Meghasadt ​valóság 111 csillagozás

Ludányi Bettina: Meghasadt valóság

„Megdöbbent, ​felkavar, magához láncol.” – Anarchia Könyvblog

Te mit tennél, ha a saját emlékeidben sem bízhatnál?
Sophia Santillo látszólag nyugodt és egyhangú életet él Nápolyban, ám a felszín alatt megannyi szörnyű titkot őriz. A csontig hatoló fájdalom és rettenet még annyi év után is uralja életét. Egészen addig, amíg nem találkozik a sármos üzletemberrel, Nico Bellonival. Vajon a férfi méltó lesz rá, hogy a lány megossza vele riasztó múltját?
Sophia biztos abban, hogy soha többé nem kell szembenéznie a szörnnyel, aki tönkretette az életét, ám egy telefonhívás minden reményét lerombolja: bántalmazója újra szabad. Hiába szentelt éveket arra, hogy feldolgozza a történteket, minden újra összeomlik körülötte. Főleg, miután fény derül a valódi igazságra.
Ki a titokzatos szörnyeteg, és mi köze a lányhoz? Mi zajlik egy pszichopata fejében, és hogyan lesz egyáltalán valakiből gyilkos? Milyen mértékben befolyásolja a környezetünk, hogy mivé válunk?
(tovább)

>!
Álomgyár, Budapest, 2018
304 oldal · ISBN: 9786155875618
>!
Álomgyár, Budapest, 2018
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155875601

Kedvencelte 17

Várólistára tette 67

Kívánságlistára tette 87

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Szöszmösz_Gorkie P>!
Ludányi Bettina: Meghasadt valóság

Először is leszögezném, hogy én ezt nem igazán éreztem pszicho-thrillernek. Semmiféle borzongást, félelmet nem váltott ki belőlem.
Bár egyedivé tette a blogforma, én úgy gondolom, egy napló hitelesebb lett volna. Kicsit sok volt benne a személyes vonatkozású bejegyzés is. Azért a spoiler
Ettől eltekintve viszont, tetszett a történet.
Ami nagyon meglepett ebben a könyvben az a főszereplő. Pontosabban, hogy a viselkedése ellenére megkedveltem. :) Igazi magányos farkas, elvan a saját kis világában, igyekszik mindenkit elüldözni maga mellől, így mindenkivel elutasító és valljuk be, bunkó is. Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen személy nem fog irritálni egy könyvben. Aztán beesik a munkahelyére valaki, aki segítséget kér és innentől kezdve, lassan kibújik a csigaházából. Lassan megismerhetjük a múltját, a szörnyűségeket, amiket átélt. Az ezzel kapcsolatos csavar nagyon tetszett.
Az egész történet folyamatosan fent tartotta a figyelmem, végig olvastatta magát. Nagyon kíváncsi voltam Sophia múltjára és arra, hogy mi fog kiderülni a végén. A befejezés kissé furcsa volt nekem. Vissza is olvastam, mert elsőre nem is igazán értettem, de kétség kívül, ütős lett. Nem az, amire az ember számít.
Ludányi Bettina stílusa és egyedisége nagyon megtetszett, biztosan fogok még olvasni tőle. :)

>!
Álomgyár, Budapest, 2018
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155875601
Nono_>!
Ludányi Bettina: Meghasadt valóság

Számomra ez egy elég gyenge thriller volt.
Az önsegítő, bátorító mondatok az elején tetszettek, de a végére valahogy azok is elvesztették a varázsukat. Egy szereplőt se sikerült megkedvelnem és a „romantikus szál”.. Inkább nem beszélnék róla. A csattanó egy kis érdekességet vitt a történetbe, bár valami másra számítottam.
Összeségében nem hiszem, hogy Ludányi Bettina könyveinek én leszek a célközönsége, de azért szórakoztató volt olvasni.

4 hozzászólás
Málnika P>!
Ludányi Bettina: Meghasadt valóság

”Hiszen a lelkünk mélyén rejtegetett sebek fájnak a legjobban. Még egy mélyreható vágás is semmi a bennünk tomboló fájdalomhoz képest.”

A figyelemfelkeltő borító mögött az erotikát a lélektani thriller műfajával ötvöző regény rejtőzik. Nagyszerű megoldásként blogbejegyzések formájában kapjuk meg a történetet, amely igen lendületesen és ígéretesen kezdődik, azonban a folytatás már számomra sajnos kevésbé volt meggyőző. A szereplők Szabó-Oravecz stílusában szórják a közhelyeket, miközben Sophia állandóan rumot iszik, illetve a nem rinyálok, erős vagyok gondolat állandó ismételgetése is irritálóan hat. Sokkal jobban örültem volna egy rövidebb kiadványnak, amely jóval kevesebb semmitmondó motivációs szöveget és bosszantó ismétlést tartalmaz. Az erotikus szál egyértelműen a jól bevált két erős, elköteleződéstől tartózkodó szereplő egymásra találásának sémáját követi. Az alaptéma, a személyiségzavar, a családon belüli bántalmazás és az emlékezet megbízhatatlansága azonban nagyon érdekes, a csavar ígérete pedig végig ott lóg a levegőben.

Patika23 P>!
Ludányi Bettina: Meghasadt valóság

„Nem az tesz minket erősebbé, hogy még akkor is harcolunk, amikor már elfáradtunk, hanem amikor elfogadjuk a felénk nyújtott segítő kezet, és vagyunk elég bátrak megbízni benne.”

Tetszett maga a történet, hogy egy gyermekkorában lelkileg sérült lány napjait ismerjük meg egy blogon keresztül, naplóbejegyzések formájában.
A könyv eleje kicsit nehézkesen indult be, de utána csak úgy pörögtek az események és végig fenntartotta az érdeklődésem. Fordulatokban gazdag volt, és mikor már azt hittem, hogy tudom, hogy ki áll a dolgok hátterében, jött az arcul csapás, és tuti, hogy nem az történt, mint amire számítottam.
Sophie-nál érezhető volt a jellemfejlődés. Egy zárkózott és magának való emberből hogyan is lesz érzelmekre képes nő. Imádtam Nico-t is és kettejük romantikus szálát.
A végén pedig jött az a bizonyos
A Z T A R O H A D T! érzés.
Totál padlót fogtam.
Jó kis csavar volt benne, még most sem tértem magamhoz.
A fél csillagot pedig csak azért vontam le, mert nem igazán éreztem benne annyira a thriller szálat, de az biztos, hogy újabb kedvencet avattam Bettinától. :)

Anarchia_Könyvblog>!
Ludányi Bettina: Meghasadt valóság

Csak ajánlani tudom minden lélektani és thriller kedvelőnek, mert ez nekik kötelező olvasmány! Az orrodnál fogva vezet a regény és mindezt az utolsó oldalakig észre sem veszed.
A Meghasadt valóság a szemedbe hazudik, elhihet veled mindent, aztán olyat kapunk tőle, hogy saját magunknak sem hiszünk majd.

Az ajánló itt elérhető: https://anarchiakonyvblog.cafeblog.hu/2018/10/21/ludany…

1 hozzászólás
sarahangel P>!
Ludányi Bettina: Meghasadt valóság

Akik ismernek itt a molyon, már tudják, hogy nekem a romantika a kedvenc műfajom, és majdnem mindig abban a témában olvasok. Ez a könyv műfajilag más, a fülszöveg mégis felkeltette az érdeklődésemet, és nem bántam meg, hogy elolvastam. Annyira egyébként mégsem áll távol tőlem a téma, hiszen egy időben néztem thriller filmeket.

Romantika is van ugyan benne, de most kivételesen nem ez volt az, ami lekötötte a figyelmemet. Sőt, az első 20% még nem volt túl érdekfeszítő számomra, de aztán történt valami, és onnantól kezdve már nagyon is érdekelt, hogy mi fog kisülni ebből az egészből.

A könyv arra épül, hogyan lesz valakiből pszichopata, és ez milyen hatással lehet a körülötte lévőkre. Nem tudtam, hogy ez spoiler, ahogy azt sem, hogy nem minden pszichopata spoiler. Nagyon sokat számítanak a körülmények, és hogy a családja hogyan áll a dolgokhoz. Sőt, azt sem tudtam eddig, hogy a betegség neve disszociális személyiségzavar. Érdekes volt erről olvasni, a pszichológia ugyanis érdekel valamilyen szinten (még ha nem is foglalkozom vele túl sokat).

A történetben több csavar van, a legvégére pedig főleg nem számítottam. Igaz, hogy ez a fordulat spoiler, de nekem ennek ellenére tetszett. Egyvalamit hiányoltam, nem derült ki, hogy spoiler

A borítót muszáj megemlíteni, ötletes és nagyon illik a könyv témájához, hangulatához. Az írónőtől pedig fogok még olvasni, mert nem árt néha kimozdulni a komfortzónánkból.

Dorina_S>!
Ludányi Bettina: Meghasadt valóság

Már volt szerencsém olvasni az írónőtől, így nem volt számomra ismeretlen. A könyv fülszövege és a borítója egyből megfogott. A regényt már a megjelenésekor, a bemutatón beszereztem. A cím és a borító nagyon passzol egymáshoz, úgymond elég kifejező és figyelemfelkeltő a külső. Ugyanakkor találó is egyben, most ahogy befejeztem a könyvet teljesen így érzem.

A történetről mindent elmond, hogy szinte egy nap alatt ki is olvastam. Lekötött, beszippantott, olvastatta magát. Különösen tetszett, hogy az írónő váltogatta az idősíkokat. Nem árult el előre mindent, hanem szépen lassan adagolta a kirakós darabjait. A másik, ami remek volt, hogy blogbejegyzésként voltak megírva fejezetek. Szerintem zseniális ötlet, rendkívül találó.

A regény témája elég komoly dolgot boncolgatott, mégpedig a pszichopatákat vagy szakszóval antiszociális személyiségzavarban szenvedő embereket. Én is tanultam róluk, ezáltal nem volt új keletű a dolog. Nagyon megfogott a a történetnek ez a része, mert elég komoly probléma és általában erről a kifejezésről mindenkinek egy gyilkos vagy sorozatgyilkos, de mindig bűnöző jut eszébe. Pedig sajnos közöttünk élnek, és ahogy a regényben szó volt róla, sokszor maga a környezet váltja ki vagy adja meg a kezdőlökést a borzalmas cselekmények elkövetéséhez. Látszott a regényen a kutatómunka, hogy a írónő utána nézett a betegségnek, a fajtáinak és a pszichopaták áldozatainak a viselkedésének is.

Maga a regény főhősnője is nem más, mint egy áldozat. Egy fiatal lány, aki nem éppen idilli gyermekkort tudhat a háta mögött. Tele fájdalommal, rettegéssel, lelki traumákkal, és külső-belső sebekkel. Sophie Santillo egy rettentően makacs, erős, öntudatos, kemény, bunkó, szarkasztikus, független nő. És nekem hihetetlenül szimpatikus. Imádom a szarkasztikus embereket, a beszólogatósakat. Sophie is ilyen, nem szorul segítségre, egyedül harcol a világ ellen, mert azt hiszi csak így élhet túl…de egyedül sokáig senki nem tud kitartani. Kitaszítani, elmarni a végtelenségig nem lehet mindenkit az életünkből, mert egy idő után az fog bennünket felőrölni. És a sors valóban létezik, itt is mesterien fonta a szálakat, és ráébresztette a signorinát, hogy ketten jobb harcolni a démonokkal, mint egyedül. A jelleme mellett imádtam a lazaságát, a lezserségét. Hogy nem aggódott azon mi van rajta, hogy néz ki, azt tette-csinálta, ami boldoggá tette.

A sors végül, azonban az útjába sorolta férfi változatát, Nico személyében. Imádtam a hűvös, hideg fejű, arrogáns agyontetovált üzletembert…..aki szeretett mindent az irányítása alatt tartani. De most túl nagy fába vágta a fejszéjét. Mondhatni egymást változtatták meg. Ez tetszett a legjobban. a nagyképű beszólásai belőlem is azt a reakciót váltották ki, mint Sophieből, én is „csakazértis” visszaszóltam volna.

A pszichopata karakter sem volt rosszul ábrázolva. Kezdetben tényleg félelmetes, és megmutatta milyen is egy ilyen ember. Bár szerintem az ő karakterében lett volna még potenciál a történet nagy részében. Viszont a vége, a nagy csattanó mutatta meg milyen is az, aki ilyen betegségben szenved. Már majdnem elhittem az írónőnek, amit mutat…bár végig ott motoszkált bennem, hogy nem lehet ilyen…itt valami tévedés történt. Hát nem.

Az epilógusnál leesett a szám, ezt nyugodtan kijelenthetem. Megmondom őszintén nem erre számítottam, de nekem tetszett. Nagyon. Szerintem fenomenális volt. Maga az epilógus megérne tíz csillagot az biztos. De bevallom őszintén azért nem tudom megadni az öt csillagot, – annak ellenére, hogy a történet a kedvencem lett – mert maffiás vagy azon kívüli bűnözős-szál nekem nagyon nem jött be, feleslegesnek éreztem. Sokkal inkább illet volna a a végére Doriano maszkja mögött húzódó valódi arc felfedése.

Nagyon várom az írónő következő könyvét, mert ez nagyon ütős volt. Ez a valóság meghasadt volt és megannyi apró szilánkból állt össze, hogy aztán a végére megannyi darabra törjön.

Tünde1>!
Ludányi Bettina: Meghasadt valóság

Fantasztikus,izgalmas,óriási csavarral a végén…Ledöbbentem.Ajánlom mindenkinek.A borító csillagos ötös.

Faythe P>!
Ludányi Bettina: Meghasadt valóság

Nem tudom eldönteni, hogy tetszett-e vagy sem.
Thrillernek gyengének éreztem, de lehet azért mert már magasabb a tűréshatárom hála a nézett sorozatoknak… erotikusnak se éreztem nagy számnak. Nico túl hamar csöppent Sophia életébe, a szikrát, a kémiát nem éreztem. Nicoról kb semmit nem tudtunk meg, nem is értem mi alapján kellett volna beleszeretnem, de nyilván nem is ez volt a lényeg… Csak azért volt a történet egyik főszereplője, mert kellett egy őrző-védő személy Sophia mellé. Egyedül Roberto az, aki nem erőltetetten került a történetbe.
Na most ezek alapján lehet nem is értitek, miért is adok 4 csillagot. De igazat vallva, a főszereplő csaj szimpatikus volt, a maga furcsa módján tudtam vele azonosulni, és a könyv olvastatta magát. És a befejezés… azta mindenit! Ilyen meglepő csavart eddig csak Baráth Vikinél olvastam, szóval wow. Voltak ötleteim a befejezésre, de ez nem. Szóval ezért jár a 4 csillag.
Igazából nem volt ez olyan rossz, de annyira jó sem, szóval mindenképp adok még esélyt az írónőnek és a könyveinek.

2 hozzászólás
ari159>!
Ludányi Bettina: Meghasadt valóság

Úgy érzem az én valóságom is meghasadt a könyv olvasása közben.
Nem tudom eldönteni, hogy tetszett vagy sem.
Mindenesetre Sophie egy talpra esett, kemény nőszemélynek tűnik. Néha kicsit bunkó, de hát ki az akinek mindig sikerül úgy tálalnia a véleményét, hogy ne sértsen meg másokat?
Nicoban az tetszett hogy habár kemény, menő üzletember, és ügyeletes rossz fiú ha kell, nem rest kimutatni az spoiler
Aki még nagyon tetszett az Roberto volt. ^.^

Viszont a vége elég érdekes volt.
Buszon érdemes lett volna egy képet kattintani a fejemről, mikor kiderült hogy ez egy spoiler. WTF???

Amit még ki szeretnék emelni az a borító. Nagyon tetszik. Így befejezve a történetet, értem is szerintem hogy miért lett ilyen.

Kezdésnek nem volt rossz történet, kíváncsi vagyok a szerző további könyveire is.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Málnika P>!

Szinte érezzük a késztetést, hogy kreáljunk magunknak egy világot, ahová bármikor elmenekülhetünk, ahol megnyugvásra lelhetünk. Ebben nagy segítségünkre vannak a könyvek.

22. oldal

1 hozzászólás
Málnika P>!

Az emlékezet már csak azért sem megbízható, mert túlságosan ki van szolgáltatva az érzelmeknek és a vágyaknak.

158. oldal

Málnika P>!

Hiszen a lelkünk mélyén rejtegetett sebek fájnak a legjobban. Még egy mélyreható vágás is semmi a bennünk tomboló fájdalomhoz képest.

11. oldal, Prológus

Nono_>!

Mindig azt mondtam, hogy sose fogadj el tanácsot másoktól, én azonban mégis adnék egyet: húzd ki magad, szegd fel az állad és küzdj!

11. oldal

3 hozzászólás
Anarchia_Könyvblog>!

Mindenki azzal van elfoglalva, hogy a boldogságot keresse. Én is ezt tettem. De nem keresni kell, hanem megteremteni. Minden rajtunk múlik.

Patika23 P>!

Történjék bármi, nézzünk szembe akár a világgal is, mert ha elhisszük magunkról, hogy erősek vagyunk, akkor így lesz.

203. oldal

Anarchia_Könyvblog>!

Nem az tesz minket erősebbé, hogy még akkor is harcolunk, amikor már elfáradtunk, hanem amikor elfogadjuk a felénk nyújtott segítő kezet, és vagyunk elég bátrak megbízni benne.

Anarchia_Könyvblog>!

Egy óriási hazugság, egy álca, egy megtévesztés, egy meghasadt valóság…

t_jeanette>!

Ahogy Stephen King mondta: “A szörnyek igaziak, és a szellemek is léteznek. Bennünk élnek, és néha ők győznek.”

126. oldal

pufivipi>!

Elképesztő, mire képesek az érzéseink, nemcsak az elménket vonják uralmuk alá, hanem a testünket is.


Hasonló könyvek címkék alapján

Mira Sabo: Amíg kijutunk a fényre
Robin O'Wrightly: Testcserés számadás
B. A. Paris: Zárt ajtók mögött
Alice Feeney: Időnként hazudok
Sabine Durrant: Így emlékezz rám
Paula Hawkins: A lány a vonaton
Adele Parks: Az idegen a házamban
Francesca H. Nielk: Daniel
June Cohner: Álmomban már meghaltál