBN: 9786156013880
>!
Álomgyár, Budapest, 2020
342 oldal · ISBN: 9786156067333
>!
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150017464

1 további kiadás


Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Eric Alvaro Fuentez · Isabella da Silva


Kedvencelte 21

Most olvassa 2

Várólistára tette 47

Kívánságlistára tette 70

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Bleeding_Bride IP>!
Ludányi Bettina: Mennem kell

Bevallom őszintén, ez a könyv engem már a legelején elvesztett. A főhősnő karaktere számomra teljesen párhuzamos azzal a leírással, ami rá van aggatva, a jellemvonásai a megnyilvánulásaiban köszönő viszonyban sincsenek azzal a tökös, okos, megmindenféle IS nővel, amit folyamat bele akar tunkolni a szerző. Kicsit olyan, mint amikor a 14 éves el akarja játszani, hogy ő nem ám kölyök, hanem a világot kiismerő, bölcs, érett felnőtt.
Viszont ezért nem is tudtam komolyan venni, mert sajnos ez a karakter annyira késznek hiszi magát, hogy nem is fejlődik fel a saját elvárta szintre, és nekem ez az egész sztorira kihatással volt.
Sorry.

doriis_and_herbooks>!
Ludányi Bettina: Mennem kell

„Mennem kell. Tíz betű, két szó, egy gondolat.”

Egyáltalán nem csalódtam az írónőben. Ez a történet is hozta azt a színvonalat, mint az eddigiek. Bár nekem a Nyomodban című könyve, azért valamivel jobban tetszett. De ettől függetlenül ez is nagyon tetszett. Kedvem támadt, több romantikus krimit olvasni tőle.

Nem is tudom mit is írhatnék még. A főszereplők is mindketten szimpatikusak voltak. Bella egy nagyon erős független nő, akinek hatalmas igazságérzete van. Ezért is állt bűnügyi újságírónak. De egy nap arra ébredt, nincs többé maradása. Belefáradt. Úgy érzi, ki kell engednie a fáradt gőzt, és emiatt elutazik Barcelonába. Ahol találkozik Eric-kel, akibe aztán bele is szeret. De persze Eric sem makulátlan. Ezért folyamatosan aggódik, amiatt hogy Bella a városba költözött. Viszont utána rá kell jönnie, hogy a lány nem akar semmi rosszat, és bele is szeret. Ezután sok értékes időt töltenek egymással, ami hatásra Bella újra szépnek látja a világot. Itt vége is lehetne a történetnek, de sajnos ez a valójában nem lehetséges. Ugyanis, a bűn itt is megtalálja a főhősnőnket, aminek Eric-hez is van némi köze. De természetesen a happy end így sem marad el. :)

Anarchia_Könyvblog>!
Ludányi Bettina: Mennem kell

Egy olyan műbe mélyedhetünk bele, ami egy szerelmet mutat be nekünk, ahol bizony a rossz oldalból is kijut rendesen. Az írónő annyira jól megfogalmazta a történetet, olyan fordulatokat tett bele, ami csupa-csupa meglepetést okoz.
Eric és Bella élete, kalandjai magukhoz láncolnak és nem eresztenek, amíg meg nem tudunk mindent, amit tudnunk kell. (..) Az írónő ismét kiemelte nekünk a női nem erősségét, kicsit kihangsúlyozza azt, hogy nemcsak az ellenkező nem lehet erős.
Emellett határozott, nem fél kimondani azt amit gondol és amit a szíve súg. Igenis megtesz mindent azért, amiért úgy látja, hogy kell harcolnia.

Az ajánló itt folytatódik: http://anarchiakonyvblog.cafeblog.hu/2018/06/18/ludanyi…

1 hozzászólás
Erikaolvas>!
Ludányi Bettina: Mennem kell

Szeretem az írónő írásmódját, és a sorok közötti gondolatmenetét.
Ez nem egy szokványos Ludányi könyv.
Igazi felkavaró nyári olvasmány egy kis krimivel spékelve. ❤

Dorina_S>!
Ludányi Bettina: Mennem kell

Ez volt az első könyv, amit az írónőtől olvastam. Igazából egy klasszikus- romantikus történetre számítottam, na de mindent kaptam csak „nyálas” szerelmi sztorit nem.

Már a regény helyszíne megfogott, nagy vágyam eljutni Spanyolországba, és Isabellával sikerült is. Nem egy könnyű élet elől menekült el a napfényes Katalóniába, de itt sem kerüli a baj. Bűnügyi újságíróként szinte kihalt belőle a félelem, pedig nem semmi kalandokba, veszélyekbe keveredik. Természetesen nem is a szőke hercegbe botlik bele fehér lovon, hanem egy kétes üzelmekből élő spanyol adoniszba, akivel állandóan összehozza a sors, pedig ha a lány tudná, hogy ez nem csak éppen a véletlen műve. Csipkelődnek egymással, de mégis izzik közöttük a levegő. Imádtam a párbeszédeiket.

Bella nagyon kedvelhető karakter volt. Pont az tetszett benne, hogy nem egy gyenge virágszál, hanem egy talpraesett női főszereplő. Igaz, hogy sokszor magának keresi a bajt, és az rendre meg is találja, de a végén mindig kimászik belőle. Néha több kevesebb sikerrel, de túléli a veszélyes kalandokat. Szerettem ezeket a rázós eseteit, és főleg a megoldásait.

És hát Eric, aki a kék szemű XXI. századi lovag. Ajj nekem ő volt a kedvencem. Bár csalódtam is benne a történet folyamán, de meg is bocsátottam neki, mert mindent jóvá tesz. Nem éppen az erkölcsös életmódot folytatók mintapéldánya, de a családjáért bármire hajlandó, és ebből nem is enged. Engem a lojalitása és hűsége fogott meg.

A szerelmi szál mellett, bőven van mondanivalója is a regénynek. Egyrészt, hogyan is lépjünk túl a múlt sebein, és igazából maga a továbblépés, amelyhez sok esetben gyökeresen kell változtatni az életünkön. Kitépni a gyökereket, és újakat ültetni. Oldalról oldalra olvashatjuk milyen is feldolgozni egy fájdalmas kapcsolatot, és a reményt, hogy sikerülhet.

Nem mehetek el szó nélkül a rengeteg kaland, akció mellett. Főleg a történet utolsó felére volt ez jellemző. Olyan volt, mintha egy akciófilmet néztem volna, csak úgy peregtek az események. A végén a csavar pedig….hát én ott sírtam, nagyon. Végül aztán felszáradtak a könnyeim. Már megijedtem, de az utolsó oldalakon minden a helyére került.

Egyszóval mindenkinek ajánlom, nekem nagyot tetszett. Ennek alapján be fogom szerezni az írónő korábbi regényét is. Viszont szívesen olvasnám a „Mennem kell” folytatását is majd egyszer.

Még egyszer köszönöm a lehetőséget @Bettina_94 írónőnek, hogy előolvasó lehettem.

9 hozzászólás
Hópárduc P>!
Ludányi Bettina: Mennem kell

Nálam ez a könyv közepes.
Első könyvem az írónőtől.
A borító nagyon tetszetős, szép.
A történet igazából jó, de valahogy mégis kicsit laposra sikeredett. A szereplőket igazán nem tudtam megkedvelni. Nem sokat tudunk meg az életükről, csak utalások vannak az előzményekre.
A könyv eleje először kicsit lassú, utána pedig hirtelen sok minden történik egyszerre.
A kettős szemszög tetszik. :)

sarahangel P>!
Ludányi Bettina: Mennem kell

Az amerikai Bella bűnügyi újságíróként dolgozik, amit éveken keresztül lelkesen űzött, de egy nap arra ébred, hogy változtatni szeretne, mert már nyomasztja a sok átélt szörnyűség. Ezért egy rövid időre Barcelonába költözik, ami reményei szerint megnyugvást hoz számára és talán sikerül túllendülnie írói válságán is.

Érkezése napján véletlenül összeütközik egy kocogó férfival. Eric-nek ismerős lesz a lány, és hamarosan rájön, hogy az újságokból. Bella ugyanis mindig felvállalta a nevét és az arcát is a nagy leleplezéseknél. Eric nyugtalankodni kezd emiatt, ugyanis spoiler. Így aztán a véletlen találkozásokból egyre több nem véletlen találkozás lesz.

Bella pedig hiába határozta el, hogy nem fog többé bűnügyekkel foglalkozni, a baj itt is mindig megtalálja…
***
A férfi főhős nekem most szimpatikusabb volt, mint a női. Eric-et nem tekintem spoiler, és hiába volt bunkónak leírva még az elején, és hiába akart eleinte hátsó szándékkal közeledni, mégis, hamar kiderült, hogy aranyból van a szíve.

Bellával viszont nem igazán tudtam azonosulni. Az igaz, hogy tökös csaj, és megvolt benne a jó szándék, hogy jobbá tegye a világot, de néha teljesen a maga feje után ment. Hiába mondta neki Eric, hogy maradjon ki a dolgokból, mert pórul fog járni… spoiler

Azt, hogy spoiler főhőseink, nyilván lehetett tudni, de én kicsit későbbre vártam. Bella érdekes volt ebből a szempontból, mert spoiler

Érdekes módon nekem Eric bátyja sem volt ellenszenves, bár ő már tényleg spoiler. Azt nem nagyon értettem, mi értelme volt annak a szálnak, hogy spoiler

Mindenesetre Christopher érdekes karakternek tűnik, kíváncsi lennék az ő háttértörténetére és gondolataira, érdemes lenne szerintem egy külön könyvet írni neki. *-*

Onnantól lett igazán érdekes a könyv számomra, mikor jobban beindult a krimi és az akció.

A csillagozáson gondolkodnom kellett, mert a könyv első fele még nem kötötte le annyira a figyelmemet, de a második fele határozottan jobb lett. Végül 4 csillagban maradtam, de határozottan erős 4 csillag. Összességében tetszett, de a Meghasadt valóság és a Nyomodban szerintem jobbak ettől. Igaz, azok később íródtak, mint ez, és így látszik, hogy fejlődött azóta az írónő.

Érdekesség, hogy van egy nagyon hasonló jelenet a Meghasadt valóságban, mint itt spoiler. Már régebben olvastam, de ez megmaradt bennem. :)

Dora_Sullivan>!
Ludányi Bettina: Mennem kell

"_Mennem kell_.
Ez volt az a két szó, amely teljesen megváltoztatta az életemet. Tíz betű, két szó, egy gondolat. Mindössze ennyi kellett ahhoz, hogy belekeveredjek életem legnagyobb kalandjába. Sok hibát követtem el a múltban, és sok mindent bántam meg, ezt az egyet mégsem. Pedig az életem is veszélyben volt. Többször kúszott fel a halálfélelem a torkomon, mint azelőtt bármikor, a legvégén mégis úgy éreztem, megérte. "

Imádtam!
Hét betű, egy szó, egy gondolat, amivel elsőként értékelni tudom ezt a könyvet.

Az elejétől a végéig merő kíváncsiság, izgalom és áhítat övezte nálam végig a sorokat és az oldalakat. Magam előtt láttam minden képet, történést, cselekményt amit eme könyv rejtett.
Szerencsésnek éreztem magam a végére, hogy együtt élhettem át ezt a kalandot Bellával… bár azért néhol a fejemet ráztam, hogy: -Ezt ne! –, de mint egy odatévedt láthatatlan karakterként, beleélve magamat a történetbe, az mindent visz.
Mert szeretem, ha egy könyv eltudja azt érni, hogy ott érezzem magam és együtt küzdhessek a karakterekkel, és mellette végig is izgulhassak értük.

Bella magával ragadó személyiség, aki egyáltalán NEM KEVÉS. Aki képes volt újra és újra talpra állni, és küzdeni az elveiért és azért akit szeret.
Bár az új élet kezdése nem úgy alakult ahogyan eltervezte, de végül a sok rossz után és mellett, rálelhetett a saját igazi útjára, és arra a személyre, akire igazán várt.
Ericre
A férfira, akit én sem bírtam volna távol tartani magamtól. Sőt nem is gondoltam rá! :P
Szerettem s szeretem is a jellemét, és hogy nem lett elvíve a személyisége macsós stílusba. És, hogy a „rosszfiús” értelmezés, másként lett belekalkulálva és ráruházva, mint ahogyan gondoltam volna. De pont ez tetszett a legjobban. Mármint mint kettő karakternél, hogy más – más értelmezést kaptak a személyiségük, mint amire számítani lehetett volna.

Maga a történet pedig fantasztikusan össze lett rakva, semmiből sem kevés, sem pedig túlzottság. Mindenből annyi, amennyire szükség volt.
Tetszett a felvezetés, ahogy indult, ahogyan a szálak összeértek, beleértve a főszereplő párosunk kapcsolatát is.

Izgalom, küzdelem, szenvedés, szenvedély, és szerelem… minden megvolt ebben a könyvben, amire igazán áhítottam.
Minden sorát, oldalát élveztem és szerettem, akár csak magukat a két főszerelőt. És mellettük Laia-t, aki úgy kellett, Bellának mint a szomjazónak a víz. *.* És Christopher…szintúgy megnyerő karakter lett számomra.

Esetleg Christopher történetének felcsengéséről nem lehetne szó, kedves írónő?
Részemről, biztosan nagy kíváncsiság és öröm volna ha megíródna az ő története is. *.*

Köszönöm a lehetőséget, hogy olvashattam. Abszolút újra és újraolvasós lesz, mert nálam is bekerült a kedvencek közé ez a csodálatos, izgalmas könyv.

3 hozzászólás
turanett P>!
Ludányi Bettina: Mennem kell

Be kell vallanom, ez a könyv meglepett. Nagyon élveztem minden sorát. Egy könnyed romantikus regényre számítottam, de sokkal többet kaptam. Amellett, hogy nagyon izgalmas volt (több okból is) nagyon jó leírások voltak benne. Komolyan, ez a könyv után, annyira szeretnék elmenni Barcelonába! :) Meg persze Valencia is. A Vezúvról nem is beszélve. Eric és Bella kapcsolata nem hétköznapi. Ezt már az elején leszűrtem. Sejtettem, hogy pontosan mi is lehet a férfi és sajnos be is igazolódott a gyanúm. Persze nem volt zavaró. Az egészben egy icipicit az bosszantott, hogy folyton piálnak és mindig részegek. Akármi is történik, azt ivással oldják meg. Ezt a momentumot leszámítva, nagyon tetszett.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Anarchia_Könyvblog>!

A vonzódás végzetes, a vágy pedig a legnagyobb ellenség.

Anarchia_Könyvblog>!

Mennem kell.
Ez volt az a két szó, amely teljesen megváltoztatta az életemet.
Tíz betű, két szó, egy gondolat.

Anarchia_Könyvblog>!

Senki nem tudja, vagy csak nem akarják figyelembe venni, mennyi mocsok rejtőzik a felszín alatt. Olyan ez az egész világ, mint egy betegség, ami belülről emészti az ember testét. A felszínen úgy tűnik, hogy minden rendben van, közben pedig a mélyben ott lappang a kór, ott lappang a veszély.

Anarchia_Könyvblog>!

Megmentettem az életét, miközben kockáztattam a magamét. Ez sokkal beszédesebb bármelyik vallomásnál, és ez megrémített. Más azt mondani, hogy „ az életem adnám érted”, és más tényleg megtenni. Mert, amikor ott vagy és döntened kell, akkor nem gondolkodsz, csak cselekszel. Aztán amikor már ott lüktet benned a fájdalom, csak akkor eszmélsz fel, hogy ezt jól elbaltáztad. Noha megmentetted azt, akit szeretsz, de közben elfeledkeztél önmagadról.

nypiro P>!

– Már bocsánatot kértem – vágott vissza.
– Hát azzal már tele van a padlás! – csattantam fel.

Kapcsolódó szócikkek: Eric Alvaro Fuentez · Isabella da Silva
Anarchia_Könyvblog>!

Nincs mentség, nincs megbocsátás és nincs engedékenység.

Anarchia_Könyvblog>!

– Beléd szerettem, szépségem – a szavai simogattak, és egy pillanat alatt hoztak megnyugvást, háborgó szívemnek. Az eszem azonban közbeszólt.

Anarchia_Könyvblog>!

Ott, egy másik világ tetején, végre újra érezhettem, hogy van még számunkra remény.

Anarchia_Könyvblog>!

Magamra húztam nyirkos testét, megszorítottam a kezét, és élveztem, hogy minden egyes mozdulattal közelebb kerülünk egymáshoz. Közelebb a gyönyörhöz.

Anarchia_Könyvblog>!

Laia megmutatta, hogy vannak még igaz emberek a földön.
Eric a valódi, perzselő szerelmet.
Christopher pedig, hogy igenis van különbség bűn és bűn között.


Hasonló könyvek címkék alapján

Anita Boza: Édes borzongás
Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Böszörményi Gyula: A Barnum-rejtély
K. M. Holmes: Dario
Ruby Saw: Savages – Vadak
Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza
R. Kelényi Angelika: Édes Flores
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben
Jud Meyrin: A múlt bűnei
Baráth Viktória: A főnök