Kettőnk ​bűne (Függőség 2.) 61 csillagozás

Ludányi Bettina: Kettőnk bűne

Elég ​erős az emberi akarat, hogy megmentsen a tébolytól?
Niki Varela élete káoszba fordul, amikor rájön, mi a lakásában zajló különös jelenségek valódi oka. Eljön az a pont, amikor a tagadás már nem működik, és szembe kell néznie a sötét árnyakkal. Mindezt úgy, hogy már senkiben sem bízhat maga körül. Túlságosan elfajultak a dolgok.
Alexios Hallas pszichológus még mindig nem tudott megbirkózni a történtekkel. Mire rájön a borosüvegek mögött húzódó rejtélyre, már túl késő lesz. Nem tehet semmit – sem az ártatlanokért, sem Nikiért. Mindketten megtapasztalják, mennyire törékenyek az emberi kapcsolatok, és olykor éppen az fordul ellenünk, akiben a leginkább megbíztunk…
Hogyan birkózik meg Niki az őt ért traumával? Vajon Alex képes lesz helyesen dönteni, amikor alkalma nyílik rá, vagy inkább utat enged a sötétségnek? Hogyan alakul egy függő sorsa, aki majdnem az életével fizetett egy barátságért?
A Kettőnk titka folytatásával újra lélektani vizekre evezünk. A… (tovább)

>!
Álomgyár, Budapest, 2020
368 oldal · ISBN: 9786156013699
>!
Álomgyár, Budapest, 2020
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156013682

Enciklopédia 10


Kedvencelte 7

Várólistára tette 34

Kívánságlistára tette 57

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Anarchia_Könyvblog>!
Ludányi Bettina: Kettőnk bűne

Ludányi Bettina már számos zsánerben megmutatkozott, mégis minden egyes alkalommal képes meglepetést és totális ledöbbenést okozni a történeteivel, soha nem lehet tudni, mire számítson az olvasó.

Egyike azon íróknak, akik képesek tanulni és fejlődni az olvasók kritikáitól. Alázatos, ami hatalmas erény, türelmes, ami ritka. Minden egyes művében érzékelteti velünk az írói stílusának sajátosságait, egyedi elemeit, amik idővel védjegyévé válnak. Nála soha semmi nem az, aminek látszik. Beleringat egy elképzelésbe, amit aztán darabokra rombol.

Bettina olyan erővel képes megragadni az olvasót, hogy képtelenség kiszabadulni az általa létrehozott történetből. Vonz magához, majd a fordulatok között taszít egy hatalmasat rajtunk – egy ördögi körforgásba veszünk jegyet!

A Kettőnk bűne borítója tökéletesen passzol az előzmény kötethez. Egyszerű, mégis elkápráztató!

Ludányi Bettina újra bebizonyította azt, hogy képes észveszejtő, lelket szaggató történetet alkotni. Mesterien forgatja a kezébe adott szálakat, miközben érzelmi és szellemi szinten is felfokoz bennünket!

Megdöbbentett! Végre azt hittem, megvan ki az elkövető, akkor csavart egyet a sztorin és az eddig összeillesztett darabkák dupla mennyiségben pattantak szét. De pont ezt imádtam benne! Nem engedte, hogy unatkozzam, vagy, hogy lankadjon a figyelmem.

Teljes értékelés: https://anarchiakonyvblog.blog.hu/2020/04/05/ludanyi_be…

Réka0128 P>!
Ludányi Bettina: Kettőnk bűne

„Vannak sebek, amik sosem gyógyulnak be, és károk, amelyeket már nem lehet helyrehozni. Ilyen a függőség.”

Az első kötet megdöbbentő vége után kíváncsian vártam, hogyan folytatódik Niki Varela története. Egy igazán meglepő prológussal indul a könyv, majd egy nagyon izgalmas és eseménydús résszel folytatódik. A második résznél már azt hittem, hogy nem igazán fognak érni meglepetések, aztán a végén jött egy olyan fordulat, amire egyáltalán nem számítottam. Ebben a kötetben a függőség következményeként kialakult pszichés betegségen volt leginkább a hangsúly, amit nagyon érdekesnek találtam. Emellett még arra is rámutatott az írónő, hogy a függőség milyen negatív hatással lehet az emberi kapcsolatokra.
Nikit még mindig nagyon szimpatikusnak találtam és végig szurkoltam neki, hogy sikerüljön rendbe tennie az életét és a kapcsolatait. Niki mellett Alex volt a másik kedvenc karakterem, aki ebben a kötetben jobban előtérbe került, aminek nagyon örültem. :)
Egy kicsit szomorúan tettem le a könyvet, mert nem pont ilyen befejezésre számítottam, de legalább nem volt kiszámítható. :) Biztosan fogok olvasni még Bettitől, mert nagyon tetszik a stílusa és eddig egyik könyve sem okozott csalódást.

BarbyMalik0112 P>!
Ludányi Bettina: Kettőnk bűne

A Kettőnk bűne tele van intrikával, titkokkal és megoldatlan rejtélyekkel! Mély, gondolatébresztő tartalommal rendelkezik a megszokott fordulatok mellett. Egyrészt sosem lehetett tudni, mit hoz a következő fejezet, ugyanakkor társadalmi kérdéseket is feszeget az írónő ebben a történetben. Mindezek mellett mégis megmaradt könnyed, fondorlatos kikapcsolódásnak, vitt végig magával a cselekmény, tudni akartam, milyen csattanóval zárul a regény.

Lenyűgöző mestermunka, valódi műalkotás!

Azoknak ajánlom, ezt a történetet, akik egy duológia erejéig el szeretnének utazni egy varázslatos szigetre, Páfoszra, mely a homokos tengerpartjain túl igazi titkokat rejteget.

Bővebb értékelés a blogomon » https://barbyesakonyvek.blogspot.com/2020/03/ludanyi-be…

Pandaland P>!
Ludányi Bettina: Kettőnk bűne

Nem könnyű szavakba önteni mindazt, amit ez a könyv adott, mert egyszerűen zseniális(an beteg) lett. Ez már csak akkor lehetne jobb, ha az olvasást követően leülhetnék a képernyő elé és megnézhetném ebből a zseniális könyvből készült sorozatot vagy filmet, mert szerintem úgy is elég ütős lenne ez a történet. Teljesen a hatása alá kerültem és még mindig sok mindenen töprengek azzal kapcsolatban, amit ebbe a könyvbe csempészet az írónő.

Eleinte kicsit tartottam elkezdeni ezt a részt, mert az első részével nem teljesen tudott elvarázsolni. Azt sokszor éreztem unalmasnak, vagyis jobban mondva kicsit több izgalomra számítottam és nem is tudott mindig lekötni teljesen, de alaptalan volt a félelmem, mert ez a rész mindenért kárpótolt. Ebben a részben mindent megkaptam, amit az előző részből hiányoltam és még annál is többet. Ez a történet képes az olvasót sokkolni, átejteni, ugyanakkor az ember szívébe is belemar. Ez pontosan egy olyan történet, ami szinte az utolsó lapokig fenntartja az ember érdeklődését, illetve az utolsó oldalakig tartogat meglepetéseket és érdekességeket.

Teljes értékelés: https://melcsisbookshelf.blogspot.com/2020/08/ludanyi-b…

Rebbencs>!
Ludányi Bettina: Kettőnk bűne

Nem számítottam volna arra, hogy az első rész után a második csak még jobb lesz. Már az előző kötet is nagyon tetszett, szerettem olvasni, nem is volt kérdés, hogy az elsők között rendelem meg a folytatást. Amint tudtam, már olvastam is.
Csak úgy sodrottak magával a fejezetek, a sorok, az oldalak, nagyon belelendültem az olvasásba, mert ez egy igazán izgalmas téma, tele nem várt fordulatokkal.
Már az első oldalakon tudtam, hogy ez valóban egy izgalmas könyv lesz, és amikor megtudtam, kicsoda Audrey, onnantól kezdve alig volt megállás. Nagyon élveztem a fején keresztül olvasni, ha lehet ilyet mondani. Nagyon, de nagyon tetszett, hogy az írónő nem odázta el ezt a részét a témának, hogy igazán beleállt a téma közepébe, kivesézte és olyan oldalait mutatta meg, amiről általában nem igazán beszélnek.
De Ludányi Bettina nem ijedt meg ettől, nagyon is élvezetesen, részletesen leírta, milyen egy ilyen ember és azt is, milyen módszerrel lehet őt kezelni. Fantasztikus volt, olykor nagyon ledöbbentem, szólni sem bírtam és már vitt is tovább a lendület.
Másabb, mint az első rész, de igazán így van jól. Mert nagyon is egy egészet alkotnak, de máshogy, másképp izgalmasak és megdöbbentőek. Számomra nagyon is nagy élmény volt ilyen mélyen belemenni a témába, igen hitelesnek gondolom, bár igaz, nem vagyok szakértője.
A végén persze megint volt egy csavar, amit sikerült kitalálnom, talán ezt mondanám egy picit feleslegesnek, mert nélküle is egész lett volna, de azért nem volt rossz. Csak valahogy mostanában sikerül mindig kitalálnom, ki áll a dolgok mögött, ezért legalább egy kis siker élményem is volt:D
Összességében szerintem nem éri meg kihagyni a sorozatot, mert egyedi, izgalmas és kemény, ami minden akadályt ügyesen vesz.
Alig várom az írónő további regényeit :)

Shiva54>!
Ludányi Bettina: Kettőnk bűne

Végre! Végre nem egy olyan könyv, ahol már a lapok elején kitalálható, hogy ki-kivel, mit-hogyan, mikor-miért.
Méltó folytatása a Kettőnk titkának. Már a könyv eleje hatalmas meglepetést tartogatott, ami nem kicsit döbbentett meg (pozitív értelemben).
A titkok tovább folytatódnak, egyre mélyebbre kerülünk a rejtélyek sokaságában!
Ami kifejezetten tetszett Ludányi könyvében, hogy nem kliséket halmozott fel. Konkrétan bármire számítottam, az mindig máshogy lett. Nem egy szokványos könyv, aminek már szinte az elején tudjuk a gyilkosát, itt egészen a végéig rejtve marad előttünk. Tényleg mindenkire gondoltam, de ahogy az első részben, itt sem számítottam arra ami jött! Tökéletes befejezés lett!

Vien P>!
Ludányi Bettina: Kettőnk bűne

(…) Egy dolog továbbra is állandó: az, ahogyan Betti ír, és az, ahogyan én reagálok rá.

Most kicsit nehezebb összeszedni a gondolataimat, akkora hatással volt rám az egész könyv, különösen a végső fordulat.
Az totál sokk. Hazudnék, ha azt mondanám, nem sejtettem, hogy a kedves írónő még nagyobb üt ennek a kötetnek a végén, mint az előző résznek; erre viszont tényleg nem számítottam. Szó szerint leesett az állam és azóta is próbálom felfogni, hogyan történhetett ez. Hogyan, miért és mikor? Olyan szinten vitt magával az egész, hogy mégsem szúrtam ki, ami végig a szemem előtt volt persze nem is lett volna okom gyanakodni, pontosan ezért olyan döbbenetes az egész.

Ha lehet, még addiktívabb, mint a Kettőnk titka, a legelső mondattól a legutolsóig magához láncolt. Egyszerre jellemezte a legrosszabb események utáni gyógyulás és az újabb vihar előtti csend, nem volt olyan pillanat sem, ahol azt éreztem, le tudnám tenni. Azt mondják, az igazán jó könyv ismérve az, ha le sem tudod tenni, de mégsem akarsz a végére érni. Itt határozottan ezt éreztem.

Már az elején van egy bizonyos esemény, amivel egyszerre kavar fel és könnyít a lelkeden – és ez még csak a kezdet. Abszolút a lelki/érzelmi vívódások jellemzik: láthatjuk, hogyan reagálnak és próbálják túltenni magukat a történteken a karakterek, akiket ismerünk… miközben két új szereplőt is megismertet és az ő harcuk az, ami eldönt a végén mindent.

A pszichológia háttere is jobban kibomlik a történetnek, ami egyszerre lehet ijesztő, ugyanakkor elképesztően érdekes is. Egy olyan témát mutat be, boncolgat és elemez ezáltal, amit nem tartok annyira közismertnek, de hozzám valamiért közel áll. Így igazi csemege volt jobban belelátni az egész folyamatba.

A Kettőnk bűne egy olyan történet, ami megismertet a függőséggel, aminek segítségével megértheted, mit is érez egy függő, és főként ennek a lehetséges következményeit mutatja be.
Egyszerre borzongatóan izgalmas thriller és eszméletlen okos pszichológiai kórkép, drámával fűszerezve, ami minden érzelmedet előhívja.

Kegyetlenül valós és felkavaró, lebillincselő, kiszámíthatatlan, valahol keserédes, mégis tökéletes lezárással a sokkoló csavar után.

2 hozzászólás
rnekovacseme>!
Ludányi Bettina: Kettőnk bűne

Azt hittem, hogy az első rész után már nem érhet meglepetés…hahaha ez jó vicc :D
Én kis naív azt gondoltam, hogy Niki gyógyulását fogom lépésről-lépésre olvasni. Arra nem számítottam, hogy újabb gyilkosságok fognak történni.
Az írónő megint zseniálisan félrevezetett. Rendkívül tehetségesen felépítette az egész történetet. Az állam újra a földön csattant.
Ezt a sorozatot mindenkinek el kell olvasnia. Eszméletlenül jó :)

Alice1201>!
Ludányi Bettina: Kettőnk bűne

Nekem ez a kötet kicsit gyengébb volt, mint az első, mert nem tartalmazott olyan számomra meglepő fordulatokat. Számomra sok volt az unalmas Niki karakter és keveset kaptam Audrey-ból, aki nekem sokkal izgalmasabb. A doktornő vonala sem lett volna rossz, csak én végig sejtettem, hogy nem okés a nő, így nem okozott nagy „hűha” élményt a vége. Ennek ellenére élveztem, és továbbra is nagyon szeretem az írónő stílusát.


Népszerű idézetek

Pati28 P>!

Amikor végre azt hiszem, hogy jóra fordulnak a dolgok, egyszer csak arcul csap egy jó nagy adag szar.

155. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szar
BarbyMalik0112 P>!

Nem leszek többé áldozat! És ez csak úgy lehetséges, ha prédából ragadozóvá válok!

Beszterczei_Erika>!

Mindig azokban a legnagyobb a bűntudat, akik minden tőlük telhetőt megtettek, és azokban nincs egy cseppnyi sem, akik az egészről tehetnek.

69. oldal

Pandaland P>!

Minden emberi kapcsolat bonyolult. Főleg a család.

70. oldal

Pandaland P>!

Egyetlen döntésünk hatással lehet az egész életünkre.

339. oldal

Kapcsolódó szócikkek: döntés
Pati28 P>!

– Egy éhes nő veszélyes. Remélem, tudod, hogy valójában az oroszlán barlangjába sétáltál be.
– Akkor még jó, hogy volt nálam kaja.
– Igen. Szerencséd volt – viccelődök.

89-90. oldal

Kapcsolódó szócikkek: nők
BarbyMalik0112 P>!

A félelem egy gusztustalan, bűzlő lény. Egy megzabolázhatatlan, betörhetetlen fenevad, ami üvöltve rángatja láncait.

Kapcsolódó szócikkek: félelem
2 hozzászólás
Pandaland P>!

– Maga is tudja, hogy még a hétköznapi emberek is milyen jól be tudják csapni magukat, ha valamivel nem akarnak szembenézni. Önámításnak hívják. Valójában folyton hazudunk magunknak is.

143. oldal

Pandaland P>!

És a bizonytalanság gyilkos.

146. oldal

Kapcsolódó szócikkek: bizonytalanság
Pati28 P>!

Az élet sokszor csak a szarlapátolásról szól. Nem szabad hagyni, hogy a sok negatív érzés (vagyis a szar) leülepedjen, muszáj kilapátolni magunkból.

268. oldal

Kapcsolódó szócikkek: élet

Hasonló könyvek címkék alapján

Urbánszki László: A nemzetségfő
Baráth Viktória: A főnök 2.
Gabriel Wolf: Árnykeltő
Francesca H. Nielk: Daniel
Heisz Krisztián: Apátia
Taylor Smith: Érted jöttem
Nicholas Shear: Iszonyat
Seres Gábor: A megszállott
Andy Baron: Kárhozottak városa
Stephen King: A ragyogás